Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Γιώργος Κατσιαντώνης, Βουλευτής Ν.Δ. προς Γαβρόγλου: «Εφαρμόστε άμεσα τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά»

Γιώργος Κατσιαντώνης, Βουλευτής Ν.Δ. προς Γαβρόγλου: «Εφαρμόστε άμεσα τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά»

Τις συνέπειες που προκαλεί η μη συμμόρφωση της Πολιτείας στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που λένε «όχι» στις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών επισημαίνει με αναφορά του προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης.

Επισυνάπτει μάλιστα στον Κώστα Γαβρόγλου την επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων που κάνει λόγο για άρνηση του Υπουργού να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις, που ακυρώνουν τα σχετικά Πολυθρησκειακά Προγράμματα στα σχολεία, με το σκεπτικό ότι με τρόπο αντιορθόδοξο και αντισυνταγματικό οδηγούν σε προσηλυτισμό.

Στο συγκεκριμένο έγγραφο μάλιστα επισημαίνεται ότι «ο Υπουργός Παιδείας οχυρώνεται πίσω από αίολα επιχειρήματα, όπως ότι το ΣτΕ ακύρωσε τα ΦΕΚ του κ. Φίλη, και όχι τα δικά του», γι” αυτό και ο Γιώργος Κατσιαντώνης ζητά από τον Υπουργό Παιδείας να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις σε γονείς, εκπαιδευτικούς, αλλά και στις λεπτομερειακές επισημάνσεις της σχετικής επιστολής.

Η αναφορά του Βουλευτή Λάρισας της Ν.Δ Γιώργου Κατσιαντώνη, έχει ως εξής:

Θέμα: «Αντιορθόδοξο και αντισυνταγματικό το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία – με προσηλυτιστικές μεθόδους διδάσκονται τα παιδιά μας, όπως και το Συμβούλιο της Επικρατείας διέγνωσε την αντισυνταγματικότητα του πολυθρησκειακού χαρακτήρα και συνεπώς την υποχρέωση του Υπουργείου να αποσύρει οποιοδήποτε πολυθρησκειακό Πρόγραμμα».

Παρακαλούμε για την επαλήθευση ή τη διάψευσή σας, το σχετικό σχολιασμό και τις ενέργειές σας περί του εν θέματι αναφερομένου εγγράφου, και συγκεκριμένα της επιστολής διαμαρτυρίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, η οποία επισυνάπτεται στην παρούσα, προκειμένου για την πληροφόρησή σας».