Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

ΧΤΕΣ Ο Πιερρακάκης ΕΛΕΓΕ: Θα υπάρχει και υποδομή να έχεις την ταυτότητα στο κινητό σου μέσω εφαρμογής... ΣΗΜΕΡΑ;

 ΣΧΟΛΙΟ: 

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ! ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΕΛΘΕΙ Ο "ΑΛΛΟΣ"  ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟ ΣΗΜΑΔΙ ΤΟΥ ΗΔΗ ΣΤΟ ΧΕΡΙ. ΤΟ "ΣΗΜΑΔΙ" ΕΙΝΑΙ  (ΜΑΛΛΟΝ) ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΤΑ ΙΧΝΗ ΣΟΥ...  

ΟΠΩΣ ΜΙΑ ΒΕΛΟΝΑ ΟΤΑΝ ΤΣΙΜΠΑΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΣΗΜΑΔΙ

Ή ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΦΙΔΙ ΤΣΙΠΜΗΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ Ο ΠΥΡΕΤΟΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ... 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ! 

ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΑΣ ΨΥΧΑΣ ΗΜΩΝ ΚΑΙ ΥΜΩΝ

.....................

 Ο Πιερρακάκης ΕΛΕΓΕ: Θα υπάρχει και υποδομή να έχεις την ταυτότητα στο κινητό σου μέσω εφαρμογής». Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι οι νέες ταυτότητες θα είναι πολύ πιο ασφαλείς από τις σημερινές.


Πιερρακάκης: Τέλη του 2021 οι νέες ψηφιακές ταυτότητες, θα τις έχουμε και με App στο κινητό μας 


Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνέντευξή του έδωσε εξηγήσεις για τον διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη, όπως και για το χρονοδιάγραμμα απόδοσης των ταυτοτήτων στους πολίτες 

Εξελιγμένες δυνατότητες για τις συναλλαγές του πολίτη με το Δημόσιο και άλλους φορείς θα έχουν οι νέες ψηφιακές ταυτότητες, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Σε συνέντευξή του την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι», ο υπουργός είπε ότι η νέα ταυτότητα θα έχει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ και ότι θα εγκαθίσταται στα κινητά τηλέφωνα για να χρησιμοποιούνται παντού, μέσω μιας ειδικής εφαρμογής (App). Οπως επεσήμανε, ο διαγωνισμός για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες έχει ξεκινήσει από τις 20 Δεκεμβρίου. Οι πολίτες θα έχουν στα χέρια τους τις νέες ψηφιακές ταυτότητες στα τέλη του 2021 με αρχές του 2022. 

«Θα κουβαλάς την ταυτότητα σου μέσω του κινητού. Δεν υπάρχουν ζητήματα ευαίσθητης φύσης», είπε ο κ. Πιερακάκης. Οπως πρόσθεσε, «η ταυτότητα μοιάζει με πιστωτική κάρτα, η οποία θα έχει υποδομή που θα μπορεί με έναν reader να κάνει μια σειρά από δουλειές. Θα υπάρχει και υποδομή να έχεις την ταυτότητα στο κινητό σου μέσω εφαρμογής». Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι οι νέες ταυτότητες θα είναι πολύ πιο ασφαλείς από τις σημερινές.

Οπως είπε, «η ταυτότητα θα έχει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ και κάτι άλλο. Σήμερα χρησιμοποιούμε τον Αριθμό Ταυτότητας για να πιστοποιηθούμε στις τράπεζες, αλλά αν χάσεις την ταυτότητα, ο ΑΤ αλλάζει και πρέπει να ξαναπάς στην τράπεζα. Θα είναι βασικά αριθμός ταυτότητας που θα χρησιμοποιείται σε όλη σου τη ζωή» σημείωσε. Ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει κρατήσει το ίδιο κόστος στον διαγωνισμό για τις ταυτότητες που προβλεπόταν και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πρόσθεσε και σειρά προδιαγραφών όπως τη συζήτηση περί ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, για να έχει ο πολίτης πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες από το σπίτι του. Για κάτι τέτοιο όμως, είπε ο υπουργός, απαιτείται ψηφιακή υποδομή στην ταυτότητα. Και γι’ αυτό το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ακύρωσε τον προηγούμενο διαγωνισμό. Στον προηγούμενο διαγωνισμό η φωτογραφία ήταν ασπρόμαυρη ενώ τώρα θα είναι έγχρωμη υψηλής ασφάλειας, υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Αναφορικά με τα πακέτα δεδομένων (data) και την τιμολογιακή πολιτική των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας –για την οποία έχει ήδη υπάρξει παρέμβαση του Πρωθυπουργού (εδώ)– ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι τον Δεκέμβριο έγινε μια πρώτη κίνηση από τις εταιρείες αλλά αναμένει, και η πληροφόρηση που έχει, είναι ότι θα κάνουν και πρόσθετες κινήσεις.

«Είναι δεδομένο ότι είναι ακριβή η χώρα, κι αυτό οφείλεται σε τρεις λόγους: 1ον αμιγώς η τιμολογιακή πολιτική, 2ον η φορολογία, 3ον οι ονομαστικές και πραγματικές τιμές έχουν διαφορά λόγω του τρόπου έκπτωσης στους πελάτες», παρατήρησε, για να συμπληρώσει: «Θέλουμε να δούμε να μειώνεται το κόστος, το ζητήσαμε από τους παροχής αλλά είναι δουλειά της αγοράς. Με δέομε ότι κάνουμε κινήσεις που δείχνουμε από κινήσεις που δείχνουν ότι ακούμε την αγορά λέμε ότι θα θέλαμε πρόοδο γιατί το ζητά ο καταναλωτής και ο πολίτης».

 Πηγή: Protagon.gr

https://www.protagon.gr/epikairotita/pierrakakis-teli-tou-2021-oi-nees-psifiakes-taftotites-tha-tis-exoume-kai-sto-kinito-mas-44341974830