Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

16/08/2019 7o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γιόγκα






7o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γιόγκα


Για έβδομη φορά συναντώνται εκλεκτές σχολές και δάσκαλοι της Γιόγκα για να μοιράσουν την γνώση τους στα πλαίσια του 7ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Γιόγκα.
Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στις 12/13 Οκτωβρίου στο Tcterminal (Λ.Βουλιαγμένης 403- Μετρό Άγ. Δημήτριος) και θα περιλαμβάνει 40 μαθήματα/εργαστήρια από όλα τις παραδόσεις της γιόγκα από τις 11.30 ως τις 21.00. Τα μαθήματα απευθυνονται σε όλα τα επίπεδα και δεν έχουν ιδιαίτερες σωματικές απαιτήσεις. Το κόστος συμμετοχής για μία ημέρα είναι 10 ευρώ και για το διήμερο 15 ευρώ .
Μπορείτε να εγγραφείτε ΕΔΩ και να επιλέξετε μαθήματα – αν θέλετε – μετά την πληρωμή.
Το πρόγραμμα και η περιγραφή των μαθημάτων βρίσκονται ΕΔΩ



Περιγραφή μαθημάτων


Mindfulness & Hatha Yoga
Το μάθημα «Mindfulness & Hatha Yoga» θα είναι μια διαδικασία συντονισμού με την κατάσταση Sat Chit Ananda- την κατάσταση της συνειδητότητας στο αιώνιο παρόν, εκεί που υπάρχουν ταυτόχρονα όλες οι δυνατότητες μας και η επίγνωση του αληθινού θεϊκού εαυτού μας, της έμφυτης ευτυχίας και της διόρασης των αληθινών προοπτικών μας στην αιωνιότητα. Το μάθημα θα περιλαμβάνει ασκήσεις Dharana- εστίασης του νου, pranayama για την αυξημένη εισροή της Prana, καθώς και asanas για την μεταφορά της ενέργειας στα διάφορα σημεία του σώματος. Η διαδικασία θα τελειώσει με Yoga Nidra και θετικές δηλώσεις και οραματισμούς που θα έχουν σκοπό την ψυχική ανάταση, την αύξηση της αυτοπεποίθησης και του δυναμισμού και φυσικά την Ένωση με την πληρότητα και την χαρά που δεν εξαρτάται από κανέναν εξωτερικό παράγοντα, παρά μόνο από μέσα μας.




Ο Νικόλας Καλογερόπουλος είναι μυημένος στα συστήματα Raja Yoga, Jnana Yoga, Hatha Yoga και στο σύστημα υψηλού διαλογισμού Laya Yoga όπως και στις μυήσεις της σπάνιας γραμμής του Shivaism of Kashmir. Επίσης έλαβε μυήσεις στην Tantra Yoga στον διαλογισμό με τα Maha Vidyas, τα δέκα μονοπάτια πνευματικής εξέλιξης και αυτογνωσίας καθώς και σε ανώτερες τεχνικές ενεργοποίησης της Kundalini Shakti. Διδάσκει διαλογισμό, Hatha Yoga, Mindfulness και μαθήματα Tantra Yoga- τμήμα ανδρών, για εντατική εξέλιξη. Ασχολείται με την συγγραφή μυθικής φιλοσοφίας, καθώς και με τα οφέλη της Yoga στον σύγχρονο άνθρωπο. Σαν δάσκαλος της Γιόγκα, ο σκοπός του είναι να μεταδώσει ολόκληρη την γνώση που απέκτησε από την πρακτική του και την μελέτη του, για την βελτίωση της υπαρξιακής κατάστασης στην κοινωνία μας.


Abhaya yoga
 Action: Από τη θεωρία στην πράξη Στην abhaya yoga to 6o βήμα είναι το action, η πράξη. Μετά την ευθυγράμμιση σώματος – νου – καρδιάς, την ευθυτενή συμπεριφορά, τη θετική μας στάση και το διαλογισμό, έρχεται η σύνθεση όλων των παραπάνω που είναι η πράξη. Χρησιμοποιώντας δυναμικά την άσανα ως εργαλείο, πάμε ένα βήμα παραπέρα που είναι η υλοποίηση των ιδεών-στόχων.

NYSY Studios/Ηλιάδου Κ.- Δημητρακόπουλος Β.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΗΛΙΑΔΟΥ, 300hr Yoga Teacher, MSc, Stress managment consultant.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, MSc, Abhaya Advanced Yoga Teacher / 500 Hour Yoga Alliance RYT 500, YACEPHatha


Forrest Yoga: Θεραπεύοντας πόνους και τραυματισμούς στην πρακτική
Πολλοί από εμάς ζούμε με χρόνιους πόνους και τραυματισμούς. Θα εξερευνήσουμε τι λειτουργεί στην πρακτική μας για να ανακουφίσει τον πόνο, θα αναγνωρίσουμε τα μοτίβα/στάση σώματος/συμπεριφορές που μας οδηγούν να τραυματιζόμαστε ξανά ή να πονάμε και θα διευκολύνουμε έτσι τη θεραπεία μας. Θα μάθεις πως να καθοδηγείς την αναπνοή και τις στάσεις στους πονεμένους μυς ώστε να ελευθερωθεί ο φόβος που κουβαλάνε και να φέρεις φρέσκο οξυγόνο. Ο πόνος είναι η κραυγή του σώματος μας για βοήθεια και φροντίδα. Θα μάθεις πως να φροντίζεις τα σημεία αυτά αντί να τα απομονώνεις, πως να χαλαρώνεις νοητικά ώστε να εξερευνήσεις τι λειτουργεί και τι σε δυναμώνει! Το μάθημα αυτό είναι σαν ένα κονσέρτο μουσικής όπου οι στάσεις, η αναπνοή και η συγκέντρωση του νου χτίζουν το προσωπικό μας ρεπερτόριο θεραπείας! Να έχετε μαζί σας 1 μεγάλη πετσέτα θαλασσης.

Η Βικτωρία Κουρκάκη είναι πιστοποιημένη δασκάλα Forrest Yoga®, Level 3. Ολοκλήρωσε τη βασική της εκπαίδευση το 2012 και από το 2016 ως και σήμερα ταξιδεύει ως βοηθός της Ana Forrest και του Jose Calarco σε σεμινάρια τους και εκπαιδεύσεις παγκοσμίως. Σκοπός της είναι να μοιραστεί και να μεταδώσει σε όλους τα εργαλεία ζωής που φέρνει το σύστημα αυτό. Μέσα από τα μαθήματά της θα νιώσεις, θα σκεφτείς, θα εξελιχθείς και θα γεμίσεις χαρά την ψυχή σου και την καρδιά. www.victoriakourkaki.gr

 Η Τόνια Χατζηαντωνίου είναι πιστοποιημένη δασκάλα YogaWorks (200h) και Forrest Yoga® Teacher, Level 3. Είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια Reiki, Thai Massage, Βodywork. Διδάσκει Yoga από το 2014 και σκοπό έχει να μεταδώσει στους μαθητές τα πολύτιμα δώρα που λαμβάνει η ίδια από την πρακτική της Yoga όπως η επίγνωση, η αποδοχή και η σύνδεση, αρχικά με το σώμα της και εν συνεχεία με τα συναισθήματα αλλά και με το πνεύμα της.


Πραναγιάμα


Orionas Yoga/Πετρίδης Αλέξανδρος

Ξεκίνησα στο μονοπάτι της γιόγκα,το 2006 σαν μαθητής.Εχω ταξιδέψει το 2008,2009,2014 και 2016 στην Ινδία,Nasik(www.yogapoint.com),Mysore, όπου ολοκλήρωσα εκπαιδευσεις Hatha Yoga,Ashtanga Vinyasa Yoga και Yoga Therapy,συνολικής διαρκείας 1100 ωρών Από το 2012,έχω δημιουργήσει την σχολή Orionas Yoga,στα Άνω Πετράλώνα,που διδάσκω καθημερινά μαθηματα


Improvement of self confidence
Η yoga μέσω των asanas και του διαλογισμού μπορεί να αυξήσει και να βελτιώσει την αυτοπεποίθηση μας ανοίγοντας τον δρόμο προς την εσωτερική στροφή προς το υποσυνείδητο, διαμέσου της ενεργοποίησης του anahata chakra.

ΔΑΝΔΡΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ Πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α Σερρών. Βασική καθηγήτρια σε ιδιωτικές σχολές Fitness από το 1997. Εισηγήτρια σε πανελλήνια συνέδρια από το 1997. Registered yoga teacher, E-RYT 500, YACEP® Πρόθεσή της είναι να εμπνεύσει τους ανθρώπους να κινούνται προς τον δρόμο της καρδιάς, τον δρόμο της αγάπης. Υπεύθυνη διπλώματος Studio One Yoga και δημιουργός του προγράμματος Yoga Concept.


Dive in the oceans of asanas
Στη πρακτική μας αυτή θα χαθούμε μέσα σε ένα μαγευτικό ταξίδι μέσω του διαλογισμού στις asanas. Θα βιώσουμε μέσα από τη μαγεία της διαδοχής της ροής vinyasa κάθε asana πως μας ταξιδεύει μέσα στο νού και τη ψυχή. Η μόνη μας σύνδεση με το υλικό σώμα θα είναι η συνειδητή αναπνοή μας


ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΉΣ Πιστοποιημένος καθηγητής από τη Yoga Alliance E-RYT 200h KAI Ε-RYT 500h μετά από εκπαίδευση στο Rishikesh της Ινδίας, και την Ελλάδα. Έχει παρακολουθήσει astanga teacher training με τη Χριστίνα Καρυτινου-Ireland αλλά και τον Manju Jois. Έχει εκπαιδευτεί με τη διαδικασία Parambara ως θεραπευτής 2ου βαθμού reiki από τον δάσκαλο Babajay (Jay Moore) στο Rishikesh.Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην αποκατάσταση τραυματισμών και τραυματιολογίας με την καθηγήτρια – φυσιοθεραπεύτρια Κατερίνα Λιανού, αλλά και σεμινάρια για Life Coaching.


Πρατιπάκσα Μπάβανα
Η Πράτιπακσα Μπάβανα είναι η μέθοδος με την οποία αντικαθιστούμε μια αρνητική σκέψη με την αντίθετή της θετική σκέψη, αποκτώντας έτσι την ικανότητα να ζήσουμε μια ζωή ευτυχισμένη, αρμονική, με ειρήνη και δύναμη.* *Απόσπασμα από το βιβλίο της Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι “Οι 18 – ότητες του Σουάμι Σιβανάντα και η πρακτική της Πρατυαχάρα.” Σε αυτό το εργαστήριο θα αρχίσουμε με άσανας, πρακτικές αναπνοής, πραναγιάμα και θα συνεχίσουμε με την διαλογιστική πρακτική της Πράτιπασα Μπάβανα. Ο στόχος του εργαστηρίου είναι να μπορέσουμε να εφαρμόζουμε την πρακτική στην καθημερινότητά μας.

Σατυανάντασραμ Ελλάδος – Κέντρο της Γιόγκα/Παντελή Ιωάννα

H Παντελή Ιωάννα (Σανυάσιν Τρατακανάντα Σαρασουάτι) γεννηθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε σκηνογραφία και ενδυματολογία και αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Νάπολης στην Ιταλία. Ασκείται στη γιόγκα από το 1997, όταν γνώρισε την πνευματική της οδηγό, τη Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση εισηγητών της γιόγκα στο σύστημα Σατυανάντα το 2008.


