Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΠΑΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΔΥΝΑΤΑ ΠΑΡΑ ΤΩ ΘΕΩ // 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 16

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Θ’ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΤΑΝ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ (ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ)! ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ



Είναι καθήκον του Ιατρού να πει στον ασθενή του την αλήθεια ως αναφορά την σοβαρή και κρίσιμη ασθένειά του (ίσως για να προλάβει να πει το ήμαρτον, μπρος τον εξομολόγο!). Δεν θα αναζητήσουμε άλλους λόγους, αλλά μόνο το πρόσωπο εκείνο που είναι κατάλληλο για να μιλήσει στον ασθενή. Αν και σήμερα τα νοσοκομεία διαθέτουν ειδικούς ψυχολόγους, παλαιότερα ίσως ο ‘’κατάλληλος άνθρωπος’’, να ήταν και μία γιαγιούλα.

Λέγετε ότι, << Κάποτε, σ’ ένα εκκλησιαστικό βιβλιοπωλείο μπήκε μια γριούλαγια να ψωνίσει! Κατευθύνθηκε προς τον υπάλληλο του βιβλιοπωλείου και ζήτησε την Καινή Διαθήκη! Ο υπάλληλος πρόθυμος, την εξυπηρέτησε αμέσως! Στο κατάστημα εκείνη τη στιγμή έτυχε να βρίσκεται και κάποιος ιερέας! Βλέποντας την γριούλα να αγοράζει την Καινή Διαθήκη αναρωτήθηκε αν την ήθελε για την ίδια ή για κάποιον άλλον, καθώς την θεώρησε αρκετά μεγάλη για να ξέρει να διαβάζει!
Πήρε το θάρρος λοιπόν, και την ρώτησε:
- Γιαγιάκα, για σένα την θέλεις την Καινή Διαθήκη;
- Μάλιστα, πάτερ μου, απάντησε εκείνη!
- Αλήθεια; Ξέρεις να διαβάζεις;
- Όχι! Απάντησε η γριούλα, εντελώς φυσιολογικά!
- Και τότε τι θα την κάνεις την Καινή Διαθήκη αν δεν μπορείς να την διαβάσεις; την ξαναρώτησε ο ιερέας!
- Να παιδί μου, του απάντησε η γριούλα! Την κρατάω αγκαλιά, πάω μπροστά στην εικόνα του Χριστού, του δείχνω την Καινή Διαθήκη και του λέω:
“Χριστέ μου δεν ξέρω να διαβάζω, αλλά ότι λες σε αυτό το βιβλίο, βάλτο εδώ μέσα” και με ένα ελαφρύ χτύπο του χεριού της, έδειξε την καρδιά της!>> [  Την ωφέλιμη αυτή διήγηση  πήραμε από την ηλεκτρονική εφημερίδα «Παναγία Μιλεσιώτισσα»,  http://panagiamilesiotisa ].

Το πρωί της 23 Μαρτίου, τρεις αδελφοί εν Χριστώ, ξεκινήσαμε από την Ιερά Μονή Παρακλήτου Ωρωπού για τον Πειραιά, για να παρακολουθήσουμε την θεολογική ημερίδα με θέμα την Σύνοδο της Κρήτης. Στάθηκε αδύνατον να προσπεράσουμε! και έτσι…  περάσαμε από  το μετόχι του γυναικείου Ιερού Ησυχαστηρίου της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (στο Μήλεσι Αττικής). Το μοναστήρι (μετόχι) είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα, καθώς ιδρύθηκε από τον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη (+ 2 Δεκεμβρίου), τον δημοφιλή γέροντα και άγιο του περασμένου αιώνα.


«Ο άγιος Πορφύριος είναι μεγάλο δώρο του Θεού»! [ π. Ανανίας Κουστένης ].



