Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΕΝ ΓΝΩΣΤΟΙΣ "ΜΕΤΟΙΚΟΣ" ΕΙΠΕ: με τη χλιαρότατη αντίδρασή του, ουσιαστικά έβαλε «πλάτη» στα προγράμματα κακοπαιδείας του Κ.Γαβρόγλου, υποσκάπτοντας το αύριο της ορθοδόξου παιδείας

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε ρόλο φθηνού προπαγανδιστή!


Γράφει ο Μέτοικος
αρθρογραφεί για katanixi.gr
Η νιότη του έδειχνε πως θα γινόταν άλλος!
Ζήτησε πνεύμα ηγεμονικό, για να γίνει πρόμαχος Ορθόδοξων Δογμάτων, λησμονώντας στις αιτήσεις του να του δοθεί και πνεύμα σωφροσύνης.
Το πρώτο πνεύμα, έκανε τον κ. Ιερώνυμο, μέλος της εκκλησίας της Λαοδίκειας! 
Για να διατηρήσει αλώβητη την «ηγεμονία» του, έγινε χλιαρός στην υπεράσπιση όσων ορκίστηκε πως θα προστατεύσει. 
Συμμάχησε με την κοσμική εξουσία και, για την υποστήριξή της, υπονόμευσε εάν δεν πούλησε τους αγώνες των Ελλήνων, όταν η κυβέρνηση των εθνομηδενιστών ξεπουλούσε στους Σλάβους το όνομα της Μακεδονίας ενώ, με τη χλιαρότατη αντίδρασή του, ουσιαστικά έβαλε «πλάτη» στα προγράμματα κακοπαιδείας του Κ.Γαβρόγλου, υποσκάπτοντας το αύριο της ορθοδόξου παιδείας.

Σήμερα, ο χλιαρός στην υποστήριξη της Ορθοδόξου Πίστεως Αρχιεπίσκοπος κ.Ιερώνυμος, όπως περίτρανα έδειξε με τη στάση του στην κακοσύνοδο του Κολυμπαρίου, συμπροσευχήθηκε με τον σχισματικό Επιφάνιο Ντουμένκο και τον κ. Βαρθολομαίο, μέσα σε Ορθόδοξη Εκκλησία! ενώ, προσεχώς, ο υπόθερμος και στα Εθνικά θέματα Αρχιεπίσκοπος, όπως και η περί αυτόν Σύνοδος, ετοιμάζονται για την αναγνώριση των σχισματικών της Ουκρανίας, πράξη πολιτικά παράλογη και εκκλησιαστικά παράνομη καθώς, πέρα από την αιώνια ντροπή για όσους αναγνωρίσουν αφορισμένους, σχισματικούς και αιρετικούς, θα περιορίσει τις διπλωματικές επιλογές της Ελλάδας, καθώς θα στρέψει εναντίον της όλο το σλάβικο κόσμο, ενώ θα απομονώσει την Εκκλησία της από τις Ορθόδοξες Εκκλησίες της οικουμένης.
Ο Αρχιεπίσκοπος κ.Ιερώνυμος υπήρξε οξύς, σαν «ηπειρώτικη» φλογέρα εκεί, και μόνον εκεί, που αμφισβητήθηκε το ηγεμονικό του πνεύμα, ενώ τα έργα του για την Ορθόδοξη Εκκλησία ούτε «ψυχρά μα ούτε ζεστά είναι» έτσι επειδή είναι χλιαρά, και ούτε ψυχρά ούτε ζεστά, το χριστεπώνυμο πλήρωμα τα εμέσει.
Η απουσία του δευτέρου πνεύματος, του πνεύματος σωφροσύνης, έκανε τον κ. Ιερώνυμο αλαζόνα! 
Επιδεικτικά αγνόησε το Συνοδικό Σύστημα λειτουργίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και, ανέθεσε σε ομάδα δικών του ανθρώπων, να ετοιμάσουν ερήμην του σώματος της Ιεραρχίας, σχέδιο αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, ενταγμένο στα προεκλογικά πλάνα του ΣΥΡΙΖΑ.
Το «σχέδιο» ξεπουλήματος των προϋποθέσεων αξιοπρεπούς διαβίωσης των κληρικών και των οικογενειών τους, ανακοίνωσε ως ολοκληρωμένη συμφωνία ο ίδιος ο Α.Τσίπρας παρουσία του κ. Ιερώνυμου, που κατάπιε τη γλώσσα του όταν η κυβέρνηση γνωστοποίησε την πρόθεσή της να μετατρέψει την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος, σε ιδιωτική εταιρεία με κρατική επιδότηση! 
Χωρίς πνεύμα σωφροσύνης, ο Αρχιεπίσκοπος κ.Ιερώνυμος υποστηρίζει πως: «Γίναμε μάρτυρες μιας παρεξηγήσεως σε μια συζήτηση μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας», προσπαθώντας να μετατρέψει, ακόμα και μετά το στραπάτσο του ηγεμονικού πνεύματός του, την τελειωμένη συμφωνία του με τον Α.Τσίπρα, σε τάχα σχέδιο συζήτησης, νομίζοντας πως τόσο ο Ιερός κλήρος όσο και το χριστεπώνυμο πλήρωμα έχουν μνήμη κοντή και ξέχασαν την πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετήσει τη μισθοδοσία των κληρικών, με βάση τη συμφωνία του «παλιατζή».
Χωρίς πνεύμα σωφροσύνης ο κ. Ιερώνυμος προχωρά ακόμα παραπέρα. Μεταμορφώνεται σε διαπρύσιο προπαγανδιστή της εξουσίας, που στήριξε και τον στήριξε. 
Υποστηρίζει ο κ. Ιερώνυμος πως: «Ένας πρωθυπουργός μέσα σε διακόσια χρόνια, λέει «Ναι, πήραμε την περιουσία της Εκκλησίας. Δεν σας αποζημιώσαμε». Αυτό το παίρνει ο αέρας;». 
Τι σημαίνει «αυτό το παίρνει ο αέρας»; Πως αξίζει πολιτικής στηρίξεως ο άθεος πρωθυπουργός, ο διώκτης και υπονομευτής της ορθοδόξου παιδείας επειδή, κατά τον κ. Ιερώνυμο, μέσα σε «διακόσια χρόνια» ήταν τάχα, ο μόνος που αναγνώρισε ότι το δημόσιο πήρε την περιουσία της Εκκλησίας;
Κατ’ αρχάς, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος λέει ψέματα, παραποιώντας ενσυνείδητα την ιστορία! Που βρήκε τα «διακόσια χρόνια»; Μετρά από την εποχή του βασιλικού διατάγματος του 1834 για τη διαχείριση της δημευμένης περιουσίας των διαλελλυμένων Μονών από τους Βαυαρούς;
Η πρώτη μεγάλη παραχώρηση γης από την Εκκλησία της Ελλάδος έγινε την δεκαετία 1922-1932. Η δεύτερη με τη «Σύμβαση (18/9/1952) περί εξαγοράς υπό του Δημοσίου κτημάτων της Εκκλησίας προς αποκατάσταση ακτημόνων».
Ο Αρχιεπίσκοπος κ.Ιερώνυμος, αντιγράφοντας τους φθηνούς προπαγανδιστές της ΕΡΤ στην παρουσίαση του βιβλίου: «Ο Μοναχισμός και το νεοσύστατο Ελληνικό Κράτος», αντί να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση του Α.Τσίπρα να διαγράψει ο υπουργός του Κ. Γαβρόγλου το θρήσκευμα από τα απολυτήρια των Σχολείων της Πατρίδας μας, φόρτωσε στον λόγο του το : «Ένας πρωθυπουργός μέσα σε διακόσια χρόνια…» για να εντυπωσιάσει και να προδιαθέσει θετικά το ακροατήριο, στο πρόσωπο ενός τάχα «αντικειμενικού» φίλου της Εκκλησίας!
Κατά τρόπο δαιμονικά παράδοξο, την μοναδική έως σήμερα έμμεση αλλά σαφέστατη αναγνώριση της πράγματι γενναίας προσφοράς γης από την Εκκλησία, έκανε ένας άλλος διώκτης της Ορθοδόξου Πίστεως, ο πρωθυπουργός που διέγραψε το θρήσκευμα από τις ταυτότητες, ο Κώστας Σημίτης με τον νόμο 4111/2013 που εντάσσει τον ειδικό λογαριασμό του νόμου 536/1945 για τη μισθοδοσία του κλήρου, στον κρατικό προϋπολογισμό.
Η συμφωνία, η τελειωμένη συμφωνία Ιερώνυμου–Τσίπρα ήταν μια χαριστική πράξη του Αρχιεπισκόπου σε βάρος της Εκκλησίας και προς όφελος μιας φίλτατης σε αυτόν πολιτικής εξουσίας, την οποία ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος επιμένει, δυστυχώς, να στηρίζει ως φτηνός προπαγανδιστής όπου σταθεί και όπου βρεθεί.