Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

π. ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣ: Το πιο σπουδαίο από όλα δεν το εντόπισαν δυστυχώς...



"Αυτός όμως (ο Βαρθολομαίος) θέλει να αποφασίζει χωρίς Σύνοδο, και πήρε τώρα το πράσινο φως, να κάνει τον Πάπα! Και θα τον κάνει!! Και κοντά σ’ αυτόν κάνουν τον ‘’Πάπα’’ και οι δεσποτάδες μας. (47:45)" (π. ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣ)

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016



(46:10)  Το πιο σπουδαίο από όλα δεν το εντόπισαν δυστυχώς,  τοις Συνόδου.
Η σύνοδος δεν έγινε για όλα τα οποία (είχαν ήδη αποφασισθεί). Ο Πατριάρχης (αυτά που ήταν να κάνει η Σύνοδος της Κρήτης θα) τα έκανε και χωρίς την άδεια της Συνόδου!  Έγινε (η σύνοδος) για να αποχτήσει κύρος (ο Βαρθολομαίος) και για να γίνει Πάπας όπως του είχε υποδείξει ο Πάπας Ιωάννης Παύλος, αυτόν που είχε φέρει ο Χριστόδουλος: να γίνει Πάπας και να ‘’κόβει’’ κεφάλια χωρίς να ρωτάει κανέναν. Μέχρι πριν τη Σύνοδο λέγουν: ποιος σε εξουσιοδότησε! Τώρα έχει το δικαίωμα να λέγει (ενν. ο Βαρθολομαίος): «Η Σύνοδος της Ορθοδοξίας»! παρότι δεν ήτο «Μεγάλη Σύνοδος», αλλά ήτο Μισή σύνοδος, μισή Σύνοδος, μισή Ορθόδοξη Σύνοδος! ούτε μισή, το 1/10.   
Αυτό πρέπει να τονίσουμε περισσότερο: «ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ «ΚΟΒΕΙΣ» ΚΕΦΑΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΑΣ ΚΑΝΕΝΑΝ»!
Έκοψε το ‘’κεφάλι’’ του Νίκου Σωτηρόπουλου, αλλά εκεί υπήρχε η Σύνοδος, τότε, η δήθεν «Μεγάλη», κτλ., και αποφάσισε.
Αυτός όμως θέλει να αποφασίζει χωρίς Σύνοδο, και πήρε τώρα το πράσινο φως, να κάνει τον Πάπα! Και θα τον κάνει!! Και κοντά σ’ αυτόν κάνουν τον ‘’Πάπα’’ και οι δεσποτάδες μας. (47:45)