Ο π. Ανανίας Κουστένης, από τις προσωπικές  εμπειρίες που είχε (με τον Καυσοκαλυβίτη γέροντα) γράφει: «Τον Θεό τον ψηλαφούμε μέσω των αγίων. Μας Τον μεταδίδουν, μας Τον κοινοποιούν. Μας κάνουν να Τον αισθανθούμε και να Τον ψηλαφήσουμε, ει δυνατόν. Γίνεται αυτό. Αφού βρήκα κι εγώ το μέλι, έγλειφα τα δάκτυλά μου. Πήγαινα στον Γέροντα. Πάρα πολλά έδωσε, και βοήθησε κι εμένα και αμέτρητους. Και παρακαλούσε πάντοτε κι έλεγε: «Να αγαπάτε, να συγχωράτε. Να εξομολογείσθε καθαρά και να τα λέτε όλα. Να τα λέτε όλα, γιατί τότε φεύγει το κακό από πάνω σας. Και να προσεύχεσθε. Να προσεύχεσθε απλά. Να μιλάτε στον Θεό απλά. Όπως μιλάτε στον πατέρα σας, στη μάνα σας, στον φίλο σας, στον άνθρωπό σας. Καταλαβαίνει ο Θεός». [ http://www.amen.gr/article/o-agios-porfurios-einai-megalo-dwro-tou-theou ].

Ίσως να θεωρηθεί η εισαγωγή μας αυτή, πολύ μεγάλη, έχει όμως αδελφοί ως σκοπό να κατανοήσουμε’ ότι το να μιλάμε «καθαρά και να τα λέμε όλα», μοιάζει με  δημόσια εξομολόγηση! Και δεν είναι κάτι που θα πρέπει να μας σκανδαλίζει, αλλά όπως εξ αρχής αναφέραμε, θεωρούμε αυτό ως επιτακτική ανάγκη, και πρώτα πρώτα γιατί σε θέματα πίστεως ου χωρεί ‘’σιωπή’’, και έπειτα όταν’  μιλάμε στον πατέρα μας, στη μάνα μας, στον φίλο μας, στον άνθρωπό μας (στους μαθητές μας)….<< Καταλαβαίνει ο Θεός>>!


«Να τα λέτε όλα, γιατί τότε φεύγει το κακό από πάνω σας» (Άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης).

Είναι γνωστός αδελφοί μου ο Κυριακός λόγος’ Ήλθον και ελάλησα αυτοίς, αμαρτίαν ουκ έχω!   και αλλού πάλι ο Κύριος λέγει: «22 εἰ μὴ ἦλθον καὶ ἐλάλησα αὐτοῖς, ἁμαρτίαν οὐκ εἶχον· νῦν δὲ πρόφασιν οὐκ ἔχουσι περὶ τῆς ἁμαρτίας αὐτῶν. 23 ὁ ἐμὲ μισῶν καὶ τὸν πατέρα μου μισεῖ», δηλαδή, «Αν δεν είχα έρθει και δεν τους είχα μιλήσει, δε θα είχαν αμαρτία. Τώρα, όμως, πρόφαση δεν έχουν για την αμαρτία τους. 23 Όποιος εμένα μισεί και τον Πατέρα μου μισεί» (Κατ. Ιωάν. 15:22,23).


Πάλι λοιπόν ‘’εισαγωγή’’! εν σχέση με τα «σημεία και τέρατα προς το αποπλανάν, εί δυνατόν και τους εκλεκτούς» (Μαρκ.13,22).

*Ακόμη! δεν τολμούμε να γράψουμε καθαρά αυτό που η καρδιά μας θέλει να καταθέσει στην αγάπη σας. Και αυτό, γιατί πολλά πράγματα είναι μεν καθαρά και απλά, αλλά μπορεί αυτά να κάνουν και κακό, λόγω’ του σκανδαλισμού που πιθανόν να προκληθεί στους αδυνάτους αδελφούς μας, που ίσως δεν μπορούν να σηκώσουν το «ρήμα τούτο»!!!


Ο Άγιος Παΐσιος με πόνο όπως πάντα  μιλάει, με θέμα’ «Η παραπλάνηση των ανθρώπων», και απαντάει σε πιθανές απορίες μας:

<< -Γέροντα, όταν έρθουν ο Προφήτης Ηλίας και ο Ενώχ, για να κηρύξουν μετάνοια, ο κόσμος θα καταλάβει, για να συνέλθει;

