Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

''[...]Να πάμε και στους άλλους! Αυτό ήταν τελικώς και αυτό είναι! Και σε όλα αυτά τα συνέδρια, τα διεθνή και τα άλλα, τι κάνουν αυτοί… Δεν φοβόμαστε, γιατί να φοβηθούμε; ''(Ο ΑΓΙΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ)

Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΜΑΛΑΧΙΑΣ



Θα οδηγήσω υμάς εις δίκην και κρίσιν και εγώ θα είμαι ταχύς μάρτυς κατηγορίας εναντίον των μάγων, εναντίον των μοιχαλίδων, εναντίον εκείνων που ορκίζοντα ψευδώς στο Ονομά μου, και εκείνων που αποστερούν την αμοιβήν του ημερομισθίου εργάτου, εναντίον αυτών που καταδυναστεύουν την χήραν και γρονθοκοπούν τους ορφανούς, όπως και εναντίον εκείνων, που διαστρέφουν την δικαίαν κρίσιν των ξένων και εκείνων οι οποίοι δεν με φοβούνται, λέγει ο Κυριος Παντοκράτωρ'' (Μαλ. 3,5  )



ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ


Το διαμάντι δεν φοβάται όπου και να το βάλετε. 


‘’[…] Μετά από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, άρχισαν να ακούγονται διάφορες φωνές. Υπάρχουν πολλοί οι οποίοι πάντα θέτουν το ερώτημα. Μα τι έχουμε να πάρουμε από τους άλλους; Η δική μας η απάντηση είναι’ μα τι έχουμε να δώσουμε στους άλλους! Γιατί αδιάκοπα αυτή η νοοτροπία, που θα την ονόμαζα «νοοτροπία φιλαργίου», τι έχω [δηλαδή] να πάρω από τον άλλο, και όχι «νοοτροπία γενεοδώρου», ο οποίος λέει τι έχω να προσφέρω στον άλλον! Θα ‘ταν λάθος να μην είμαστε μέσα σ’ αυτήν την αναζήτηση τη σύγχρονη, και να μείνουμε μ’ αυτήν την φοβία, μήπως χάσουμε. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα.
Το διαμάντι δεν φοβάται όπου και να το βάλετε. Και η δική μας η προσπάθεια, όλα αυτά τα χρόνια, δεν είναι να προδώσουμε τίποτα. Αλλά είναι  να ζήσουμε πιο βαθιά αυτό το οποίο ζούμε, να το ακτινοβολήσουμε  και να το μοιραστούμε με τους άλλους.

Δεν είμαστε φτωχοί, είμαστε πλούσιοι πνευματικά, και πολιτιστικά, και αυτό θα πρέπει να το μοιραστούμε, χωρίς  υπεροψίες, χωρίς μεγάλες κουβέντες, απλά με όλη τη σεμνότητα, τη ταπείνωση, αν όχι την βεβαιότητα ότι έχουμε ένα θησαυρό που προέρχεται από τα βάθη των αιώνων και το οποίο οφείλουμε να μοιραστούμε.
Και ξέρετε αυτή είναι τελικώς η όλη αντίληψη περί της λεγομένης Εξωτερικής Ιεραποστολής.

[...] Και η δική μας η θέση, την οποία μεταφράζω αυτήν την στιγμή, μεταφέροντας τη φωνή της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου είναι’ Μάρτυρες! Κοστίζει αυτή η λέξη. Δεν είναι απλώς η μαρτυρία, η κατάθεση μιας βεβαιότητας, αλλ’ είναι ταυτόχρονα η προθυμία για κατάθεση αίματος. Αυτό λοιπόν το πράγμα, πρέπει να ‘χει-στην Ελλάδα ακούσατε πολλά πράγματα και σας κουράσαμε μα αυτά τα…. της μετοχής εδώ και ‘κει-και ‘κει. 

Το πράγμα είναι πολύ απλό. Είναι απλώς η προσπάθεια μεσ’  την Ελλάδα να μοιραστούμε αυτήν την χαρά και την βεβαιότητα ότι πιστεύουμε. Ότι πιστεύουμε όχι σε ένα Θεό Παντοδύναμο, αόριστο, αλλά πιστεύουμε σ’ ένα Θεό της αγάπης. Λοιπόν, αυτό το μοιραζόμαστε! 

