Σελίδες

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ (ΠΟΝΗΡΟ) ΚΑΚΟ, ΕΙΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ



Αποτέλεσμα εικόνας για "Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ"

"Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ" ΚΑΙ Ο ΑΙΡΩΝ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

 ΘΕΜΑ: Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ (ΠΟΝΗΡΟ) ΚΑΚΟ,
ΕΙΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,

Ας προσέξουμε αυτές τις δύο λέξεις, «Σωστό» και «Λάθος», δύο λέξεις που έχουν σχέση με την κριτική τοποθέτησή μας, όταν δηλαδή μας ζητούν να απαντήσουμε σε ένα ερώτημα (ακόμα και σε επίπεδο πανελλήνιων εξετάσεων ή άλλου διαγωνισμού) αλλά και όταν μας ζητούν να εκφράσουμε ως νέοι άνθρωποι την άποψή μας εν σχέσει με μία παλαιά άποψη, μια παραδοσιακή, πεπαλαιωμένη, παρωχημένη άποψη! Αλλά και το αντίθετο. Όταν δηλαδή μας ζητούν να εκφράσουμε μονολεκτικά την άποψή μας για το πώς βλέπουμε για παράδειγμα μια νέα θεωρία - αντίληψη περί σώματος ή περί ψυχής, περί αγάπης ή ειρήνης, περί ρατσισμού ή εθνικισμού, και τα όμοια, που όμως είναι ευρέως αποδεκτή από το κοινωνικό σύνολο. Χάρη συντομίας καταθέτουμε ένα διπλό ζωντανό - επίκαιρο παράδειγμα. Ιδού:
Α. Θρησκευτικός ρατσισμός είναι: «Η αντίληψη ότι μια θρησκεία είναι η μόνη αληθινή και πρέπει να επικρατήσει έναντι των υπολοίπων». (Σωστό ή Λάθος;)
Β. Εθνικός ρατσισμός είναι: «Η αίσθηση της υπεροχής ενός έθνους έναντι των άλλων (εθνικισμός)».  (Σωστό ή Λάθος;)
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων σημειώνουμε ότι οι παραπάνω κατατεθείσες φράσεις αποτελούν φράσεις κλειδιά του νέου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και δεν τίθενται υπό την κρίσιν κανενός. Μην κάνετε λοιπόν το λάθος να εκφράσετε δημόσια τη γνώμη σας για το αν οι εν λόγω φράσεις είναι ή όχι «λάθος». Και εννοείται πως αν σας ρωτήσουν - που δεν σας ρώτησαν ποτέ - περί αυτών, η αποδεκτή απάντηση είναι μία, δηλαδή: «Σωστό» ή καλύτερα «Ναι σε όλα» (ενν. όλα όσα συμπεριλαμβάνει ο εν λόγω Νόμος»)…


Ας έλθουμε τώρα στην δική μας υπόθεση που έχει σχέση πρώτον με το βιβλίο - φάκελο των θρησκευτικών της Ε΄ δημοτικού που τιτλοφορείται ως «Ο κόσμος της θρησκείας: Ανακαλύπτουμε κείμενα, μνημεία, τόπους και γεγονότα» (εννοείται κείμενα, μνημεία, τόπους και γεγονότα από κοινωνικής απόψεως και όχι «ιερά κείμενα», «ιερά μνημεία», «ιερούς τόπους και γεγονότα»). Ιδού τι ανακαλύπτουμε στην «3η Θεματική ενότητα: Προχωράμε αλλάζοντας». Στα Περιεχόμενα της εν λόγω ενότητας ο αριθμός «1.» αντιστοιχεί στη φράση: «Όλοι κάνουμε λάθη». Η θεματική ενότητα έχει πέντε (5) κεφαλαιώδους σημασίας τίτλους:

• Ζητώντας συγχώρηση, δίνοντας συγχώρηση
(Εννοείται εδώ πως όταν απλά εμείς οι άνθρωποι αναμεταξύ μας ζητούμε συγχώρεση ο ένας από τον άλλον για τα λάθη μας, και πάλι όταν δίνουμε τη συγχώρεση σε όλους όσους λανθασμένα μας έβλαψαν, μας συκοφάντησαν ή μας εδίωξαν, τότε κάνουμε το ΣΩΣΤΟ, και δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης ειδικής μυστηριακής τελετής για ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ. Δηλαδή, το «Άφες (ο Θεός) ημίν τα οφειλήματα ημών» δεν έχει καμία σημασία ή καλύτερα εκπληρώνεται αυτόματα όταν εμείς κάνουμε το ΣΩΣΤΟ, δηλαδή, όταν «ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών»;…)

• Η παραβολή του κακού δούλου
(Εννοείται πως ο εν λόγω δούλος έκανε «λάθος»! Ενώ ο Βασιλιάς έκανε το σωστό, δηλαδή «Τον λυπήθηκε και τον άφησε να φύγει χαρίζοντάς του μάλιστα ολόκληρο το χρέος», αυτός «Βγαίνοντας έξω, βρήκε έναν από τους συνδούλους του», τον οποίο «έπιασε και τον έσφιγγε να τον πνίξει λέγοντάς του «ξόφλησέ μου αυτά που μου χρωστάς»… Τελικά ο δούλος της παραβολής έκανε το λάθος! Πήγε και  έβαλε τον συνδούλο του φυλακή, «ώσπου να ξεπληρώσει αυτά που του χρωστούσε»…)