-Αυτοί που θα έχουν καλή διάθεση, θα καταλάβουν. Αυτοί που δεν θα έχουν καλή διάθεση, δεν θα καταλάβουν και θα πλανηθούν. Ο Χριστός μας προειδοποίησε ότι πρέπει να προσέχουμε πολύ, γιατί «εγερθήσονται ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήται και δώσουσι σημεία και τέρατα προς το αποπλανάν, εί δυνατόν και τους εκλεκτούς» (Μαρκ.13,22). Είναι μερικοί που κάτι πλανεμένους τους περνούν για προφήτες. Πριν από μερικά χρόνια ένας Προτεστάντης γύριζε συνέχεια με μια βαλίτσα πέτσινη που είχε μια επιγραφή γραμμένη στα αγγλικά: «Είμαι ο Προφήτης Ηλίας!». Φορούσε πουκάμισο με κοντά μανίκια, είχε και μια Αγία Γραφή στα αγγλικά και έλεγε ότι κατέβηκε από τον ουρανό! Όταν τον ρώτησαν τι πιστεύει και σε ποια θρησκεία ανήκει, είπε: «Ε, τώρα αυτά είναι χαμένα. Δεν υπήρχαν τότε θρησκείες!». Κατάλαβες;» [ http://oodegr.co/oode/asynithista ].


ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΣΤΟΙ  Ή ''ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥΣ'';

*Ο άγιος Παΐσιος προχωρά αδελφοί μου και εκφράζει έναν «Άγιο και Μεγάλο» φόβο!!!  Λέει:  << Επειδή μερικοί πλανεμένοι φθάνουν να δρουν μέσα στην Εκκλησία, υπάρχει φόβος, αν οι οπαδοί τους μάθουν ξαφνικά ότι όσα έλεγαν ήταν πλάνες, να σκανδαλιστούν και να ξεριζωθούν και από την Εκκλησία >>.   

Ας ακούσουμε: << -Γέροντα, τι βοηθάει να συνέλθει ένας που έχει πλανεμένες ιδέες;

-Να συναισθανθεί τα χάλια του, να μην πιστεύει καθόλου στον λογισμό του, αν εξομολογείται στον πνευματικό όλους τους λογισμούς του και να κάνει υπακοή σε ό,τι του λέει ο πνευματικός. Να ζητά συνέχεια το έλεος του Θεού, για να έρθει πάλι η θεία Χάρις. Δηλαδή χρειάζεται να ταπεινωθεί, για να συνέλθει και να σωθεί.

Και βλέπεις, τα κρίματα, οι βουλές, του Θεού είναι άβυσσος. Πα πα πα…, η αγάπη Του δεν έχει όρια! Κάποιος ερχόταν συχνά εκεί στο Καλύβι και είχε όλο πλανεμένες ιδέες. Τόσα του έλεγα, τίποτε δεν άκουγε. Όλα τα έπαιρνε ανάποδα. Όταν έβγαινε από το Άγιον Όρος, έκανε κηρύγματα και έκανε πολύ κακό.

Έλεγε ότι έπαιρνε εντολές από μένα και μπέρδευε τους ανθρώπους. Ακόμη και κάτι βιβλία που του είχα δώσει κάποτε ευλογία, τα παρουσίαζε και αυτά, για να πιστεύουν οι άνθρωποι ότι με συμβουλευόταν.  Μια φορά, ενώ έλεγε διάφορα, για μια στιγμή τον εγκατέλειψε τελείως η θεία Χάρις και άρχισε να βρίζει πολύ άσχημα τον Χριστό και την Παναγία, οπότε ο κόσμος προβληματίσθηκε και σκόρπισε. Ύστερα τον πήραν με την κλούβα και τον έκλεισαν στο ψυχιατρείο.
Βλέπετε μέχρι που φθάνει η αγάπη του Θεού! Να αφήνει να βλασφημείται το όνομα Του, αρκεί να βοηθηθούν, να γλυτώσουν τα πλάσματα Του!

-Γέροντα, αν ένας πλανεμένος καταλάβει την πλάνη  του και μετανιώσει, θα μετανιώσουν και οι οπαδοί του;

-Αν έχει πραγματική μετάνοια, πρέπει να ταπεινωθεί και να τους πει ότι έσφαλε και να τους επαναφέρει στον σωστό δρόμο. Αν όμως αποκαλυφθούν οι πλάνες κάποιου πλανεμένου και ο ίδιος παραμένει στην πλάνη, τότε χρειάζεται να διαφωτιστούν με τρόπο οι οπαδοί του. Επειδή μερικοί πλανεμένοι φθάνουν να δρουν μέσα στην Εκκλησία, υπάρχει φόβος, αν οι οπαδοί τους μάθουν ξαφνικά ότι όσα έλεγαν ήταν πλάνες, να σκανδαλιστούν και να ξεριζωθούν και από την Εκκλησία.>> [  http://oodegr.co/oode/asynithist ].



