Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Τι ερμηνεία υπάρχει γι αυτό το εδάφιο του Ησαΐα ?

 


"Και ο λύκος θα συγκατοικεί μαζί με το αρνί, και η λεοπάρδαλη θα αναπαύεται μαζί με το κατσικάκι· και το μοσχάρι και το λιονταράκι και τα σιτευτά μαζί, και ένα μικρό παιδί θα τα οδηγεί.
Και η δάμαλη και η αρκούδα θα βόσκουν μαζί, τα παιδιά τους θα αναπαύονται μαζί, και το λιοντάρι θα τρώει άχυρο, όπως το βόδι.
Και το παιδί που θηλάζει θα παίζει στην τρύπα τής έχιδνας, και το απογαλακτισμένο παιδί θα βάλει το χέρι του στη φωλιά τής οχιάς."

 Το εδάφιο αυτό του Ησαΐα το πετάνε οι "ζωολατρες" σαν απόδειξη ότι στην Βασιλεία του Θεού συνεχίζουν οι ψυχές των ζώων! 

Τι ερμηνεία υπάρχει γι αυτό το εδάφιο του Ησαΐα ? 

 .....................................................................................................


Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέγει ότι  ο «λύκος» μένει «λύκος», δηλαδή η φύση του δεν αλλάζει! Και εννοεί ότι ένας άνθρωπος αιμοβόρος  και εκδικητικός όταν πιστέψει και βαπτιστεί ή όταν ως χριστιανός μετανοήσει πραγματικά  η φύση του δεν αλλάζει, δηλαδή πάλι έχει τις αυτές τάσεις! όμως παύει να κάνει το κακό και την αμαρτία!! Έναν ή καλύτερα πολλούς τέτοιους ανθρώπους, μετανοημένους  μπορούμε να βρούμε εντός της αγίας Εκκλησίας μας, ανθρώπους που έχουν ανακηρυχθεί και ΑΓΙΟΙ μετά την κοίμησή τους όπως ο Μωυσής ο Αιθίοπας (Στον βίο του βλέπουμε να συμβιώνουν μαζί του, δίπλα του πολλοί άλλοι μοναχοί τους οποίους θα ονομάζαμε: «αρνιά» ή «παιδιά», διότι κάθε μοναχός που τον επισκέπτονταν στο κελί του ένιωθε ότι ο άνθρωπος αυτός ζει μια νέα ζωή και ότι δεν πρόκειται να του κάνει κακό! Δηλαδή, όπως ακριβώς λέγει ο Ησαΐας: «Και το παιδί που θηλάζει θα παίζει στην τρύπα της έχιδνας, και το απογαλακτισμένο παιδί θα βάλει το χέρι του στη φωλιά της οχιάς."»!

Όλα τα παραπάνω ζευγάρια, δηλαδή, λύκος και αρνί, λεοπάρδαλη και κατσικάκι, δάμαλη και αρκούδα συμβολίζουν την καταδυνάστευση των αδυνάτων από τους ισχυρούς!

Όμως στην εν Χριστώ εποχή οι «ισχυροί» π.χ. οικονομικά βοηθούν τους πτωχούς και δεν τους εκμεταλλεύονται! Άλλοι πουλούν τα πάντα και ζουν πτωχικά!  Και τα όμοια…. 

Υ.Γ.

Ο Ησαΐας λέγει προφητικά τα παραπάνω, τα οποία πρόκειται να πραγματωθούν στην εποχή του Μεσσία, δηλαδή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, και επίσης δίνει με τον πιο όμορφο τρόπο την εικόνα της Εκκλησίας του Χριστού μας όπου βασιλεύει η ΕΙΡΗΝΗ (εννοείτε η «ειρήνη» του Χριστού). [Σκέψου ότι ο αγαθός ο άνθρωπος δεν πονηρεύεται αλλά εμπιστεύεται!]

 Ο άνθρωπος του Θεού μαθαίνει να στρέφει τα βέλη του εναντίον του διαβόλου και όχι του πλησίον του….. Παράδειγμα; Αν θέλεις να σκοτώσεις κάτι ή κάποιον, καλό πράγμα θέλεις! Σκότωσε τα πάθη σου, τον κακό εαυτό σου.


Δ.Β.Ε.