Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Η ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ Ο ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

41469743_1435268859961018_3018802980439719936_n

Η ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ Ο ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ
του Παναγιωτη Νουνη
Διαβάζουμε στο Μασονικό Ιστολόγιο [1] της Στοάς «Πλάτων» της Καβάλας, τα εξής  προπαγανδιστικά  ανόητα και χριστιανικοφανή μασονικά «καμώματα»:
“Του Αδ.'. Β.Π.
Στις αρχές Νοεμβρίου μια σπάνια συγκλονιστική είδηση. Οι γονείς ενός πιτσιρίκου 13 ετών από τη Ναύπακτο δώρισαν τα όργανα του παιδιού τους που ήταν κλινικά νεκρό, σε ανθρώπους των οποίων η ζωή τους κρεμόταν μόνο από δωρητή οργάνων και στάλθηκαν μέχρι την Ιταλία !Το γεγονός συγκλόνισε την Πάτρα όπου νοσηλευόταν το αγγελούδι και η είδηση ως σπάνια κυριάρχησε στα ΜΜΕ. Οι δότες δυστυχώς σπανίζουν, λείπει η συνεχής και διαρκής ενημέρωση, παρά το γεγονός ότι "κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον αόρατον" για όλους μας, αφού κανείς δε γνωρίζει πότε θα έλθει η κλήση..."Λάβετε, τούτο εστίν το σώμα Του" είπαν οι δυστυχείς γονείς, χωρίς δεύτερη σκέψη. Δώστε ζωή, δώστε πνοή κι ανάσα και μέλλον σε όποιους έχει μείνει ως μόνη ελπίδα η μεταμόσχευση. Γενναία απόφαση. Υψηλός αλτρουϊσμός. Χριστιανική Πράξη το δώσιμο ζωής από τη σάρκα της σάρκας τους, σ΄εκείνους που με τα μάτια στεγνά από το κλάμα κι απ΄τον πόνο περιμένουν τη ΖΩΗ, ναι τη ζωή που μπορεί να ξαναδώσουν οι δότες.
Υψηλή ανθρωπιά στη σημερινή έρημο των αλτρουϊστικών αισθημάτων. Δώστε για να λάβετε. "Δωρεάν ελάβετε, δωρεάν δότε" ψάλλεται στο απολυτίκιο των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού γιατρών.Δεν είναι μια απλή χειρουργική μεταφορά και εγχείριση η μεταμόσχευση οργάνων, είναι μια πρωτοφανής ενότητα του θνητού με τη νέα ζωή, είναι μια συνέχιση ζωής μέσα από ένα άλλο διαφορετικό σώμα. Είναι ένας μυστηριακός δεσμός θανόντος και ζώντος "ο θάνατός σου η ζωή μου",μέσα όμως από μια υπερβατική χειρονομία και συναίνεση των γονιών, που συναισθηματικά νιώθουν ότι ζει η ζωή που έφεραν στη γη, μέσα σε άλλα σπλάχνα, η καρδιά του παιδιού τους θα δίνει ζωή σε άλλο σώμα, τα μάτια του λήπτη θα ξαναδούν τον όμορφο. άσκημο κόσμο, την ομορφιά κι ασκήμια της ζωής, τα νεφρά κι οι πνεύμονες θα δίνουν λειτουργική ανάσα ζωής στους μέχρι τη μεταμόσχευση μελλοθανάτους. 
"Θανάτω θάνατον πατήσας" γιατί όχι ;
Αγαπητοί φίλοι η δωρεά οργάνων σώματος είναι ύψιστη χειρονομία αγάπης, είναι δώσιμο ζωής, είναι ανθρωπιά, είναι πλούτος καρδιάς.Τα άχρηστα κάποιας στιγμής μέσα μας, μπορούν να δώσουν ζωή σε τόσους και τόσους. Ας γίνουμε όλοι δότες, μα όλοι , γιατί κατά τον Χεμινγουέι "στο τέλος δε ξέρεις για ποιόν χτυπάει η καμπάνα".
Και δεν είναι ποτέ βέβαιο ότι χτυπάει για τον διπλανό μας, γιατί όλοι διπλανοί είμαστε σ΄αυτή την αγαπημένη μικρή πατρίδα. Και δεν είμαστε και πολλοί !
