Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Αδελφοί όχι άλλη «χολή» στα χείλι του Χριστού μας!

Σχόλιο: Το ήπαρ ή συκώτι παράγει τη χολή… είναι μονό όργανο… και «μονό» όργανο όταν αφαιρεθεί από ασθενή, ο ασθενής πεθαίνει! Δηλαδή, καθώς η οικογένεια υπογράφει να αφαιρέσουν τα όργανα ενός μέλους, υπογράφει τον οριστικό-βιολογικό θάνατό του κι έτσι καθίστανται όλοι τους υπεύθυνοι για φόνο! Άρα, καλή τους μετάνοια; [Ο "ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΝΕΚΡΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΑΛΛΑ ΑΣΘΕΝΗΣ. Ο ΑΣΘΕΝΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΩΜΑ, ΕΙΝΑΙ "ΑΣΘΕΝΗΣ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ!]
Αδελφοί όχι άλλη «χολή» στα χείλι του Χριστού μας, εμείς είμαστε Χριστιανοί, ας σταθούμε γενναίοι μπροστά στον θάνατο μέλους της οικογένειάς μας και ο Θεός της αγάπης και της αλήθειας δεν θα μας αφήσει… Αμήν. 
[Ο άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης έλεγε (κατ' οικονομία) μόνο για τα "διπλά" όργανα!!! Ξυπνήστε λοιπόν...]
.                                                                                      .


Ήπαρ

Το ήπαρ ή συκώτι είναι ένα ζωτικό όργανο που διαθέτουν τα σπονδυλωτά, καθώς και κάποια άλλα ζώα. Έχει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών στο οποίο περιλαμβάνεται η αποτοξίνωση, η σύνθεση πρωτεϊνών και η παραγωγή βιοχημικών ουσιών απαραίτητων για την πέψη των τροφών. Το ήπαρ είναι απαραίτητο για τη ζωή. Επί του παρόντος δεν έχει ανευρεθεί τρόπος αντιστάθμισης των λειτουργιών του, σε περίπτωση πλήρους απουσίας του σε βάθος χρόνου, παρόλο που η αιμοκάθαρση ήπατος μπορεί να συνεισφέρει για ένα μικρό διάστημα.

Το όργανο αυτό παίζει κυρίαρχο ρόλο στο μεταβολισμό και επιτελεί πολλές λειτουργίες του οργανισμού, μεταξύ άλλων την αποθήκευση γλυκογόνου, καταστροφή ερυθροκυττάρων, σύνθεση των πρωτεϊνών του πλάσματος, παραγωγή ορμονών και απομάκρυνση των τοξικών ουσιών από το σώμα, είτε είναι εξωγενείς είτε είναι παράγωγα του μεταβολισμού. Βρίσκεται κάτω από το διάφραγμα, στο δεξιό και άνω μέρος της κοιλίας, που ονομάζεται δεξιό υποχόνδριο, και επεκτείνεται και στο κεντρικό και άνω μέρος της κοιλιάς, που ονομάζεται επιγάστριο. Παράγει τη χολή, ένα αλκαλικό μίγμα, που αποδομεί μικρά και περίπλοκα μόρια, πολλά από τα οποία είναι αναγκαία για τις φυσιολογικές ζωτικές λειτουργίες.