Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ RFID ΤΣΙΠΑΚΙ ΤΟΥ ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ ! - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ COVID_19 - ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ

ΣΧΟΛΙΟ-ΑΡΘΡΟ:   ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: Τώρα πάλι παρουσιάσθηκε μιὰ ἀρρώστια, γιὰ τὴν ὁποία βρῆκαν ἕνα ἐμβόλιο ποὺ θὰ εἶναι ὑποχρεωτικὸ καί, γιὰ νὰ τὸ κάνη κανείς, θὰ τὸν σφραγίζουν.




Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προτείνει να βάλουμε το τσιπάκι του Μπιλ Γκέιτς – Είσαστε έτοιμοι να βουλωθείτε με το τσιπάκι;;; (Βίντεο)


Βγήκε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, να μας πει ξαφνικά εν μέσω κορωνοϊού για το ηλεκτρονικό τσιπάκι που θα πρέπει να θεσπιστεί στην χώρα μας, το οποίο θα φέρουν πάνω τους οι πολίτες για την συλλογή ιατρικών δεδομένων, μετά την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.
Κι αυτό, με πρόσχημα, την καλύτερη διαφύλαξη της κοινωνίας από τον κορωναϊό…


Ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ γενικά εμφανίστηκε υπερασπιστής των απαγορεύσεων της κυβέρνηση και αναφέρθηκε στο ζήτημα με το ηλεκτρονικό τσιπάκι μιλώντας για το κλείσιμο των εκκλησιών τις ημέρες του Πάσχα λέγοντας ότι «δεν παρεμποδίζεται η λατρεία, δεν θίγεται το μυστήριο της θείας ευχαριστίας, αλλά παρεμποδίζεται η σωματική κίνηση και το δικαίωμα του συνέρχεστε, άρα και για θρησκευτικούς λόγους, των πολιτών, όχι των πιστών, για λόγους σεβασμού της δημόσιας υγείας και της ζωής των μελών της κοινωνίας».
Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τη τεχνολογία που θα έρθει για την διαπίστωση των κρουσμάτων θέτοντας: «Την πρόταση του Μπιλ Γκέιτς για να υπάρχει ένα μικροτσιπς, το οποίο να το φέρει κάθε άνθρωπος κι έτσι να έχουμε βιομετρικά δεδομένα σε σχέση με τον ιό ή, σε σχέση με άλλες πανδημικές κρίσεις.

Οι λοιμωξιολόγοι και ο ΠΟΥ έχουνε πει «κοινωνική αποστασιοποίηση». Μην κυκλοφορείται, μείνετε σπίτια σας.

Εάν αρθεί το μέτρο αυτό της απαγόρευσης κυκλοφορίας και εισηγηθούν κάποιοι περιορισμούς στα προσωπικά δεδομένα, παρακολούθηση, επεξεργασία δεδομένων υγείας, τα οποία είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, πράγματι θα βρεθούμε μπροστά σε μία νέα γενιά προβλημάτων που απασχολούν και την ευρωπαϊκή σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μπορεί να τεθούν προβλήματα τέτοια που αφορούν τα #προσωπικάδεδομένα, άρα εκεί θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, στο τι θα θεωρήσουμε ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο ή πληροφορία επιδημιολογικού χαρακτήρα που αφορά τη δημόσια υγεία και άρα μπορεί να την συλλέγει.

Από κει πέρα κάθε πολιτικό σύστημα και κάθε πολίτευμα, ανάλογα με τον πολιτισμό του, την εμπειρία του, την ιστορία του και την ευαισθησία του, μεταχειρίζεται τα θέματα αυτά. Και κάθε κοινωνία των πολιτών, πρέπει να εκφράζει και την δική της ευαισθησία και τη δική της συμμετοχή στο πρόβλημα, ώστε να μην φτάσουμε πράγματι στην απειλή της ιδιώτικότητας και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Θα αλλάξει συνολικά και παγκόσμια η αντίληψη για τη δημόσια υγεία και αυτό μπορεί να θέσει σε δοκιμασία και τα δικαιώματα και την δημοκρατία. Πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί, προνοητικοί και ευαίσθητοι».

Και έκλεισε λέγοντας: «Ας είμαστε πειθαρχημένοι και τυχεροί».



https://www.youtube.com/watch?v=g2KAmuZwqPU&feature=emb_logo