Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΔΙΚΑΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ, ΤΗ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ!

ΤΟΤΕ! ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΝ. ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΔΙΚΑΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ, ΤΗ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ!


ΟΜΩΣ,ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ

ΘΕΜΑ: Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΣΟΥ!

ΟΤΑΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΑΠΑΛΛΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΌ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΦΕΝΤΙΑ ΣΟΥ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ! ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ  ΔΙΧΩΣ ΘΕΟ! ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΔΙΧΩΣ ΤΟΝ ΖΩΗΦΟΡΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.

  Είναι αλήθεια ότι ο κόσμος ζει και κινείται με γνώμονα το συμφέρον του και έχει δίκιο όταν λέει: 
- Ο θάνατός σου η ζωή μου. Και έχει κάποιο δίκαιο ο λόγος αυτός γιατί κρύβει τον Δίκαιο Άνθρωπο που ενώ δεν αμάρτησε σε τίποτε, γεύτηκε τον θάνατο, για να να γίνει ο θάνατός Του η ζωή μου ή αλλιώς... με την δική Του φωνή:- Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΣΟΥ! Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΙΡΙΑ ΕΥ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΟΥ! ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΩΡΑ.           

  Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, στο τραπέζι του Θεού Πατρός όλοι οι άνθρωποι – εξ αρχής -  έχουμε θέση. «Ο Θεός αγάπη εστί». Ο άγιος Ιωάννης ο Σιναΐτης τοποθετεί τους ανθρώπους στο γιορτινό τραπέζι του Θεού Πατρός και βάζει τον κάθε άσωτο από εμάς  στην θέση που του αρμόζει, ακόμη και τους εχθρούς Του, τους κάμει μαθητάς Του (άχρι καιρού!). Ο Θεός είναι αγάπη αλλά και ζωή. Είναι ο Ζωοδότης! Και κατά μίαν έννοια όποιος άνθρωπος έρχεται πλέον από τους γονείς του στον κόσμο, καλείτε από τον θεό να παρακαθίσει στο τραπέζι της φύσης και της φυσικής ζωής και στη συνέχεια αν θέλει και στο τραπέζι του αρραβώνα και έπειτα πάλι και του γάμου, δηλαδή της ουρανίας βασιλείας Του Υιού του. Προσοχή. Το (πρώτο) τραπέζι είναι τραπέζι ομολογιακό, πίστης και αφοσίωσης, είναι τραπέζι «θανάτου» ή καλύτερα <<της ανάμνηση του θανάτου>> του Ιησού Χριστού που είναι η Ζωή, η Αρχή και το Τέλος όλου του κόσμου!

              Το τραπέζι της ζωής και το τραπέζι του θανάτου! Τα διακρίνεις, τα ξεχωρίζεις;..... Κατ’ αρχήν φίλοι μου, ο άγιος της Κλίμακας μιλάει για το αυτεξούσιο, και έτσι βάζει τα πράγματα στην θέση τους τονίζοντας πως αν θέλει ο άνθρωπος μπορεί να εισέλθει και να παρακαθίσει και πάλι μετά του Θεού, αλλά αν ακούσει και δεν θέλει να μπει, μένει στην απ’ έξω και αν πάλι έχει ήδη εισέλθει, αλλά και πάλι δεν θέλει να παραμείνει ή πάλι και πάλι ζητάει πρωτεία (π.χ. όπως ο νυν πατριάρχης μας και λοιποί εκκλησιαστικοί αρχηγοί του!), τους πετάνε έξω στο σκοτάδι, οι γνήσιοι δούλοι του Θεού, έναν-έναν... και όταν εμείς τους κρατάμε μέσα καταλαβαίνεται... Τους πετάνε λοιπόν έξω, και μην σας κακοφαίνεται (όπως το ''καταραμένος'' ο πάπας κ.α.!),  μιας και η επιθυμία των ανθρώπων αυτών πάντοτε ήταν, και εξακολουθεί να είναι, το να πετάξουν- να πεταχτούν! Φυσικά πριν την οριστική τους έκ-πτωση υπάρχουν τα στάδια της «πίσω θέσεις- πτώσης», όπως π.χ. από κληρικός, λαϊκός!

