Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Κεραμέως για Θεία Κοινωνία: «Δεν υπεισερχόμαστε σε θέματα πίστης» ωστόσο, ότι οι επιστήμονες έχουν αποφανθεί για τους τρόπους μετάδοσης του νέου κορωνοϊού μεταξύ των οποίων είναι και το σάλιο.

καὶ ἐπὶ τὴν δεξιάν μου χείρα ἔδωκαν κάλαμον (και στο δεξιό μου χέρι έδωσαν καλάμι) 5. ἵνα συντρίψω αὐτοὺς ὡς σκεύη κεραμέως


30-04-20 H Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Ν.Κεραμέως στο ΣΚΑΙ ...
Οι εκκλησίες ανοίγουν υπό όρους, διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, με συνέντευξή της στο ΣΚΑΙ.
Το ερώτημα για τη Θεία Ευχαριστία από 12.45 κ.εξ.
Υπογράμμισε ότι είναι πολύ πιθανόν οι μάσκες να είναι υποχρεωτικές, καθώς στους ναούς πηγαίνουν και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, και οι ειδικοί έχουν αποφανθεί επ΄αυτού.
Ερωτηθείσα για το θέμα της Θείας Κοινωνίας, η κ. Κεραμέως επανέλαβε ότι δεν «υπεισερχόμαστε σε θέματα πίστης». Υπογράμμισε ωστόσο, ότι οι επιστήμονες έχουν αποφανθεί για τους τρόπους μετάδοσης του νέου κορωνοϊού μεταξύ των οποίων είναι και το σάλιο.
Η υπουργός υπογράμμισε ότι η Εκκλησία αλλά και οι πιστοί έχουν επιδείξει εξαιρετικά υπεύθυνη στάση το τελευταίο διάστημα και κυρίως τις ημέρες του Πάσχα «και τους ευχαριστούμε για αυτό»
Πρόσθεσε τέλος, ότι θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης που θα ισχύσουν στους ναούς μόλις επιτραπεί η παρουσία πιστών στις Ιερές Ακολουθίες και τη Θεία Λειτουργία.
Κατόπιν τούτου, ανακύπτει μείζον θέμα για την υπουργό, με το οποίο τάχιστα θα πρέπει να ασχοληθεί η εκκλησιαστική διοίκηση, και να δράσει επί τη βάσει των όσων διακελεύουν, σχετικώς, οι ιεροί κανόνες.
Νισάφι πια!