Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Ρ/καθολικός και Ουνίτης τέλεσαν τρισάγιο σε Ιεράρχη της ΑΕΟ

ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ! ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ Ο κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΨΕΥΔΟΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ! ΑΣ ΔΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ "ΚΟΙΝΩΝΕΙ" ΟΤΑΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ ΤΟΝ ΨΕΥΔΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ....


koino trisagio

Ρ/καθολικός και Ουνίτης τέλεσαν τρισάγιο σε Ιεράρχη της ΑΕΟ



Ένα ακόμη περιστατικό που συνδέει την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας με τους Καθολικούς και τους Ουνίτες,  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2021.

Συγκεκριμένα ο Ρ/Καθολικός Επίσκοπος Καμιάνετς-Ποντίλσκιι Λεών και ο Ουνίτης Επίσκοπος Καμιάνετς Ιβάν, τέλεσαν από κοινού ιερό τρισάγιο επί της σορού του Μητροπολίτη Χμιιελνικίου Αντωνίου (Μαχότα) της Αυτοκεφαλου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Όπως διακρίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η Επισκοπή Καμιάνετς, στο ιερό τρισάγιο συμμετέχουν και κληρικοί των δύο δομών.

Να αναφερεθεί ότι μετά το πέρας του ιερού τρισαγίου και οι δύο Επίσκοποι  εξέφρασαν τη συμπάθειά τους για το θάνατο του Μητροπολίτη Αντωνίου.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί σε ορθόδοξο ιεράρχη να τελείται επιμνημόσυνη δέηση από Ρ/Καθολικούς και Ουνίτες, των οποίων τα μυστήρια είναι άκυρα.

koino trisagio1

koino trisagio1

https://www.romfea.gr/ekklisies-ts/ekklisia-tis-oukranias/42682-r-katholikos-kai-ounitis-telesan-trisagio-se-ierarxi-tis-aeo