Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Ας ευχηθούμε κανείς μα κανείς στο εξής να μην πει τα λόγια αυτά: ‘’ποιος είναι ο Μάξιμος ο Ομολογητής’’, γιατί και μόνο αυτό, είναι βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος…


Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ

Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΩΣ ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΕΓΙΝΕ ΑΣΕΒΕΣΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ…

«ΝΑ ΜΗ ΛΕΤΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ, ‘’ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΞΙΜΟΣ’’, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ»!

 (ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ)

«Απορώ, πώς ο Θεός ανέχεται να αποκαλείται, ο μέγιστος αυτός βλάσφημος και αιρεσιάρχης, ως «ορθοτομών τον λόγον της Αληθείας» και δεν ρίχνει φωτιά να μας κάψη και αυτούς που τον μνημονεύουν και εμάς που τους ακούμε και δεν διαμαρτυρόμεθα!» (π. Μάξιμος, 8 Μαρτίου 2017)

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,

Έχει γραφτεί πως «όλα, όσα κάνουμε κατά Θεόν και για τον Θεό, πρέπει να τα κάνουμε προς όφελος της Αγίας Εκκλησίας μας, με καθαρή συνείδηση και σαν να είμαστε ενώπιον του Θεού, δηλαδή με φόβο Θεού και μόνο προς δόξαν του Μονογενούς Υιού του Πατρός, του Θεανθρώπου Ιησού και των πιστών δούλων Του, χωρίς να αποκρύπτουμε τίποτα απ’ αυτούς που πεινούν και διψούν την αιώνια σωτηρία τους» (Νικόλαος Μοτοβίλωφ).  Τα λόγια αυτά είναι παρμένα από βιβλίο που φέρει τον τίτλο «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚ. ΜΟΤΟΒΙΛΩΦ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΟΥ ΣΑΡΩΦ» [1]. Ο κ. Αντώνιος Νταλίνιν πτ. Θεολογίας, ως μεταφραστής του βιβλίου στην ελληνική σημειώνει εξ αρχής πως το «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ» είναι «Μία ειλικρινής φανέρωσις θαυμαστών γεγονότων και αποκαλύψεων της Αγάπης του Θεού στο πρόσωπο του Νικολάου Μοτοβίλωφ με τη συνεργεία των αγίων Σεραφείμ, Μητροφάνους και Αντωνίου Βορονέζ που μας αφορά όλους»

Πριν καταθέσουμε τον πλέον διδακτικό διάλογο του Νικολάου Μοτοβίλωφ με τον άγιο Σεραφείμ του Σαρώφ που σχετίζεται με το όνομα του νυν Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, καλό είναι θα θυμηθούμε ό,τι σχετικό έγραφε τον Μάρτιου του 2017 ο π. Μάξιμος Καραβάς ως “Μία πνευματική αποτίμησις της 25ετίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου”.
Ιδού:

«Επίσης, θα αναφερθώ εις την βλάσφημη προσφώνηση του Οικουμενικού Πατριάρχη κατά την θρονική εορτή του Πατριαρχείου, στίς 30/11/1998, προς την Παπική αντιπροσωπεία: «Σεβασμιότατε Καρδινάλιε κύριε William Keeler και λοιποί εν Χριστώ αδελφοί, οι αποτελούντες την Αντιπροσωπείαν της Εκκλησίας Ρώμης,…. Δεν πρέπει να σπαταλήσωμεν τόν χρόνον εις αναζητήσεις ευθυνών. Οι κληροδοτήσαντες εις ημάς την διάσπασιν προπάτορες ημών υπήρξαν ατυχή θύματα του αρχεκάκου όφεως και ευρίσκονται ήδη εις χείρας του δικαιοκρίτου Θεού. Αιτούμεθα υπέρ αυτών το έλεος του Θεού, άλλ΄ οφείλομεν ενώπιον Αυτού όπως επανορθώσωμεν τα σφάλματα εκείνων»! Ώστε, «Παναγιώτατε», οι Άγιοι που μας προστάτευσαν από το «βδέλυγμα της ερημώσεως», τόν Πάπα – στο αντίχριστο άρμα του οποίου αγωνίζεστε να μας δέσετε – ήσαν όργανα του Διαβόλου; Ω της υποκρισίας, του «ορθοτομούντος τον λόγον της Αληθείας»! Κι ενώ τους Αγίους αυτούς, τους αποκαλεί «θύματα του αρχεκάκου όφεως», όταν έλθη η ημέρα της εορτής των, τους εορτάζει μεγαλοπρεπώς! Άλλωστε, εθεμελίωσε στην περιοχήν μας μοναστήρι στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, τον πιό αυστηρό αντιπαπικό Άγιο που αποκάλεσε τον Πάπα «αντίχριστο»! Είναι, όμως, τόσο «καλός» ο ορθοτομών τόν λόγον της Αληθείας», ώστε να παρακαλή τον Θεό να … ελεήση τους αντιπαπικούς Άγίους! Και μή χειρότερα!» [2].

Αδελφοί, επειδή «όλα, όσα κάνουμε κατά Θεόν και για τον Θεό, πρέπει να τα κάνουμε προς όφελος της Αγίας Εκκλησίας μας…» παρακαλώ να προσέξουμε τόσο στην ακρόαση του παρακάτω διαλόγου όσο και στην εφαρμογή των διδαγμάτων του μιας και ο άγιος Σεραφείμ διδάσκει την τιμή που πρέπει να αποδίδουμε όχι μόνο στους κεκοιμημένους εν Χριστώ Αγίους της Εκκλησίας μας αλλά και στους εν ζωή! Ιδού:

«ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ

(Άγιος Σεραφείμ) «Να μην λέτε, ευλαβέστατε, ‘’ποιος είναι ο Σεραφείμ’’, γιατί αυτό είναι βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος, διότι αν και είμαστε απλοί και όμοιοι με τους άλλους άνθρωποι, αλλά λόγω των χαρισμάτων του Αγίου Πνεύματος που έχει ο καθένας από μας, είμαστε θεοφόροι και κοινωνοί της χάριτός Του, και γι’ αυτό τέτοια λόγια δεν είναι προσβολή για μας αλλά βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος, Θεού και Κυρίου, που μας αγιάζει και μας τοποθετεί στην διακονία του Θεού. Για τέτοια βλασφημία του Αγίου Πνεύματος δεν υπάρχει συγχώρηση ούτε σ’ αυτό τον αιώνα ούτε στον μέλλοντα.

(Ν. Μοτοβίλωφ) Εγώ άρχισα να κλαίω και έπεσα κάτω στα πόδια του λέγοντας: «Είναι δυνατόν να πω εγώ κάτι τέτοιο για σας, παππούλη μου, που τόσο πολύ και ανυπόκριτα σας αγαπάω εν Κυρίω!»

(Άγιος Σεραφείμ) «Ο Κύριος μου αποκάλυψε, θεοφιλέστατε, είπε αυτός, ότι εσείς ποτέ δεν θα πείτε κάτι τέτοιο για τον ταπεινό Σεραφείμ, να μην πείτε όμως για κάποιον άλλον, διότι αυτό είναι βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος και μπορεί να γίνει αφορμή βασάνων, αλλά ακόμα και θανάτου» [1].

Λαμβάνοντας υπόψη τα λόγια του αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ και μαζί το ότι ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως περιφρονεί όχι μόνο τους εν ζωή ομολογητές της πίστεως ημών (που σήμερα των ελέγχουν τόσο για την Ψευδοσύνοδο της Κρήτης όσο και για το Ουκρανικό Σχίσμα) αλλά και καταφέρεται εναντίων όλων των προπατόρων ημών, οι οποίοι κατά τη γνώμη του:

-           Κληροδότησαν και κληροδοτούν σε εμάς την ΔΙΑΣΠΑΣΙΝ

-           Υπήρξαν και υπάρχουν ατυχή θύματα του αρχεκάκου όφεως

-          Ευρίσκονται αμφότεροι ήδη εις χείρας του δικαιοκρίτου Θεού

ας ευχηθούμε κανείς μα κανείς στο εξής να μην πει τα λόγια αυτά: ‘’ποιος είναι ο Μάξιμος ο Ομολογητής’’, γιατί και μόνο αυτό, είναι βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος…

«Για τέτοια βλασφημία του Αγίου Πνεύματος δεν υπάρχει συγχώρηση ούτε σ’ αυτό τον αιώνα ούτε στον μέλλοντα.» (Άγιος Σεραφείμ του Σαρώφ).

Αιτούμεθα δε, και υπέρ του Παναγιωτάτου, το έλεος του Θεού, και ας μην ξεχνούμε ότι οφείλουμε ενώπιον Αυτού όπως επανορθώσουμε τα της Κρήτης σφάλματα αυτού και των συν αυτώ και όχι μόνον!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΤΕΧΘΗ!

Δημήτριος Β. Εμμανουήλ, Αναγνώστης
Πτολεμαΐδα 29 Δεκεμβρίου 2019

 [1] «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚ. ΜΟΤΟΒΙΛΩΦ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΟΥ ΣΑΡΩΦ», ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ» ΘΕΣΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2005, Σελ. 24-28