Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

ΟΙ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ

 












ΟΙ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ

«Παιδία ἐσχάτη ὥρα ἐστί, καί καθώς ἠκούσατε ὅτι ὁ ἀντίχριστος ἔρχεται, καί νῦν ἀντίχριστοι πολλοί γεγόνασι΄ ὅθεν γινώσκομεν ὅτι ἐσχάτη ὥρα ἐστίν. ἐξ ἡμῶν ἐξῆλθον, ἀλλ’ οὐκ ἦσαν ἐξ ἡμῶν΄ εἰ γάρ ἦσαν ἐξ ἡμῶν, μεμενήκεισαν ἄν μεθ’ ἡμῶν΄ ἀλλ’ ἵνα φανερωθῶσιν ὅτι οὐκ εἰσί πάντες ἐξ’ ἡμῶν…» (Α ‘Ιω. 2,18-29)


Αγαπητοί αδελφοί, είναι ανάγκη να μείνουμε και να επιμείνουμε σε εκείνη την άποψη των Αγίων Πατέρων που πρώτοι υποστήριξαν πως το εκ της θαλάσσης ΘΗΡΊΟ (με τα επτά κεφάλια και τα δέκα κέρατα) δηλαδή ο Αντίχριστος ήταν κυρίως η ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ως άθροισμα ανθρώπων με εξουσία που σε πλήρη συμφωνία μεταξύ των και με συστηματικό τρόπο έδιωξαν – τον καιρό εκείνο – την Εκκλησία του Χριστού.

Δηλαδή οι άγιοί μας δεν ταύτιζαν τον Αντίχριστο αποκλειστικά με το πρόσωπο του Αυτοκράτορα αλλά με ολόκληρη την κρατική μηχανή και τα Αντίχριστα διατάγματα αυτής που στρέφονταν με επίσημο τρόπο (φανερά δια ψηφισμάτων) κατά της Εκκλησίας του Ναζωραίου, του Κυρίου ημών.

Αδελφοί όλοι μας είμαστε μάρτυρες του νέου κρατικού διωγμού κατά της Ορθοδοξίας, όλοι μας βιώσαμε (και βιώνουμε) τα κρατικά αντιορθόδοξα μέτρα ασφαλείας που πάρθηκαν για χάρη της σωματικής μας υγείας λόγω πανδημίας, μέτρα τα οποία δεν περιορίστηκαν στην γήινη σφαίρα της κοινωνικής ζωής, αλλά επεκτάθηκαν και στην ουράνια σφαίρα της μίας εκκλησιαστικής ζωής αλλοιώνοντας την λατρευτική ζωή μας και μαζί τον τρόπο της λατρείας, π. χ. κουταλάκια πλαστικά, ανάσταση την δεύτερη ημέρα κτλ. 

Να αφήσουμε όμως για λίγο τις πολυκέφαλες κρατικές μηχανές που μηχανεύονται έξυπνους διωγμούς κατά της Χριστού Εκκλησίας και κατά των πιστών ακόλουθων του Αρνίου Χριστού και να δείξουμε κάποια χαρακτηριστικά που αφορούν το άλλο Θηρίο, που ανεβαίνει εκ της γης! που ομοιάζει με αρνί και έχει δύο μόνο κέρατα… 

Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης μας λέγει πως αυτό το θηρίο είναι ο ψευδοπροφήτης και πως η όψη του είναι όψη Αγίου αλλά η φωνή του, φωνή θηρίου! Αυτός λοιπόν, ο ψευδοπροφήτης έχει ως κύριο έργο να στρώσει το δρόμο, να ετοιμάσει την οδό, να προετοιμάσει δηλαδή την οικουμένη ολόκληρη να δεχτεί και να υποδεχθεί το πρώτο θηρίο, να παραδεχθεί δηλαδή η οικουμένη πως αυτός (ενν. ο Αντίχριστος) είναι σε θέση να μας θρέψει και ότι δύναται να λύσει άλυτα προβλήματα, όπως είναι η φτώχεια, οι ποικίλες ασθένειες, τα γηρατειά και αυτό ακόμη του θανάτου! 

Αν τώρα θελήσουμε να βρούμε τα ίχνη του θηρίου αυτού επί των ημερών μας, αν θέλουμε να αφουγκραστούμε την θηριώδη φωνή του αρκεί να διαβάσουμε ολίγες συνοδικές αποφάσεις – κυρίως μετά την ψευδοσύνοδο του 2016- μιας άλλης αρχής και εξουσίας δήθεν εκκλησιαστική, δήθεν Ορθόδοξης, και εννοώ κείμενα βγαλμένα από διοικητικά όργανα – επισκόπους της Εκκλησίας της Ελλάδας… Για παράδειγμα το τελευταίο (απαράδεκτο) ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΌ κείμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος! 

Ίσως ο λόγος αυτός να φανεί σε πολλούς βαρύς, άγριος ή και “θηριώδης”. Για το λόγο αυτό ας προσθέσουμε μια ακόμη πατρική και κυρίως αγιογραφική άποψη της Εκκλησίας που έχει σχέση με τους ιερείς των ειδώλων! που προετοίμαζαν αλλά και εκβίαζαν τους λαούς στην λατρεία του (Θεού) Καίσαρα, στην καισαρολατρεία, και φυσικά στην πλήρη υποταγή όλων – ελεύθερων και δούλων – στα (Ιερά) διατάγματά του. Ο νοών νοειτω! 

Αγαπητοί αδελφοί, η εκκλησιαστική μας ιστορία έχει πολλά παραδείγματα υποταγής των εκκλησιαστική αρχόντων εις τον “Αυτοκράτορα της Ρώμης”! Όπως και υποταγής του Αυτοκράτορα σε αντιχρίστους ιερείς τύπου Αρείου-Αρνίου… 

Ευχόμαστε η ανίερη συμμαχία των ημερών μας να είναι η τελευταία της ιστορίας και τολμούμε να πούμε το λόγο αυτό λόγω της φωνής εκείνης των πιστών: Ναι, έλα Κύριε! 

Δημήτριος Β. Εμμανουήλ
Ιεροψάλτης Πτολεμαΐδα 5 Αυγούστου 2021

ΠΗΓΗ: https://katanixi.gr/poikila/oi-pseydoprofites-ton-eschaton-imeron-mas/