Εξηγούμαστε! ΙΝΑ ΠΛΑΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ!

Εδώ αδελφοί μου καλούμαστε να σταθούμε ορθά και ως προς ''την διόρθωση του πλανεμένου'', αλλά και ως προς τον σκανδαλισμό των συγγενών μας (που είναι και ο άρρωστος την δικής μας ιστορίας), ΑΣ ΕΊΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΊ. 


Από την Αποκάλυψη του αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, γίνεται γνωστό ότι ως «Άγγελος» εννοείται και ο ‘’Επίσκοπος’’, δηλαδή ο αντιπρόσωπος του πιστού λαού μιας μητροπόλεως, ό όποιος εκφράζει πάντοτε με τα όσα λέει’ την πίστη όλων αυτών που ποιμάνει!  ακόμη και όταν παρίσταται σε μία Σύνοδο, μικρή ή Μεγάλη! Φυσικά όταν αποκόπτεται αυτός από μία Σύνοδο, τότε αποκόπτεται μαζί του και ο λαός που ποιμάνει! και φυσικά στην περίπτωση αυτή δεν μιλούμε για έναν από τους εκατό και πλέον διαπιστωμένους ''τύπους''  καρκίνου, αλλά για κάποιο καινοφανές ''είδος'' θρησκευτικής έκτρωσις (μας)!!! 

 Έτσι λοιπόν, για να επανέλθουμε,  ως «Άγγελος» νοείται ο Επίσκοπος αλλά (εννοείται), και όλη η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ του!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο Ιερός Χρυσόστομος αναλύοντας το  << ότι θα πλανήσει εάν είναι δυνατόν και τους εκλεκτούς>> ξεκαθαρίζει πως ως <<εκλεκτούς>> εννοεί όλους μαζί τους Χριστιανούς. Συμπερασματικά λοιπόν λέμε ότι το ''θα πλανήσει εάν είναι δυνατόν και τους εκλεκτούς'', αφορά όλους τους πιστούς που ανήκουν σε  μια Μητρόπολη ή σε μια Εκκλησία!  και όχι μόνο συγκεκριμένα πρόσωπα, είτε Ιερέων, είτε λαϊκών! Όταν δηλαδή κάποιος (Αρχιερέας,Ιερέας ή Μοναχός ή λαϊκός) κηρύξει μέσα στα όρια κάποιας Ορθόδοξης Εκκλησίας μία νέα ή παλιά πλάνη, και αυτή πάλι κηρυχθεί από «Ταράτσες» Δημοσιογραφικές και γίνει και ''θέση'' κάποιου Επισκόπου ή μίας Εκκλησίας… τότε όλοι οι πιστοί της Μητρόπολης (ή της Ενορίας) ευθύνονται και φυσικά ‘’μολύνονται’’!  Έτσι η οργή του Θεού κτυπά όλους, και κυρίως και πρώτα πρώτα αυτούς που σιωπούν, δηλαδή αυτούς που διαφωνούν και δεν εκφράζουν φανερά, με οποιοδήποτε ορθόδοξο ή ανορθόδοξο τρόπο (ανάλογα με την κατάστασή τους, την ψυχολογική) την όποια διαφωνία τους (εννοείται σε θέματα  πίστης)!


Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ! Στην εποχή της διαφορετικότητας... τι κάνεις, κοιμάσαι ήσυχος;

Εάν τώρα ο Επίσκοπός μου, ή η Εκκλησία μας π.χ. της Ελλάδος ή της Κύπρου, διατυπώνουν επίσημες γνώμες μέσα από ομιλίες ή και ανοιχτές Επιστολές προς τους πιστούς, και δεν μιλήσω για ό,τι η συνείδησή μου πονάει!  τότε έχω ευθύνη και εγώ αλλά και εσύ αδελφέ!  

