Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛIΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ

 

 ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛIΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ ΣΕ 500 ΝΕΟΥΣ (Απόσπασμα Κατηχητικού μαθήματος σε (500) φοιτητάς & εργαζόμενους νέους από τον Μητροπολίτη Φλωρίνης π. Αυγουστίνο, στην Αθήνα στις 24/2/1963)

1) Έρχεται θύελλα…
2) Άνθρωποι που θα μοιάζουν με τους βατράχους…
3) Θα ερθη μερα, που στην Ελλάδα δεν θα χτυπήσουν οι καμπανες το Πασχα… Είμαστε ανάξιοι & στο ναό & στην Θεία λειτουργία να πάμε & θα μας τα στερήση ο Θεός όλα αυτα.
4) Η Αληθινή χαρά βρίσκεται μονάχα κοντά στο Χριστό. Υπάρχει η χαρά των αγγέλων & αρχαγγέλων. Η χαρά της προσευχής. Προσευχηθείτε, για να την απολαύσετε. Υπάρχει η χαρά του εκκλησιασμού, η χαρά της Θείας Κοινωνίας, η χαρά της αγαπης, της ελεημοσύνης & της συγνώμης. Υπάρχει η χαρά του ΘΕΟΥ.


Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος: « Σαν μια φωνή διαμαρτυρίας είνε αυτό, διότι έρχεται θύελλα μεγάλη η οποία θα μας σαρώση όλους και παπάδες και…

Εμείς νομίζουμε ότι ο κόσμος αυτός δεν έχει αφέντη. Το κάθε σπίτι έχει αφέντη και ο κόσμος αυτός έχει

Αφέντη του τον Θεό.

Και ο ιεροκήρυκας έχει κάποιες χαρές στον κόσμο αυτό. Την χαρά που πάντοτε δοκιμάζω και ιδιαιτέρως απόψε είναι οι νέοι. Είνε η ταξιαρχία, δεν είνε απλώς λόχος, ούτε τάγμα, είναι ταξιαρχία, ταξιαρχία Λέγεων. Και αλοίμονο παιδιά ύστερα από το κήρυγμα αυτό αν πάτε… Που θα πάτε με ενδιαφέρει, γιατί λέει κάπου στο Ευαγγέλιο, στην Αποκάλυψη ότι θα παρουσιαστούν άνθρωποι που θα μοιάζουν με βατράχους. Δηλαδή τι θα πη αυτό; Είδατε τον βάτραχο; Μια στην στεριά, μια στο νερό. Και οι χλιαροί οι χριστιανοί είναι οι βάτραχοι, μια με το Θεό, μια με τον διάολο.

Τώρα εδώ μέσα σαν άγγελοι σας βλέπω, όταν βγήτε έξω, που θα πάτε;


Να το θυμάστε, γράψατέ το, εγώ τουλάχιστo δεν θέλω να ζω τότε.
Θα έρθη μέρα, που στην Ελλάδα δεν θα χτυπήσουν οι καμπάνες το Πάσχα. Έρχονται, πλησιάζουν οι ημέρες αυτές. Είμαστε ανάξιοι και στο ναό και στην Θεία λειτουργία να πάμε και θα μας τα στερρήση ο Θεός όλα αυτά.

Θα έρθη η ημέρα αυτή, αλλά και αν γκρεμίσουν όλα τα κωδονοστάσια, όπως οι Τουρκαλάδες, διάβαζα πρόχθες ότι εκεί στην Καισάρεια είναι 25 ναοί Βυζαντινοί και οι Τουρκαλάδες οι φίλοι μας, θα τους πάρουν, για να τους κάνουν ψυγεία και άλλους δεν ξέρω τι θα τους κάνουν.

25 ναοί που μείνανε και δεν μπορούν ούτε με δυναμίτη να τους ανατινάξουν. Εκεί που αιώνες ολόκληρους οι χριστιανοί λατρεύαν τον Θεό, τώρα πάνε μέσα και κατουράν οι Τουρκαλάδες.

Αυτό που έπαθαν στην Μικρά Ασία θα το πάθουμε και εμείς εάν δεν ξυπνήσουμε και δεν κάνουμε την αγίαν επανάσταση του Χριστού. Και εάν εμείς εδώ αρνηθούμε τον Θεό, ταξιαρχία όχι ανθρώπων, αλλά αγγέλων και αρχαγγέλων υμνούν ακαταπαύστος τον Κύριο «… άγγελοι υμνούσιν εν ουρανοίς και ημείς τους επιγής καταξίωσον εν καθαρά καρδία σε δοξάζει».

Αυτή την καθαρά καρδιά εύχομαι να έχετε όλοι οι νέοι ώστε να γιορτάζουμε όπως πρέπει την Ανάσταση του Κυρίου.

Λοιπόν, σας βλέπω και σας χαίρομαι. Ένα μπουκέτο του Θεού είστε. Απόψε να μην μολυνθείτε. Βγήτε με την εντύπωσι του κηρύγματος και γίνετε ισχυροί μαθηταί της παρατάξεως του Κυρίου. Να διδάξετε εσείς οι νέοι ότι η χαρά του διαβόλου είναι μηδέν. Κοντά στο Χριστό υπάρχει μια χαρά ανώτερη, η χαρά των αγγέλων και αρχαγγέλων. Υπάρχει χαρά της προσευχής. Προσευχηθείτε, για να δήτε τι χαρά θα έχετε. Υπάρχει η χαρά του εκκλησιασμού, η χαρά της Θείας Κοινωνίας, η χαρά της αγάπης της ελεημοσύνης & της συγνώμης. Υπάρχει η χαρά του ΘΕΟΥ.

Διδάξτε στον κόσμο με τα έργα σας και με την ζωή σας ότι τέτοια χαρά θα βρούνε μόνο κοντά στο Χριστό.
Είναι γεμάτη χαρά η χριστιανική μας Εκκλησία.»