Χρόνια Καλά με υγεία για σας και τους δικούς σας.”
  1. ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ ΑΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΙΔΕΑ ΤΗΝ «ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ»!
Μία διευκρίνιση τώρα, μια και εφόσον βάλαμε το ενημερωτικό εικονίδιο  στο πλευρό του ιστολογίου [2] μας. Η προσωπική άποψη μας, για την άρνηση «δωρεάς οργάνων» είναι, ότι δεχόμαστε την «δωρεά οργάνων» αλλά, υπό βασικές, σαφέστατες, και ειδικές επιστημονικά προϋποθέσεις, τις οποίες, εάν κανείς ερευνήσει το όλο θέμα, διεξοδικά, θα τις εντοπίσει!Επίσης, ένα γενικό σχόλιο κατ’αρχάς να σας αναφέρουμε, ότι απ’ την στιγμή που οι «αγαπητοί» Μασόνοι,  προπαγανδίζουν, την «δωρεά οργάνων» και την τάχα μου, «θεάρεστη μεταμόσχευση», να ξέρετε ότι το  όλο θέμα βρομίζει σε όλα τα επίπεδα, από όπου και αν το πιάσει κανείς!
Στην πρώτη παράγραφο ο μασόνος Β. Π., αναφέρει ότι τάχα μου οι ζωές των ασθενούντων συνανθρώπων μας κρέμονται υπο τους «δωρητές οργάνων»!
Λές και οι διάφοροι «δωρητές» και ιατροί, έχουν, την «Θεϊκή αποστολή και εξουσία»  να αποφασίζουν, είτε εν «γνώσει και αγνοία» είτε, «εικάζοντας συννενούντες» (κατά την απαράδεκτη νομοθεσία!) για το «πάρε-φέρε» εις την ζωήν ανθρώπους(;!)
Αλλά, εάν οι Μασόνοι, πίστευαν στον Τριαδικό Θεό, τον μόνο Αληθινό, και όχι στον ψευδοθεό τους εωσφόρο ΜΑΤΣ, θα αναγνώριζαν ότι, η ζωή μας κρέμεται υπό της Πανσοφίας και Χάρης Του!«Λογική» ως ένα σημείο η σκέψη των ουμανιστών τεκτόνων! Διότι, θεοποίησαν, το αγγελικό δημιούργημα Του Θεού, Εωσφόρο, και με την πανάρχαια και πανκάκιστη συνήθεια και μέθοδο αυτού, θεοποίησαν και τον κάθε άνθρωπο ( εννοείται και τους εαυτούς των!) με την γνωστή «οφιαία ισοθεϊα» του Παραδείσου, το οποίο  πανάρχαιο εωσφορικό δόγμα των Μασόνων είναι, ο άνθρωπος να μπορεί, να γίνει θεός άνευ Του  Τριαδικού Θεού (sic)!
Στην δεύτερη παράγραφο, ο μασόνος αθρογράφος, αναφέρει, το άκρως ευχάριστο για μάς γεγονός, ότι «οι δότες δυστυχώς σπανίζουν»! Πράγμα που ευχόμαστε διακαώς, να συνεχίσει να σπανίζει, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο μας, να παραμείνει έτσι αυτή η ευλογημένη διστακτικότητα και ο αποφατισμός, κατά της «δωρεάς οργάνων», ενώ παράλληλα, προτρέπουμε, τους  φλερτάροντες με την ιδεά αυτή, της «άδωρης δωρεάς», να ερευνήσουν, σε βάθος το όλο ζήτημα πρωτού..., ενεργήσουν άκριτα και παρορμητικά! Ωστόσο, πάμε στην τρίτη παράγραφο, η οποία είναι και η ισχυρή αιτία ενεργοποίησης μας να συγγράψουμε αυτές τις λίγες σκέψεις.
Γράφει ο τέκτονας, αυτό το «βεβηλωμένο κτίσμα», βάζοντας στο στόμα των γονέων, το Θεανθρωπίνως λεχθέν: "Λάβετε, τούτο εστίν το σώμα Του"(!) μεταφορικά βεβαίως-βεβαίως, αλλά διαστροφικά και προπαγανδιστικά εμμέσως πλήν σαφώς! Τι να πεί και τι να λαλήσει κανείς, με αυτούς τους ελεϊνούς, εωσφοριστές των στοών;
Φυσικά και οι μη μασόνοι, με τοιάυτες  έωλες και αντιχριστιανικές ιδεολογίες δεν πάνε πίσω, γι’αυτό λοιπόν ας κρατάμε «μικρό μυστρί» σε όσα «χριστιανικά» φληναφήματα μας αραδιάζουν!