Έχοντας υπόψη, και την επιστολή του απ. Παύλου που λέει’ ότι ακόμη και εγώ ο ίδιος αν σας κηρύξω διαφορετικά (είτε άλλος απόστολος π.χ. Επίσκοπος), αλλά είτε και Άγγελος ( π.χ. και Πατριάρχης), να είναι ανάθεμα........ λέμε λοιπόν με την σειρά μας’  ότι αν ένας Ιερέας πει π.χ. ότι «Η ‘’Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία’’ έχει μυστήρια», όταν μάλιστα ο Επίσκοπός του δηλώνει φανερά πως ΟΧΙ...[ Π.χ. << Είμαστε κατά του Παπισμού και κατά της παγκοσμιοποιήσεως. Τέρμα! Κόκκινη γραμμή!  Ήμασταν ένα δένδρο και αυτοί [Οι Παπικοί] αποκόπηκαν>> (Επισκόπου Φλωρίνης, π. Θεοκλήτου )!!!]..... Τότε λοιπόν όλα όσα αυτοί (οι Ιερείς) υποστηρίζουν, είναι σαν τα λέμε και να τα υποστηρίζουμε  και - όλοι εμείς- οι πιστοί.  [ Πότε; ΟΤΑΝ ΣΙΩΠΟΥΜΕ! ].

 Όταν τώρα ένας δεν συμφωνεί αλλά σιωπά, ας έχει υπόψη του' ότι η στάση του αυτή  κάνει ένοχο και εμένα που δεν γνωρίζω! Όλοι κατ' αυτόν τον τρόπο γινόμαστε ένοχοι απέναντι στην ιστορική αλάθητη αλήθεια!

        Αδελφοί μου αλάθητος δεν μπορεί να είναι ποτέ ένας άνθρωπος, Ιερέας, μοναχός, λαϊκός ή ακόμη και ένας επίσκοπος, που εκφράζει μία ‘’άλλη διαφορετική’’ γνώμη, και θα πρέπει να τον βοηθήσουμε να το καταλάβει, αλλά και εμείς οι ίδιοι να διαφυλαχθούμε.  Αλάθητη είναι μόνο, η Αγία Γραφή μαζί με την Αγία Παράδοση μας, ό,τι δηλαδή παραλάβαμε μέχρι σήμερα, είτε γραπτά, είτε προφορικά. Ό,τι νέο τώρα διατυπώνουν οι σύγχρονοι Πατέρες μας - για την θεραπεία των μεγάλων προβλημάτων υγείας που έχει ο σύγχρονος κόσμος -  θα πρέπει να βρίσκεται σε συμφωνία (να είναι συμβατό) και με την συνείδησή του πιστού λαού μας!!! που αποτελεί και τον τελευταίο ''κριτικό'' φρουρό!!!


 Ας προσέξουμε όμως

Τα μέσα θεραπείας που προτείνουν οι αρχιερείς μας, οι τρόποι θεραπείας (μας;), τα φάρμακα της θεραπείας (μας;), και τα ‘’μοσχεύματα’’ που (μας;) προτείνουν να δεχτούμε για χάρη της σωτηρίας του λοιπού κόσμου  (που δεν ανήκουν στο «Σώμα της Εκκλησίας μας»), σίγουρα θα αποτύχουν, γιατί απλά'  δεν είναι «συμβατά»!!! Π. χ. δεν είναι το ίδιο με το ‘’σώμα’’ του ανθρώπου το ‘’είδος’’ του Αγγέλου κ.ο.κ., και έτσι τα φάρμακα που αυτούς βοηθούν, σ’ εμάς μπορεί να μην πιάνουν…………. Και ο λόγος αυτός μας θύμισε έναν άλλο ωραίο λόγο του αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου- για την Γέννηση του Χριστού -  που λέει'  πως και οι Άγγελοι είχαν σκύψει πάνω στο ανθρώπινο πρόβλημα - της πτώσεώς μας - και τους στάθηκε αδύνατον να βρούν την θεραπεία μας, το φάρμακο του θανάτου!!! Γι' αυτό ίσως και μετά από 5.500 χρόνια περίπου, ήλθε ο Υιός του Θεού!

