Κυριακή 26 Μαΐου 2019

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για Ε.Λ.Μ.Ε Εορδαίας
ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΘΕΜΑ: ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΟΓΩ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 2016-2019


ΠΡΟΣ
Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε Εορδαίας

Παρακαλώ να με δεχτείτε σε ακρόαση για να εκθέσω ενώπιόν σας προβλήματα που προέκυψαν εντός της Σχολικής Μονάδας που υπηρετώ. Λόγω του ότι την Τετάρτη 29 του αυτού μηνός με καλούν σε προκαταρκτική έρευνα με κατηγορίες που συνέταξε ξέχωρα μικρός αριθμός γονέων του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, άνθρωποι που πιθανόν να μην έχουν επιστημονική κατάρτιση, άνθρωποι που πιθανόν να παρασύρθηκαν λόγω συναισθηματικής φόρτισής τους από παραπλανητικές δηλώσεις μαθητών που άκουσαν είτε από τα ίδια τους τα παιδιά είτε από άλλες πηγές πληροφόρησης.
Από τη  συνάντηση αυτή προσδοκώ στο μέλλον να προκύψει η υπεύθυνη «απάντηση» του συνδικαλιστικού κινήματος Εορδαίας  σε όλους εκείνους που αντιπαλεύουν με  ποικίλους τρόπους α) το δικαίωμα της ελευθερίας έκφρασης των εκπαιδευτικών, β) τα επαγγελματικά τους δικαιώματα αλλά και γ) το συνταγματικό δικαίωμα των Ελλήνων γονέων και κατ’ ουσίαν των ελληνοπαίδων να διδαχτούν ελεύθερα την ορθόδοξη Πίστη τους, την πίστη των Αγίων Πατέρων και μαζί την εθνική τους ταυτότητα, αυτή των Ελλήνων. Εννοείται και κάθε άλλη «ιδέα» περί σεβασμού στην ετερότητα.

Είναι ώρα να αναλάβουμε όλοι μαζί, είτε Ορθόδοξοι Έλληνες είτε Αλλοδαποί είτε Άθεοι την ευθύνη που μας αναλογεί, μια ευθύνη που με φρικτό «όρκο» ή δήλωση «τιμής και συνείδησης» αναλάβαμε την ημέρα της ορκωμοσίας μας.

Χρέος και ευθύνη όλων μας, είναι να φυλάξουμε τη μεγάλη και σωστική Οικουμενική πίστη, την «ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» και μόνο αυτήν να διδάξουμε σε όλους εντός της ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ και εκτός αυτής, δηλαδή ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ.

Δημήτριος Β. Εμμανουήλ
Πτολεμαΐδα 26 Μαΐου 2019   

Υ.Γ.
Αυτή η «ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ» αποτελεί και μία πρόκληση σε όλες εκείνες  τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που προ ολίγων ημερών ζήτησαν την ψήφο των συναδέλφων και είχαν το θάρρος να θίξουν πέρα των οικονομικών προβλημάτων του κλάδου μας και αυτό της «Θεματικής Εβδομάδας 2019».
Είναι ώρα να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί.