Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Μην το πείτε πουθενά! (13-01-2019)

 



Μην το πείτε πουθενά!


ΘΕΜΑ: ΟΙ ΔΥΟ «ΚΑΡΤΕΣ» ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΚΟΤΕΙΝΗ!

 

 

Αδελφοί, όπως κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις έτσι και η υπόθεση της ταυτοποίησης του ανθρώπου! Αν ο άνθρωπος είναι πρόσωπο (ενν. κεφάλι) και σώμα (π.χ το δεξί χέρι) ή πάλι σώμα και ψυχή, οι δύο κάρτες μαζί, μία η κάρτα του πολίτη και μία η κάρτα του δωρητή οργάνων, συνθέτουν το προφίλ μιας υπόθεσης σκοτεινής και μυστήριας που ακούει στο όνομα «Χάραγμα»  ή αλλιώς Σφράγισμα!

ΑΝ το παρακάτω χωρίο της Αποκάλυψης σας είναι γνωστό: «Καὶ ποιεῖ πάντας, τοὺς μικροὺς καὶ τοὺς μεγάλους, καὶ τοὺς πλουσίους καὶ τοὺς πτωχούς, καὶ τοὺς ἐλευθέρους καὶ τοὺς δούλους, ἵνα δώσωσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπὶ τῆς χειρὸς αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν» (Αποκ. 13,16), ΚΑΙ η ερμηνεία του επίσης:‘’Παρασύρει δε, και πείθει όλους, τους μικρούς και τους μεγάλους, τους πλουσίους και τους πτωχούς, τους ελευθέρους και τους δούλους, να προσκυνήσουν το είδωλον και να υποταχθούν στο θηρίον και να τους δώσουν ανεξάλειπτον χαραγμένην σφραγίδα στο δεξί των χέρι και εις τα μέτωπά των, όπως γίνεται με τους δούλους, (διά να διαλαλούν έτσι την ισόβιον υποταγήν των στο θηρίον)’’, ΤΟΤΕ αυτό που μένει να πούμε στη διπλή υπόθεσή μας είναι η θέση και η σχέση των βιομετρικών δεδομένων με τα δεδομένα «προσώπου» ή αλλιώς τα προσωπικά δεδομένα ή καλύτερα με τη «δημιουργία αρχείου για τον καθένα μας», ενός ηλεκτρονικού αρχείου αποθηκευμένο σε κάποια ασφαλή βάση δεδομένων ή σε chip (τσιπ)!

Για τη δημιουργία αρχείου για τον καθένα μας η Στυλιανή Κουτσιμάνη στην διπλωματική της εργασία με γενικό τίτλο «ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ» γράφει: «Μπορεί κάποτε να ομοίαζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά δεν απέχουμε πολύ τη δημιουργία αρχείου για τον καθένα μας, όπου θα είναι καταχωρημένες πληροφορίες για τη σωματική φυσιολογία μας ή το γονιδίωμά* μας, και στο οποίο θα μπορεί να έχει πρόσβαση οποιοσδήποτε… Η αποθήκευση των βιομετρικών δεδομένων είτε αυτή γίνεται σε μία κεντρική βάση δεδομένων είτε σε chip, των οποίων τη διαχείριση αναλαμβάνει ξεχωριστά ο εκάστοτε κάτοχος (και ταυτόχρονα κύριος των αποθηκευμένων βιομετρικών χαρακτηριστικών) πληροί όλες τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για την ύπαρξη ενός αρχείου δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα»[1]!

