Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

ΜΕΤΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ... ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ! ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΘΟΔΟ: ΠΡΩΤΑ Ο ΤΟΜΟΣ, ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ;

 


Ο Πατρ. Βαρθολομαίος ελπίζει η Αρχιεπισκοπή Αχρίδας να ακολουθήσει την κανονικότητα…


Πανηγύρι της Θείας Κοιμήσεως στην Ίμβρο

«Ελπίζω ότι η Αρχιεπισκοπή Αχρίδας θα κινηθεί εντός της κανονικής τάξης, καθώς θα ερχόταν η στιγμή να λάβει την ιερά κανονική αναγνώριση της αυτοκεφαλίας».

Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον επίσκοπο και ηγούμενο της Μονής Μπιγκόρ, Παρθένιο, ο οποίος αυτές τις μέρες μαζί με τμήμα της αδελφότητας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας Επισκοπής Αχρίδας επισκέπτεται το νησί της Ίμβρου στην Τουρκία, όπου συμμετέχει στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Η αντιπροσωπεία της Εκκλησίας των Σκοπίων, όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της Μονής Bigor, έφτασε στο νησί στις 13 Αυγούστου, όπου την υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ.κ. Κύριλλος.

 Κατά την επίσκεψη στην Ίμβρο, διοργανώθηκε πανηγυρική υποδοχή στο χωριό Αγρίδια στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε στον ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

  Φωτό: Η συνάντηση του Επισκόπου Παρθενίου και του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στο νησί της Ίμβρου (Μονή Bigor-Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή)

Χαιρέτισε ιδιαίτερα και με ευγνωμοσύνη την παρουσία του Επισκόπου Παρθενίου και της μοναστικής του συνοδείας, σημειώνοντας ότι «τις εορταστικές ημέρες ευλογούν και μεταφέρουν την αγάπη και τον σεβασμό ενός άλλου Ορθόδοξου έθνους του οποίου ο προσανατολισμός βασίζεται στην αρχαία Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η Αρχιεπισκοπή Αχρίδας θα κινηθεί εντός της κανονικής τάξης, ώστε να έρθει η στιγμή να λάβετε την κανονική σας αναγνώριση του αυτοκεφάλου», αναφέρει η ανακοίνωση της Μονής Bigor που ενημερώνει για την επίσκεψη στην Ίμβρο.

Στην απάντησή του στον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο Επίσκοπος Παρθένιος, μεταξύ άλλων, τόνισε την αξία του για τη θυσία με την οποία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της μονής Bigor, μας παρουσίασε την κοινότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών και εξέφρασε την πίστη και την ελπίδα του ότι σύντομα όλα τα προβλήματα θα ξεπεραστούν και ότι η Αρχιεπισκοπή Αχρίδας θα λάβει τον αναμενόμενο τόμο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Бигорски манастир

echedoros.blog