Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας: ω γονείς, ω γιαγιές...Και τώρα, αγαπητοί μου, με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, στην Ελλάδα μας μάλιστα αυτό το φρικτό και φοβερό, τώρα, λέγω, καλούνται τα παιδιά μας να διδαχθούν και να μαθητευθούν το τι είναι η αφύσικη αυτή αισχρότητα και να την δεχθούν στην ζωή τους ως κάτι το φυσικό.

Γόρτυνος Ιερεμίας προς τους γονείς: Δώστε μάχη για τα παιδιά σας!

«ΟΧΙ» στις επιθυμίες του Υπουργείου Παιδείας.


Η θεματική ενότητα για τις  έχει ξεσηκώσει τους Ιεράρχες της  που ο ένας μετά τον άλλον ζητούν από τους πιστούς να πουν «ΟΧΙ» στις επιθυμίες του Υπουργείου Παιδείας.

Ο , με πατρικούς λόγους, ζητά από τους γονείς να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους να παρακαλουθήσουν τη θεματική αυτή ενότητα.
Η εγκύκλιός του αναφέρει συγκεκριμένα:
Αγαπητοί μου αδελφοί χριστιανοί της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως,
1. Σας γράφω με πόνο πολύ και ανησυχία μεγάλη στην παρούσα μου εγκύκλιο προς σας. Τα Σχολεία μας αγαπητοί μου, είναι χώροι ιεροί, στα οποία πηγαίνουν τα αγαπητά και χαριτωμένα σας παιδιά, για να μορφωθούν και να διαπλάσουν καλό και ενάρετο χαρακτήρα, για να γίνουν καλοί και ωφέλιμοι άνθρωποι στην κοινωνία. Ναί! Στην ευλογημένη μας πατρίδα, την ένδοξη και αθάνατη Ελλάδα μας, η παιδεία άπό παλαιά δεν θεωρείτo μόνον ως προσφορά γνώσεων, αλλά απέβλεπε και στο να μορφώσει την ψυχή του μαθητού, στο να τον διαπλάσει ενάρετο άνθρωπο και χρηστό πολίτη. Είναι ωραίο το αρχαίο εκείνο ρητό που χαρακτηρίζει την ελληνική μας παιδεία: «Πάσα παιδεία χωριζομένη αρετής, πανουργία και ου σοφία φαίνεται».
2. Αλλά τι είναι, χριστιανοί μου, αυτή η εγκύκλιος, που μας ήρθε τώρα τελευταία στα Σχολεία μας από το Υπουργείο Παιδείας; 
Κατά την εγκύκλιο αυτή οι μαθητές των σχολείων μας, τα δικά σας, δηλαδή, καλά παιδιά, ω γονείς, και τα αγαπητά σας εγγόνια, ω γιαγιές, πρέπει να ακούσουν μαθήματα για τη λεγόμενη «ομοφυλοφιλία», για να μην αισθάνονται τάχα αποτροπιασμό και αποστροφή προς το αμάρτημα αυτό, αλλά και να μην νοιώθουν αργότερα και ενοχή, αν τυχόν πέσουν στο αμάρτημα αυτό. Αλλά η ομοφυλοφιλία το ξέρουμε όλοι ότι είναι αφύσικο πράγμα. Είναι το αμάρτημα των κατοίκων των Σοδόμων και των Γομόρων, που κατεστράφησαν οικτρά για τις ασέλγειές τους, όπως το διαβάζουμε στην Αγία Γραφή (Γεν. κεφ. 19). Ο απόστολος Παύλος περιγράφει το πάθος αυτό με πολύ φοβερές εκφράσεις για τους προ Χριστού ανθρώπους, λέγοντας γι’ αυτούς ότι «παραδόθηκαν σε αισχρές επιθυμίες… και σε ατιμωτικά πάθη.
Γιατί οι γυναίκες άλλαξαν τη φυσική σχέση και χρήση στην πάρα φύση και εξευτελίστηκαν με ακατανόμαστες ασέλγειες. Κατά τον ίδιο τρόπο – συνεχίζει να λέει ο απόστολος – και οι άνδρες άφησαν την φυσική σχέση και χρήση με την γυναίκα και άναψαν από φλόγα ασυγκράτητης επιθυμίας μεταξύ τους, πράττοντες αρσενικοί με αρσενικούς άτιμες πράξεις» (Ρωμ. 1,24-27). Αυτό είναι η ομοφυλοφιλία. Και τώρα, αγαπητοί μου, με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, στην Ελλάδα μας μάλιστα αυτό το φρικτό και φοβερό, τώρα, λέγω, καλούνται τα παιδιά μας να διδαχθούν και να μαθητευθούν το τι είναι η αφύσικη αυτή αισχρότητα και να την δεχθούν στην ζωή τους ως κάτι το φυσικό.
3. Εμείς χριστιανοί μου, εγώ ο επίσκοπος σας και όλοι οι κληρικοί της Μητροπόλεώς μας, που αγωνιούμε για σας και τις οικογένειές σας, εμείς, λέγω, σαν τοπική Εκκλησία, όχι απλώς πονούμε αλλά και αγανακτούμε για το κακό που πρόκειται να γίνει με την εγκύκλιο αυτή του Υπουργείου Παιδείας στην μαθητιώσα νεολαία μας.
Αλλά την δυναμική μάχη στο θέμα αυτό πρέπει να την δώσετε σείς, οι γονείς. Τα παιδιά σας είναι αποκλειστικά δικά σας. Εσείς αγωνιάτε και χύνετε και ιδρώτα και αίμα για τα παιδιά σας, για να τα καμαρώσετε αύριο καλούς άνθρωπους στην κοινωνία. Πως θα επιτρέψετε, λοιπόν, τώρα, αυτά τα καλά σας παιδιά, που ζήτε γι᾽ αυτά, να διδάσκονται τέτοια πράγματα στο Σχολείο;
Σας πληροφορώ ότι βάσει του ισχύοντος νόμου έχετε το δικαίωμα να διαμαρτυρηθείτε και να ασκήσετε το καθήκον σας ως γονείς.
Σας προτρέπω να υποβάλετε, όσο το δυνατόν το γρηγορότερο, στον Διευθυντή του Σχολείου σχετική αίτηση, με την οποία θα απαιτείτε ότι δεν δέχεσθε το παιδί σας να ακούσει σχετική πληροφόρηση για την ομοφυλοφιλία.
Όσα είναι ανάγκη να ξέρει το παιδί για το θέμα αυτό θα του τα πείτε εσείς οι γονείς καλύτερα από τον κάθε ένα. Σας πληροφορώ ότι την σχετική αίτηση, για να την υποβάλετε στο Σχολείο των παιδιών σας, θα μπορείτε να την λαμβάνετε από τους ιερείς της ενορίας σας.
Παρακαλώ, ω χριστιανοί γονείς, μην αδιαφορήσετε για αυτά που σας έγραψα, κατά καθήκον μου, σαν επίσκοπός σας στην εγκύκλιό μου αυτή. Πρόκειται για το πιο μεγάλο αγαθό που έχουμε. Πρόκειται για ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο ΓΟΡΤΥΝΟΣ & ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ
ΙΕΡΕΜΙΑΣ