Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ (ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ) ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΟΣ ΕΣΤΙ... Ο καλούμενος Επίσκοπος Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας αναγνωρίζει ΠΡΩΤΕΙΟ ΕΙΣ ΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΝ!


ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΣΧΕΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ "ΕΠΙΣΤΟΛΗ" ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ "ΕΚΚΛΗΣΙΑ"

(Η Εκκλησία της Ελλάδος αναγνώρισε την «Ουκρανική Εκκλησία» – Η επιστολή)



ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ

Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ (ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ) ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΟΣ ΕΣΤΙ


«Η υποκρισία είναι πολλές φορές μητέρα και αιτία του ψεύδους» (Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος)!

           Πρώτον, Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναγνωρίζει ΠΡΩΤΕΙΟ ΕΙΣ ΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΝ (ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙ ΣΥΝΟΔΟ ΑΥΤΟΥ)! (Προσοχή: Αρχικά ο Βαρθολομαίος υπέγραψε και έστειλε τον Τόμο Αυτοκεφαλίας με μία μόνο υπογραφή, εννοείται την δική ΤΟΥ! Ο Πέτρο Ποροσέγκο έστειλε πίσω τον ΤΟΜΟ για να τον υπογράψουν και οι συν Αυτώ)!
Ιδού: "Ασμενώς εδεξάμεθα την υπ. αριθ. 1119 και από 24ης Δεκεμβρίου 2018 Πατριαρχικήν Επιστολήν, δι' ης πληροφορούμεθα περί της Πρωτοβούλου ενεργείας της Πρωτοθρόνου και Πρωτευθύνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, ήτις, επιβλέψασα ευμενώς προς Υμάς, την περί Υμάς Ιεραρχίαν, τον Ιερόν κλήρον και τον πιστόν λαόν, επανέφερε τα διεστώτα..." (Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος)

           Δεύτερον, Ο καλούμενος Επίσκοπος Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας αναγνωρίζει ΠΡΩΤΕΙΟ "ΘΕΛΗΜΑΤΟΣ" ΕΙΣ ΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΝ. (Προσοχή: Τον "ΤΟΜΟ" ΥΠΈΓΡΑΨΕ Ο Π. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΤΙΣ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019)! 
Ιδού: Τρεις (3) ημέρες μετά  την 24η Δεκεμβρίου 2018 στον Ιερό Αγίου Στεφάνου και Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής Πτολεμαΐδος μνημονεύει το όνομα του σχισματικού Επιφανίου, τρεις ημέρες μετά "την υπ. αριθ. 1119 και από 24ης Δεκεμβρίου 2018 Πατριαρχικήν Επιστολήν..." που πιθανότατα έλαβε και ο ίδιος προσωπικά!!


           Τρίτον, Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναγνωρίζει ΠΡΩΤΕΙΟ ΕΙΣ ΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΝ, ΚΑΙ «Αποκόπτει» κατά το Παπικόν έθος τους ΛΑΪΚΟΥΣ από το Σώμα της Εκκλησίας! Ιδού η βλασφημία ΤΟΥ: Α’) Η υποκρισία: «Εν ταυτώ δε μετά χαράς πολλής κομισάμενοι τα από 17ης Δεκεμβρίου π.έ. Υμέτερα Ειρηνικά Γράμματα, δι΄ων ανακοινούται ημίν η ΚΑΝΟΝΙΚΗ εκλογή Υμών ως Μητροπολίτου Κιέβου και ΠΑΣΗΣ Ουκρανίας…». Και Β’) Το ψέμα: « (Συνεχίζει)… δια του μετά χείρας Γράμματος απευθύνομεν προς την Υμετέραν Μακαριότητα τας θερμάς συγχαρητηρίους ευχάς ημών προσωπικώς, της Σεπτής Ιεραρχίας, του ευλαβούς Κλήρου ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΙΛΟΧΡΙΣΤΟΥ ΛΑΟΥ της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος…» (Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος)!

Δημήτριος Β. Εμμανουήλ
Πτολεμαΐδα 30 Οκτωβρίου 2019