Thai Yoga
Η αρχαία μορφή του Yoga στην Ταϊλάνδη, πρακτική των ερημιτών μοναχών, από την οποία γεννήθηκε το Thai Massage. Το μάθημα απευθύνεται σε όλους. Στην πρακτική οι ασκούμενοι έρχονται σε επαφή με την αναπνοή τους μέσα από απλές και εξαιρετικά ωφέλιμες τεχνικές γιόγκα και μασάζ.

Καπούλα Νεκταρία

Η Νεκταρία ξεκίνησε τις σπουδές στο Γιόγκα στην Ακαδημία Λωτός, εμβαθύνοντας στην Hatha Yoga και όντας μητέρα, εξειδικεύτηκε και στην παιδική γιόγκα, παρουσιάζοντας το πρώτο εργαστήρι στην διοργάνωση για το έτος γιόγκα το 2014. Παράλληλα ξεκίνησε την εκπαίδευση στο Thai Massage. Ένα ταξίδι που έμελλε να αποτελέσει το έναυσμα για μια πορεία σπουδών σε ολόκληρο τον κόσμο, εμβαθύνοντας σε διάφορα είδη γιόγκα και εξειδίκευσης στο θεραπευτικό μασάζ. Οι δάσκαλοί της, μερικοί από τους πιο καταξιωμένους εν ζωή δασκάλους της Ταϊλάνδης,της έχουν δώσει την ευχή και την πιστοποίηση να διδάσκει τις μεθόδους τους σε ολόκληρο τον κόσμο. Σήμερα, πραγματοποιεί εκπαιδεύσεις στο Thai Massage στην Ελλάδα με έδρα το Κορωπί και ταξιδεύει διδάσκοντας σε Ευρώπη, Λατινική Αμερική και Ασία. Η ίδια θεωρεί πως όταν ένας άνθρωπος ανοίγει τον δρόμο για την δική του θεραπεία,ο κόσμος μας γίνεται ένας καλύτερος τόπος για όλους.


Συναισθηματική ισορροπία
στρες και συναισθηματική ανισορροπία σαν αίτιο παθολογίας εσωτερικών οργάνων και μυοσκελετικού πόνου Θεραπεία με αιθερία ελαία

Γιαχίνα Σοφία

απόφοιτος Ιατρικής σχολής πρώην ΣΣΣΕ Γιατρός 32 χρόνια Γυναικολόγος, βελονιστής, κινησιολογία


Εφαρμοσμένη θεραπευτική γιόγκα
Έρευνες δείχνουν ότι η γιόγκα βρίσκεται ανάμεσα στις πιο αποτελεσματικές συμπληρωματικές θεραπείες για αρκετές γνωστές παθήσεις. Η γιόγκα ως θεραπεία συμβαδίζει και «συνεργάζεται» με οποιαδήποτε ιατρική ή εναλλακτική υποστήριξη λαμβάνει ο ασθενής και προσεγγίζει ένα μεγάλο φάσμα παθήσεων του ανθρώπινου οργανισμού. Οι πρακτικές και τεχνικές προσαρμόζονται στις ανάγκες ανθρώπων που αδυνατούν να παρακολουθήσουν ομαδικό μάθημα γιόγκα. Παράλληλα επιλέγεται η κατάλληλη σειρά σωματικών κι αναπνευστικών ασκήσεων για να αντιμετωπιστούν προβλήματα υγείας και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής του ασκούμενου.



Mandala/Λαρή-Γαρυφάλλου Κατερίνα

Η αφοσιώση μου στη yoga ξεκίνησε εδω και σχεδόν 2 δεκαετίες. Είμαι πιστοποιημένη δασκάλα yoga ( senior teacher ) απο τον οργανισμό International Yoga Federation (IYF) και μέλος του YogaAlliance. Έχω ολοκληρώσει πάνω από 1000 ώρες επαγγελματικής εκπάιδευσης στη yoga, κυρίως στην Ινδία (Gurukulam) αλλά και στην Ελλάδα και λειτουργώ ως γραμματέας του IYF στην Ελλάδα. Η επαγγελματική μου ενασχόληση με τη γιόγκα ξεκίνησε το 2004. Έχω συνεργαστεί με μεγάλα ελληνικά γυμναστήρια, studio και αθλητικά κέντρα στην Ελλάδα, και κυρίως στην Αθήνα διδάσκοντας ομαδικές τάξεις, ατομικά μαθήματα, ειδικά τμήματα ( prenatal yoga, παιδική yoga, aerial yoga, θεραπευτική yoga). Από το 2011 διδάσκω σε προγράμματα για εκπαιδευόμενους δασκάλους yoga. Το 2013 δημιούργησα το Mandala Yoga Studio στο Χαλάνδρι. Στο Mandala προσφέρουμε ένα πλούσιο, ποικίλο πρόγραμμα μαθημάτων γιόγκα για όλους: Hatha Yoga, Vinyasa Flow, meditation, prenatal yoga, παιδική yoga, yoga για μωρά, aerial yoga, θεραπευτική yoga. Eπίσης διοργανώνουμε yoga retreats και πολιτιστικά ταξίδια στην Ινδία, πάντα με θέμα τη yoga. Το 2016 ίδρυσα το Mandala Yoga Academy παρέχωντας πλήρως πιστοποιημένα εκπαιδευτικά προγράμματα για δασκάλους Yoga: Yoga TTC 200 ωρών (πιστοποίηση IYF ), Yoga Therapy TTC 200 ωρων, Kids Yoga TTC (IYF Accredited) and Teacher Trainings in Aerial Flow Yoga ( YogaAlliance continuing education), Aerial Yoga Therapeutics. Η αγάπη μου για τη yoga είναι οδηγός για να συνεχίζω να εκπαιδεύομαι, να μαθαίνω και να διευρύνω τη γνώση μου μεσα απο σεμινάρια, εκπαιδευτικά προγράμματα και τη συνεχή μαθητεία μου με τους δασκάλους μου στην Ινδία.


Diaisthisis : Flow with intuition
Έχεις δοκιμάσει ποτέ να εμπιστευθείς τη διαίσθησή σου και έχοντας εκείνη ως Δάσκαλο να βιώσεις την εμπειρία της Πρακτικής ; Έχεις μπει στον πειρασμό να “αγνοήσεις” ίσως , ακόμα και τις οδηγίες εκείνου που έχει αναλάβει να σε καθοδηγήσει μόνο για να απολαύσεις έστω για λίγο,  την ελευθερία της άφεσης στην Γνώση που ήδη υπάρχει κρυμμένη μέσα στο δικό σου σώμα  ;

Σε αυτή την πρακτική σε προσκαλούμε , να κρατήσεις από όσα ακούσεις, μόνο εκείνα που θα ξυπνήσουν τη φωνή εκείνη μέσα σου , που ήδη ξέρει . Οι λέξεις  και οι προτάσεις μας , θα είναι  εκεί αποκλειστικά για να νιώσεις ασφάλεια και να θυμηθείς ότι… ήδη τα γνωρίζεις όλα !

Πρακτική ροής (yoga flow) με βλέμμα στραμμένο στην περιοχή των ισχύων (όρθιες στάσεις & στήρίξεις) για όλα τα επίπεδα ασκούμενων χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς .

Πρακτική  E n o s i s  με τον “θησαυρό” της έκτης μας αίσθησης / *D I A I S T H I S I S*!



Niko Geo

Δάσκαλος γιόγκα, εκπαιδευτής, αφηγητής, ομιλητής σε στούντιο, συνέδρια και φεστιβάλ παγκοσμίως, ιδιοκτήτης της Hot Yoga, ιδρυτής του Agni Yoga Teacher Training. Συναντά τη Μαρία Μαγκανάρη και συν-δημιουργούν το Enosis Yoga Teacher Training. 3 σχολές, 4 δάσκαλοι με πείρα και εξειδίκευση, 1 ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό!

Ταξιδεύει τον κόσμο, μοιράζοντας το μοναδικό του στυλ με μαθητές και δασκάλους που επιδιώκουν να εμπλουτίσουν την πρακτική τους με κάτι φρέσκο, καινοτόμο και εμπνευσμένο. Ανήκει στη γενιά νέων ταλαντούχων δασκάλων, που διαμορφώνουν το μέλλον της γιόγκα, βαθιά αφοσιωμένος στο όραμά του να συμβάλλει στην εσωτερική αφύπνιση ενός ελεύθερου πνεύματος γεμάτου αγάπη που θα σταματήσει τη διαίρεση και θα μας ενώσει όλους.

Με το Enosis, μεταλαμπαδεύει γνώσεις και εμπειρίες από πολυετή πείρα σαν δάσκαλος και μαθητής ανά τον κόσμο. Με εκπαιδεύσεις σε Hatha, Vinyasa, Hot, Pregnancy, Broga, Budokon, Rocket, Yin, Jivamukti (ΝΥ) και ανώτατο εκπαιδευτικό για προχωρηµένους δασκάλους σε Tantra Vinyasa & Mythic Yoga Flow (Rasa Yoga, Sianna Sherman), δε σταματά ποτέ να μαθαίνει και να εξελίσσεται.

Η Hot Yoga γίνεται πόλος έλξης των πιο αξιόλογων δασκάλων γιόγκα παγκοσμίως. Για το Niko “όλοι είμαστε δάσκαλοι αλλά έχουμε ξεχάσει τη γνώση που έχουμε μέσα μας”. Μαζί αναζητούμε την ‘Ενθύμηση’ με το εκπαιδευτικό Enosis, με τρόπο μαγικό και ταξιδιάρικο!

Maria Maganari

Η Μαρία διδάσκει γιόγκα τα τελευταία 12 έτη και εκπαιδεύει  δασκάλους (kids yoga , aerial & hatha / vinyasa yoga)  από το 2012. Είναι μουσικός , διοργανώτρια φεστιβάλ και φιλανθρωπικών εκδηλώσεων και ιδιοκτήτρια δύο σχολών γιόγκα στην Αθήνα (Siddhi Yoga Shala , Πάνω Σκύλος) . Tαξιδεύει στο εξωτερικό συχνά διδάσκοντας στα δικά της yoga retreats ,πραγματοποιεί εργαστήρια και εκπαιδεύσεις σε όλο τον κόσμο. Ασχολείται ενεργά με την εφαρμογή της γιόγκα στον Αθλητισμό , διδάσκοντας σε μεγάλους τριαθλητικούς αγώνες παγκοσμίως .  Έχει  εκπαιδευτεί στην Παιδική Γιογκα, Prenatal/ Postnatal , Yoga Nidra, Aerial Yoga και είναι πιστοποιημένη στη Yoga Alliance (ERYT500) . Η σύνδεση με τον καταξιωμένο στον χώρο δάσκαλο  της γιόγκα, Niko Geo , οδήγησε στη δημιουργία του εκπαιδευτικού συστήματος ENOSIS YOGA TEACHER TRAINING και πλέον μέσω αυτού μοιράζεται το πάθος της για τη Γιόγκα ως φιλοσοφικό , εναλλακτικό σύστημα .  Τα μαθήματά της έχουν ροή και εμπνευσμένη δομή , μελωδικές γραμμές από μουσικές του κόσμου και αφηγήσεις συνήθως προσωπικών εμπειριών μέσα από τις οποίες εμπνέεται και δημιουργεί τις αλληλουχίες των άσανας. Το σύστημα που καταλήγει να διδάσκει είναι μια “πυλωτική” vinyasa , που ταξιδεύει τον μαθητή με ασφάλεια από τη μία άκρη του στρώματος στην άλλη , κρατώντας τον Νου στο παρόν και το Σώμα στην ευθυγράμμιση με το Παρόν . Το moto της είναι:“Αν δεν  μπορέσω  να ΤΟ  δεις  , μοιάζει σαν να μην ΤΟ έχω!” (Γιάννης Ρίτσος) .




