Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

"Είναι μια μοναδική στιγμή, μια στιγμή που βλέπουμε ότι όλος σχεδόν ο χριστιανικός κόσμος βρίσκεται ενωμένος με μια φωνή για να περάσει το ίδιο μήνυμα. Ένα μήνυμα...ένα μήνυμα ...ένα μήνυμα ....ένα μήνυμα ...ένα μήνυμα ...ένα μήνυμα..."


gallias ert












Για την Romfea.gr, Θάνος Θανόπουλος

"Είναι μια μοναδική στιγμή, μια στιγμή που βλέπουμε ότι όλος σχεδόν ο χριστιανικός κόσμος βρίσκεται ενωμένος με μια φωνή για να περάσει το ίδιο μήνυμα. Ένα μήνυμα ελπίδας, ένα μήνυμα αλληλεγγύης, κι ότι δεν ξεχνούμε ότι έχουμε ένα μεγάλο καθήκον να βοηθήσουμε τους ανθρώπους αυτούς, να περάσουμε ένα μήνυμα στους ισχυρούς της γης. Είναι ένα μήνυμα προς όλους, είναι ένα μήνυμα προς τους Ευρωπαίους, είναι ένα μήνυμα για κατάπαυση των εχθροπραξιών στην Μέση Ανατολή για να σταματήσει πλέον αυτή η ανθρωπιστική κρίση" δήλωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, μιλώντας πριν από λίγο στην ΕΡΤ.
Επίσης ο κ. Εμμανουήλ ανέφερε: "Μένει κανείς χωρίς λόγια μπροστά σε ένα δράμα, και δεν έχει να πει τίποτα σε αυτά τα παιδιά που περιμένουν με τα μάτια ορθάνοιχτα, και περιμένουν με ελπίδα, φωνάζανε ελευθερία. Εμείς δεν θα πρέπει να τους κλείνουμε ούτε την πόρτα, ούτε τις καρδιές μας, ούτε να υψώνουμε νέα τείχη. Η Ευρώπη που κατήργησε και γκρέμισε το τείχος του Βερολίνου δεν μπορεί να χτίζει νέα τείχη."
"Δεν ανακατευόμαστε στην πολιτική,
σήμερα είναι καθαρά μία ανθρωπιστική πράξη, οι θρησκευτικοί ηγέτες ήρθαν σήμερα εδώ όχι για να κάνουν πολιτική αλλά για να περάσουν ένα μήνυμα ανθρωπιάς, και σίγουρα μπορούμε να επιρεάσουμε τους πολιτικούς, γιατί σε αυτούς απευθυνόμαστε, σε αυτούς που αποφασίζουν για το μέλλον αυτών των ανθρώπων και ολόκληρης της ανθρωποτητας" πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Γαλλίας.
Σε άλλο σημείο ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου τόνισε: "Το μήνυμα από εδώ πρέπει να είναι ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης, είμαστε όλοι εδώ και περνούμε το ίδιο μήνυμα, μια κραυγή αγωνίας. Όταν ακούγαμε τα παιδιά να φωνάζουν ελευθερία, πραγματικά και εμείς με τον ιδιο τρόπο θα θέλαμε να ενώσουμε τις φωνές μας και να δούμε πράγματι να σταματήσουν αυτές οι ροές μεταναστών μέσω του Αιγαίου."
"Όπως είπε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος είχε και την ιδέα να καλέσει τον Πάπα και να έρθουν μαζί σε ένα νησί του Αιγαίου, είπε ακριβώς αυτό, το Αιγαίο να γίνει μια θάλασσα ειρήνης και όχι ένας υγρός τάφος" υπογράμμισε ο κ. Εμμανουήλ.
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Γαλλίας ανέφερε: "Εφόσον υπήρξε μια καλή αρχή, θα πρέπει να υπάρξει και συνέχεια, αλλοίμονο αν δεν υπάρξει συνέχεια και νομίζω ότι δεσμεύτηκαν οι εκκλησιαστικοί ηγέτες να συνεχίσουν με την ίδια φωνή και αυτός ήταν ο στόχος, να περάσουμε ένα μήνυμα ότι μαζί μπορούμε.

ΠΗΓΗ:http://www.romfea.gr/diafora/7664-mitropolitis-gallias-simera-einai-mia-monadiki-stigmi