             Το ζητούμενο λοιπόν είναι η αλλαγή της θέσεώς τους και όχι μόνον η παύση του μνημόσυνου, ώστε να συνετιστούν και να συναντηθούν με την μετάνοια πριν είναι αργά και για πολλούς από εμάς.  Για το καλό λοιπόν όλων μας.... Και φυσικά για να μην κολαστούν μαζί μ’ δαύτους και τα παιδιά μας που τους ακολουθούν, και έτσι όλοι τους γευτούν και τον ''δεύτερο'' θάνατο!

              Είναι σίγουρο και σύμφωνο με τους ιατρικούς επιστημονικούς κανόνες της «Φυσική» ζωώδους ζωή μας, ότι η ασπιρίνη δεν θεραπεύει τον Καρκίνο… αλλά, στην ζωή του πνεύματος που πάντα στεγάζει, ελπίζει, και πάντα υπομένει (εκτός από την διαστροφή της πίστεως) η δύναμη του θεού που είναι αγία και μεγάλη μπορεί!…. Γι' αυτό ας ευχηθούμε να θεραπεύσει τις πληγές των εσωτερικών εχθρών Του (των φυγάδων, των αρνητών και του προδότη), του Υιού του! Όσο γι’ αυτούς που δεν λένε την αλήθεια από δειλία και σιωπούν, ας γνωρίζουν ότι το αίμα των αγίων που όλους αυτούς του αιώνες μάχονται κατά του παπισμού και των ποικίλων αιρέσεων…  το αίμα αυτών αργά ή γρήγορα θα πέσει πάνω στα κεφάλια τους και πάνω στα κεφάλια των (πνευματικών) παιδιών τους, και δεν χρησιμοποιώ κανένα σχήμα υπερβολής!
Όσοι και σήμερα σιωπούν και ενώ κατέχουν θέσεις και αξιώματα δεν μιλούν κατά του Οικουμενισμού και της Πανθρησκείας βάζουν κακό αέρα στα πανιά τους, και όπως μας είπε στο τηλέφωνο  ο Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας: - όλοι αυτοί που δεν μιλούν σήμερα για τον Οικουμενισμό, δεν είναι πνευματικοί!!! Και τολμούμε με την σειρά μας να πούμε πως, όποιοι δεν μιλούν για τη Κακοσύνη της Συνοδού της Κρήτης, δεν πρέπει να τους έχουμε για  πνευματικούς (μας!). Που ξέρεις ίσως έτσι να σώζεις τον πατέρα σου, και το λέμε αυτό σύμφωνα με το ότι τους Ιερείς,τους μοναχούς και τις Μοναχές τους ονομάζουμε Πατέρες και Μητέρες γιατί απλά μας αναγεννούν ως πνευματικοί μας γονείς στην βασιλεία του Θεού... και πάλι σύμφωνα με το λόγο του αποστόλου Παύλου που λέει ότι : - Σας έχω γεννήσει μέσα από τις διδαχές του Ευαγγελίου Του!

                  <<Αλλαγή θέσεων>> λοιπόν μέσα στην Εκκλησία μας αφού πρώτα αυτοί, οι δικοί μας άνθρωποι, αποκόπηκαν λόγω σιωπής κυρίως μέσα απ’ την καρδιά μας. Κι ας μην τους καταδίκασε Σύνοδος! Υπάρχει η σύνοδος της καρδιάς που λέγεται συνείδηση χριστιανική και Ορθόδοξη, και αυτούς τους ανθρώπους πια η καρδιά μας δεν τους συνοδεύει άλλο, αφού καθαρά πλέον μας οδηγούν στο γκρεμό της αίρεσης! Και ότι γράφουμε ταύτα μην τα θεωρηθεί ούτε ως «ξεθάρρεμα», αλλά ούτε και ως κάποιο άλλο είδος μέθης, αλλά απλά  είναι μια πίκρα ετών που σιγά-σιγά έγινε, μετά την Ψευτοσύνοδο της Κρήτης, ένας αντρικός, δίκαιος θυμός… όπως αυτός πάλι και πάλι ορίζεται από τους αγίους Πατέρες που δεν τον επιτρέπουν ποτέ μα ποτέ παρά μόνον όταν προσβάλλετε η αγία και Ζωοπάροχη πίστη μας ή αλλιώς, «η ελπίδα πάντων των περάτων της γης» (κατά τον ψαλμωδό)!