Τι είναι η Yoga Therapy
Τι είναι η Θεραπυετική Γιόγκα? Πως ξεκίνησε? Που βασίζεται? Η σχέση της με την Αγιορβέδα? Πως δίνεται? Που απευθύνεται? Πως μαθαίνεται? Ας φέρουμε την Γιόγκα σε όσους την έχουν πιο πολύ ανάγκη, σε όσους πλήτεται η υγεία τους σε όλα τα επίπεδα.

Είμαι η Εύη Δημητριάδου, Certified Yoga Therapist, μέλος του International Association of Yoga Therapists (IAYT), πιστοποιημένη δασκάλα Γιόγκα RYT-500 & E-RYT200 στο Yoga Alliance. μετά από 2 χρόνια σπουδών Clinical Applications of Yoga Therapy στο American Vinoyoga Institute του Gary Kraftsow στο Τέξας, 2 χρόνια σπουδών Yoga Therapy στο Yogacampus, στο Λονδίνο και για 3 χρόνια σπουδών Φυσικοθεραπείας στο Manchester University. Έχω την χαρά να έχω δώσει πάνω από 1500 ώρες προσωπικών συνεδριών Yoga Therapy σε άτομα με θέματα υγείας και για 4η φορά το εκπαιδευτικό στην Yoga Therapy στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.


Yoga για όλους
Το μάθημα είναι Hatha Vinyasa, διάρκειας 55 λεπτών. Στη Vinyasa (ροή), οι στάσεις της γιόγκα (asanas) συνδέονται με ένα δημιουργικό και διασκεδαστικό τρόπο. Η άσκηση επικεντρώνεται ειδικά στο συγχρονισμό της κίνησης με την αναπνοή και την ευθυγράμμιση του σώματος καθώς εισέρχεστε και εξέρχεστε από τις asanas. Σας βοηθάει να παραμένετε παρόντες σε κάθε στιγμή της πρακτικής σας, ενθαρρύνοντας το διαλογισμό σε κίνηση. Σας επιτρέπει να πετύχετε υπέροχη ορμή και να μάθετε να κινείστε μέσα στη ζωή με έναν αβίαστο και ομαλό τρόπο. Θα σας φέρει σε μια φυσική και ψυχική κατάσταση υψηλής απόδοσης. Είναι ιδανική άσκηση για τη διαχείριση και τη μείωση της υπερβολικής έντασης και του άγχους.

Ο Γιάννης Χρυσουλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Είναι πτυχιούχος Βιολογίας από το Ε.Κ.Π.Α. Μελετάει τη φιλοσοφία και την πρακτική της Γιόγκα από το 1998. Έχει μαθητεύσει με τη Στέλλα Μπάστα- Ουζούνη (μαθήτρια της Αγάπης Ευαγγελίδη) και τον Σρι Τ.Κ. Σριμπασυάμ (γιό και μαθητή του Κρισναματσάρυα), ιδρυτή του Yogakshemam και παγκοσμίου φήμης δασκάλου της Γιόγκα. Είναι πιστοποιημένος δάσκαλος από τη Yoga Alliance (RYT® 500). Έχει διδαχθεί σε βάθος τις φιλοσοφικές και πρακτικές πτυχές της Γιόγκα. Αυτό τον βάζει σε μια μοναδική θέση στη διδασκαλία της Γιόγκα, όπου η επιστημονική άποψη εναρμονίζεται με την παραδοσιακή σοφία. Είναι ένας από τους λίγους μαθητές που δίδαξε ο Σριμπασυάμ στην Ελλάδα. Διδάσκει Γιόγκα από το 2002.


Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης και η επίδραση της Γιόγκα
Επισκόπηση του Συνδρόμου Χρόνιας Κόπωσης. Πώς η Γιόγκα μπορεί να επιδράσει, βελτιώνοντας τη ζωή των πασχόντων;”

Η Σεβαστή Άννα Κωνσταντοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και αγάπησε τη Γιόγκα από την ηλικία των 9 ετών όταν η χορογράφος και Yogini Αγάπη Ευαγγελίδου της χάρισε το πρώτο της βιβλίο Γιόγκα. Στην ηλικία των 11 ετών η Γιόγκα αποτελούσε πλέον κομμάτι της καθημερινής άσκησή της. Ολοκληρώνοντας μία επαγγελματική καριέρα 22 ετών σε ΔΕΚΟ, αποφάσισε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα παρακολουθώντας εκπαίδευση δασκάλων Γιόγκα στο Sivananda Ashram, Bahamas. Μετέπειτα ειδικεύτηκε στην Προγεννητική Γιόγκα στο East Meets West Yoga Center, Virginia,USA. Το 2014 με δάσκαλο τον Jivana Heyman ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της Accessible Yoga for people with disabilities (80 ώρες) στο Sivananda Ashram,Bahamas. Κατά την παραμονή της στις ΗΠΑ εργάστηκε σε μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες γυμναστηρίων της Αμερικής (Retro Fitness) όπου δίδαξε τάξεις Hatha Yoga, Vinyasa Yoga, Chair Yoga και Prenatal Yoga. Ήταν η πρώτη δασκάλα που δημιούργησε πειραματικά μαθήματα Chair Yoga στα Retro Fitness,Washington D.C. με μεγάλη ανταπόκριση από τα μέλη. Ακολουθώντας τις διδασκαλίες περί εθελοντισμού της γενεαλογίας Sivananda Yoga, έχει προσφέρει αφιλοκερδώς μαθήματα: Chair Yoga στο “Σύλλογο Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση ” (Άλιμος) και Wheel Chair Yoga στο “Άσυλο Ανιάτων Αθήνας”, σε μία προσωπική διερεύνηση των οφελών της Γιόγκα σε όλα τα άτομα ανεξαρτήτου σωματικής και πνευματικής ικανότητας.


Αστάγκα βινυάσα Σύστημα Ολιστικής θεραπείας & μεταμόρφωσης
Η μεταμορφωτική δύναμη του Αέρα και η κινητική ενέργεια της Φωτιάς ,σε σύνθεση και αναλογία

Yoga For The People Athens Shala/Πριντζοπουλος Γιάννης

Διδάσκει: Ashtanga Vinyasa Yoga, Hatha Yoga, Vinyasa Flow Yoga, Aerial Yoga, Partner Yoga Acrobatic Yoga & Pilates. Εμπειρία: 6 χρόνια Εκπαίδευση-Δεξιότητες: Λεπτομέρειες: Από μικρή ηλικία ξεκίνησε να γυμνάζεται με το Karate Wado Ryu και δε σταμάτησε ποτέ να ασχολείται με τον αθλητισμό και την αναζήτηση νέων τεχνών όπως το Karate Shotokan, Karate Kyokushinkai, Wu Shu Kwan Kung Fu, Kick Boxing και Πυγμαχία. Στην πορεία έγινε δάσκαλος στους χορούς Rumba, Cha Cha Cha, Samba, Swing, Mambo, Salsa, Tango, Fox Trot, Watz και Viennese Waltz, όπου εργάστηκε σε σχολές χορού για πολλά χρόνια. Ταυτόχρονα ξεκίνησε τον αθλητικό χορό και έπαιρνε μέρος σε διαγωνισμούς κατηγορίας Latin με πολλές διακρίσεις μέχρι προσφάτως. Παράλληλα με τον αθλητικό χορό, το 2012 ξεκίνησε να ασκείται στη Hatha Yoga, να εμβαθύνει παρακολουθώντας το εκπαιδευτικό RYT 200h Yoga Alliance Certified και έτσι έφτασε μέχρι το μονοπάτι της Ashtanga Vinyasa Yoga εδραιώνοντας μια δυνατή προσωπική πρακτική, την οποία ασκεί καθημερινά μέχρι σήμερα. Παρακολούθησε εκπαιδευτικά προγράμματα δασκάλων στην παράδοση Ashtanga Vinyasa Yoga όπως ο Manju Jois και ο David Swenson καθώς και εργαστήρια με τον Tim Miller και τον Atsuro Chiba. Επίσης παρακολούθησε εκπαιδευτικά προγράμματα δασκάλων στο Pilates και στην Aerial Yoga, καθώς και πλήθος εργαστηρίων στο Pilates στην Acro Yoga και στην Partner Yoga. Από το 2014 εργάζεται ως δάσκαλος Yoga και Pilates


Vinyasa Yoga, Εμπιστοσύνη στην Ανώτερη Πηγή
Το πέμπτο από τα Niyama στα Yoga Sutras του Patanjali, η Ishvara Pranidhana, έχει την έννοια της παράδοσης στην Ανώτερη Πηγή. Η πρακτική αυτή μας προτρέπει να εμπιστευτούμε το σύμπαν, τη σοφία και τη γνώση που περικλείει και να ξεκουράσουμε την καρδιά μας στην αγκαλιά του. Μέσα από τις asana, τις pranayama και το διαλογισμό καλλιεργούμε την ασφάλεια και την υποστήριξη, δημιουργώντας μια βαθιά σχέση εμπιστοσύνης με τον Αληθινό Εαυτό.

Η Εύη Τάσσα είναι Grand Master Yoga & Meditation στη Yoga Alliance International της Ινδίας και Yoga Teacher 500hr στην Αμερικάνικη Yoga Alliance. Ήρθε σε επαφή με τη γιόγκα και το διαλογισμό το 2010, όταν σπούδαζε στο Ινστιτούτο Τεχνών του Μπαλί, στην Ινδονησία. Εμπνευσμένη βαθιά από την πρακτική και βιώνοντας τα οφέλη της, το 2013 πιστοποιήθηκε ως δασκάλα στη Hatha και τη Vinyasa Yoga, με σκοπό να μοιραστεί την εμπειρία της. Συνέχισε με εκπαιδεύσεις στη Restorative, τη Yin Yoga, την Prenatal και Kids Yoga. Το 2016 ταξίδεψε στην Ινδία και έμεινε στο Parmarth Niketan Ashram, εμβαθύνοντας στη γιόγκα και το διαλογισμό. Έζησε στην Κίνα από το 2017 έως το 2019, διδάσκοντας γιόγκα και μελετώντας την κινέζικη Ταοϊστική φιλοσοφία. Το 2019 έμεινε στην Ινδία, κοντά στον Swami Vidyanand και εκπαιδεύτηκε υπό την καθοδήγησή του στη γιόγκα και το διαλογισμό, λαμβάνοντας τον τίτλο Grand Master Yoga & Meditation. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στο Μπαλί, την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ, με τους Yogi Ashokananda, Amy Ippolity, Shiva Rea, Colleen Saidman, Rodney Yee, Tina Nance, Bex Tyrer, Nadine Mc’Neil κ.α. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ίδρυσε το κέντρο Sahadeva Yoga, όπου διδάσκει γιόγκα, διαλογισμό και πραγματοποιεί εκπαιδεύσεις δασκάλων με στόχο να ενθαρρύνει τους μαθητές να συνδεθούν βαθύτερα με τον εαυτό τους και να ξεδιπλώσουν το πλήρες δυναμικό τους.