• Ο «πρωτοκορυφαίος» Πέτρος κάνει λάθος (!) αλλά μετανοεί έμπρακτα.
(Μήπως εδώ εννοεί πως και ο «πρωτοκορυφαίος» της Ρώμης, ο Πάπας, κάνει λάθη, και πάλι πως ‘’μετανοεί έμπρακτα’’; Αλλ’ όμως το ότι ο Πέτρος «Μετάνιωσε και έκλαψε πικρά» σημαίνει πως είναι ο σωστός τρόπος για να λάβει κάποιος την άφεση των αμαρτιών του; Αν τώρα αυτός είναι ο σωστός τρόπος, τότε, γιατί ο Κύριος μετά την ένδοξη Ανάστασή του συνάντησε τον Πέτρο και του είπε τρεις συνεχόμενες φορές το «Πέτρε φιλείς με;»…)

• Ο Ιούδας μεταμελείται αλλά δεν ζητά συγχώρεση, δηλαδή δεν μετανοεί.
(Δηλαδή, ο Ιούδας έκανε «λάθος»; Όπως διαβάζουμε στη σελίδα 39: «Ο Ιούδας, αν και κατάλαβε το λάθος του, δεν ζήτησε συγχώρηση, επειδή ήταν ένας άνθρωπος υπερήφανος. Προτίμησε να δώσει τέλος στη ζωή του. Έτσι, όμως, έχασε τη δυνατότητα να διορθώσει το λάθος του.»…)

• Απόσπασμα ομιλίας του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ (που αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των μαύρων και την ειρήνη και δολοφονήθηκε στα 39 του χρόνια)
Όπως διαβάζουμε στη σελίδα 42: «Καμιά συμβουλή του Χριστού δεν υπήρξε πιθανώς πιο δύσκολη στο να την ακολουθήσει κανείς από την εντολή ν’ αγαπάτε τους εχθρούς σας … Με ποιον τρόπο να αγαπούμε τους εχθρούς μας; (Και απαντά:) Στην αρχή πρέπει να αναπτύξουμε και να διατηρήσουμε τη δυνατότητα της Συγγνώμης… Ο ένοχος μπορεί να ζητήσει Συγγνώμη… Συγχωρώ δεν σημαίνει πως ξεχνώ εκείνο που έγινε ή πως τοποθετώ ψεύτικη επιγραφή επάνω σε μια κατακριτέα πράξη. Συγχωρώ σημαίνει περισσότερο πως η πράξη αυτή έπαυσε να αποτελεί εμπόδιο στις σχέσεις.»  [Μ.Λ. Κινγκ, Η δύναμη της αγάπης].

Αδελφοί, η παρουσίαση των παραπάνω στοιχείων που στοιχειοθετούν μια νέα κοινωνική αντίληψη των πραγμάτων, που δεν έχει σχέση με το ΚΑΛΟ και το ΠΟΝΗΡΟ, αλλά με το ΣΩΣΤΟ και το ΛΑΘΟΣ, ως σκοπό έχει να προβληματίσει όλους μας, μικρούς και μεγάλους λόγω του ότι με τη συμμετοχή μας στα δήθεν «αντιρατσιστικά φεστιβάλ» γινόμαστε η αιτία της γιγάντωσης του νέου νανοτεχνολογικής φύσεως κατασκευάσματος νομοθετικού πλαισίου, του δήθεν Αντιρατσιστικού, που πιστεύει πως ενσαρκώνει έναν νέο ΔΕΚΑΛΟΓΟ εντολών προς όλους τους ανθρώπους καλής θελήσεως και μαζί ένα σωτήριο μήνυμα, της Αποκατάστασης δήθεν των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων, μεταξύ των λαών και μεταξύ των θρησκειών ή αλλιώς και πιο επίκαιρα το «ΕΠΙ ΓΗΣ ΕΙΡΗΝΗ…».
Δυστυχώς οι άνθρωποι αυτοί που δήθεν γκρεμίζουν τείχη και με τις πέτρες αυτών χτίζουν δήθεν γέφυρες ζωής αγνοούν τον μοναδικό Μεσσία και Σωτήρα όλων των ανθρώπων επί της γης. Κεκοιμημένων και μη. Αγνοούν δηλαδή τον Υιό της Αειπαρθένου Μαρίας, τον Ιησού Χριστό, τον Πανταχού παρόντα που σε τέσσερις ημέρες από σήμερα θα τον υποδεχτεί όλη η πλάση στη μία και μοναδική Φάτνη Του που λέγεται ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ - ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

Ο Θεός να ελεήσει όλους μας, αμήν.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΟΥΓΕΝΝΑ

Δημήτριος Β. Εμμανουήλ
Πτολεμαΐδα 21 Δεκεμβρίου 2019

Υ.Γ.
Η Νέα αντίληψη που έχει σχέση με την αγάπη προς τους εχθρούς μας και την παγκόσμια ειρήνη όλων των λαών της γης που μαστίζονται από το δήθεν ΛΑΘΟΣ του «θρησκευτικού ρατσισμού» αλλά και του «εθνικού ρατσισμού» ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. «ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ»!