Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

O Φλωρίνης Θεόκλητος για τις έμφυλες ταυτότητες: Εμείς θέλουμε να προστατέψουμε τα παιδιά.




O Φλωρίνης Θεόκλητος για τις έμφυλες ταυτότητες by KATIA TSIMBLAKI ...


Ο ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΓΙΑ «ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ»

(ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)


Ο ΦΛΩΡΙΝΗΣ : Λοιπόν, εγώ δεν (συμφωνώ) γι’ αυτό (ενν. τη διδασκαλία της θεματικής στο σχολείο), για τον εξής λόγο. Διότι δεν πρέπει τα παιδιά να τα εκθέσουμε. Αν τυχόν, πρώτα-πρώτα δεν υπάρχουν πολλά. Αν αυτά τα λίγα - που θα υπάρχουν - θα τα διαπιστώσουν οι γονείς των και θα τα πάνε σε κατάλληλο γιατρό χωρίς να τα διαπομπεύσουν, διότι τα παιδιά αυτά αν έχουνε στα σχολεία το «μάθημα» αυτό! τα παιδιά κοροϊδεύουν σήμερα, περιπαίζουν όλους. Αυτά τα παιδιά δεν θα μπορούν να σταθούν στο σχολείο. Αυτό είναι η άποψή μου.


Δημοσιογράφος: Σεβασμιότατε ωστόσο από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας λένε ότι είναι ένα θέμα το οποίο άπτεται καθαρά της Πολιτείας το τι θα διδάξουν στα σχολεία.
Ο ΦΛΩΡΙΝΗΣ : Γιατί εμείς (ως Εκκλησία) δεν είμαστε!  το τι θα διδάσκεται! Εμείς δεν θα τους απαγορεύσουμε τι θα κάνουν, εμείς λέμε τη γνώμη μας. Δεν είμαστε Έλληνες πολίτες εμείς; Ε, λοιπόν, ως Εκκλησία, ως Έλληνες πολίτες λέμε την γνώμη μας.

Δημοσιογράφος: Τι σας λέει ο κόσμος για τη διδασκαλία της θεματικής στο σχολείο;
Ο ΦΛΩΡΙΝΗΣ : Αυτή η διδασκαλία παιδάκι μου, όταν!  πρώτα - πρώτα καταστρέφουν τα παιδιά. Δεν θα μπορούν τα παιδιά! Σήμερα το τι «χουζούρες» λένε στα παιδιά είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί κανείς να το φανταστεί. Εμείς θέλουμε να προστατέψουμε τα παιδιά. Έχουμε επικοινωνία με παιδιά, κάνουμε κατηχητικά, επικοινωνούμε με σχολεία και βλέπουμε σε ποιο σημείο βρίσκονται τα παιδιά.
Θα το αντιμετωπίσουν οι γονείς κατ’ ιδίαν, αν υπάρχει πρόβλημα.