Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Θες ψυχίατρο;

 

Φορώντας μάσκα τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Οικουμενικός Πατριάρχης


Φορώντας μάσκα για την προστασία από τον κορονοϊό τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγίου Όρους, στον Γαλατά της Κωνσταντινούπολης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε στην Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Παντελεήμονος, ενώ πολλοί ιερείς που βρίσκονταν στον ιερό ναό ακολούθησαν το παράδειγμα του κ. Βαρθολομαίο, φορώντας μάσκες.


Την εικόνα του Οικουμενικού Πατριάρχη να φορά την μάσκα εντός του ιερού ναού σχολίασε και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αλικάκος, τονίζοντας πως ο κ. Βαρθολομαίος «έδωσε το καλό παράδειγμα και πέρασε ένα ισχυρό μήνυμα στους ορθοδόξους όπου γης».

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Δ. Αλικάκου στο Facebook:

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σήμερα, με ΜΑΣΚΑ για πρώτη φορά μέσα σε ναό.

Έδωσε το καλό παράδειγμα και πέρασε ένα ισχυρό μήνυμα στους ορθοδόξους όπου γης.

- Μα δεν κολλάει στις εκκλησίες ο ιός, προστατεύει ο Θεός. Το είπε στην ΕΡΤ και ο ιερέας Στυλιανός Καρπαθίου, θεολόγος και ψυχίατρος.
- Κολλάει ανόητε. Εκατοντάδες κληρικοί και πιστοί κόλλησαν τον ιό μέσα τους ναούς. Νόσησαν, και αρκετοί πέθαναν. Αποδεδειγμένα. (Μόνο μέχρι τις 9 Μαΐου είχαν πεθάνει από κορωνοϊό στη Ρωσία 12 ορθόδοξοι ιερείς που τον κόλλησαν ΜΕΣΑ στις εκκλησίες και «πολύ περισσότεροι ιερείς μολύνθηκαν». (πηγή: https://www.reuters.com/…/russia-buries-latest-priest-to-di…)
- Δεν το πιστεύω.
- Θες ψυχίατρο.