Η Raja Yoga σαν μέθοδος σύνδεσης με τον υπερνού
Το μαθημα αυτο αφορα την συνδεση του Νου με τον Υπερνου.Θα αναλυσουμε με ποιο τροπο θα υπερβουμε τα εμποδεια που παρουσιαζονται κατα τη διαρκεια του Διαλογισμου. Συνειδηση και υποσυνειδηση θα συνεργασθουν ωστε να εκτιναχθει ο Νους στην υπερσυνειδηση…Με τη μεθοδο της Σκεψης-Θελησης-Πιστης και Φαντασιας ο αναζητητης τιθασσευει το Νου του ανοιγει μεσα του το δρομο της Επανασυνδεσης με τον Εαυτο!…

Θα εφαρμοσθουν τεχνικες καθαρισμου του Νου απο ανεπιθυμητες Σαμσκαρες και στη συνεχεια θα εφαρμοσθει ασκηση Διαλογισμου.

Η Σμαρω Κοσμαογλου διδασκει στο Ομακοειο Αθηνων απο το 1981 τα συστηματα Κριγια , Ρατζα, Καρμα και Γκνανι γιογκα. Επισης διδασκει εσωτερικη Φιλοσοφια.Ασχολειται με εσωτερικη Θεραπευτικη.Κινεζικη Ιατρικη.Σιατσου και θεραπευτικη των Τσακρας…(omakoeio.gr)


Body fire….for mind cleansing
Μια well rounded δυναμική πρακτική που θα χτίσει θερμότητα στο σώμα για να κινηθεί με ροή .Η επικέντρωση του νου όταν προκαλούνται οι δυνατότητες του σώματος επιφέρει κ τον κατευνασμό του ….

Η Κατερίνα Κατσογρεσάκη ειναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ με μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην ανθρώπινη απόδοση κ υγεία. Πιστοποιημένη δασκάλα YogaWorks επιπέδου 500h ,επίσημη εκπαιδεύτρια στα προγράμματα δασκάλων του YogaWorks σε Αθήνα ,Θεσσαλονίκη,Κύπρο. Ειδικά εκπαιδευμένη στην θεραπευτική(Integrative yoga therapy at Kripalu) κ προγεννητικη yoga(Birthlight).Διδάσκει από το 2007. Ο Νίκος Φλωράκης είναι απόφοιτος από το BSc στον τομέα Sport Science και με μεταπτυχιακές σπουδές στην διοίκηση Sport and Leisure.Πιστοποιημένος δάσκαλος YogaWorks 500h,επίσημος εκπαιδευτής στα προγράμματα δασκάλων στην Αθήνα. Οργανωτής σεμιναρίων κ τάξεων με ειδικές θεμετολογίές για αθλητές. Διδάσκει από το 2007.


Forrest Yoga: Αναπνέουμε σωστά μέσα στην Πρακτική μας
Εισαγωγή στην Αναπνοή Ασκήσεις που θα καταλάβουμε εάν αναπνέουμε σωστά και που έχουμε το μπλοκάρισμα μας

H Μπέσυ Τρίγκα , Senior Forrest Yoga Teacher με περίπου 14,500 ωρες διδασκαλιας και ιδιοκτήτρια του All in Yoga, εισήγαγε το πρωτοποριακο σύστημα Forrest Yoga®στην Ελλάδα το 2008. Η εμπειρία στη διδασκαλία της ειναι αυτο που δημιουργεί στο μαθητή την ασφάλεια να αφεθεί στα χέρια της. Ο τρόπος διδασκαλίας ειναι ενα κλειδί για να ξεκλειδώσει σε κάθε μαθητή τα προσωπικά του μπλοκαρίσματα και να ξεκινήσει τις αναζητήσεις του.


Η περιστροφή της Σ.Σ και η σωστή θέση της Πυέλου
Η περιστροφή της Σ.Σ. προσφέρει συναισθηματική ανακούφιση, τόνωση και αποτοξίνωση των σπλάχνων, γενική ευεξία και εσωτερική διαύγεια. Θα μάθουμε πώς πρέπει να παραμένει σταθερή η βάση μας (η Πύελος) φέρνοντας σε συνεργασία τον κορμό και τα κάτω άκρα, ώστε να εξερευνούμε όλο το περιστροφικό μας εύρος, διατηρώντας τον απαραίτητο μεσοσπονδήλιο χώρο για μακροπρόθεσμα υγιή και δυνατή Σ.Σ. Αυτή η σταθεροποίηση και ευθυγράμμιση, θα μας ενδυναμώσει βαθύτερα τόσο στη ράχη όσο και στην κοιλιακή χώρα, θα μας τονώσει το νευρικό σύστημα και θα μας προσφέρει ένα αίσθημα γείωσης, σταθερότητας και παρόντος.

Ηλιού Έλλη

Ξεκίνησα σαν μαθήτρια στη Hatha Yoga το 2009, σπούδασα παράλληλα Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Πα.Πει, και έτσι αναδύθηκε η ανθρωποκεντρική προσέγγιση και οπτική των καταστάσεων. Έτσι και βιώνω τη Yoga, ως ένα μονοπάτι στο οποίο περπατάει κάποιος για να αναγνωρίζει τον εαυτό του και να διατηρεί ειλικρινή επαφή μαζί του. Το 2013/2014 πήρα την εκπαίδευση των 500ωρών στη Hatha Yoga & Vinyasa από τον σπουδαίο Μιχάλη Φιλίνη, και έκτοτε διδάσκοντας καθημερινά εμβαθύνω “διδάσκω αεί διδασκόμενη”. Ταυτόχρονα αναζήτησα τη θεραπεία και την εσωτερική θέαση και αλήθεια στις μεθόδους Reiki και Pranic Healing, χωρίς τελικά να τα αναπτύξω περισσότερο παρά τα κράτησα ως μια ολιστική αίσθηση και γνώση. Διδάσκω κυρίως Hatha και Vinyasa, διατηρώντας την ισορροπία των δυνάμεων σε μια ολοκληρωμένη πρακτική αναπνοής, δύναμης, ευλυγισίας, εσωτερικής ακρόασης και παρατήρησης όλων όσων μέσα υπάρχουν, αναδύνονται, αλλάζουν.


HATHA PARTNER YOGA  με ζωντανή μουσική υποστήριξη Handpan και Tankdrum από τον Κόσμιν Σπίνου
Επηρεασμένο από την σωματική πρακτική της Hatha Yoga,το μάθημα αυτό, ακολουθεί τις βασικές της αρχές και τις απευθύνει σε ένα ακόμα σώμα. Δουλεύοντας μαζί, η πρακτική της yoga μεταμορφώνεται σε ένα παιχνίδι αγγίγματος, βάρους και εμπιστοσύνης πέρα από τον «εαυτό» και αποκτά σχέση και αλληλεπίδραση. Διαφορετικοί προσωπικοί κόσμοι συναντιούνται να εξερευνήσουν, να κινηθούν και να πορευθούν μαζί σε μια ήπια ροή, να βρουν στήριγμα και άφεση, χώρο και χρόνο για σύνδεση με το βλέμμα, με το σώμα, με την αναπνοή. Το συγκεκριμένο μάθημα είναι ανοιχτού επιπέδου και απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας με κάποια προηγούμενη εμπειρία στην yoga ή οποιαδήποτε άλλη σωματική άσκηση. Στόχος μας η ίδια η διαδρομή, μέσα από οικείες ή μη θέσεις, η εξερεύνηση του σώματος μας μέσα από το σώμα του άλλου σαν καθρέφτη ή οδηγό και φυσικά… η απόλαυση της παρέας!

Με την μουσική υποστήριξη του Κόσμιν Σπίνου και τη χρήση δύο διαφορετικών μελωδικών κρουστών, το Handpan και το Tankdrum, το μάθημα αυτό αποκτά και στοιχεία Soundhealing, καθώς η αρμονικές προσφέρουν καταφύγιο για άλλη μία από της 5 αισθήσεις.

Οι δασκάλες του Swaha Yoga Center, Μαρίνα Κουτίβα και Βασιλική Μπεσίρη, παραδίδουν αυτό το μάθημα μαζί με τον Κόσμιν, άμεσα συμβολίζοντας την συνεργασία και τη σύνδεση που μπορεί να καλλιεργηθεί με κύριο σκοπό την ενότητα μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων.



Μαρίνα Κουτίβα

Η Μαρίνα σπούδασε σύγχρονο και κλασικό χορό και αποφοίτησε από την Επαγγελματική σχολή Ραλλού Μάνου το 2012. Συνέχισε για ένα χρόνο τις σπουδές της στο σύγχρονο χορό και τη χορογραφία στη Σικελία και συμμετείχε σε παραστάσεις σύγχρονου χορού και videodance projects σε Ελλάδα και Σικελία. Είναι πιστοποιημένη δασκάλα Hatha, Vinyasa και GentleYoga από την Yoga Alliance(200RYT)(Swaha’s Yoga Center Teacher Training),με μετεκπαίδευση στην Prenatal & Postnatal/ Mom and baby Yoga και την Yoga Therapy. Κατέχει πιστοποίηση Thai Yoga Massage level 1&2 και Dynamic Thai Yoga Massage (Βρυξέλλες και Ταυλάνδη). Τα τελευταία χρόνια ταξιδεύει σε Ελλάδα, Σικελία και Βέλγιο, παρακολουθώντας σεμινάρια contemporary dance, improvisation και physicaltheater, διδάσκοντας hatha flow, gentle, prenatal yoga και δίνοντας θεραπείες ThaiYogaMassage, εξερευνώντας το σώμα και τις δυνατότητες όσο και τις αδυναμίες του, μέσα στο δικό του προσωπικό ταξίδι.

Βασιλική Μπεσίρη

Η Βασιλική σπούδασε πληροφορική και εργάστηκε στον τομέα της εκπαίδευσης ενώ παράλληλα έχει ασχολήθει ερασιτεχνικά με το θέατρο συμμετέχοντας σε πολυάριθμες θεατρικές παραστάσεις. Η yoga ήρθε στην ζωή της το 2012, αρχικά ως σωματική άσκηση. Με τον καιρό, όμως, συνειδητοποίησε πως ο λόγος που επέμενε σε αυτή την μορφή άσκησης ήταν διότι της πρόσφερε πολλά παραπάνω: καλύτερη γνώση και επαφή με τον εαυτό της, επαφή με τα συναισθήματά της, μια πιο ανοιχτή καρδιά, εσωτερική ηρεμία. Όλοι αυτοί οι σημαντικοί λόγοι την έκαναν να αποφασίσει να ασχοληθεί επαγγελματικά με την yoga. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση διδασκαλίας Hatha-Vinyasa (200hours) με την δασκάλα της Tanya Popovich. Τα πρώτα βήματά της ως δασκάλα ξεκίνησαν με πρακτική yoga σε γυναίκες πρόσφυγες δίνοντας της την δυνατότητα και την χαρά να τους μεταφέρει όλα εκείνα τα στοιχεία που αγάπησε από την δική της πρακτική προσαρμόζοντάς τα στις δικές τους ανάγκες. Η διδασκαλία της στο Swaha Yoga Center είναι κατάλληλη για αρχάριους αλλά και για προχωρημένους μαθητές. Εστιάζει στην σύνδεση της επίγνωσης της αναπνοής με τις στάσεις καθώς και στην βαθιά χαλάρωση και τον διαλογισμό, βρίσκοντας ο καθένας το δικό του εσωτερικό σημείο αναφοράς.


Γιόγκα και προσωπικός ρυθμός
Σ’ αυτό το εργαστήριο θα δοθούν τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να βρείτε τον προσωπικό σας ρυθμό στη Γιόγκα, χωρίς βία, ώστε να ανακαλύψετε βαθύτερες ανάγκες του σώματός σας, να εξερευνήσετε το υποσυνείδητό σας και τελικά να προσεγγίσετε εύκολα την κατάσταση της ευδαιμονίας.

