Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Η σιωπή στην κακοδοξία είναι δαιμονική ευσέβεια (Μέγας Βασίλειος).

Σχόλιο για την απαράδεκτη στάση του μητροπολίτη Πειραιώς κατά τη μνημόνευση του σχισματικού «Αρχιεπισκόπου» της Ουκρανίας

Είναι σημείο των καιρών η αδυναμία κατανόησης της αγιοπνευματικής Χάριτος και επομένως και η αδυναμία κατανόησης της δαιμονιώδους επήρειας. Η κοινωνία έχει ανάγκη από χριστιανούς με ανδρείο ομολογιακό φρόνημα. Από Ιεράρχες που να φοβούνται μόνο τον Θεό και τίποτε άλλο. Αυτό όμως προϋποθέτει ταπεινό φρόνημα και προσήλωση στους Αγίους Πατέρες, στην Ιερά μας Παράδοση.

Σεβασμιώτατε Πειραιώς, δεν αναρωτηθήκατε, πώς, Άγιοι Γεροντάδες δεν δέχονται τους σχισματικούς και καθαιρεμένους από το Πατριαρχείο Μόσχας; Δεν σας προβλημάτισε η στάση του σεβάσμιου, προσφάτως κοιμηθέντος, Αγίου Γέροντος Γρηγορίου Παπασωτηρίου; Δεν σας προβλημάτισε η στάση του Γέροντος Ευθυμίου στην Καψάλα; Δεν σας προβλημάτισε η στάση του Γέροντος Γαβριήλ; Τι περιμένετε; Να ανοίξει το ταβάνι στη Μητρόπολή σας και να σας μιλήσει προσωπικά ο Θεός;
Δεν κατανοείται ότι ζούμε σε έσχατα χρόνια; Περιμένετε ότι όλα θα είναι
παραδεισένια σ’ αυτά τα έσχατα χρόνια, όπου το προδρομικό πνεύμα του Αντιχρίστου εξαπλώνεται και γιγαντώνεται επικίνδυνα; Και εξαπλώνεται παντού, γιατί φροντίσατε εσείς , η πλειοψηφία των Ιεραρχών, να μην αντισταθείτε, να μην πολεμήσετε, ως οφείλετε, την εξάπλωση του κακού!
Δεν συμβιβάζεται η Αλήθεια με το ψεύδος, Σεβασμιώτατε. Η απόκλιση και παρέκκλιση από την Αλήθεια, δεν είναι απόρροια τών Ακτίστων Ενεργειών του Παναγίου Πνεύματος. Χριστιανός ορθόδοξος που αγωνίζεται με ταπεινό φρόνημα και κοινωνεί του Τιμίου Αίματος και του Τιμίου Σώματος του Θεανθρώπου Χριστού μας, δεν μπορεί να δεχθεί την διείσδυση της δαιμονικής επήρειας. Αντιλαμβάνεται το μετασχηματισμό του Σατανά σε Άγγελο φωτός και τον πολεμάει με ανδρεία και γενναιότητα, εις Δόξαν του Αγίου Τριαδικού Θεού και εις καταισχύνη του σατανά.
Ο Θεός να σάς φωτίσει και όλους μας να ελεήσει!
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία Δόξα Σοι.
Η σιωπή στην κακοδοξία είναι δαιμονική ευσέβεια (Μέγας Βασίλειος).