         Όπως πάλι είναι ‘’ευρέως’’ γνωστόν: Για να δεχτεί ένας φυσικός οργανισμός ένα μόσχευμα, θα πρέπει αυτό να είναι πλήρως συμβατό, αλλιώς'  τζάμπα τα έξοδα (της Συνόδου) που λέει και ο λαός! Και εν προκειμένου με την διδαχή της  << Μίας Αγίας, καθολικής και αποστολικής Εκκλησίας >> των Αγίων Πατέρων μας - και όχι απλά των <<Πατέρων>> μας- τέτοιο φάρμακο δεν είναι άλλο από αυτό που ο Εβραίος (ηθοποιός) απέρριψε και ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ανέδειξε!!! Αλλά αν έπαψε ο λαός να λέει την λέξη αυτή (Καρκίνος) και άλλοτε, λέει αντ' αυτής’ «έχει την κακιά αρρώστια» ή κάπως αλλιώς(καταραμένη αρρώστια), όμως όλοι μυστικά ή φανερά  ομολογούν πως η αρρώστια αυτή είναι « καταραμένη»!!! Ίσως έτσι και ο Άγιος Κοσμάς να λέει: τον Πάπα να καταράσθε**, αυτός θα είναι η αιτία του κακού! Χωρίς φυσικά να ονοματίζει τον πάπα- άνθρωπο, αλλά μόνο την Παπο-Θέση του……………..  


 Δυστυχώς όμως - αλλά φυσικώς - πολλοί είναι οι Πατέρες εκείνοι που δεν γεννούν ‘’πνευματικά’’ παιδιά, αλλά και όταν γεννούν κάποιες ‘’θεολογικές’’ πλάνες, τότε βάζουν σε κίνδυνο τα παιδιά των άλλων, δηλαδή τα παιδιά που γεννούν οι Άγιοι και Μεγάλοι Συνοδικοί  Πατέρες μας, και αυτό το λέμε σύμφωνα με αυτό που λέει η γραφή’ το αίμα Αυτού πάνω στα κεφάλια μας και πάνω στα κεφάλια των παιδιών μας!!! ΤΙ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΟΜΩΣ! ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ.

Και προσοχή παρακαλώ: Κάποιοι δε Μητροπολίτες δεν έχουν καν ένα μέλος, στην ονομαστική τους ‘’Μητρόπολη’’, και έτσι κατέχουν μόνο ''τίτλους'' ! Καταθέτουμε τέλος, ότι πριν από λίγο καιρώ, οι πιστοί στην Αγία και Μεγάλη Πόλη, την Κωνσταντινούπολη, ήταν πάνω από 300.000 και σήμερα, αν είναι, περίπου τρεις!!! Δύσκολα πράγματι, τα χρόνια της ''Ειρήνης και της ασφάλειας''  και όχι του διωγμού'!!!


ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ;

Καταλαβαίνουμε τώρα τον κίνδυνο, όταν τέτοιες πλάνες εκφράζουν’ όχι ένας και δύο επίσκοποι ή μία και δύο Εκκλησίες ή πάλι ένας ή δύο πατριάρχες..... και που όλοι τους μαζί αρμενίζουν στραβά, κατά Δύση;

 Και αυτά τα λέμε, γιατί από την εκκλησιαστική μας ιστορία γνωρίζουμε πολύ καλά’ ποιοι και πόσοι ήταν, από που  και από ποιους πηγάζει (η πλάνη αιώνες τώρα), και αλλιώς ποια και πόσα ‘’σώματα’’ αρχιερέων, απλών Ιερέων και Μοναχών, προσβλήθηκαν κατά καιρούς από ''καρκίνο''.  Επίσης γνωρίζουμε πολύ καλά, σήμερα, και αυτούς, τους «υπερυφανότροπους» εκκλησιαστικούς άρχοντες, που πάσχουν από τον ίδιο ''καταραμένο'' Καρκίνο τον «Δυτικό»!
 (Σχόλιο**: Ευτυχώς αυτά που λέω τα γράφω, γιατί αλλιώς πως θα φαίνονταν τα εισαγωγικά(<< >>) στην λέξη ''καταραμένο''.... και το λέω αυτό σύμφωνα με αυτό που άκουσα από Ιερέα Θεολόγο της Κομοτηνής, που σε κουβέντα μας, είπε: είναι δυνατόν! οι Άγιοι να καταριούνται....  και η κουβέντα μας ήταν πέριξ, του αγίου Κοσμά του Αιτωλού!!!).
              