Χριστοδουλόπουλος Περικλής

Διδάσκω Γιόγκα από το 1987. Έχω εκπαιδευτεί από το κέντρο Γιόγκα “Λωτός” , Σατυαναντάσραμ Ελλάδας και έχω παρακολουθήσει σεμινάρια με διάφορους δασκάλους σε διάφορα συστήματα της Γιόγκα. Κάνω θεραπευτικό μασάζ και έχω παρακολουθήσει μαθήματα με οστεοπαθητικούς-κινησιολόγους. Έχω την τύχη να είμαι μαθητής ενός σύγχρονου εμπνευσμένου δασκάλου της εσωτερικής Ειρήνης.


Smart Yoga Flow
Ανακαλύπτουμε την Ευφυία της σύνθεσης των άσανας εκείνων , που μπορούν να “ξεκλειδώσουν”  το φυσικό και ενεργειακό σώμα οδηγώντας το με ακρίβεια στη δική του “τελειότητα”: αλήθεια, την αναγνωρίζουμε ;

Η ροή έχει σχεδιαστεί με σκοπό να θυμηθούμε : Τα δικά μας σώματα  (φυσικά-ενεργειακά-νοητικά) , είναι ήδη Τέλεια ! Μένει μόνο να ενωθούν τα κομμάτια του παζλ που θα ολοκληρώσουν την εικόνα και εμείς θα βρεθούμε μπροστά στην αποκάλυψη πως , τελικά … Δεν λείπει τίποτα – όλα τα όσα χρειαζόμαστε  είναι εδώ!

Ισορροπίες σε χέρια και πόδια (όρθιες και ανεστραμμένες θέσεις) με προτάσεις για όλα τα επίπεδα ασκούμενων και προσέγγιση εναλλακτική , ολιστική , φιλική ακόμα και για εκείνους που ως τώρα , δίσταζαν να πιστέψουν στην Ευφυία του δικό τους Σώματος !

Maria Maganari

Η Μαρία διδάσκει γιόγκα τα τελευταία 12 έτη και εκπαιδεύει  δασκάλους (kids yoga , aerial & hatha / vinyasa yoga)  από το 2012. Είναι μουσικός , διοργανώτρια φεστιβάλ και φιλανθρωπικών εκδηλώσεων και ιδιοκτήτρια δύο σχολών γιόγκα στην Αθήνα (Siddhi Yoga Shala , Πάνω Σκύλος) . Tαξιδεύει στο εξωτερικό συχνά διδάσκοντας στα δικά της yoga retreats ,πραγματοποιεί εργαστήρια και εκπαιδεύσεις σε όλο τον κόσμο. Ασχολείται ενεργά με την εφαρμογή της γιόγκα στον Αθλητισμό , διδάσκοντας σε μεγάλους τριαθλητικούς αγώνες παγκοσμίως .  Έχει  εκπαιδευτεί στην Παιδική Γιογκα, Prenatal/ Postnatal , Yoga Nidra, Aerial Yoga και είναι πιστοποιημένη στη Yoga Alliance (ERYT500) . Η σύνδεση με τον καταξιωμένο στον χώρο δάσκαλο  της γιόγκα, Niko Geo , οδήγησε στη δημιουργία του εκπαιδευτικού συστήματος ENOSIS YOGA TEACHER TRAINING και πλέον μέσω αυτού μοιράζεται το πάθος της για τη Γιόγκα ως φιλοσοφικό , εναλλακτικό σύστημα .  Τα μαθήματά της έχουν ροή και εμπνευσμένη δομή , μελωδικές γραμμές από μουσικές του κόσμου και αφηγήσεις συνήθως προσωπικών εμπειριών μέσα από τις οποίες εμπνέεται και δημιουργεί τις αλληλουχίες των άσανας. Το σύστημα που καταλήγει να διδάσκει είναι μια “πυλωτική” vinyasa , που ταξιδεύει τον μαθητή με ασφάλεια από τη μία άκρη του στρώματος στην άλλη , κρατώντας τον Νου στο παρόν και το Σώμα στην ευθυγράμμιση με το Παρόν . Το moto της είναι:“Αν δεν  μπορέσω  να ΤΟ  δεις  , μοιάζει σαν να μην ΤΟ έχω!” (Γιάννης Ρίτσος) .

Μαρία Μανωλάκη

Η Μαρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.Από μικρή ηλικία βρισκόταν στο χώρο του αθλητισμού και του χορού.Το 2012 παίρνοντας πιστοποίηση από την United Kingdom  Alliance είχε τη δυνατότητα διδασκαλίας tango argentino και Latin χορών σε ενήλικες και παιδιά. Γνώρισε τη yoga από μικρή ηλικία μέσα στις σχολές χορού όμως λίγα χρόνια αργότερα συναντώντας τον κατάλληλο δάσκαλο συνειδητοποίησε πως η yoga είναι κάτι παραπάνω από σωματική άσκηση . Τελικά το 2014 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση δασκάλων Yogaworks 200h με δασκάλες την Άννα Ζώρζου και την Κατερίνα Κατσογρεσσάκη και την πρώτη εκπαίδευση δασκάλων Garuda kids & Aerial kids teacher training με δασκάλα την Μαρία Μαγκάναρη . Από τότε διδάσκει vinyasa yoga , παιδική & εναέρια παιδική yoga σε διάφορες σχολές της Αθήνας .Έχοντας πλέον αφιερωθεί αποκλειστικά στη yoga,το 2016 παρακολούθησε και ολοκλήρωσε την εκπαίδευση εναέριας yoga Aerialife . Μετά από 5 χρόνια μαθητείας, συνεργασίας και κοινής πορείας με τη Μαρία Μαγκανάρη , αποφάσισαν την από κοινού ίδρυση της σχολής Πάνω Σκύλος . Το 2019 ολοκλήρωσε την ανώτερη εκπαίδευση δασκάλων γιόκα ΑΤΤ300h με τη Μαρία Μαγκανάρη και τον Μιχάλη Φιλίνη καθώς και το εκπαιδευτικό Restorative Yoga 120h με τον Μιχάλη Ευαγγελίδη.


Χαθα Γιόγκα
Παραδοσιακό μάθημα Χαθα Γιόγκα,ο σκοπός του οποίου,είναι να βάλουμε το σώμα στην διαδικασία της φυσιολογίας και το μυαλό στην διαδικασία της χαλαρωσης

Orionas Yoga – Πετρίδης Αλέξανδρος

Ξεκίνησα το δρόμο της Γιόγκα το 2006,σαν μαθητής.ταξιδεψα στην Ινδία,το 2008,2009(Nasik-www.yogapoint.com)και το 2014 και 2016(Mysore)ολοκληρώνοντας σπουδές στην Hatha Yoga,Asthanga Vinyasa Yoga και Yoga Therapy,συνολικής διαρκείας 1100 ωρών.Απο το 2012,έχω δημιουργήσει την σχολή Orionas Yoga στα Άνω Πετράλώνα,διδάσκοντας καθημερινα


Vinyasa Krama Yoga, All Levels
Μάθημα κατάλληλο για μαθητές που έχουν κατακτήσει τα πρώτα τους βήματα στη γιόγκα και θέλουν να εξερευνήσουν βαθύτερα μέσα τους και στο σώμα τους εξελίσσοντας την πρακτική τους. Το μάθημα χαρακτηρίζεται από τη ροή της Vinyasa αλλά και από τη βηματική προσέγγιση της Krama.

Evergreen Yoga Studios /Δεμαρτίνου Νάντια

Η Νάντια γεννήθηκε το 1989 και μεγάλωσε, στην πόλη της Πάτρας, όπου από αρκετά νεαρή ηλικία ασχολούνταν με τη σωματική άσκηση και φροντίδα. Η γνωριμία της με τη yoga έγινε στα πρώτα χρόνια της φοιτητικής της ζωής, ως μηχανικός, στην Αθήνα. Ορμώμενη αρχικά, από την επιθυμία για εσωτερική γαλήνη και πνευματική αποσυμπίεση η επαφή με τη yoga συνεχίστηκε, καλλιεργώντας σταδιακά το έδαφος για έναν εναλλακτκό τρόπο ζωής. Συνεχίζοντας στο εξωτερικό, όπου βρισκόταν για επαγγελματικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς, γνώρισε για πρώτη φορά το σύστημα της Αshtanga Vinyasa Yoga. Διανύοντας μία περίοδο ισχυρής συνειδητοποίησης και μετάβασης, η yoga βρισκόταν συνεχώς δίπλα της και η μαθητεία της συνεχίστηκε σε στούντιο του εξωτερικού, αλλά και μέσα από προσωπική πρακτική, κάνοντας πια ξεκάθαρο ότι η yoga αποτελούσε έναν ολιστικό τρόπο προσέγγισης της ανθρώπινης ύπαρξης, που ξεπερνά την σωματική άσκηση. Στην προσπάθειά της να διευρύνει τις γνώσεις της για τη φιλοσοφία και την πρακτική της yoga, επιστρέφει στην Ελλάδα και παρακολουθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των EYS, μέσα από το οποίο γνώρισε το σύστημα της Vinyasa Krama Yoga. Η Νάντια αισθάνεται ότι μέσα από το σώμα και την πρακτική, βρίσκει τον τρόπο να καθρεφτίσει, να παρατηρήσει και να συνδεθεί με τον εαυτό της στο παρόν. Διατηρώντας άρρηκτη την επαφή με την αναπνοή, το σώμα βρίσκει το χώρο να μιλήσει, ξεκινώντας ένα διάλογο με το νου και την ψυχή. Το σώμα απαντά στις ερωτήσεις εκείνες που το μυαλό δεν μπορεί να βρει, οδηγώντας στην γνώση του βαθύτερου Εαυτού μας. Διδάσκει μαθήματα στα EYS, καθώς και ιδιαίτερα μαθήματα, ενώ συνεχίζει τη μαθητεία της συμμετέχοντας σε σεμινάρια σχετικά με την asana, αλλά και τη φιλοσοφία.


Rock your jiva
Jivamukti (New York) και Rocket (San Francisco), διαφορετικά συστήματα με βάση την Ashtanga. Η Jivamukti (‘απελευθέρωση ψυχής’) έφερε μουσική, φιλοσοφία και πνευματικότητα στη μέχρι τότε στείρα Vinyasa. Η Rocket έβαλε ‘φωτιά’ και ‘φτερά’ στην πρακτική μιξάροντας τις 3 σειρές, κάνοντας το μάθημα ένα μεγάλο πάρτυ! Συνδυάζουμε ηθικές και πνευματικές ιδέες, πάνω στον Ujjayi ρυθμό. Μπάντας και Ντρίστι ευθυγραμμίζονται σε μάθημα επίγνωσης και εξέλιξης σωματικών ορίων. Hands on assists, ιδρώτας και διασκέδαση! Μπιτάκια και Μάντρας. Ισορροπίες, στηρίξεις, αναστροφές και βαθιά χαλάρωση σε αφήνουν αναζωογονημένο και ενθουσιασμένο! Επιβιβάσου στο γιόγκικο πύραυλο μας, βάζοντας φτερά στις ψυχές μας παρέα! Επόμενη στάση οι αιθέρες!