Στην Ελλάδα..[…] γιατί μόνο στην Ελλάδα; Οι άλλες οι χώρες, που ακόμη δεν έχουν ακούσει τίποτε γι’ αυτό το Ευαγγέλιο, εμείς πολλές φορές το σνομπάρουμε το Ευαγγέλιο εδώ. Οι άλλοι δεν το άκουσαν ποτέ.
Να πάμε και στους άλλους! Αυτό ήταν τελικώς και αυτό είναι!
Και σε όλα αυτά τα συνέδρια, τα διεθνή και τα άλλα, τι κάνουν αυτοί… Δεν φοβόμαστε, γιατί να φοβηθούμε; Ούτε αισθανόμαστε αλαζονικά, ότι εμείς είμαστε και οι άλλοι δεν είναι. 

Κάθε ανθρώπινο πρόσωπο, παραμένει εικόνα του Θεού, μπορεί να είναι τραυματισμένη, μπορεί να είναι επηρεασμένη απ’ άλλα πράγματα, αλλά είναι η εικόνα του Θεού. Αυτό το λέω επειδή βλέπω ότι δυστυχώς στην Ελλάδα που είναι…. Έπρεπε να ‘ναι στην πρωτοπορία όλων αυτών των αναζητήσεων, γίναμε γκρινιάρηδες  και φοβόμαστε πότε το ένα πότε το άλλο.….’’  



                     ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΜΑΛΑΧΙΑΣ

Ο θρίαμβος των δικαίων


Μαλ. 3,13          Ἐβαρύνατε ἐπ᾿ ἐμὲ τοὺς λόγους ὑμῶν, λέγει Κύριος, καὶ εἴπατε· ἐν τίνι κατελαλήσαμεν κατὰ σοῦ;
Μαλ. 3,13                  Βαρείς λόγους είπατε εναντίον μου, λέγει ο Κυριος. Ιδού τι είπατε· εις τι και πότε κατεφέρθημεν με λόγια εναντίον σου;


Μαλ. 3,14                  Κατεφέρθητε, όταν είπατε· μάταιον είναι να υπακούη και να εργάζεται κανείς στον Θεόν. Τι τάχα ωφελήθημεν με το ότι εφυλάξαμεν τας εντολάς αυτού και επορεύθημεν ικέται ενώπιον Κυρίου του Παντοκράτορος;


Μαλ. 3,15                  Ιδού, ότι τώρα ημείς καλοτυχίζομεν τους ξένους λαούς. Βλέπομεν ότι όλοι όσοι διαπράττουν την ανομίαν και ανθίστανται στο θέλημα το Θεού, προοδεύουν, ανοικοδομούν πόλεις και γενικώς έχουν σωθή.


Μαλ. 3,16                  Αυτά κατηγόρησαν τον Θεόν και αυτοί ακόμη, που φοβούνται τον Κύριον, έκαστος προς τον πλησίον αυτού. Ο Κύριος επρόσεξε και ήκουσεν αυτά, που είπαν. Τα έγραψε τα λόγια και τα έργα των φοβουμένων αυτόν εις βιβλίον αναμνηστικόν ενώπιόν του.


Μαλ. 3,17                  Οι ευσεβείς όμως αυτοί, λέγει ο Κυριος ο Παντοκράτωρ, θα είναι ιδικοί μου κατά την ημέραν εκείνην, κατά την οποίαν εγώ θα τους προστατεύσω και περιποιηθώ. Θα τους ξεχωρίσω από τους άλλους και θα τους περιβάλω με αγάπην, όπως ενας πατήρ αγαπά τον υιόν του, ο οποίος τον υπηρετεί πιστώς και προθύμως.



Μαλ. 3,18                  Τοτε όλοι, ασεβείς και ευσεβείς θα στραφήτε και θα ιδήτε την διαφοράν μεταξύ δικαίου και αδίκου, μεταξύ του ανθρώπου ο οποίος υπακούει και υπηρετεί τον Θεόν, και εκείνου ο οποίος ασεβεί και αρνείται να τον υπηρετήση.