Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Η 5η ευρωπαϊκή χώρα (02.10.2017) που απαγορεύει τη χρήση πέπλων κάλυψης ολόκληρου του προσώπου, όπως η μπούρκα και η νικάμπ, σε δημόσιο χώρο... Η απαγόρευση θα ισχύει επίσης για κασκόλ, μάσκες!!!

 "Μια γυναίκα στην πόλη Ζελ αμ Σε, αναγκάστηκε να αφαιρέσει το πέπλο της, μετά από εντολή των αστυνομικών, παρόλο που η ίδια αρνήθηκε αρχικά να υπακούσει στον νόμο."!!!


Η Αυστρία βγάζει τις μπούρκες από τις μουσουλμάνες

02.10.2017

Απαγορεύονται στους δημόσιους χώρους - Πρόστιμο 150 ευρώ

Η 5η ευρωπαϊκή χώρα που απαγορεύει τη χρήση πέπλων κάλυψης ολόκληρου του προσώπου, όπως η μπούρκα και η νικάμπ, σε δημόσιο χώρο, έγινε χθες η Αυστρία, μια κίνηση που προκάλεσε το πρόσφατο κύμα μεταναστών από μουσουλμανικές χώρες.

Η απαγόρευση θα ισχύει επίσης για κασκόλ, μάσκες και μακιγιάζ κλόουν που καλύπτουν τα πρόσωπα, για να αποφευχθεί η διάκριση κατά του μουσουλμανικού κώδικα ενδυμασίας.

Οι περιορισμοί αποσκοπούν στη «διασφάλιση της συνοχής των πολιτών σε μια ανοιχτή κοινωνία» αναφέρει η κυβέρνηση, με τους παραβάτες να τιμωρούνται με πρόστιμο μέχρι και 150 ευρώ.

«Η αποδοχή και ο σεβασμός των αυστριακών αξιών αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την επιτυχή συμβίωση του αυστριακού πληθυσμού και των ανθρώπων από τρίτες χώρες που ζουν στην Αυστρία» διαμηνύει η Βιέννη.

Τα μέτρα, παρόμοια με εκείνα άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ισχύουν επίσης και για τους επισκέπτες, παρόλο που πολλοί Άραβες κάνουν διακοπές στις αλπικές χώρες.

Η νομοθεσία εισήχθη από την εξερχόμενη κυβέρνηση του καγκελάριου Κρίστιαν Κερν.Οι εκλογές της 15ης Οκτωβρίου αναμένεται να δώσουν τη δεύτερη ή τρίτη θέση στο σκληρό αντιμεταναστευτικό Λαϊκό Κόμμα και ενδεχομένως να εισέλθουν στο συνασπισμό με τους Σεμπάστιαν Κουρς της κεντροδεξιάς.

Χθες πάντως, πρώτη μέρα εφαρμογής του νέου νόμου, δεν έλειψαν τα παρατράγουδα. Μια γυναίκα στην πόλη Ζελ αμ Σε, αναγκάστηκε να αφαιρέσει το πέπλο της, μετά από εντολή των αστυνομικών, παρόλο που η ίδια αρνήθηκε αρχικά να υπακούσει στον νόμο.

Πηγή: dunyanews.tv

https://www.parapolitika.gr/diethni/article/280797/afstria-vgazi-tis-mpourkes-apo-tis-mousoulmanes/