Niko Geo

Δάσκαλος γιόγκα(E-RYT500), εκπαιδευτής, αφηγητής, ομιλητής σε στούντιο, συνέδρια και φεστιβάλ παγκοσμίως, ιδιοκτήτης της Hot Yoga, ιδρυτής του Agni Yoga Teacher Training.Ταξιδεύει τον κόσμο, μοιράζοντας το μοναδικό του στυλ με μαθητές και δασκάλους που επιδιώκουν να εμπλουτίσουν την πρακτική τους με κάτι φρέσκο, καινοτόμο και εμπνευσμένο. Συναντά τη Μαρία Μαγκανάρη και συν-δημιουργούν το Enosis Yoga Teacher Training. 3 σχολές, 4 δάσκαλοι με πείρα και εξειδίκευση, 1 ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό! Με το Enosis, μεταλαμπαδεύει γνώσεις και εμπειρίες από πολυετή πείρα. Με εκπαιδεύσεις σε Hatha, Vinyasa, Hot, Pregnancy, Broga, Budokon, Rocket, Yin, Jivamukti (ΝΥ), Tantra Vinyasa & Mythic Flow (Rasa Yoga, Sianna Sherman), δε σταματά ποτέ να μαθαίνει και να εξελίσσεται.

Χριστίνα Σαμπάνη

Η Χριστίνα (E-RYT500) ξεκίνησε με εκπαιδευτικό 140h στη Hot Yoga. Συνέχισε με Kids Yoga, Vinyasa 200h και Hatha & Vinyasa 500h. Το2016 ολοκλήρωσε στη Γαλλία το Rocket Yoga Teacher Training. Η μόνη δασκάλα Rocket στην Ελλάδα με πιστοποίηση από την Amme Poulton, από τις πρώτες πιστοποιημένες δασκάλες του Larry Schultz(ιδρυτή της Rocket). Tα τελευταία χρόνια εκπαιδεύει δασκάλους στο Agni Yoga Teacher Training σε Ελλάδα και Κύπρο. Ανήκει στην ομάδα του Enosis Yoga Teacher Training, προσφέροντας τη δική της ξεχωριστή γνώση και εμπειρία.


Διαλογιστική ιεροτελεστία σύνδεσης με την χάρη των μεγάλων δασκάλων της πνευματικότητας
Διαλογιστική Ιεροτελεστία σύνδεσης με την Χαρη των μεγάλων Δασκάλων της πνευματικότητας. Τα Pujas, οι ιεροτελεστικοί διαλογισμοί , μας δίνουν την δυνατότητα να βιώσουμε πιο εύκολα υψηλές καταστάσεις την συνειδητότητας και να καταφέρνουμε κβαντικά άλματα εξέλιξης εξουδετερώνοντας το αρνητικό περιοριστικό κάρμα , προϋπόθεση για την εκδήλωση του ανώτερου πεπρωμένου μας για ευτυχία και εξέλιξη σε αυτήν την ζωή. Επίσης μας προσφέρουν καθοδήγηση από το αιώνιο θεϊκό Εαυτό μας, και εκπλήρωση του ανώτερου πεπρωμένου μας σε αυτήν την ζωή. Στην Ιεροτελεστία θα δημιουργήσουμε Ιερούς συντονισμούς με κάποιους από τους μεγαλύτερους πνευματικούς δασκάλους της ανθρωπότητας όπως ο Ramakrishna , Ramana Maharishi , Ananda Moyi Ma, Yogananda και την γραμμή του Sri Yukteshvar όπως και με τις Συμπαντικές θεϊκών Δυνάμεις : Bhuwaneshvari για το άνοιγμα της αναχατα τσακρα, Tara για τον συντονισμό με τους Bodhisattvas και την Θεϊκή Χάρη, τον Shiva η συμπαντική συνειδητότητα της εξέλιξης ο αρχετυπικός συμπαντικός γιόγκι.. Ο Υψηλός διαλογισμός μας δίνει πρόσβαση στο υπερσυνειδητό , το επίπεδο της Χάρης, όλων των δυνατοτήτων από όπου υλοποιούμε τους στόχους μας. Η πνευματική τελειότητα προέρχεται όταν καταφέρνουμε να αφυπνίσουμε την Κουνδαλινη και να την φέρνουμε στην εβδόμη τσακρα. Οι υψηλές διαλογιστικές διαδικασίες μπορούν να αφυπνίζουν την Κουνδαλινη Σακτι που είναι η ενέργεια της εξέλιξης και της πνευματικής ανόδου μέσα μας και μια δύναμη που υποστηρίζει υψιλά επιτεύγματα σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας. Αυτό συμβαίνει και μέσα από το Shaktipat μέσα από έναν δάσκαλο που έχει ήδη την δραστηριοποίηση αυτή.

Ichashaktiananda

Δασκάλα Γιόγκα και Ταντρικής Παράδοσης Εκπαίδευση σε πολλαπλές μορφές Γιόγκα : Χάθα, Ζνανα και Ραζα Γιόγκα , με ανωτέρου επιπέδου Μύστες όπως και στην Πνευματική Παράδοση του συστήματος Ταντρα Γιόγκα , Υψηλές Μυήσεις Βουδιστικής γιόγκα , Kalachakra και Powa . Συνολική εμπειρία στον τομέα της διδασκαλίας του συστήματος γιόγκα και ενεργειακών θεραπειών : πάνω από 20 χρόνια Είναι ιδρυτικός μέλος στο «Σύλλογο Γιόγκα Ελλάδος» . Ο στόχος της ζωής της, πέρα από την εφαρμογή της υψηλότερης πνευματικότητας, είναι η συμμετοχή σε δραστηριότητες για το συλλογικό καλό και την εξέλιξης της κοινωνίας σε ένα ανώτερο επίπεδο πνευματικότητας. Ίδρυσε την « Σχολή Εξέλιξης », μια σχολή για γιόγκα , πνευματική εξέλιξη και εναλλακτικές θεραπείες την οποία διευθύνει πάνω από 15 χρόνια όπου διδάσκεται ένα σύστημα Γιόγκα και υψηλού διαλογισμού δομημένο σε 7 έτη εξέλιξης και διδασκαλίας, που εμπεριέχει δυνατές τεχνικές για την Κουνδαλινη, την παράδοση Ταντρα γιόγκα και ανώτεροι διαλογισμοί σύνδεσης με την πνευματική καρδιά για τον συντονισμό με την αιώνια θεϊκή ψυχή μας. Μέσα από την πολύχρονη πνευματικής πρακτικής της, απέκτησε την ικανότητα μετάδοσης υψηλής πνευματικότητας και αφύπνισης της Κουνταλινη Σακτι στους μαθητές, την Shaktipat.


Garuda – BreathWork and Yoga Nidra
Ξεκινάμε με Γιογκική Πρακτική Pranayama και συνεχίζουμε με Garuda BreathWork και το μοντέλο των αναπνοών απο τον Wim Hof, για να μπούμε σε κατάσταση τροποοημένης συνείδησης. Παραμένοντας σε αυτή θα κλείσουμε με Garuda Traditional Yoga Nidra – Η Σταγόνα που γυρίζει στον Ωκεανό.

Ο Acharya S.K. Garudananda διδάσκει στην Ελλάδα και Ινδία κύρια Ashtanga Vinyasa Yoga (2nd Level) και Patanjali Hatha Yoga (Master). Εκπαιδεύει δασκάλους σε Yoga Nidra, Pranayana, Pranayoga, BreathWork, Myafacial Yoga και Yoga Kurunta. Είναι Master σε Hypnotherapy, EFT, Yoga Therapy, Acupressure, Mindfulness, Reiki και Certified σε διάφορες εναλλακτικές θεραπείες.


Τεχνική Σουάν
Τεχνική Σουάν. Μια αυθεντική τεχνική, ένα εργαλείο ζωής για να γνωρίσουμε καλύτερα τις δυνάμεις, τις αδυναμίες, τις φιλοδοξίες και τις ανάγκες μας, να αναπτύξουμε την αυτό-αποδοχή και την αυτό-εκτίμηση, να μετατρέψουμε τις αδυναμίες μας σε δυνάμεις, να κατανοήσουμε τον εαυτό μας καλύτερα και να κάνουμε τη ζωή μας πιο δημιουργική.

Η Τσατίλα Αγγελική (Σανυάσιν Τζιότι Σάγκαρ Σαρασουάτι) γεννήθηκε στην Αθήνα. Αφού τελείωσε τη βασική της εκπαίδευση, σπούδασε και εργάστηκε πάνω στην Βυζαντινή αγιογραφία. Ταξιδέψε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο εξωτερικό. Για αρκετά χρόνια, εργάστηκε με παιδιά προερχόμενα από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Ασκείται στη γιόγκα από το 1990, όπου γνώρισε την πνευματική της οδηγό, τη Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση εισηγητών της γιόγκα στο σύστημα Σατυανάντα το 1993. Εξειδικεύεται και διδάσκει τη Χάθα γιόγκα.


Hatha Yoga – ένα βιωματικό ταξίδι επίγνωσης
Στην πρακτική της yoga έχουμε την ευκαιρία να βιώσουμε τη φύση της ανατομίας μας και να παρατηρήσουμε ποια είναι η σχέση σώματος και νου με τον κόσμο κάθε στιγμή. Αντιλαμβανόμενοι τον χώρο που καταλαμβάνει το σώμα μας αλλά και τον χώρο που μας διατίθεται για κίνηση και έκφραση, θα βιώσουμε το σώμα ως ένα δοχείο που λειτουργεί σαν ηχείο όπου αντηχούν οι λέξεις αλλά και οι σκέψεις μας. Εξερευνώντας την περιοχή του θώρακα, θα συνδεθούμε με την αναπνοή μας που θα την προσεγγίσουμε με σεβασμό. Τέλος θα ολοκληρώσουμε την πρακτική με βαθιά χαλάρωση με τη συνοδεία της αφρικάνικης άρπας (kora).

Η Έφη Ψιαχούλια ξεκίνησε να ασχολείται με τη Yoga το 2003 παράλληλα με τις σπουδές της στην αρχιτεκτονική και τη μουσική. Από τότε έχει μαθητεύσει πλάι σε διάφορους δασκάλους στην Ελλάδα, το Μεξικό και την Ινδία. Μετά από χρόνια μαθητείας και προσωπικής πρακτικής αποφάσισε να εμβαθύνει και στη διδασκαλία της yoga. Το 2010 παρακολούθησε το πρώτο πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων στοSan Cristobal de las Casas, στο Μεξικό και το 2011 (200hrs Bhakti Yoga TTC), δεύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Mysore, στην Ινδία (200hrs TTC in Integrated Ashtanga Yoga). Συνεχίζει να εκπαιδεύεται διαρκώς και να εμπλουτίζει τις γνώσεις της στη πρακτική της yoga (300hrs TTC Mindful Restorative Yoga Training) αλλά και σε άλλες θεραπευτικές πρακτικές, όπως το thai massage και το shiatsu. Η yoga, οι θεραπευτικές πρακτικές του shiatsu και του thai massage και η μουσική είναι οι κύριες ασχολίες της τα τελευταία χρόνια.


