Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Το Διοικητικό Δικαστήριο στο Düsseldorf ακύρωσε διάταξη περί γενικής μασκοφορίας!


Το Διοικητικό Δικαστήριο στο Düsseldorf ακύρωσε διάταξη περί γενικής μασκοφορίας!

Του Κωνσταντίνου Βαθιώτη, Αναπλ. Καθηγητή Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής ΔΠΘ

 Σε αντίθεση με την παρανοϊκή ελληνική κυβέρνηση, η οποία αντιμετωπίζει τους πολίτες σαν να είναι χειρότεροι κι από ζώα, σε άλλες χώρες, όπως π.χ. στην Γερμανία, η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους είναι υποχρεωτική, μόνο εφόσον πιθανολογείται η επαφή με άλλα πρόσωπα που κινούνται σε κοντινή απόσταση.

Ωστόσο, διοικητικό δικαστήριο του Düsseldorf ακύρωσε την διάταξη περί γενικής μασκοφορίας [allgemeine Maskenpflicht] στους εξωτερικούς χώρους, δικαιώνοντας πολίτη ο οποίος προσέφυγε εναντίον της.

Ειδικότερα, εκρίθη παράνομη η θεσπισθείσα υποχρέωση για χρήση μάσκας στους δρόμους, όταν «λόγω *ώ ρ α ς*, *χ ώ ρ ο υ* και *σ υ χ ν ό τ η τ α ς διελεύσεως πεζών* δ ε ν είναι αντικειμενικώς αποκεκλεισμένο το ε ν δ ε χ ό μ ε ν ο να υπάρξει σ υ γ χ ρ ω τ ι σ μ ό ς με άλλα πρόσωπα σε απόσταση μ ι κ ρ ό τ ε ρ η των π έ ν τ ε μέτρων».

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι ο πολίτης, καθ’ ον τρόπον είναι διατυπωμένη η επίμαχη διάταξη, δ ε ν μπορεί να α ν τ ι λ η φ θ ε ί με σ α φ ή ν ε ι α ποια είναι η κατά νόμον αξιούμενη από αυτόν συμπεριφορά.

Επιπλέον, ο ορισμός των 5 μέτρων ως ελάχιστη απόσταση ασφαλείας θεωρήθηκε α μ φ ι β ό λ ο υ ορθότητος, δεδομένου ότι η απόσταση αυτή υ π ε ρ β α ί ν ε ι κατά πολύ εκείνη του 1,5 μέτρου που ορίζεται στον ομοσπονδιακό προστατευτικό κανονισμό της Γερμανίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Έχοντας προ οφθαλμών την ανωτέρω δικαστική κρίση, ας αντιληφθούμε σε ποια χώρα ζούμε και ποιοι προχειρολάγνοι κρατούν στα χέρια τους το νομοθετικό και εκτελεστικό πηδάλιο. Πετάμε ένα συνθηματικό “μάσκα παντού” και γαία πυρί μιχθήτω.

Το Σ ύ ν τ α γ μ α και ειδικότερα η αρχή της α ν α λ ο γ ι κ ό τ η τ α ς έχει καταστεί προ πολλού α ό ρ α τ η, προφανώς λόγω του “αόρατου εχθρού” που μας πολεμά λυσσαλέα εδώ και εννέα μήνες.

Και ενώ ισχύει το εμετικό-αφοριστικό-τυφλό “μάσκα παντού”, οι υγειονομικοί δικτάτορες επιβάλλουν και απαγόρευση κυκλοφορίας. Ο μέσος συνετός πολίτης (προδήλως είδος εν ανεπαρκεία σε αυτήν την χώρα) αναρωτιέται:

Αφού όλοι είναι υποταγμένοι και κυκλοφορούν νυχθημερόν ωσάν ζομπάνθρωποι, σε τι αποσκοπεί και τι εγγυάται η χ ο υ ν τ ι κ ή-ν α ζ ι σ τ ι κ ή, οπωσδήποτε συνταγματικά α ν ώ μ α λ η απαγόρευση της βραδινής κυκλοφορίας;

Σκεφτείτε τι γνώμη θα σχηματίζατε για έναν πατέρα που δεν δίνει ένα απλό χαστούκι στο παιδί του για να μην ξανακάνει την σκανταλιά του, αλλά σε κραυγαλέα δυσαναλογία προς την απαξία της σκανταλιάς, τον κλειδώσει στο δωμάτιό του για τρεις ολόκληρες εβδομάδες. Δεν θα λέγατε τότε ότι ο πατέρας αυτός είναι βάρβαρος και απολίτιστος; Όταν, λοιπόν, μας συμπεριφέρονται κατ’ αντίστοιχο τρόπο οι κυβερνήτες και οι υγειονομικοί διαχειριστές, αγνοώντας την αρχή της αναλογικότητος, έναν από τους “καθρέφτες” του κράτους Δικαίου, δεν πρέπει να παραδεχθούμε ότι ενεργούν ως τύραννοι;

Επιτέλους, συνέλθετε! Έχει χαθεί η στοιχειώδης νομική και κοινή λογική! Και πρέπει να συνέλθετε όχι μόνο εσείς που κυβερνάτε υπό το κράτος ενός πρωτοφανούς πανικού, αλλά και εσείς οι πολίτες που δεχθήκατε να μετατραπείτε σε άβουλες και προπάντων αυτοκαταστροφικές μαριονέτες.

Για τους “ειδικούς” της νομικής επιστήμης, ιδίως δε τους συνταγματολόγους, που έχουν καταπιεί την γλώσσα τους, δεν υπάρχουν λόγια…

 Πηγή: https://deutsch.rt.com/inland/108972-verwaltungsgericht-kippt-allgemeine-maskenpflicht-in/?fbclid=IwAR1vFdx1vUR9QMAPdD0mSGzXJW8eqEV8qsK2SiRm7M_-Yq0SH721SvWdudk

 https://www.facebook.com/kvathiot

enromiosini