Από την μια αρνούνται την Θεότητα Του Θεανθρώπου Χριστού μας και τον παραδέχονται ως έναν κοινόν «μύστη» ενώ από την άλλη χρησιμοποιούν δαιμονικώς και διαστροφικώς τα Θεανδρικώς λεχθέντα Του! Από την άλλη πολεμούν διαχρονικά το Ιερό και άγιο Ευαγγέλιο και την Εκκλησία μας, ενώ ταυτόχρονα (ως μη ώφειλαν) τα χρησιμοποιούν κατά το δοκούν και ως έτυχεν, με το ιδιοτελές πάντοτε «συμφέρον των ψυχών και σωμάτων» αυτών!
Με κύριο σκοπό φυσικά(;) αλλά και δόλιο στόχο να συμπαρασύρουν τους ημιμαθείς και αμαθείς «χριστιανούς» αναγνώστες των, οι οποίοι ως άβουλα και ά-Λογα, μα κυρίως παράλογα όντα, φλερτάρουν με την εωσφορική μασονία!Παίζει, ουδείς εχέφρων άνθρωπος, με την φωτιά, χωρίς να καεί;
Γράφει επίσης, ο συμπαθής μασόνος: «Γενναία απόφαση. Υψηλός αλτρουϊσμός.»! Μόνο που  αυτός ο καϋμένος μασόνος, ούτε την σημασία και έννοια των λέξεων γνωρίζει, πολλώ περισσότερο τα υψηλά και βαθιά νοήματά των!
Πώς είναι δυνατόν, να αποφασίζουν «άλλοι» (πολιτεία, νόμοι, γιατροί, γονείς, συγγενείς…!) για την «δωρεά οργάνων», π.χ. των δικών μου οργάνων, να αποφασίζουν για μένα, χωρίς εμένα (ακόμη και οι γονείς μου!) ενώ είμαι, λόγου χάρη, «εγκεφαλικά νεκρός» (επειδή το λένε απλά κάποιοι γιατροί εμείς το χάψαμε;) και η «εικαζόμενη» ενέργεια μου (ή και η ενέργεια της απόφασης(;) των γονέων και συγγενών!), αυτή καθ’εαυτή, να θεωρείται ως «υψηλός αλτρουϊσμός» και «γενναία απόφαση» χωρίς κάν να φέρει οντολογικά και υπαρξιακά κριτήρια, να έχω «συναινέση»(!) γι’αυτήν την πράξη! Αυτό είναι ένα πράγμα και ένα θέμα, το οποίο, δεν μπορεί ακόμα να συλλάβει ο νούς και η διάνοιά μου! Ίσως, διότι το θέμα το ξεσκονίζω συχνά πυκνά, και είμαι υποψιασμένος  σε αρκετά, λόγω των σπουδών και μαθημάτων που έλαβα στη Σχολή από τον καλό καθηγητή μας κ. Ανέστη Κεσσελόπουλο, στο μάθημα της Ηθικής, ειδικές διαλέξεις και μελετήματα, περί της Βιοηθικής και Βιοθεολογίας, ενώ κατά την προσωπική συνεχιζόμενη  μου έρευνα, έχω εντοπίσει τα πολιτειακά, επιστημονικο-λογικά, νομολογιακά, φιλοσοφικά, θεολογικά, ιατρικά, κοινωνιολογικά κ.α.,  λογικά και παράλογα σφάλματά, όλων  αυτών, των επιστημών(;), αλλά και όλων των άλλων επιστητών και σημαντικών ειδικοτήτων, οι οποίοι, μέχρι ακόμα και ειδικοί τρανοί επιστήμονες, Ιεράρχες μάλιστα, «εμπλέκονται περιπλέκοντας» περισσότερο, το όλο θέμα των μεταμοσχεύσεων!