Κρίγια Γιόγκα
Η Φιλοσοφία της κάρμα γιόγκα και η πρακτική της εφαρμογή. Ο νόμος του Κάρμα ή της Δικαιοσύνης, είναι αυτός που θέτει τα όρια στην ανθρώπινη μονάδα, όρια που αποτελούν τον περιορισμό της δράσης της ως προς την εξάπλωση του ανήθικου και εγωιστικού στοιχείου της. Η υπακοή στον Παγκόσμιο Νόμο της Δικαιοσύνης και η εφαρμογή του αντανακλά και καλλιεργεί σε κάθε Μονάδα στο σύμπαν, αυτό που λέμε ήθος.Η αλήθεια είναι ότι κάθε άνθρωπος δημιουργεί και διαμορφώνει το δικό του πεπρωμένο, ότι είναι ο μόνος που κινεί τις αιτίες για τη δική του ευτυχία και δυστυχία.Σε μια ζωή σπέρνει και στην επόμενη θερίζει. Κατ’αυτόν τον τρόπο, ο νόμος του Κάρμα τον κατευθύνει στο διηνεκές. Είναι… «Ο Υπέρτατος Νόμος του Σύμπαντος, η πηγή, η αρχή όλων των άλλων Νόμων που υπάρχουν σε ολόκληρη τη Φύση. Κάρμα είναι ο αλάθητος Νόμος, που προσαρμόζει το αποτέλεσμα στην αιτία, στο φυσικό, νοητικό και πνευματικό πεδίο του Είναι. Δεν υπάρχει αιτία, από την πιο μεγάλη ως την πιο μικρή, από την αναταραχή των κόσμων μέχρι την απλή κίνηση του χεριού μας, που να μένει χωρίς το αποτέλεσμά της

Ελένη-Ανάντα Κοσσυφίδου είναι υπεύθυνη του Ομακοείου Παλαιού Φαλήρου, εκπαιδεύτρια Εναλλακτικών Θεραπειών και Δασκάλα της Γιόγκα με 25ετή εμπειρία, με εξειδίκευση πάνω στα συστήματα Κρίγια Γιόγκα, Ράτζα Γιόγκα, Κάρμα, Γιόγκα, Γκνανι Γιόγκα και Εσωτερική Φιλοσοφία. Ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος του “Συλλόγου Γιόγκα Ελλαδας” Δίδαξε σε επιμορφωτικά προγράμματα του λαϊκού πανεπιστημίου της Γερμανικής Σχολής Αθηνών Γιόγκα Φιλοσοφία της Γιόγκα. Πιστεύει πως μέσα από τον προβολέα της Γνώσης, αποκτά την δυνατότητα ο άνθρωπος να μετουσιώνει τις αρνητικές εμπειρίες της ζωής σε ευκαιρίες διεύρυνσης και υπέρβασης …..και πως η ευτυχία και η δυστυχία που συναντάει δεν είναι παρά βήματα για την επίτευξη του σκοπού για τον οποίο ο άνθρωπος στάλθηκε πάνω σ’ αυτή τη γη…


Συναυλία Κίρταν
Αναζωογόνηση – Χαλάρωση – Εναρμόνιση

Αρχίζοντας με αναπνοές και ήπιες εξισορροπητικές ασκήσεις Γιόγκα, θα προετοιμάσουμε το νου και το σώμα μας για ένα βαθύ εσωτερικό ταξίδι στο χώρο της ψυχής μας.

Θα βυθιστούμε στους ήχους των μάντρας, του φλάουτου, της άρπας, του γκονγκ, των singing bowls…

Θεραπευτικές δονήσεις θα μας συντονίσουν, θα απελευθερώσουν μπλοκαρίσματα από όλα τα επίπεδα και θα μας συνδέσουν ξανά με ό,τι έχουμε περισσότερο ανάγκη αυτή την περίοδο της ζωής μας.

Ένα τέλειο κούρδισμα για το πνεύμα, την ψύχη και το σώμα. Ένα τέλειο δώρο για σένα και όλο το σύμπαν ..

Lana Makhavik (Divya Kriti) Δασκάλα Hatha Γιόγκα, Προγεννητική Γιόγκα, Γιόγκα για οικογένειες και παιδιά, Εναέρια γιόγκα, Ηχοθεραπεία, σύμβουλος της Αγιουρβεδα.

Η Λάνα γεννήθηκε στη Λευκορωσία, σπούδαζε και εξασκούσε τη γιόγκα και τον διαλογισμό, καθώς και διάφορες τεχνικές που αφορούν και τον νου και το σώμα. Μετακόμισε στην Ελλάδα το 2002. Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις και Διπλωματία στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, Αθήνα.

Συνέχισε όμως το ταξίδι της εκπαίδευσης για να διευρύνει τις γνώσεις της στον πνευματικό δρόμο για να βρει το μονοπάτι της.Έλαβε την αρχική της πιστοποίηση ως Hatha Yoga Teacher από τη Βιβή Λέτσου στο NYSY Studios Academy.

Με την πάροδο των ετών εμβάθυνε την εξάσκηση και τη διδασκαλία της με πρόσθετη εκπαίδευση: Raja Yoga και Pranayama με την Swami Nirvikalpa, Bhakti Flow με τον Rusty Wells, Προγεννητική Yoga με Sue Έλκιντ, Rainbow Kids Yoga για οικογένειες με την Cayetana Rodenas, Τσάκρα και Ενεργειακά Συστήματα με τη Βίκυ Χάουι, Anusara Yoga Therapyμε τον Todd Norian. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Ανουσάρα με τον ιδρυτή John Friend, Naime Jezzeny, Michael Fukumura, SiannaSherman.

Πιο πρόσφατα, παρακολούθησε σεμινάρια με την Angela Farmer και τον εξπέρ στην ανατομία της γιόγκα Leslie Kaminoff. Η Λάνα επίσης σπούδασε την Κινησιολογία , Aγιουρβέδα με τον Arun Deva (Ινδία) και Ναδιεζδα Νετσιαεβα (Ουκρανία), Αγιουρβεδικες θεραπείες και Διατροφή στην Ακαδημία Αρχαιο-ελληνικής και Κινέζικης Ιατρικής. Συνεχίζει να μελετάει την Εσώτερα Θεραπεία και τις εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διδάσκει στον Διόνυσο και στην Κηφισιά και οργανώνει ταξίδια χαλάρωσης και ευεξίας. Τα μαθήματα της είναι θεραπευτικά και δημιουργικά, ενσωματώνοντας καλή ευθυγράμμιση του σώματος, σωστή αναπνοή και βαθιά χαλάρωση . Η βαθύτερη πρόθεσή της Λάνα είναι να εμπνέει τους ανθρώπους να αφυπνίσουν το δημιουργικό δυναμικό τους για να βρουν χαρά και ζωντάνια και να φέρει περισσότερη ειρήνη, αγάπη, και αρμονία στον κόσμο μας.

Γεράσιμος Δημοβασίλης

Ο Γεράσιμος Δημοβασίλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική και ήδη από την εφηβεία συμμετείχε σε δισκογραφικές παραγωγές. Έχει αποφοιτήσει από τη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και έχει μαθητεύσει με τον Δημήτρη Ψύχα στη σχολή μουσικοθεραπείας του Ωδείου Όπερα. Το 2002 ξεκίνησε την εκμάθηση του παραδοσιακού ρεπερτορίου του Ιαπωνικού φλάουτουshakuhachi, το οποίο χρησιμοποιεί σήμερα και σε συνεδρίες μουσικοθεραπείας-ηχοθεραπείας, παράλληλα με όργανα όπως οι Θιβετανικές ηχογαβάθες, το γκονγκ, η κέλτικη άρπα κ.α. Επίσης είναι μέλος του συγκροτήματος Ιαπωνικών κρουστών Atene Daiko, ασχολείται με το Ζεν διαλογισμό και παράλληλα διδάσκει την τέχνη του Γιάνγκ στυλ του Τάι Τσι Τσουάν.




Ενδυνάμωση του μαγνητικού πεδίου & της αύρας
Μια πολύ απλή εξήγηση του μαγνητισμού είναι το πως προσελκύουμε στην  ζωή μας αυτά που πραγματικά θέλουμε. Είναι όμως ζωτικής σημασίας να κατανοήσουμε σε βάθος τις αρχές του μαγνητισμού, πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελος μας και πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας. Η πραγματικότητα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πως να συγχρονίσουν το μαγνητικό τους πεδίο με το κοσμικό μαγνητικό πεδίο. Tο  κοσμικό μαγνητικό πεδίο συνδέει όλους τους ανθρώπους, όλες τις υπάρξεις και όλα τα επίπεδα, υλικά και ενεργειακά. Μέσω αυτού του συγχρονισμού τα πάντα είναι  διαθέσιμα στη ζωή μας:Αγάπη, Αφθονία, Υγεία, Ευτυχία. 

Vasken Varandeep Knouni

Το ταξίδι μου στον κόσμο της γιόγκα ξεκίνησε πριν από 17 χρόνια. Πιστός και εντατικός μαθητής τις Ashtanga Yoga άρχισα να παρατηρώ τον εαυτό μου να αλλάζει μέσα από την πρακτική μου. Το 2009 κάποιες έντονες τραυματικές εμπειρίες λόγο σοβαρών προβλημάτων υγείας ήταν η αιτία για να εξετάσω βαθύτερα το διαλογισμό και τις τεχνικές αυτοθεραπείας. Έτσι οδηγήθηκα στο μονοπάτι της Κουνταλίνι γιόγκα. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα βίωσα μια σειρά από εξαιρετικές εμπειρίες μέσω της Κουνταλίνι αλλά και το διαλογισμό, οι οποίες άλλαξαν ριζικά την ζωή μου. Έτσι γεννήθηκε η επιθυμία να μοιραστώ αυτές τις μεταμορφωτικές πρακτικές και αποφάσισα να παρακολουθήσω το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων στη σχολή “I-SKY”, κάτω από την επίβλεψη των διεθνούς φήμης δασκάλων, τον Guru Dharam Singh Khalsa και τον Daryl O’Keefe.

Η πορεία μου στο χώρο της γιόγκα περιέχει εκτεταμένες μελέτες, παρακολουθώντας σεμινάρια και πολλές ώρες πρακτικής με εξαιρετικούς δασκάλους από όλο τον κόσμο, όπως την Heather Elton, τον Stewart Gilchrist, την Gurumukh Khalsa και τον Shiv Charan Singh με τον οποίο συνεχίζω τη εκπαίδευσή μου στο δεύτερο επίπεδο της Κουνταλίνι Γιόγκα.

Η πρόθεση μου είναι να μεταδώσω αυτές τις αρχαίες διδασκαλίες, και να εμπνεύσω τους ανθρώπους ώστε να επανακτήσουν τον πλήρη έλεγχο του σώματος και του νου τους. Να αναπτύξουν εσωτερική γαλήνη και σταθερότητα στον σύγχρονο κόσμο που κινείται με γρήγορο και ταραχώδη ρυθμό.


Κουνταλίνι Γιόγκα – Αποτοξίνωση, νεανικότητα, ομορφιά
Η Κουνταλινί γιόγκα όπως διδάχθηκε  από τον Yogi Bhajan  είναι η γιόγκα της βαθειάς επίγνωσης ,ειναι η πιο ολοκληρωμένη μορφή γιόγκα  που συνδυάζει σωματικές ασκήσεις, τεχνικές αναπνοής, διαλογισμό μάντρας. Σε κάθε μάθημα μέσα από την kriya, ένα σετ ασκήσεων που γίνονται σε συγκεκριμένο χρόνο, ενεργοποιεί όλα τα συστήματα μας και κυρίως το ενδοκρινικο για καλή υγεία και ευημερία.

Σας περιμένω για μια μοναδική εμπειρία Κουνταλινί γιόγκα που θα αποτοξινωσουμε τον οργανισμό μας σε φυσικό, συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο, και Θα μας προσφέρει υγεία ομορφιά λάμψη και γαλήνη !

