Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΘΑ ΤΙΝΑΧΘΗ ΟΠΩΣ Η ΕΛΑΙΑ (ΜΕΡΟΣ Γ')


Η διαφθορά μας συντελείται με βήμα ταχύ.   Η Επίσημος Εκκλησία κοιμάται τον Βαρούχειον, ελάχισται ριπαί πίπτουν κατά του Εωσφόρου παρά ιδιωτών..." ( ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ Ν. ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ )



Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΘΑ ΤΙΝΑΧΘΗ ΟΠΩΣ Η ΕΛΑΙΑ
(ΜΕΡΟΣ Γ')

«Ταύτα πάντα έσται εν τη γη εν μέσω των εθνών, ον τρόπον εάν τις καλαμήσει ελαίαν, ούτως καλαμήσονται αυτούς».            (Ησαΐας, Προφ. 24-13)



       
    Και διατί, ω Προφήτα του Θεού, διατί η μεγίστη αυτή συμφορά; Ο Προφήτης Ησαΐας απαντά: η γη ηνόμησε δια τους κατοικούντας αυτήν, διότι παρήλθοσαν τον νόμον και ήλλαξαν τα προστάγματα, διαθήκην αιώνιον.
      

     «Η γη ηνόμησε δια τους κατοικούντας αυτήν» λέγει ο Προφήτης. Αλλά πότε ηνόμησαν οι άνθρωποι, τόσον όσον επί των ημερών μας;  Ρίψατε ένα βλέμμα εις την γην και θα ίδετε, ότι δεν υπάρχει σημείον της υδρογείου σφαίρας που να αφήκεν αμόλυντον ο άνθρωπος. Το πάν εμόλυνε με τα απαίσια εγκλήματά του. Ο άνθρωπος του 20ου αιώνος υπερηφανευθείς δια την επισστήμην του ύψωσε σημαίαν ανταρσίας κατά της θεότητος, εποδοπάτησε τον κώδικα της ηθικής και εκυλίσθη εις τον βόρβορον.  Εμόλυνε την γην, την θάλασσαν, τον αέρα, εμόλυνε και τους αιθέρας ακόμη με τα πορνικά άσματα που μεταδίδει η ραδιοφωνία από το εν άκρον εις το άλλο.  Τεράστιος οργανισμός, το περιβόητον «Χόλλυγουντ» συντηρεί αγέλην διεφθαρμένων γυναικών, τας οποίας στολίζει με περιδέραια αδαμάντων δια να εμφανίζωνται προκλητικαί επί των κινηματογραφικών ταινιών και να σκορπούν παντού το νίασμα της αμαρτίας.  Η αισχρά ηδονή απεθεώθη εν τω προσώπο των διεθνών τούτων πορνών.  Οι νέοι και αι νεανίδες των μεγάλων πόλεων της Αμερικής και της Ευρώπης δεν ομιλούν δια τίποτε άλλο παρά δια το μειδίαμα του α ή του β κινηματογραφικού αστέρος, και τρέφουν την φαντασία των με βόρβορον. Πελώριον κύμα λαγνείας κινδυνεύει να πνίξη τον κόσμον.
Εκ παραλλήλου προς την λατρείαν της σαρκός, συμβαδίζει και η λατρεία του Μαμμωνά. Γυνή και χρήμα, ιδού οι δύο πόλοι του διεφθαρμένου κόσμου.  Σπήλαια ανοίγονται δια να κρύψουν το κίτρινο νόμισμα, μανία, λύσσα πλουτισμού κατατρώγει τας ψυχάς, οικονομικοί οργανισμοί, ανώνυμοι εταιρείαι εξαπλώνουν τας πλοκάμους των δια να υποδουλώσουν οικονομικώς την γην.  Και παρά τους ουρανοξύστας αι καλύβαι και παρά την μυθώδη χλιδήν η πενία η αφάνταστος.  Και μέσα εις την φυλαργυρίαν, την πλεονεξίαν,  την αδικίαν, την ακολασίαν, την κενοδοξίαν, την σκανδαλώδη ζωήν των αστικών καθεστώτων γεννώνται και ευρίσκουν άφθονη ύμην, βόσκουν και παχύνονται και γιγαντούνται όλα της θηρία της αβύσσου, όλαι αι αιρέσεις και αι πλάναι, όλα τα άθεα και αντιχριστιανικά συστήματα των ημερών μας, των οποίων ηγείται η μασονία και ακολουθεί ο άθεος κομμουνισμός.   Και ως επιστέγασμα της όλης καταστάσεως ιδού και οι χιλιασταί, οι ψευδοπροφήται, οι οποίοι με τα απατηλά συνθήματά των παρασύρουν πολλάς ψυχάς εις την απώλειαν. Σημεία των καιρών.
      
      Αληθώς, ως λέγει ο Προφήτης, «κατίσχυσεν επί της γης η ανομία». Κατίσχυνεν εις τα έθνη τα μεγάλα η ανομία.  Και εις τα μικρά ακόμη.  Και εις την Πατρίδα μας την Ελλάδα !  Αλλοίμονον !  Δυστυχώς και εδώ εις τον μαρτυρικόν μας τόπον η ανομία έχει σημειώσει μεγάλας κατακτήσεις.  Ενώ ως Χριστιανοί και Έλληνες θα έπρεπε να μείνωμεν ακλόνητοι επί την πέτραν της Ορθοδόξου Πίστεως, δυστυχώς παρεσύρθημεν από τα διεθνή ρεύματα της αμαρτίας, καταντήσαμεν ανεμόμυλοι των εθνών, εμιμήθημεν τα αίχη των Ευρωπαίων, «ηλλάξαμεν τα προστάγματα»  «διαθήκην αιώνιον», ήθη και έθιμα της Χριστιανικής Πατρίδος μας που έσταζον από το άρωμα της ευαγγελικής αρετής. Καλπάζομεν προς όλεθρον.  Η διαφθορά μας συντελείται με βήμα ταχύ.   Η Επίσημος Εκκλησία κοιμάται τον Βαρούχειον, ελάχισται ριπαί πίπτουν κατά του Εωσφόρου παρά ιδιωτών, τα δε σκάνδαλα μερίδος των ρασοφόρων φθάνοντα και μέχρι των καθημερινών εφημερίδων, ωθούν την κοινωνίαν προς μείζονα διαφθοράν, ίνα πραγματοποιηθή και εν ημίν η τρομερά προφητεία του Ησαΐου:  «έσται ο λαός ως ο ιερεύς».

      Γράφομεν υπερβολάς;


«ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ», ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ Ν. ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΕΚΔΟΣΙΑ Β’ «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», ΑΘΗΝΑΙ 1993, Σελ. 231-233