Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΑΙ!

1ο ΘΕΜΑ: ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ δωρεά ενός 53χρονου που κατέστη εγκεφαλικά νεκρός! ΠΡΟΣΟΧΗ! ΤΟ ΟΝΟΜΑ: "εγκεφαλικά νεκρός" ΤΟ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ Σ' ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ "ΚΩΜΑ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΚΡΌ ΑΝΘΡΩΠΟ! ΑΛΛΟ ΣΕ ΚΩΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ-ΚΕΚΟΙΜΗΝΕΝΟΣ! ΑΠΟ ΑΛΗΘΙΝΑ ΝΕΚΡΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΖΩΝΤΑΝΟ-ΖΩΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ! ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΝΟΣ... ΑΛΗΘΕΙΑ! ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΙΑΝΟΥ ΠΑΙΔΙ ΕΙΣΑΙ! ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ Ή ΟΧΙ;

2ο ΘΕΜΑ:ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ δωρεά ενός 53χρονου! ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ "ΜΑΤΑΙΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ" ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΟΧΟΙ ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ! Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΛΛΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΘΕΟΥ ΑΜΑΡΤΑΝΟΥΝ. Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΜΑΤΑΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΟΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ! ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ 13χρονος ξύπνησε όταν οι γονείς του γυρνούσαν από το νοσοκομείο με το χαρτί της δωρεάς υπογεγραμμένο! Αν οι επιστήμονες θέλουν όργανα ας φτιάξουν με το σάλιο τους! Χώμα έχει μπόλικο... Αλλά αφού πιστέψαμε στο ψέμα θα γίνουμε όμοιοι με το Διάβολο και σ' αυτό: Το ότι είναι ανθρωποκτόνος (μας το φανέρωσε ο ίδιος ο Χριστός!

3ο ΘΕΜΑ: ΟΤΑΝ Ο ΣΥΜΒΑΤΟΣ ΛΗΠΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ! ΙΔΟΥ: "Έτσι ξεκίνησε μια μεγάλη κινητοποίηση από την Ομάδα Συντονισμού της ΜΕΘ...  προκειμένου τα πολύτιμα όργανα να φτάσουν στους συμβατούς λήπτες"! ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΟ ΔΙΝΕΙΣ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ "ΕΜΠΟΡΙΟ" Ή ΌΧΙ; ΨΕΜΑ Ή ΑΛΗΘΕΙΑ; ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΘΕΙ ΛΗΠΤΗΣ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΤΑΨΎΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΌΧΙ ΜΟΝΟΝ!

4ο ΘΕΜΑ: ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΕΊΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΝΑ ΟΡΓΑΝΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ! ΤΟΤΕ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ-ΚΟΙΜΑΣΕ ΑΛΗΘΙΝΑ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΦΟΝΟΣ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ! ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΜΑΡΤΗΣΕΣ, π.χ ΦΟΝΕΥΣΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟ! ΑΛΛΑ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΤΕ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙΣ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΕΘΕΙΣ... ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΙΣΤΕΎΕΙΣ ΌΤΙ ΕΣΩΣΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ; ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΦΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡ... ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ; ΚΑΙ ΦΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΣΩΤΗΡ! ΔΗΛΑΔΗ,ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ Ή ΔΙΑΒΟΛΑΝΘΡΩΠΟΣ; 
5ο ΘΕΜΑ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ! ΧΩΡΙΣ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΌΧΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΟΛΑΣΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ! 
ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΑΙ! ΑΣ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΑΝΤΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΘΕΛΑ ΤΟΥΣ, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ, ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥΣ, ΠΡΙΝ Ο ΘΕΟΣ ΧΩΡΙΣΕΙ ΤΗ ΨΥΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ! ΦΟΒΕΡΟ ΤΟ ΠΩΣ ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ  Ψ Ε Μ Α....(και οι ανάγκες έχουν διπλασιαστεί)!

Λαμία: «Γέφυρα ζωής» με δότη 53χρονο πατέρα δύο παιδιών

Λαμία: «Γέφυρα ζωής» με δότη 53χρονο πατέρα δύο παιδιών

Μία ακόμη «γέφυρα ζωής» στήθηκε στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας προκειμένου με τη δωρεά ενός 53χρονου που κατέστη εγκεφαλικά νεκρός, να δοθεί ζωή σε δύο άλλους συνανθρώπους μας.
Ο 53χρονος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, κατέληξε μετά από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη οδηγώντας στην εθνική οδό Λαμίας - Αθηνών, οι συγγενείς του όμως παρά τον πόνο της ξαφνικής απώλειας του δικού τους ανθρώπου, βρήκαν το κουράγιο να δωρίσουν τους νεφρούς του και να προσφέρουν νέα ζωή σε δύο άλλους.
Έτσι ξεκίνησε μια μεγάλη κινητοποίηση από την Ομάδα Συντονισμού της ΜΕΘ που αποτελείται από τις εντατικολόγους Σάσα Τσιρογιάννη και Μαρία Ψωμά και τη νοσηλεύτρια Ευαγγελία Χαλτούπη σε συνεννόηση με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), προκειμένου τα πολύτιμα όργανα να φτάσουν στους συμβατούς λήπτες.
Για το λόγο αυτό, ήρθαν τα ξημερώματα στο Νοσοκομείο Λαμίας, ομάδες γιατρών από το Λαϊκό Αθήνας και το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης για τους δύο νεφρούς.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ΜΕΘ Λαμίας με επικεφαλής Συντονιστή Διευθυντή τον Δημήτρη Σφύρα και Διευθυντή επίσης τον Γιώργο Κυριαζόπουλο είναι 1η ΜΕΘ περιφερειακά σε μεταμοσχεύσεις και μάλιστα σε μια περίοδο που τα στοιχεία δείχνουν ότι δε γίνονται πολλές δωρεές οργάνων και οι ανάγκες έχουν διπλασιαστεί.