 Όμως, όταν το στάδιο της αρρώστιας είναι τελικό, όπως συμβαίνει και στην περίπτωσή μας, με τους «Υπερυφανότροπους» της Κρητικής Συνόδου, όπου στο σώμα της, ο μεταστατικός καρκίνος κόντεψε να σβήσει και την πνοή/φωνή των λίγων Ορθοδόξων Ποιμένων μας (που παρίσταντο σ’ αυτήν)]..... 

Όταν  λοιπόν το στάδιο της αρρώστιας είναι τελικό! τότε αναγκαστικά θα πρέπει να πούμε πρώτα την αλήθεια στους συγγενείς μας!  για το ποιο μέλος του σώματος - του συγγενή - έχει προσβληθεί από την ‘’καταραμένη’’ αρρώστια, αλλά και για το πόσες ακόμη είναι οι ημέρες ζωής, που του απομένουν…… ή καλύτερα και καθαρότερα, μέχρι να γίνει μια Αληθινά Ορθότροπη και Ομότροπη - με τις ''παλιές'' Συνόδους- Σύνοδος, που θα επιχειρήσει να εγχειρήσει και να αποκόψει τον καρκίνο της Συνόδου αυτής, από το ιστορικό''σώμα'' των αληθινά Ορθόδοξων Συνόδων! [ Άκου εκεί! νέο είδος συνόδου, την ονόμασε ο άγιος Αλβανίας, π. Αναστάσιος. Ε, καλή Ανάσταση!].

Όσο για τις πλάνες που ακούστηκαν  και γράφτηκαν απ' αυτήν την Σύνοδο, και από όσες άλλες πλάνες, γνωρίσαμε και ακούσαμε με τα αυτιά μας τα τελευταία 100 χρόνια Οικουμενισμού,  ας φροντίσουμε και όλοι εμείς αδελφοί μου, το δυνατόν, να τις αποκόψουμε από το σώμα της πόλης μας και της Μητρόπολής μας. Έχουμε ευθύνη  όλοι μας για αυτό, και ο μικρός και ο μεγάλος και ο παππούς αλλά και η γιαγιά ακόμη. Είναι ανάγκη όλοι όσοι μπορούν, και γνωρίζουν το ΠΙΣΤΕΥΩ, να μιλήσουν στους νέους μας, που δεν γνώρισαν πόλεμο και αδικία και κυρίως την διχόνοια αλλά και αυτήν ακόμη την προδοσία!  και δεν είδαν πρόσωπο προδότου!!!

          Έτσι λοιπόν όλοι μαζί....  για να καθαρίσει το δυνατόν' η Εκκλησία μας και η Ενορία μας, η παρέα μας και η Οικογένειά μας (η ποιο ''στενή''), από την αρρώστια αυτής της Συνόδου!

Βέβαια το  να κόψεις μαζί με τον καρκίνο και αρκετές ‘’ζωντανές’’ σάρκες, δεν είναι υπόθεση που δεν πονάει!
Το να κόψεις τώρα μαζί με τον καρκίνο και αρκετές ‘’ζωντανές’’ σάρκες!  της στενής οικογένειάς σου, της Ενορίας σου... που πρόσκεινται, που συνορεύουν και επικοινωνούν με την αίρεση και με τον πάντοτε «μαύρο» και «Δυτικό καρκίνο».... αποτελεί ένα δύσκολο και σοβαρό* εγχείρημα, αλλ' όπως παραπονέθηκε ο άγιος Παΐσιος' οι σοβαροί* Ιεράρχες λείπουν......

