Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

ΛΕΝΕ ΠΩΣ Μακάρι να έχουμε ένα εμβόλιο μέχρι το τέλος του χρόνου, θα το πάρουν όλοι και θα προστατευτούν

ΣΧΟΛΙΟ: Το πρώτο πρόβλημά μας είναι ο ιός του κορονωιού. Δεύτερο, τα περιοριστικά μέτρα. Το τρίτο πρόβλημα; Ακούστε: Ο ΤΡΟΠΟΣ ΑΡΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ! Δηλαδή, ό,τι έχει σχέση με την "Κυριαρχία του Σατανά... Η γη θα στενάζει κάτω απ΄τη φοβερή και τυραννική κυριαρχία του." (πατήρ Φιλόθεος Ζερβάκος)

                                                                         

Σωτήρης Τσιόδρας: "Μακάρι να έχουμε ένα εμβόλιο μέχρι το τέλος του χρόνου, θα το πάρουν όλοι και θα προστατευτούν"


Πολλές αναφορές γίνονται από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα στα εμβόλια κατά την καθημερινή ενημέρωση του προς τους δημοσιογράφους και τον λαό.
Με δεδομένη την επιρροή του στην κυβέρνηση θα πρέπει να διαβάζει κανείς προσεκτικά όσα λέει για να καταλάβει τι σχεδιάζεται για την επόμενη μέρα και τον τρόπο άρσης των μέτρων περιορισμού. 


Μόλις λίγες μέρες πριν ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ξεκάθαρα έκανε λόγο για μαζικό εμβολιασμό των πολιτών όταν βρεθεί εμβόλιο. 

Αλλά και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση των πολιτών στις 15/4/2020 ανέφερε μεταξύ άλλων: "Το εμβόλιο ναι, θα αργήσει. Η οριστική εκρίζωση του ιού θα γινόταν αν ταυτόχρονα κινούταν με την ίδια ταχύτητα σε όλες τις χώρες, ταυτόχρονα όλοι παίρναμε τα ίδια μέτρα και καταφέρναμε να έχουμε το παράδειγμα της Ελλάδας και να σβήσει η πορεία του ιού. Δεν γίνεται.
Άρα αυτό που θα γίνει και ο τρόπος που θα σβήσει ο ιός, θα είναι ή το αποτελεσματικό εμβόλιο όταν θα έρθει. Σίγουρα μέχρι τότε. οι αποτελεσματικές θεραπείες θα μας βοηθούν να τον καταπολεμήσουμε καλύτερα και τα μέτρα όταν αυτά απαιτούνται.
Όσο περνά ο καιρός, και αυτά που λέει ο αγαπητός κύριος Βενιζέλος, επαναληπτικά lockdown μπορεί να απαιτηθούν, μπορεί να μην απαιτηθούν, ανάλογα με την πορεία που θα έχει η κοινωνία, με τον τρόπο που θα ζούμε, με την υγιεινή. Πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ, θα αυξάνεται σιγά-σιγά και η ανοσία. Θα το περνάνε κάποιοι, οι οποίοι θα γίνονται όλο και περισσότεροι, αυτή τη στιγμή είναι λίγοι. Αλλά όταν θα γίνουν ένας αρκετά σημαντικός αριθμός, τότε νομίζω θα σταματήσει και θα σβήσει και ο ιός.
Όπως είδατε όμως, οι μαθηματικές μας εκτιμήσεις μάς μιλάνε για δυο χρόνια ακόμα. Μακάρι να είναι λάθος οι εκτιμήσεις, εγώ αυτό θα πω. Μακάρι να έχουμε ένα εμβόλιο μέχρι το τέλος του χρόνου το οποίο μαζικά θα παραχθεί, δεν θα υπάρχει μονοπώλιο, θα δίνεται σε όλο τον κόσμο δωρεάν, δεν θα υπάρχουν πατέντες. Θα υπάρξει μια κοινωνική αλληλεγγύη, θα το πάρουν όλοι και θα προστατευτούν".

Αυτό που δεν ξεκαθαρίζουν μέχρι στιγμής οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης είναι εάν ο εμβολιασμός θα επιβληθεί με τρόπο υποχρεωτικό σε όλους τους πολίτες ή σε ομάδες πολιτών που θα επιλεγούν με κριτήρια της κυβέρνησης και εάν θα γίνει εφαρμογή των διατάξεων περί υποχρεωτικού εμβολιασμού που πέρασαν σε νόμο μόλις τον Μάρτιο.