Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Σήμερα Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022 εκοιμήθη η γερόντισσα της Πτολεμαΐδος Κυριακή Κιοσκερίδου (Κίτσα)


Χθες Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022 εκοιμήθη η γερόντισσα της Πτολεμαΐδος Κυριακή Κιοσκερίδου (Κίτσα)


Σήμερα Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022 εκοιμήθη η γερόντισσα της Πτολεμαΐδος Κυριακή Κιοσκερίδου (Κίτσα)

«Τίμιος εναντίον Κυρίου ο θάνατος των οσίων αυτού» (Ψαλμ. ριε' δ)

 

Σήμερα Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022, εκοιμήθη η γερόντισσα της Πτολεμαΐδος Κυριακή Κιοσκερίδου (Κίτσα). Η εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί αύριο Τετάρτη στις 15:00 μ.μ στον ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Πτολεμαΐδος, όπου το ιερό σκήνωμα αυτής θα τεθεί προς χαιρετισμό δύο ώρες πριν (από τις 13:00 μ.μ.).

Όπως πληροφορηθήκαμε, η ευλογημένη Κυριακή -όπως κάθε μέρα- ξεκίνησε την Παράκληση εντός της οικείας της με άλλους αδελφούς στις 5:30 μ.μ. Νωρίτερα την είχε επισκεφτεί η Καρδιολόγος κα Μαζαράκη. Από την αρχή της Παράκλησης η γιαγιά Κίτσα ένιωθε δυσκολία στην αναπνοή, ζήτησε δε να φωνάξουν την κόρη της Κατερίνα. Οι πιστοί οδήγησαν την γιαγιά Κίτσα στην βεράντα για περισσότερο οξυγόνο και μετά από ευλογία δική της κάλεσαν ασθενοφόρο. Η κόρη της Κατερίνα συνόδευσε την γερόντισσα μητέρα της στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδος και ήταν αυτή που πρώτη ανήγγειλε την τίμια αποδημία της προς τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, στις 6:10 μ.μ.

Η Γερόντισσα ήταν πνευματική θυγατέρα της Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας. Την είχαν σε μεγάλη εκτίμηση ο Πατήρ Αυγουστίνος Καντιώτης και ο μακαριστός τ. μητροπολίτης Σιατίστης Αντώνιος.
Αιωνία η μνήμη αυτής!