Και μια που μιλάμε για «σενάρια επιστημονικής φαντασίας» έχει ενδιαφέρον (αφού προσπεράσουμε το της «νοσοκόμας - ρομπότ») να δούμε αυτό που έχει σχέση με τη νανοτεχνολογία και ακούει στο όνομα «νανορομπότ»! Αλήθεια πώς θα νιώθατε αν ένας ολόκληρος διαστημικός σταθμός (ενν. το τσιπ) άραζε σε λιμάνι της παλάμης ή του μετώπου σας και τα διαστημόπλοιά του (ενν. νανορομπότ) επιχειρούσαν ποικίλες βιομετρικές αποστολές εν μέσω αίματος;

Σχετικά με το σενάριον αυτό διαβάζουμε: «Η μεγάλη πρόκληση της νανοοϊατρικής είναι η αξιοποίηση θεραπευτικών βιολογικών ή συνθετικών νανομηχανών που θα τριγυρνούν στο σώμα, χωρίς να κάνουν ζημιά στα υγιή κύτταρα. Η νέα μέθοδος χρησιμοποιεί νανορομπότ για να μεταφέρει θεραπευτικά μόρια στην περιοχή των καρκινικών όγκων, όπου καταφέρνουν να μπλοκάρουν τη ροή του αίματος σε αυτούς. Κάθε νανορομπότ αποτελείται από ένα επίπεδο «οριγκάμι DNA» ορθογώνιου σχήματος, με διαστάσεις 60 επί 90 νανομέτρων (δισεκατομμυριοστών του μέτρου). Ένα ένζυμο - κλειδί, η θρομβίνη, προσαρτάται στην επιφάνεια του νανορομπότ, καθώς και μια άλλη ουσία που καθοδηγεί (προγραμματίζει) το νανορομπότ να επιτίθεται μόνο σε καρκινικά κύτταρα και όχι σε υγιή. Πολλά νανορομπότ μαζί περικυκλώνουν τον καρκινικό όγκο και απελευθερώνουν πάνω του το συγκεκριμένο ένζυμο… Η θεραπεία συρρίκνωσης ή εξαφάνισης των όγκων γίνεται μέσα σε 24 ώρες και δεν φαίνεται να έχει επιπτώσεις στους υγιείς ιστούς. Στη συνέχεια, τα περισσότερα νανορομπότ αποσυντίθεται και αποβάλλονται από το σώμα μέσα σε ένα ακόμη 24ωρο…» [2]! «Η θεραπεία συρρίκνωσης ή εξαφάνισης των όγκων γίνεται μέσα σε 24 ώρες…» (Χωρίς σχόλιο ή καλύτερα μ’ ένα νανοσχόλιο: άντε πες όχι στην επιλογή αυτή, κι αν ήμασταν προτεστάντες θα το γράφαμε αλλιώς, δηλαδή με το όνομα μιας Ευαγγελικής «Εκκλησίας» της πόλεώς μας: «Επιλογή ζωής»!).

Αν και προσπεράσαμε το σενάριο της «νοσοκόμας ρομπότ» (δεν θα αναφερθούμε σε κάποιο δημοσιευμένο στοιχείο) καλό είναι να δούμε μια μαρτυρία του γέροντος Μαξίμου Καραβά για μια γνωστή του νοσοκόμα που ως βοηθός αφαιρούσε όργανα από ανθρώπους που ήταν σε κώμα, δηλαδή από δήθεν «εγκεφαλικά νεκρούς» ή αλλιώς «πτωματικούς δότες»! Λοιπόν, μας είπε ο γέρων, ότι η γυναίκα αυτή βλέποντας ένα παλικάρι 25 χρονών να δακρύζει, την ώρα της «συγκομιδής» των οργάνων του, τα παράτησε και άλλαξε πόστο! Για το «δάκρυ» αυτό των δήθεν «νεκρών» ο Κωνσταντίνος Καρακατσάνης, καθηγητής Πυρηνικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είπε: «Υπάρχει δακρύλια! Ο πυρήν, ο νευρικός πυρήν για την δακρύλια - για να μπορέσει να υπάρχει το φαινόμενο της δακρύλια ς- βρίσκεται πάλι στο κατώτερο τμήμα του προμήκους ο οποίος θεωρείται πάλι «νεκρός», και σημειωτέον  ότι ένα ή περισσότερα από 50/100 των ασθενών δακρύζουν όταν τους κάνουν τομή για λήψη οργάνων» [3]! Αλλ’ όμως μια νοσοκόμα ρομπότ; Αλλά και για μια νοσοκόμα σε «ψυχικό , », δηλαδή, «χωρίς δάκρυα»! τί θα λέγατε;

 