Γεωργία Ad Sach Βήχου

Η Ad Sach Kaur γεννήθηκε και ζει στην Ελλάδα. Μέχρι 21 ετών ασχολήθηκε με τον κλασσικό αθλητισμό και η αγάπη της για τη θάλασσα την οδήγησε στην εκμάθηση open water Diver . Αποφοίτησε το 1994 από το College of sports sciences Athens και εργάστηκε μέχρι το 2005 σαν καθηγήτρια κολύμβησης σε αθλητικούς συλλόγους και σε παιδικούς σταθμούς.Παράλληλα πήρε το δίπλωμα του Mat Pilates Trainer. Η γνωριμία της με τη Yoga και το διαλογισμό έγινε το 2004 στο κέντρο Yoga Σατυανάντα Αθηνών. Στη συνέχεια παρακολούθησε το 2005-2006 την εκπαίδευση δασκάλωνHatha Yogaστο «Yoga and Budo Center » (Yoga Alliance RYT 300) με τον Ανδρέα Προβελλέγιο. Η πρώτη επαφή με την Kundalini Yoga ήταν το 2007. Το 2011-2012 παρακολουθεί το διεθνές πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων Kundalini Yoga « The Aquarian teacher (level 1. RYT 200) έτσι όπως διδάχθηκε από το Yogi Bhajan πιστοποιημένο από το Kundalini Research Institute (K.R.I. 200h). Το ενδιαφέρον για την Kundalini Yoga συνεχίζεται καθώς από το 2014 συνεχίζει το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων στο επίπεδο 2. Η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε το να ασχοληθεί με την Yoga for Kids.


Siva OM yoga
SIVA OM Yoga is a system of yoga developed by siddhartha under the guidance of adi guru Bhagwan Shiv ji in a manner which includes all 4 branches of yoga (raja – karma – jnan – bhakti) combined together in its original form from India.

Siddhartha Shiv Khanna ( योग गुरु सिद्धार्थ शिव खन्ना )

I was born in a traditional Hindu family in New Delhi. I was introduced to meditation as a teenager along with family household practice of Bhakti Yoga (Yoga of surrendering oneself to God) and Karma Yoga (Yoga of selfless acts of goodness towards everyone and everything). I became a professional swimmer and also went on to pursue a degree in fashion retail and merchandise management. The big change happened when i was invited to take part in a reality show called Big Switch in india, I won the show but the biggest win was the changes it brought in me.  I went on to handle my fathers business and I also became the business head of a fashion label. One day I left my fathers business and my job to start a journey across the holy places of India in search of the real meaning of this life. After submerging myself in Gyan Yoga (Yoga of knowledge) I met Samara Kamui Bodhisatva. He initiated me to meditation and taught me many important techniques. After, I studied and practiced Hatha yoga under the guidance of an Indian Guru: Shri Yogi Anoop ji. My life completely changed on physical and spiritual level. I became balanced, stable and closer to the self realization. Then I felt that I could do the same for others. Now my life mission is to heal others and help them find peace and reaching the ultimate state of bliss where the mind is always in perfect harmony and stillness.

Yoga is a holistic spiritual journey first to the universe inside of you and then to the universe outside of you, a spiritual journey which connects the purush to the atma and the atma to the brahmaatma…  There are hundreds if not thousands of human benefits of yoga. It provides you a new outlook at life, it gives you opportunity to live to the fullest and be your real self without getting bothered about what others feel or think of you, but the main aim of yoga is self realization leading to enlightenment leading to moksh, the liberation from the cycle of birth and re-birth”.

 “Yoga teachers or those who follow the highest spiritual path dedicate themselves to serving people. We are servants who are here to serve ”.

 “My real guru are the Vedas, my real teacher is Shrimad Bhagavad Gita, my real refuge is Bhagwan Shiv ji under whose guidance and with whose name I begin everything do everything and complete everything”.




Εξυμνώντας την Ενέργεια – Μουσικοχορευτική παρουσίαση Τέχνης
Η καλλιτεχνική και θεραπευτική αυτή συνάντηση των δημιουργών Αντώνη Κτενά, Κωνσταντίνου Φραγκή, Έφης Ξανθοπούλου και Shakila Ιωάννας Μπράτη, δημιουργούν μία παράσταση που θα αγγίξει την ψυχή και το πνεύμα, φέρνοντας στοιχεία αφύπνισης στο σήμερα, στο τώρα. Οι ήχοι θα μας ταξιδέψουν σε έκφραση, χορό, θεραπεία… Μέσα από το χορό, θα παρουσιαστεί η ανάγκη της ψυχής για έκφραση και το άπειρο δυναμικό της, που μπορεί να μας αγκαλιάσει.

H Shakila Ιωάννα Μπράτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι Ολιστική Ενεργειακή Θεραπεύτρια με εμπειρία 25 ετών στο χώρο των Εναλλακτικών Θεραπειών. Η ιδιαίτερη αγάπη και ειδίκευσή της είναι στον τομέα της Κρυσταλλοθεραπείας. Η εκπαιδευτική της πορεία περιλαμβάνει καλλιτεχνικές σπουδές, όπως και μακροχρόνια κατάρτιση σε διαφόρων ειδών εναλλακτικές μορφές θεραπειών, όπως ο βελονισμός, η ρεφλεξολογία, η θεραπευτική μάλαξη, η βοτανοθεραπεία, η αρωματοθεραπεία, η θεραπεία μέσω Τέχνης και κυρίαρχα η εσωτέρα ψυχολογία και η σύνδεση και σύνθεση βιωματικών εργαστηρίων. Αυτήν την περίοδο, συνεχίζει τη συνεργασία της με την Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, διδάσκοντας Κρυσταλλικό Βελονισμό – χρησιμοποιώντας ως βάση την προηγούμενη συνεργασία της με τον εκδοτικό οίκο «Δίον» Κρυσταλλικός Βελονισμός και Ορυκτά: θεραπευτικό εγχειρίδιο. Μόλις κυκλοφόρησε και το τελευταίο της συγγραφικό έργο, το Εγχειρίδιο Εξαγνισμού και Ψυχικής Προστασίας, από τον ίδιο εκδοτικό οίκο. Παράλληλα, διοργανώνει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων, για την εκπαίδευση νέων εναλλακτικών θεραπευτών, αλλά και την εξάπλωση της γνώσης των ενεργειακών πτυχών της φύσης, για τη βελτίωση και αναβάθμιση της καθημερινής ζωής. Συντηρεί τον προσωπικό της ιστότοπο Shakila.gr με θεματολογία σχετική με την Κρυσταλλοθεραπεία και τις εναλλακτικές θεραπείες και τον ιστότοπο Blossominggoddess.gr με κέντρο την ενδυνάμωση και την άνθιση της γυναικείας αλληλεγγύης στον κόσμο.

 O Kωνσταντίνος Φραγκής , τα τελευταία 15 χρόνια είναι ενεργός μουσικός παίζοντας σε χώρους της ελληνικής μουσικής σκηνής . Επαγγελματικά, παίζει ηλεκτρική κιθάρα και ηλεκτρικό μπάσσο. Στον χώρο τής θεατρικής τέχνης, συμμετέχει σε θεατρικές ομάδες ως ερασιτέχνης ηθοποιός και μουσικός πραγματοποιώντας μουσικές επενδύσεις σε θεατρικά παιχνίδια , παιδικά παραμύθια και ερασιτεχνικές θεατρικές παραστάσεις. Έχει λαβεί πρώτο βραβείο μουσικής επένδυσης ερασιτεχνικής θεατρικής παράστασης με την ομάδα της Ε.Θ.Ο.Λ.(Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας) απο το θεσμό του φεστιβαλ Ερασιτεχνικού θεατρου Καρδίτσας. Έχει αποφοιτήσει από το Πρόγραμμα Ειδίκευσης  Έργου Ερμής: Εκπαίδευση στην ανακατασκευή και χρήση αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων. Παίζει αρχαιοελληνικό διπλό αυλό και αρχαιοελληνική λύρα. Πραγματοποιεί εμφανίσεις με βασικό θέμα την παραγωγή μουσικής βασισμένη στην αρχαία Ελληνική παράδοση.

https://www.facebook.com/euterpemusicteam/

Η Έφη Ξανθοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα ξεκίνησε μαθήματα κλασσικού χορού κ μουσικής απο μικρή ηλικία. Πήρε δίπλωμα κλασσικού πιάνου απο το Σύγχρονο Ωδείο κ παρακολούθησε σπουδές τεχνικής – ερμηνείας, παιδαγωγικής και σύγχρονου πιάνου τη δεκαετία του ’90 με εξαιρετικούς δασκάλους – ερμηνευτές. Απο το 2000 και έπειτα γνώρισε κ ασχολήθηκε για πάνω από μία δεκαετία με τα αφρικάνικα βραζιλιάνικα κρουστά με την ομάδα Batuca σε διάφορα πολιτιστικά δρώμενα με διακεκριμένους masters του είδους απο Ελλάδα κ εξωτερικό. Το 2009 παρακολούθησε σεμιναριακούς κύκλους πάνω στο σύστημα Orff και  την αυτοσχεδιαζόμενη μουσική Jazz στο Ωδείο Τέχνης. Συμμετείχε σε τυπικά φωνητικών ρυθμικών κύκλων με διαφορετικά groups και σε workshops ελεύθερου αυτοσχεδιασμού φωνών, κίνησης, λόγου και οργάνων και απο το 2015 γνώρισε κ εντρύφησε στη χοροθεατρική έκφραση της τέχνης του Butoh απο Έλληνες, Ρώσους και Ιάπωνες μεγάλους artists – performers, συμμετέχοντας σε θεματικές παραστάσεις και παρουσιάσεις. Παράλληλα παραδίδει μαθήματα πιάνου. Επίσης έχει ασχοληθεί με κινέζικη γιόγκα και εναλλακτικές ενεργειακές θεραπευτικές μεθόδους με αξιόλογους και έμπειρους δασκάλους ερευνητές, με διαρκή αναζήτηση.

Ο Αντώνιος Κτενάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994. Ύστερα από ένα χρόνο φοίτησης στο Πανεπιστήμιο του Detmold στη Γερμανία στο τμήμα των κλασσικών κρουστών, επέστρεψε στην Ελλάδα για να φοιτήσει στον τομέα της σύνθεσης.  Τον Σεπτέμβρη του 2016 εξέδωσε το πρώτο του CD Album  με τίτλο «Legends of Fantasy Era»,  το οποίο περιλαμβάνει  μουσική του κόσμου, του κινηματογράφου και της φαντασίας. Έχει ιδρύσει την μπάντα Woodwinds of Avalon, η οποία αποτελείται μόνο από αυλούς και κρουστά για την πραγματοποίηση θεματικών παραστάσεων αναφορικά με τον μεσαιωνικό – φανταστικό κόσμο. Έχει συνεργαστεί με την τραγουδίστρια κέλτικης μουσικής Λαμπρινή Γιώτη και το μουσικό σχήμα Sòlastas, με σκοπό την δημιουργία του album Ferð til Nord, ένα album με μουσικές επιρροές από χώρες του βορρά σε συνδυασμό με μουσική κινηματογράφου και φαντασίας, το οποίο κυκλοφόρησε στις 26. Απριλίου 2017. Τα τελευταία 2 χρόνια ασχολείται με την έρευνα πάνω στην αρχαία Ελληνική μουσική ως ενορχηστρωτής και μουσικός εκτελεστής. Συνεργάζεται εδώ και ένα  χρόνο με τον Κωνσταντίνο Φραγκή ιδρύοντας μαζί τη μουσική ομάδα Ευτέρπη, όπου κατασκευάζουν όργανα αντίγραφα αρχαίων Ελληνικών ευρημάτων, συνθέτουν και εκτελούν μουσικά έργα που βασίζονται στην αρχαία Ελληνική μουσική θεωρία και γραμματεία.

https://www.facebook.com/euterpemusicteam/