Σελίδες

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Η Ριτσώνα ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΙΕΡΑΡΧΗ ΑΝΗΚΕΙ;


ΣΧΟΛΙΟ: ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΝΟΜΑ ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΚΙ ΕΝΑΣ ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ... Η Ριτσώνα ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΙΕΡΑΡΧΗ ΑΝΗΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΙΣΕΙ;

«Όταν όμως ήλθαν στον Ιησούν, επειδή είδαν, ότι αυτός είχεν ήδη πεθάνει, δεν του έσπασαν τα σκέλη» (Ιω. 19,33)... 

ΕΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΡΙΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΕΛΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΣΚΕΛΕΤΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ- όλων των θρησκευτικών δογμάτων)

                                                                        

Έτσι είναι το πρώτο αποτεφρωτήριο νεκρών στην Ελλάδα

Έτσι είναι το πρώτο αποτεφρωτήριο νεκρών στην Ελλάδα

Δείτε τις φωτογραφίες από τον χώρο στη Ριτσώνα - Πόσο διαρκεί


Η παρουσίαση του πρώτου αποτεφρωτηρίου στην Ελλάδα, στη Ριτσώνα, περίπου 70 χλμ μακριά από την Αθήνα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.
«Ήδη από τις αρχές του μήνα λειτουργεί στη χώρα μας το πρώτο αποτεφρωτήριο στη Ριτσώνα.
Ένα θέμα που αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί ταμπού για την ελληνική κοινωνία φαίνεται πως αρχίζει να παίρνει ένα νέο δρόμο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης Αντώνης Αλακιώτης, ο οποίος έκανε την παρουσίαση των εγκαταστάσεων σε εκπροσώπους των ΜΜΕ της εταιρίας «Υπηρεσίες Αποτέφρωσης Νεκρών Α.Ε.».
Σύμφωνα με όσα είπε, στις εγκαταστάσεις του αποτεφρωτηρίου υπάρχουν δύο κλίβανοι που τηρούν τα αυστηρότερα περιβαλλοντικά στάνταρ και μπορούν να κάνουν συνολικά έως 10 αποτεφρώσεις την ημέρα. Η κάθε διαδικασία διαρκεί 75 λεπτά και γίνεται αυτοματοποιημένα σε θερμοκρασίες που ξεκινούν από τους 800 και φτάνουν τους 1.000 βαθμούς κελσίου.
Το βασικό κόστος για την αποτέφρωση είναι τα 600 ευρώ, αλλά σε αυτό θα πρέπει να προστεθεί το κόστος της τελετής και όλων των λοιπών διαδικασιών, που θα καθορίσουν τα γραφεία τελετών στα οποία θα απευθυνθούν οι συγγενείς του θανόντα. Εκεί θα ενημερωθούν και για όλα τα δικαιολογητικά που χρειάζονται όπως το χαρτί από ιατροδικαστή που απαιτείται ώστε να μπορεί να δοθεί η σορός για αποτέφρωση.
«Σημαντικό είναι πως τη μέθοδο της αποτέφρωσης μπορούν να την επιλέξουν άνθρωποι όλων των θρησκευτικών δογμάτων. Στη συνέχεια οι συγγενείς μπορούν να επιλέξουν για τη διαχείριση της τέφρας, αν επιθυμούν με κάποια τελετή να σκορπιστεί για παράδειγμα στη θάλασσα», ανέφερε.
Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος