Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

«Οσάκις»! Ένα μυστηριώδες πρόσωπο; Ή μια φανερή βλασφημία!

 


Μήπως ήλθε η ώρα;

ΘΕΜΑ: ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ Η ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ-ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΙΗΣΟΥ

 

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, σκοπός αυτού του σχολίου είναι να σημάνει συναγερμό εντός των καρδιών ημών (γονέων, μαθητών και διδασκάλων) για την κατάσταση που επικρατεί εντός των δημόσιων σχολείων!

Είναι ευρέως γνωστό και διαδεδομένο εκείνο το απόσπασμα από διήγημα της Ρούλας Κ. το οποίο επιλέχθηκε και εντάχθηκε στο βιβλίο της Νεοελληνικής γλώσσας της Α’ Γυμνασίου με τίτλο «Οσάκις ο Σάκης»! Στο άρθρο: ‘’«Οσάκις ο Σάκης»: Ο έρωτας 15χρονης με 25χρονο σε σχολικό κείμενο προκαλεί τρόμο’’ διαβάζουμε σχετικά: «Το παραπάνω απόσπασμα χρησιμοποιήθηκε σε βιβλίο της Νεοελληνικής γλώσσας της Α’ Γυμνασίου, εντός άσκησης γραμματικής. Πρόκειται για την ιστορία ενός νεαρού ηλεκτρολόγου (20 με 25 ετών), ο οποίος έχει γίνει ο πρώτος έρωτας μιας τάξης με 15χρονα κορίτσια. Παρ’ ότι ο Σάκης είναι αρκετά μεγαλύτερος από τα κορίτσια, εδώ έχουμε να κάνουμε με «υπόθεση καρδιάς και όχι γραμματικής» όπως καταλήγει η συγγραφέας στο τέλος του αποσπάσματος.» [1].

Αλήθεια αδελφοί, μπορείτε να συναισθανθείτε τα καρδιακά αισθήματα εκείνων των 15χρονων μαθητών που σήμερα 2 Μαΐου 2024, στην πρωινή Θεία Λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης (στο Αποστολικό Ανάγνωσμα) άκουσαν τον απόστολο Παύλο να λέγει προς τους Κορινθίους: «σάκις γρ ν σθίητε τν ρτον τοτον κα τ ποτήριον τοτο πίνητε, τν θάνατον το Κυρίου καταγγέλλετε, χρις ο ν λθ.»; (= Λοιπόν, ω Κορίνθιοι, κάθε φοράν που τρώγετε τον αγιασμένον αυτόν άρτον και πίνετε το ευλογημένον τούτο ποτήριον της Θείας Ευχαριστίας, ομολογείτε και διαλαλείτε τον σταυρικόν λυτρωτικόν θάνατον του Κυρίου, συνεχώς και αδιαλείπτως μέχρις ότου έλθη κατά την δευτέραν παρουσίαν)

Αγαπητοί, γνωρίζετε καλά ότι,

«Η Μεγάλη Πέμπτη είναι η μέρα που ο Κύριος παραδίδει στους μαθητές του τη Θεία Ευχαριστία στη διάρκεια του Μυστικού Δείπνου.»[2]

Το βράδυ εκείνο, πριν ο Κύριος πάρει το ψωμί, και πριν ευχαριστήσει τον Θεό, πριν το ευλογήσει, και πριν κόψει αυτό σε κομμάτια και το δώσει στους μαθητές του λέγοντας: «Λάβετε, φάγετε, αυτό είναι το σώμα μου», είπε τα εξής λόγια: «Αλήθεια σας λέγω, κάποιος από σας σήμερα θα με προδώσει»...

Καταλαβαίνετε λοιπόν, τι ακριβώς μαγειρεύετε εντός των σχολείων, και πάλι ότι είναι η ώρα να βγάλουμε τα παιδιά μας μέσα από την βλασφημία, για να τα προφυλάξουμε από τον νεοσατανισμό των ημερών μας (αλλά και από τον Σοδομισμό);

ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ, ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΙΑΣΤΡΑΦΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ… ΠΡΙΝ ΔΑΙΜΟΝΙΣΘΕΙ, ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΑΡΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ!

Αγαπητοί,

Μήπως ήλθε η ώρα «Ήρθε η ώρα να δοξαστεί ο Υιός του Ανθρώπου»;

ΕΙΘΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΑΣ ΨΥΧΑΣ ΗΜΩΝ!

Είθε τα επιπλέον θεόπνευστα λόγια του π. Αθανασίου Μυτιληναίου να στηρίξουν τον αγώνα για μια ηρωική «έξοδο», αμήν!

«Εάν, λέγει, ύβρισες το αίμα του Χριστού που σε καθάρισε…»

«Σήμερα προσβάλλεται το Θεανθρώπινο πρόσωπο του Χριστού και πρέπει εμείς να γνωρίζουμε ποιος είναι ο Ιησούς Χριστός. (1:25)

Διότι, όπως πολλάκις-πολλάκις σας έχω πει, θα είναι ο τελευταίος πειρασμός της ιστορίας. Δηλαδή, η αμφισβήτηση του Θεανθρωπίνου προσώπου του Χριστού. Το λέγει ο ίδιος ο Κύριος, είναι στην Αποκάλυψη, αλλά το λέγει και  εις τα Ευαγγέλια. ‘’Εκεί, όταν έλθω στη γη θα βρω την Πίστη;’’. Και όπως μας πληροφορεί εκεί στην Αποκάλυψη, είναι ο τελευταίος πειρασμός, και μεγάλος, όταν μάλιστα θα εμφανιστεί ο Αντίχριστος, ο οποίος θ’ αρχίσει να δρα και να ενεργεί κατά έναν τρόπο που πάμπολλοι άνθρωποι θα τον πιστέψουν. (2:15)

Όλη η γη θα τον πιστέψει, τον Αντίχριστον. Μόνον εκείνοι που είναι δεμένοι με το Θεανθρώπινο πρόσωπο του Χριστού, αυτοί δεν θα τον πιστέψουν και θα πούνε: «Αυτός είναι ο Αντίχριστος».

«Δύο φορές αναφέρεται αυτό στην Καινή Διαθήκη, ότι δεν μπορείς να μετανοήσεις. Δεν είναι δυνατόν. Δεν είναι δυνατόν! Λέει ο απόστολος Παύλος προς Εβραίους: Εάν, λέγει ύβρισες-διότι η άρνησις είναι ύβρις. Εάν, λέγει, ύβρισες το αίμα του Χριστού που σε καθάρισε, πρέπει να υπάρξει κάποιο σούπερ αίμα, πιο πάνω απ’ το αίμα του Χριστού για να καθαρίσει την αμαρτία σου. Αλλά δεν υπάρχει «σούπερ αίμα». Είναι το αίμα του Χριστού!

Γι’ αυτό πολύ προσοχή αγαπητοί μου, πολύ προσοχή να διατηρήσουμε την Πίστη μας στο Θεανθρώπινο πρόσωπο του Χριστού, έως εσχάτων μας και έως εσχάτου της ιστορίας, όποιος βρεθεί να είναι στα έσχατα της ιστορίας.» (11:42) [3]

(Συνεχίζετε)

Δημήτριος Β. Εμμανουήλ, Ιεροψάλτης

Πτολεμαΐδα 2 Μαΐου 2024 (Μεγάλη Πέμπτη*)

 

Σημειώσεις:

(*) «Κατά τη Μεγάλη Πέμπτη επιτελούμε ανάμνηση: Της νίψεως των ποδών των Αποστόλων υπό του Κυρίου, Του Μυστικού Δείπνου, δηλαδή της παραδόσεως σ' εμάς υπό του Κυρίου του Μυστηρίου της θείας Ευχαριστίας, της θαυμαστής προσευχής του Κυρίου προς τον Πατέρα Του και της προδοσίας του Κυρίου υπό του Ιούδα.» (https://www.saint.gr/273/saint.aspx)

[1] https://mikropragmata.lifo.gr/wtf/osakis-o-sakis-o-erotas-15chronis-me-25chrono-se-scholiko-keimeno-prokalei-tromo/

[2] https://www.pemptousia.gr/2023/04/o-mistikos-dipnos-2/

 [3] https://www.youtube.com/watch?v=tngZEc2cTb8&ab_channel=PatroparadotoSevas