                Και εν τέλη τι; Τι είναι αυτό που σήμερα ζητάει και θέλει ο «καινούργιος πιστός» και επίσημος άνθρωπός της νιότης και της νεο-ταιρι-κότητας, που μάλιστα κατοικεί και στα όρια της Εκκλησίας μας και ψάχνει το ταίρι του, αλλά, και παρακάθεται ταυτόχρονα στο ίδιο τραπέζι, με τους αγίους επισκόπους και ηγουμένους  μας, όπως επίσης και στα τραπέζια των αιρετικών. Αλλ' αυτό, άλλοτε δεν έκαμε και ο Ιούδας ο Ισκαριώτης, που και πάλι ο ψαλμωδός ψάλει: - Ιούδα τι δουλειά είχες, εσύ ο φιλάργυρος με τον διδάσκαλο της φιλοπτωχείας; Εσύ, που, πότε έτρωγες στο δικό Του τραπέζι το φτωχικό, και πότε στα τραπέζια τα πλούσια των Ιουδαίων;

        Και αναρωτιόμαστε! Μήπως π.χ. οι ιερείς μας ή ο πατριάρχης δεν γνωρίζουν τον Έναν και μοναδικό λυτρωτή; Φυσικά και ναι! Ναι αλλά, και τα δαιμόνια αυτό το γνωρίζουν και φρίττουν.... αλλά και πάλι τον ομολογούν ως Υιό του Θεού! Αλήθεια όμως!  Ποια είναι η καινοτομία του πατριάρχη μας και των λοιπόν αρχηγών «σωμάτων» και των υπηρετών αυτών (των οπαδών τους!);
Δυστυχώς, με την Ψευτοσύνοδο της Κρήτης, οι σύγχρονοι Χριστιανοί και θεολόγοι του ''καιρού'' και όλοι οι επίσημοι αρχηγοί μας (πολιτικοθρησκευτικοί-θρησκευτο/ψευτοπολιτικοί) αρνούνται και προδίδουν με τον ποιο επίσημο τρόπο την μάνα μας που φροντίζει τόσο μα τόσο για το καθαρό-βιολογικό/ελληνικό ‘’φαγητό’’ μας!  Και με έναν λόγο, αρνούνταν εδώ και 49 (θρησκευτικά) χρόνια την Μίαν Οδό Σωτηρίας, ότι δηλαδή η σωτηρία του κόσμου όλου είναι και βρίσκεται ολόκληρη πάνω στο ένα άγιο τραπέζι της Μίας Αγίας Ορθόδοξης  Εκκλησίας μας! Τόσο τυφλώθηκαν από τους προβολείς της Δύσης; Το χρήμα και πάλι το νομίσαμε για φως;.. Και έφτασαν να λένε πως και οι κατάρα μπορεί να είναι ευλογία, όπως και ο καρκίνος... αλλά ξεχνούν το λόγο του αγίου Παϊσίου, που θέτει το πλαίσιο, και λέει πως «Τα ούρα δεν επιδέχονται αγιασμό» ή όπως αλλιώς- και σε ελεύθερη απόδοση- το διατυπώνει και ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς που τονίζει’ πως το θέμα της αλήθειας θα το λύση ο ουρανός και η αγία και μεγάλη κρίση του Θεού. Η δίκαια κρίση Του!
Εξάλλου αδελφοί μου ο Κύριος είπε πως δεν ήρθε για να κρίνει τον κόσμο, αλλά να σώσει τον κόσμο, αλλά ο κόσμος δεν τον δέχεται. Και πάλι όπως μας είπε’ όποιος Τον δέχεται σώνεται, όποιος δεν τον δέχεται από μόνος πεθαίνει ως αξιοκατάκριτος!

