Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΩΓΜΟ ΤΟΥ π. ΠΑΪΣΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΩΓΜΟ ΤΟΥ π. ΠΑΪΣΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ


Πληροφορηθήκαμε πως ο δεσπότης  Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας έστειλε εξώδικη ειδοποίηση  εις τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Γρηγορίου του Παλαμά Φιλώτα  του Νομού Φλωρίνης π. Παίσιο  Παπαδόπουλο γιατί έκανε,  όπως αναφέρει ο Δεσπότης,  μια «αυτοκτονική» δήλωση. Ποια είναι αυτή; Ότι συνεχίζει να «παραμένει στην αποτείχιση»  και ότι   «επιστρέφει» στο παλιό ημερολόγιο.
Αλήθεια τι σημαίνει «αυτοκτονική  δήλωση» κατά τον π, Θεόκλητο;                                                  Άμισθος και  Άνεργος; Άμισθος ναι γιατί ο ίδιος ο  δεσπότης του ο π. Θεόκλητος  φρόντισε να μη έχει το μισθό που δικαιούται από το κράτος. Έτσι  ακόμη πιο αποφασιστικά  αποταμιεύει  ο  π. Παΐσιος Παπαδόπουλος πλέον  όχι εδώ στη γη αλλά στον ουρανό διότι ο μισθός του κατατίθεται εκεί. Αποδεικνύει περίτρανα σε όλους ότι δεν έγινε ιερομόναχος για τα χρήματα, όπως κάποιοι άλλοι,  αλλά για την πίστη και  την αγάπη του  στο Χριστό.  Άνεργος; Όχι βέβαια  γιατί δεν έπαυσε να εργάζεται εις τον αμπελώνα του Κυρίου όπου άλλοι προσπαθούν να διώξουν τον Οικοδεσπότη  και να οικειοποιηθούν οι ίδιοι τον αμπελώνα Του .   Αυτοκτονεί δηλ. ο π. Παΐσιος γιατί δεν θέλει να απομακρυνθεί από την Αλήθεια που κήρυξε ο Χριστός  εδώ στη γη; Αυτοκτονεί γιατί δεν δέχεται την επιβολή της Παναιρετικής και Καινοφανούς διδασκαλίας του Οικουμενισμού την οποία όμως  αποδέχεται η Διοίκηση της Εκκλησίας   η οποία επιμόνως αδιαφορεί    να ενημερώσει το Ορθόδοξο Ποίμνιό  για το τι  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ απεφασίσθη στο Κολυμπάρι της Κρήτης τον Ιούνιο του 2016 όπου αντί να καταδικάσει ως ΑΙΡΕΣΗ τον Οικουμενισμό απεδέχθη την εκκλησιαστικότητα των πάλαι ποτέ καταδεδικασμένων  αιρέσεων του παπισμού και του προτεσταντισμού. Ποιος αντιστέκεται  στον   «Πελαγιανισμό» ότι ο άνθρωπος σώζεται με τις δικές του δυνάμεις όπως  π.χ. η  αγάπη μεταξύ μας   και δεν είναι απαραίτητη η Θεία Χάρις; Αυτό  δεν υποστηρίζουν  έμμεσα  σήμερα  οι επίσκοποι της εκκλησίας στο Νέο Ημερολόγιο αφού δεν διαμαρτύρονται εναντίων   της  παναιρετικής διδασκαλίας του Οικουμενισμού;  «Αρκεί να έχουμε αγάπη μεταξύ μας και όλες οι Θρησκείες είναι οδοί Σωτηρίας» υποστηρίζει ο εκπρόσωπος της Παναίρεσης Πατριάρχης Βαρθολομαίος Ή μήπως δεν συμφωνούν με τον Μονοφυσιτισμό και τις άλλες αιρέσεις αφού τις νομιμοποιεί ως  εκκλησίες έχοντες την αυτήν Χάρι με την Ορθόδοξη Εκκλησία συμπροσευχόμενοι μαζί τους.
Αλήθεια διερωτόμεθα αν  οι κληρικοί , ιερείς  και επίσκοποι ,το βράδυ πριν πέσουν να κοιμηθούν και είναι μόνοι τους ενώπιον του Εσταυρωμένου, αν έχουν ήσυχη τη συνείδηση  τους και  αν τολμούν να   κάνουν την αυτοκριτική τους σχετικά με αυτά τα οποία λένε στα κηρύγματά  τους  σε αντίθεση με αυτά τα οποία πράττουν.   Μιλούν φερ ειπείν  για αγώνες και μαρτύρια αγίων και μαρτύρων κατά των αιρέσεων,  όπως Ιωάννης Χρυσόστομος , ο  Μ. Βασίλειος και άλλοι,  τους οποίους ζητούν να μιμηθούμε    ενώ οι ίδιοι στέκονται αδρανείς και αδιάφοροι απέναντι του Οικουμενισμού.
Ενώ αυτά συμβαίνουν στο Νέο Ημερολόγιο με μερικές εξαιρέσεις αποτειχισμένων οι οποίοι φαίνονται κατακερματισμένοι χωρίς ουσιαστικό  αποτέλεσμα  στον αγώνα τους, στο Παλαιό Ημερολόγιο δεν συμβαίνουν αυτά. Εδώ    μένουν σταθεροί στην Ορθόδοξη Πίστη με τις όποιες ανθρώπινες μικροδιαφορές τους. Πρώτο και κύριο  είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι κληρικοί εδώ  δεν έχουν τους μισθούς τους οποίους απολαμβάνουν  στο Νέο Ημερολόγιο.  Τι άλλο  απομένει να κάνει ένας υγιώς σκεπτόμενος και αγωνιζόμενος Χριστιανός; Άρα η επιστροφή του π. Παισίου στο Πάτριο Ημερολόγιο ήταν επιβεβλημένη και καλοδεχούμενη  κάτι που και άλλοι ιερείς ίσως οφείλουν να κάνουν αν πράγματι σκέπτονται Ορθόδοξα για να μπορέσουν να έχουν την Ορθή Ομολογία  κατά την ημέρα της Κρίσεως  .
Δέσποτα Φλωρίνης μη γίνεσαι θεομάχος . Στάσου σωστά στο ύψος των περιστάσεων. Μη ξεχνάς πως ο κοινός σας,  με τον π. Παΐσιο, πνευματικός  πατέρας σας παρακολουθεί από κει ψηλά και  θρηνεί βλέποντας τον πρωτοσύγκελλό του π. Θεόκλητο  να διώκει  άλλο πνευματικό του τέκνο. Αν ήταν σήμερα μαζί μας όχι μόνο θα είχε αποτειχισθεί αλλά και θα προχωρούσε στην  απαίτηση ένωσης  Παλαιού  και Νέου Ημερολογίου. Ανατρέξτε πίσω στην ιστορία της ζωής του, και  τότε θα  βγάλετε τα συμπεράσματά σας     Και κάτι άλλο                        π. Θεόκλητε   σκέψου μόνο την ημέρα της Κρίσεως
 "Πας ουν όστις ομολογήσει εν εμοί έμπροσθεν των  ανθρώπων, ομολογήσω καγώ εν αυτώ έμπροσθεν του Πατρός μου του εν Ουρανοίς όστις δε αν αρνήσηταί με έμπροσθεν των ανθρώπων, αρνήσομαι αυτόν καγώ έμπροσθεν του Πατρός μου του εν Ουρανοίς" (Μτ.Ι,32).
Γιατί  κατέβηκε ο Χριστός  στη Γη; Γιατί Σταυρώθηκε;


Ορθόδοξοι Χριστιανοί