Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

«Χοῦς εἶ καί εἰς χοῦν ἀπελεύσει…»

ΣΧΟΛΙΟ: Ακούστε τι λένε οι ανίδεοι επιστήμονες της σάρκας! Ιδού: "Ένα μόσχευμα αποτελεί αγαθό ανεκτίμητης αξίας που προέρχεται από τον άνθρωπο και καταλήγει στον άνθρωπο"! Δηλαδή, το μόσχευμα που είναι ένα μέλος του ανθρωπίνου σώματος προέρχεται από τον άνθρωπο και όχι από τον Τριαδικό Θεό και καταλήγει στον άνθρωπο (ενν. δια της μεταμόσχευσης) και όχι στο χώμα όπως και το σιτάρι! «Χοῦς εἶ καί εἰς χοῦν ἀπελεύσει…»!
                                                                  

Δωρεά οργάνων, ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας με τη συμβολή των επισκεπτών υγείας


Δωρεά Οργάνων, Ένα Δώρο Ανεκτίμητης Αξίας Με Τη Συμβολή Των Επισκεπτών Υγείας


Πρωταγωνιστικό ρόλο στην προάσπιση της δημόσιας υγείας, αλλά και στην ανάδειξη της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για ζωτικής σημασίας ιατροκοινωνικά ζητήματα διαδραματίζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επισκεπτών Υγείας (ΠΣΕΥ).
Με τη φιλοσοφία του αλτρουισμού και της προσφοράς που διέπει τη συλλογική δραστηριότητά του ΠΣΕΥ, ο σύλλογος αναλαμβάνει ενεργό δράση στη διάδοση του μηνύματος της δωρεάς ιστών και οργάνων.

Μέχρι τώρα η μεταμόσχευση αποτελεί τη μοναδική θεραπευτική λύση για την τελικού σταδίου καρδιακή, ηπατική και πνευμονική ανεπάρκεια, καθώς και την αποτελεσματικότερη λύση για την τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια.
Ένα μόσχευμα αποτελεί αγαθό ανεκτίμητης αξίας που προέρχεται από τον άνθρωπο και καταλήγει στον άνθρωπο. Η δυνατότητα διεξαγωγής μεταμοσχεύσεων δεν είναι, στην ουσία, τίποτα άλλο από προσφορά ζωής και εξαρτάται αποκλειστικά τόσο από τη στάση της κοινωνίας στο θέμα της δωρεάς οργάνων, όσο και από την αποδοχή και υποστήριξη του θεσμού από τους επαγγελματίες υγείας και το ίδιο το σύστημα υγείας της χώρας μας.
Στο πλαίσιο αυτό, ο ΠΣΕΥ ξεκινά συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.), τόσο σε προγράμματα εκπαίδευσης των μελών του γύρω από κοινές στρατηγικές διάδοσης του μηνύματος της δωρεάς οργάνων, αλλά και δράσεις εθελοντισμού με τη διασύνδεση με κοινωφελείς φορείς (π.χ. Σύλλογος «Ελπίδα» κτλ).
Το πρώτο «αποτύπωμα» των συνεργασιών παρουσιάζεται στη διοργάνωση του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου Επισκεπτών Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 – 20 Οκτωβρίου 2019, στην Αθήνα στο Πολεμικό Μουσείο.
Πρόκειται για ένα σημαντικό επιστημονικό γεγονός, στο οποίο θα συμμετάσχουν έγκριτοι Έλληνες ειδικοί που έχουν συμβάλλει ουσιαστικά στην εξέλιξη της έρευνας και της θεραπευτικής αντιμετώπισης πολλών νοσημάτων στους τομείς της εξειδίκευσής τους, τόσο στη χώρα μας, όσο και διεθνώς.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έχουν προγραμματιστεί διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια και κλινικά φροντιστήρια στοχευμένα σε σύγχρονα επιστημονικά πεδία, που ενδιαφέρουν τόσο τους ειδικευμένους στο αντικείμενό τους ιατρούς, όσο και τους επιστήμονες υγείας άλλων ειδικοτήτων. Μεταξύ αυτών, Στρογγυλό Τραπέζι για τη «Δωρεά Οργάνων, Μυελού και Μεταμοσχεύσεις», θα γίνει το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019, στις 9.30 – 11 π.μ., όπου θα αναλυθούν τα σημαντικότερα σημεία της ιδέας της δωρεάς οργάνων και πώς αυτή θα πρέπει να καλλιεργηθεί στη συνείδηση και να ενσωματωθεί στις πρακτικές των επαγγελματιών υγείας, καθώς και να υιοθετηθεί από όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες.
Πηγή: Healthmag.gr