Ένα θα σας πώ για να μην πλατειάζω! Ο Μητροπολίτης Ιερόθεος Ναυπάκτου αλλά, και άλλοι εξαίρετοι επιστήμονες, έχουν γράψει θαυμάσια συγγράμματα για το όλο θέμα, όπως έχουν διοργανωθεί και επιστημονικές ημερίδες και δημόσιες συζητήσεις με ειδικούς στα θέματα αυτά, τα οποία μας τα αναλύουν με πάσαν την επιστημονική τους κατάρτιση και ιδιότητα! Πέραν της Μητροπόλεως Ναυπάκτου, θέση ξεκάθαρη και δημόσια, για το όλο ετούτο μείζον ζήτημα, έχουν πάρει, και οι Ιερές Μητροπόλεις  Γλυφάδας και Πειραιώς! Εντούτοις, επανερχόμενοι στο άρθρο, εντοπίζει κανείς, σε αυτό ειδικά το σημείο, τα εξής εκπληκτικά και ανόητα: «Δεν είναι μια απλή χειρουργική μεταφορά και εγχείριση η μεταμόσχευση οργάνων, είναι μια πρωτοφανής ενότητα του θνητού με τη νέα ζωή, είναι μια συνέχιση ζωής μέσα από ένα άλλο διαφορετικό σώμα.»!
Είναι νομίζω φανερό, οι συγκρητιστικές  (δηλαδή, το θρησκειολογικό κράμα των φιλοσοφικών ιδεών!) μασονικές διδασκαλίες, της μετενσάρκωσης αλλά και μετεμψύχωσης!Εδώ καταφαίνεται ηχηρά, ο πανάρχαιος αιρετικός Γνωστικισμός με την διαχρονική μετεξέλιξή του αλλά και σατανική μετάλαξη του, στην υπερθρησκεία του  εωσφορικού Μασονισμού!
Πόσο πιο δόλια επιτηδευμένα και προκατασκευσμένα, δαιμονικά πράγματα, επιδιώκουν όλοι αυτοί να τα παρουσιάζουν, μασόνοι και μη μασόνοι, στους Έλληνες πολίτες οι οποίοι διψάνε για «θανατερή αθανασία» άνευ, Του Τριαδικού Θεού;Ίσως έτσι, από κάποιους, να θεωρηθεί άτοπο και άστοχο που ασχολούμαστε, με τα λεχθέντα των μασόνων, αντί με τα λεχθέντα και γραφθέντα συγκεκριμένων, «ειδικών» κληρικών, μόνο που έχω να αντιτάξω ότι, μελετώντας το θέμα αρκετά καλά, έχουν ασχοληθεί ειδικά περι των «συγκεκριμένων προσώπων», σπουδαίες και χαρισματικές άλλες προσωπικότητες [3],  αρίστως ειδικοί στο θέμα, με ισχυρά και ακλόνητα επιχειρήματα κατά της «δωρεάς οργάνων»! Απομένει εσείς να τα  εντοπίσετε και να τα ερευνήσετε όλα αυτά, όσοι μάλιστα αγνοείτε την προσφάτως υφιστάμενη Ελλα-δική μας νομοθεσία περι, της «εικαζόμενης(;) νομοθεσίας» ή «συναινετικής(;) εικασίας» ή ακόμα και της«νομοθετικής(;) εικασίας», πρωτού σας «κατασπαράξουν» τα όργανα σας, υπο των κοιλιόπνευστων και  «εγκεφαλικά  νεκρών» νομοθετημάτων αλλά και υπο «εγκεφαλικά ζώντων», κυρίως ανεγκέφαλων, «χειρουργικών ανομημάτων» ή και «χειρουργικών (ν)υστερημάτων» τουτέστι,   «θεοπνεύστων υστερεκτο(ανο)μημάτων»!
Αν μη τι άλλο εάν, δεν νοιάζει εσάς τους ενήλικες το θέμα, ενδιαφερθείτε να το γνωρίσετε για χάρη των παιδιών και εγγονιών σας, τα οποία ήδη θεωρούνται νομοθετικά «ανταλλακτήρια οργάνων», εκτός και εάν καταθέσατε, την υπεύθυνη δήλωσή σας!