Αδελφοί, νομίζω, πως όποιος δεν δεχτεί την «κάρτα του δωρητή» (για την κάρτα του πολίτη γνωρίζετε) δεν θα έχει το δικαίωμα να αγοράσει κάποιο «όργανο ή ιστό» και λογικά να πουλήσει την «Πίστη»! Δόξα τω Θεώ! Γνωρίζετε ότι βάση νόμου (2013) όλοι υποχρεωτικά είμαστε δωρητές οργάνων και ιστών, και όποιος δεν θέλει να είναι θα πρέπει να κάνει «Γραπτή Δήλωση» στον Ε.Ο.Μ. (Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων) και όχι μόνον! Τα σώματα λοιπόν (κεφάλι και σώμα: χέρια και πόδια) όλων των Ελλήνων είναι από καιρό ιδιοκτησία του κράτους! Και ενώ η νομοθεσία αρχικά δεν προέβλεπε την πιθανή αντίδραση της οικογένειας του δότη, έπειτα θέσπισε το «θεσμό» της κάρτας δωρητή, που σημαίνει ότι όποιος οικιοθελώς την πάρει, όταν συμβεί να πέσει σε «,», ούτε η νάνο - οικογένειά του, ούτε η μακρο Εκκλησία της οποίας είναι «μέλος» δεν μπορεί να διεκδικήσει το «σώμα» του!

Ως επίμετρο στην υπόθεση αυτή των δύο «ταυτοτήτων» ή «καρτών» που εξετάζουμε εδώ πειραματικά (και που αφορά την ορθόδοξη θεολογική ταυτότητα τόσο του «πρόσωπου», όσο και του «σώματός» μας) αναφέρουμε ενδεικτικά το του αποστόλου Ιούδα: «ὁ δὲ Μιχαὴλ ὁ ἀρχάγγελος, ὅτε τῷ διαβόλῳ διακρινόμενος διελέγετο περὶ τοῦ Μωσέως σώματος, οὐκ ἐτόλμησε κρίσιν ἐπενεγκεῖν βλασφημίας, ἀλλ᾿ εἶπεν· ἐπιτιμήσαι σοι Κύριος» (1.9). Δηλ.:  «Αλλά γιά νά σᾶς δείξω πόσο ἁμαρτάνουν μέ τίς βλασφημίες τους αὐτές, σᾶς λέω τό ἑξῆς: Ὁ Μιχαήλ ὁ ἀρχάγγελος, ὅταν συνομιλοῦσε καί ἀντιδικοῦσε μέ τόν Διάβολο πού διεκδικοῦσε νά πάρει στήν ἐξουσία του τό νεκρό σῶμα τοῦ Μωυσῆ, δέν τόλμησε νά ἐκφέρει καταδικαστική ἀπόφαση πού νά συνοδεύεται μέ ὑβριστικά καί βλάσφημα λόγια ἐναντίον του, ἀλλά εἶπε στόν Διάβολο: Ἀπό τόν Θεό νά τό βρεῖς, καί ὁ Κύριος νά σέ ἐπιτιμήσει γιά τήν ἀδικία αὐτή πού τολμᾶς νά κάνεις» (Ερμηνεία Π. Τρεμπέλα)!

(Συνεχίζεται)

 

Μετά τιμής

Δημήτριος Β. Εμμανουήλ

Πτολεμαΐδα 13-01-2019

 

[1] http://ikee.lib.auth.gr/record/126872/files/GRI-2011-6931.pdf

[2] https://www.iatropedia.gr/ygeia/katapolemoun-ton-karkino-nanorompot-megali-epitychia-se-nea-erevna/98296/

[3] (45:29) https://www.youtube.com/watch?v=xWHEgMR293A

 

Υ.Γ.

Αλήθεια ποιος «λογικός» άνθρωπος ή κοινωνία δεν θα έπαιρνε την «επιμέλεια» είτε των παιδιών είτε των «προβάτων» από τέτοιους γονείς και «ποιμένες» αντίστοιχα (ενν. που απορρίπτουν την "άνεση" και μαζί τη διπλή νανοδωρεά των chip της επιστήμης);