            Συνεχίζω λοιπόν με την φωνή του αγίου Ιωάννου της Κλίμακας που υψώνει το νου μας και προς τα άνω, αλλά και προς τους ταλαίπωρους αδελφούς μας, λαϊκούς, μοναχούς και Κληρικούς (αρχιερείς, πατριαρχικούς και μη!) που φοβούνται εκεί που δεν υπάρχει φόβος και αγνοούν έτσι τον κίνδυνο του (Προτεσταντικού) εχθρού μας που ήδη έχει κατασπαράξει το 99,9/100, της νεολαίας μας που παραδέχεται και τούτη μόνον δύο μυστήρια!Ένα το Βάπτισμα και ένα δεύτερο, το πνεύμα!  που τους μεθάει και τους παρακινάει, και που το λένε αλλιώτικα "Χρήμα'', και πάλι αλλιώς ''καινοτομία- πρωτοπορία''.....................   

ΕΠΙΜΕΤΡΟ

«Εφ΄ όσον απευθύνομαι προς υπηρέτας του Θεού»…

Ο άγιος Ιωάννη  λέγει: <<Το «από Θεού άρχεσθαι» είναι ορθόν και πρέπον, εφ΄ όσον απευθύνομαι προς υπηρέτας του Θεού. Αυτού λοιπόν του αγαθού και υπεραγαθού και παναγάθου Θεού και βασιλέως μας, ο οποίος ετίμησε όλα τα λογικά όντα πού εδημιούργησε με το δώρο του αυτεξουσίου, άλλοι είναι φίλοι Του και άλλοι γνήσιοι δούλοι Του. Άλλοι είναι αχρείοι δούλοι Του και άλλοι τελείως αποξενωμένοι απ΄ Αυτόν. Υπάρχουν τέλος και αυτοί πού είναι εχθροί Του, καίτοι είναι αδύνατοι και ανίσχυροι.
             Φίλους κατ᾿ εξοχὴν του Θεού, ω ιερὲ φίλε, εμείς οι αμόρφωτοι θεωρούμε τις νοερὲς και ασώματες δυνάμεις των αγγέλων. Γνησίους δούλους του Θεού εκείνους που εξετέλεσαν και εκτελούν το πανάγιο θέλημά Του ακούραστα και χωρὶς καμμία παράλειψι. Αχρείους δούλους ονομάζουμε αυτοὺς που αξιώθηκαν μεν να λάβουν το άγιον Βάπτισμα, δεν εφύλαξαν όμως γνήσια τις προς τον Θεὸν υποσχέσεις τους. Ως ξένους και εχθροὺς του Θεού θα εννοήσωμε αυτοὺς που είναι αβάπτιστοι ή δεν έχουν ορθὴ πίστι. Αντίπαλοι τέλος του Θεού είναι εκείνοι οι οποίοι όχι μόνον απέκρουσαν και απέρριψαν απὸ την ζωή τους το θέλημα του Κυρίου, αλλὰ και πολεμούν με πάθος αυτοὺς που το τηρούν..>> [ http://users.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/tributes/climax/01.htm ].

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΙΛΆΔΕΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΕΠΤΑΕΤΙΑΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ <<ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ>> ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ  ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΡΝΡΕΙ ΣΤΟΝ ΑΔΗ ΠΟΛΛΟΥΣ... ΑΛΙΜΟΝΟ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΔΟΞΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΜΜΕΣΑ ΑΝΑΓΝΩΡΊΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΚΑΚΟΔΟΞΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ...  ΚΑΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ! ΑΝ ΜΑΣ ΧΩΡΕΣΕΙ!

ΜΕ ΤΙΜΗ 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Β. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ. ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 (+ Αγίου ΦΩΤΙΟΥ και ΑΝΙΚΉΤΟΥ: Εις κάμινον πυρός ρίπτονται και τελειούνται, το πυρ όμως ουδέν έβλαψεν αυτούς).