 Όμως πριν το δηλητήριο περάσει βαθιά και επηρεάσει τους νέους μας - που ψάχνουν δουλειά και είναι απασχολημένοι και για τον λόγω αυτό δεν καταλαβαίνουν και πολλά πολλά - ας φροντίσουν κάποιοι ασπρομάλληδες να δουλέψουν και γι' αυτό. Είναι θέμα πνευματικής και εθνικής επιβίωσης! και θα πρέπει και σ' αυτό να βοηθήσουν οι μεγάλοι Συνταξιο-προστάτες μας, που χρόνια τώρα με τις οικονομίες τους σπούδασαν εμάς τα παιδιά τους, αλλά και συνεχίζουν με τα φτωχά πλέον πορτοφόλια τους (και κυρίως οι γιαγιάδες)  να σπουδάζουν τα έγγονά τους, που πλουτίζουν και γεμίζουν - με ανόητα και ανούσια πτυχία - τα φανταστικά προσωπικά τους ""Πορτο-φό-λι-α''.....   

 Σίγουρα είναι κακιά η αρρώστια της Συνόδου της Κρήτης, με μια απίστευτα ταχεία διάδοση. Όμως ο κόσμος έπαψε ήδη να την μνημονεύει με το όνομά της, που είναι "Ακάθαρτη'', και το λέμε αυτό σύμφωνα με τον λόγο του Γέροντα Εφραίμ του Κατουνακίωτη που είπε - μετά από απλή και καθαρή προσευχή του, προς τον Κύριο - ότι ο Οικουμενισμός έχει το ακάθαρτο πνεύμα!

 Αδελφοί μακάρι τα πράγματα, τα πνευματικά, να ακολουθούσαν τους φυσικούς νόμους, αλλά μάλλον γίνετε το αντίθετο!  Στην πνευματική ζωή η πλάνη σκοτώνει ακαριαία την ‘’ζωή’’ , σύμφωνα μα αυτό που έχουμε ακούσει’ από την στιγμή που θα φας τον απαγορευμένο καρπό, αμέσως, ‘’παραχρήμα’’ θα πεθάνεις!!! 

Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ. ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΠΑΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΔΥΝΑΤΑ ΠΑΡΑ ΤΩ ΘΕΩ,



ΕΠΙΜΕΤΡΟ

Αδελφοί εν Χριστώ,έχοντας υπόψη ότι «Τα αδύνατα παρ' ανθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ έστιν» (Λουκ. 18,27), << Να προσεύχεσθε απλά. Να μιλάτε στον Θεό απλά >> (Άγιος Πορφύριος).


Ο π. Ανανίας Κουστένης μας είπε: << Παρακαλούσε πάντοτε (ο άγιος Πορφύριος) κι έλεγε: «Να αγαπάτε, να συγχωράτε. Να εξομολογείσθε καθαρά και να τα λέτε όλα. Να τα λέτε όλα, γιατί τότε φεύγει το κακό από πάνω σας. Και να προσεύχεσθε. Να προσεύχεσθε απλά. Να μιλάτε στον Θεό απλά. Όπως μιλάτε στον πατέρα σας, στη μάνα σας, στον φίλο σας, στον άνθρωπό σας. Καταλαβαίνει ο Θεός».

Είναι γνωστό τέλος, ότι  όλοι οι κανόνες/δόγματα της Εκκλησίας μας υπάρχουν μέσα σε βιβλία. Ένα από τα βιβλία αυτά ονομάζεται ‘’Πηδάλιον’’. Εγώ φίλοι μου την γλώσσα του βιβλίου αυτού δεν την καταλαβαίνω, και ως γυμναστής έχω ξεχάσει και τα ελληνικά μου…. Αλλά τα παραπάνω λόγια, και τα παρακάτω της γιαγιάς (σου και μάνας μου Εκκλησίας) τα κατάλαβα.....  

<< Και τότε τι θα την κάνεις την Καινή Διαθήκη αν δεν μπορείς να την διαβάσεις; την ξαναρώτησε ο ιερέας!
 - Να παιδί μου, του απάντησε η γριούλα! Την κρατάω αγκαλιά, πάω μπροστά στην εικόνα του Χριστού, του δείχνω την Καινή Διαθήκη και του λέω: “Χριστέ μου δεν ξέρω να διαβάζω, αλλά ότι λες σε αυτό το βιβλίο, βάλτο εδώ μέσα” και με ένα ελαφρύ χτύπο του χεριού της, έδειξε την καρδιά της!>>.

ΜΕ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Β. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ  ΤΡΙΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 (+ Ανακομιδή λειψάνου του Πρωτομάρτυρος ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΤΟ 427 μ.Χ.)