Αναφέρει ωστόσο, ο καϋμένος «εχθρός» του Θεανθρώπου Χριστού και της Θεανθρωπίνης Αναστάσεως Αυτού, προς κατοχύρωσιν και ευαισθητοποίηση του αναγνωστικού κοινού του και το άλλο αμίμητο, διστρέφοντας και αποδίδοντας μασονικές έννοιες (γράφε διαστροφικές παρερμηνείες ολκής!) στο «"Θανάτω θάνατον πατήσας" γιατί όχι ;»!
Πως είναι δυνατόν, άνθρωποι μασόνοι, να καπηλεύονται τις Χριστιανικές εκφράσεις μας, για να δημαγωγήσουν τον κάθε  διαδυκτιακό πικραμένο και αφελή; Φυσικά, το κερασάκι της μασονική ημιμαθείας και αμαθείας του συγκεκριμένου τέκτονα, βρίσκεται σε αυτό το σημείο: «Τα άχρηστα κάποιας στιγμής μέσα μας, μπορούν να δώσουν ζωή σε τόσους και τόσους.» Γράφοντας όμως εμείς και τονίζοντας με νόημα προς τον μασόνο Β., ότι εάν ήτο «άχρηστα» τα όργανά μας, σε κάποια συγκεκριμένη στιγμή, θα ήτο άχρηστα λογικά και για τους δότες! Διότι δεν ακούστηκε και δεν γράφτηκε ποτέ και πουθενά στην όλη επιστημονική θεματολογία, τα «άχρηστα…μέσα μας» ζωτικά όργανα, να μεταβάλλονται, δια μαγικού ή και ιατρικού τρόπου, σε χρήσιμα!
Λογικό δεν είναι αξιότιμε κύριε «φωταδιστή»;
Τα «άχρηστα…, μέσα μας», πώς μπορούνε, άραγε, να γίνουνε χρήσιμα, στους έξω συνανθρώπους μας; Θα μεταβληθούν ως χρήσιμα, αυτόματα, ιατρικά, ή μήπως έστω, μαγικά;
Εσείς οι «προοδευμένοι» μασόνοι, είναι πασίγνωστο, ότι έχετε αρκετές γνώσεις περι «μαυρόασπρης» διαβολικής μαγείας, αυτό να λέγεται!
Ή μήπως, θα «μεταποιηθούν και θα μετουσιωθούν» στα «ιατρικά χέρια» των χρησιμοθήρων «επιστημόνων ιατρών» από άχρηστα σε χρήσιμα;
Εκτός και εάν ήθελε να πεί (που σε αυτό ποντάρω όλα τα λεφτά!) ο  μασόνος, άσοφος «ποιητής», για τον άχρηστο(sic) «μέσα μας» εγκέφαλο, δηλαδή για τον άχρηστο(!) «εγκεφαλικά νεκρό» άνθρωπο, με τα χρήσιμα όμως «μέσα μας», ζωτικά  όργανά του (τα οποία εννοείται επιστημολογικά ότι πρέπει να είναι και χρήσιμα, προς κατά-χρησιν αυτών!).  Έτσι θεωρώ ότι το λαβράκι είναι, η λανθάνουσα «βέβηλη» και υπονομεύουσα γλώσσα του, η οποία, υπονόησε τα αληθή εξ ανοησίας χοντρής, με τα υποφώσκοντα διανοήματά του, στο αφελές σημείο περι «Τα άχρηστα κάποιας στιγμής μέσα μας…!»
Μόνο με ένα (ίσως και πολλά!) ηχηρό και τρανταχτό μηδίαμα, άχρι των πατωμάτων, μπορεί κανείς να χωρέσει λογικά, για όλες αυτές τις «φιλοσοφίζουσες» μωρίες και μασονοφλυαρίες, του κάθε ανίδεου εωσφοριστή, «μη βέβηλου» τέκτονα...!Αυτό που με λυπεί ειλικρινά, είναι που η γενέτειρα μου Χριστούπολη μετεβλήθη σε Μασονούπολη, τουτέστιν διαβολούπολη!
Αγαπητοί μασόνοι, ας σοβαρευτείτε επι τέλους!!!Αποταχθείτε τις ανόητες και ανόνητες  μασονικές αμπελοφιλοσοφίες σας και εντρυφύσετε παρακαλώ  σε επιστημονικά ιατρικά [4] και θεολογικά συγγράμματα! Είναι φανερόν ότι τα τεκτονικά εγχειρίδια σας, σας βλάπτουν σοβαρά, την διάνοια-λογική και ψυχοσωματική υπόστασή σας!
2. ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΤΙΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΠΡΟΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ  ΤΕΚΤΟΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣΟΝΙΚΩΝ ΣΤΟΩΝ:
Α] Ουδεμία, προετοιμασία των πολιτών έχει γίνει για να δεχθούν την «εικαζόμενη συναίνεση»! Επομένως ο όρος που έθεσε ο κ. Λοβέρδος ως προϋπόθεση, δεν έχει εκπληρωθεί!
Β] Στην «εικαζόμενη συναίνεση», μπορώ να εικάσω βάσει κάποιων δεδομένων, είναι όμως θεμιτό να βασίζεται κανείς σε εικασίες, πιθανότητες, υποθέσεις «τρίτων», επι ενός τόσο σοβαρού ζητήματος;
Γ] «Συναίνεση» σημαίνει ότι εκφράζω «σύμφωνη γνώμη». Ποιος όμως, με ποιόν, και σε τι «συναινεί» και με ποιο δικαίωμα, παρεμβαίνει «ένας τρίτος»;
Δ] Κατά την Επιστημονική και Θεολογική ημερίδα της Μητροπόλεως Γλυφάδας στις 11 Μαρτίου 2012 απεδείχθη ότι, ο λεγόμενος «εγκεφαλικός θάνατος» δεν είναι θάνατος, οπότε η «δωρεά οργάνων» γίνεται πλέον και «θεσμική δολοφονία» και «αφαίρεση ζωής»! Διότι, εκτιμά ο ειδικός επιστήμων, κ. Αθανάσιος Β. Αβραμίδης [5], ότι «πρόκειται για πλήρη ευτελισμό της προσωπικότητας του ανθρώπου» λές και είναι ένα πράγμα(res) και άψυχο αντικείμενο!
Ο σκοπός της «δωρεάς οργάνων» κύριοι τέκτονες, δεν εξαγιάζει τα μέσα, και λογικά δεν μπορεί κανείς με το «έτσι θέλω» να αρπάζει τα όργανα του συμπολίτου και συνανθρώπου του, ανά την οικουμένη, τονίζοντας έτσι ο ίδιος επιστήμων γιατρός: «καταστρέφοντας και κάθε ευγενές αίσθημα αλτρουϊσμού και αγάπης υπέρ των μεταμοσχεύσεων». Έτσι λοιπόν, ποιους να πιστέψουμε; Τους ειδικούς επιστήμονες και ιατρούς, που μας πληροφορούν αρίστως στο θέμα, ή τους ανίδεους μασόνους, που κορακίζουν παράφωνα από τα ιστολόγιά τους;
Τέλος, θεωρούμε μαζί με πολλούς άλλους, επιστήμονες και ειδικούς που φέρουν, αδιάσειστα και πειστικά επιχειρήματα, ότι η «εικαζόμενη συναίνεση» θα πρέπει πάση θυσία να καταργηθεί, και οι «αδελφοί» μασόνοι, να ράψουνε το βέβηλο αντιανθρωπιστικό στοματάκι τους, διότι ο οχετός των βλακωδών «ιδεών» τους, όζει στα πέρατα της Οικουμένης!
Με  «έντιμη-τιμή» στους  «άτιμους-ανέντιμους» των «φιλοσοφικών εργαστηρίων»…!
ο Π.Π.Ν.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
[1]  Μασονικό Ιστολόγιο:
[2]  ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ “ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΟΛΟΓΙΑ”:
[3]  ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ “ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ”:
[4] ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ “ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ-ΜΕΛΛΙΣΟΧΩΡΙΟΥ”, Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης - Ενημέρωση περί μεταμοσχεύσεων (video- 2013),
[5] ΘΕΟΔΡΟΜΙΑ, Αθανάσιος Β. Αβραμίδης, Μελέτη: “Μεταμοσχεύσεις και Εικαζόμενη Συναίνεση”, Τριμηνιαία Έκδοση Ορθοδόξου Διδαχής, Τεύχος 1, Ιανουάριος- Μάρτιος 2013, σσ. 41- 48.