Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΙΠΕ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΙΠΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


«το λόγο θα πρέπει να έχει ο Ελληνικός Λαός»
Δύο προτάσεις για ένα νέο ψήφισμα για την Συμφωνία των Πρεσπών κατατέθηκαν στη σημερινή (18/1/2019) συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, εκ των οποίων τελικά συζητήθηκε η μία εξ’ αυτών, αυτή του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργου Δακή.
Στην πρόταση αυτή, αφού θα επισημαίνεται ότι το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας είναι αντίθετο στη Συμφωνία των Πρεσπών, προτείνεται να ζητηθεί από το σύνολο των Ελλήνων βουλευτών να μην ψηφιστεί η Συμφωνία από τη Βουλή, όπως και να σταλεί επιστολή στον κάθε βουλευτή της Δυτικής Μακεδονίας με την «απαίτηση να καταψηφίσουν τη Συμφωνία».
Η δεύτερη πρόταση ήταν του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου, Φώτη Κεχαγιά, το ψήφισμα της οποίας όπως ανέφερε «συναποφασίστηκε με τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας».
Στο ψήφισμα αυτό, αφού επισημαίνεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι «επικίνδυνη εθνικά επιζήμια», καλεί τα πολιτικά κόμματα και κάθε βουλευτή να την καταψηφίσουν, ενώ τονίζει ότι  «το λόγο θα πρέπει να έχει ο Ελληνικός Λαός».

Τελικά και με πέντε ψήφους θετικές από την πλευρά της παράταξης του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρου Καρυπίδη και σύσσωμης της αντιπολίτευσης, το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε να συζητηθεί το νέο ψήφισμα.
Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης