Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Η Google καταργεί διαφήμιση που βοηθά να σωθούν τα αγέννητα παιδιά από το χάπι της έκτρωσης


Η Google καταργεί διαφήμιση που βοηθά να σωθούν τα αγέννητα παιδιά από το χάπι της έκτρωσης


Ιστοσελίδα CNA

Από την Christine Rousselle

Washington D.C., 15 Σεπτεμβρίου, 2021

Όπως δήλωσε ο φορέας υπέρ της αγέννητης ζωής «Live Action», η Google ακύρωσε τις διαφημίσεις της για υπηρεσίες αναστροφής της δράσης των εκτρωτικών χαπιών. Η πρωτοφανής αυτή πράξη,  σύμφωνα με όσα δήλωσε ένας κορυφαίος ακτιβιστής της «Live Action», είναι μία ακόμη απόδειξη της μεροληψίας της Google υπέρ της έκτρωσης.

«Σε μια δραματική, άνευ προηγουμένου κίνηση, η Google τάχθηκε κατηγορηματικά υπέρ της εξτρεμιστικής πολιτικής ιδεολογίας των αμβλώσεων, απαγορεύοντας να προβάλλονται στην πλατφόρμα της οι δράσεις υπέρ της ζωής και οι πληροφορίες που σώζουν ζωές», δήλωσε η Lila Rose, ιδρύτρια της Live Action στο πρακτορείο CNA. Και συνέχισε: «Η Google δεν κρύβει πλέον την προκατάληψή της», η λογοκρισία των διαφημίσεων «αποκαλύπτει ολοφάνερα ότι η εταιρεία έχει μπει στη λογική της βιομηχανίας των αμβλώσεων».

Στις 13 Σεπτεμβρίου η Google «αποδοκίμασε» όλες τις διαφημίσεις της Live Action για αναστροφή της δράσης των εκτρωτικών χαπιών υποστηρίζοντας ότι ήταν «αναξιόπιστες» και περιείχαν ψευδείς πληροφορίες. Οι διαφημίσεις πάντως προβάλλονταν για πάνω από τέσσερις μήνες και είχαν προηγουμένως εγκριθεί από την Google.

google shuts down abortion pill reversal ads 02


Η ιδρύτρια και πρόεδρος της Live Action, Lila Rose, αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς της Google ότι πρόκειται για «αναξιόπιστους ισχυρισμούς», σημειώνοντας ότι το σχήμα αναστροφής των χαπιών της άμβλωσης χρησιμοποιεί  θεραπευτικά την προγεστερόνη, μία ορμόνη που έχει εγκριθεί από τον FDA για την πρόληψη των αποβολών και έχει ήδη σώσει χιλιάδες ζωές αγέννητων παιδιών. Είπε ότι η Google «προφανώς δεν έχει κατανοήσει» τι συνέπειες έχει στην πράξη η αντιστροφή των χαπιών της άμβλωσης.

Η απαγόρευση των διαφημίσεων, συνέχισε, θα έχει «καταστροφικές» συνέπειες για τις γυναίκες και τα κορίτσια που θα στραφούν στη μηχανή αναζήτησης της Google, αφού μετάνιωσαν για τη λήψη της πρώτης δόσης του  εκτρωτικού σχήματος. «Με την κίνηση αυτή της Google, όλο και περισσότερες γυναίκες και κορίτσια θα προωθηθούν στις αμβλώσεις μέσω των πλατφορμών της, εφόσον δεν θα τους προσφέρονται οι επιλογές που υποστηρίζουν τη ζωή», δήλωσε η Lila Rose.

Επίσημοι φορείς έστειλαν  επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο της Google  ζητώντας το λόγο γιατί αφαιρέθηκαν οι διαφημίσεις και κατά πόσο οι διαφημίσεις από οργανισμούς υπέρ της αγέννητης ζωής θεωρούνται «μη επιλέξιμες» για την πλατφόρμα της Google, ανέφερε η Live Action.

Η  χημική ή φαρμακευτική έκτρωση είναι μια διαδικασία δύο βημάτων που περιλαμβάνει την λήψη από του στόματος δύο φαρμάκων: της μιφεπριστόνης και τη μισοπροστόλης. Το πρώτο φάρμακο, η μιφεπριστόνη, στερεί τη θρέψη από το αγέννητο μωρό εμποδίζοντας τις δράσεις της ορμόνης προγεστερόνης που συντηρεί τη ζωή του. Το δεύτερο φάρμακο, η μισοπροστόλη, λαμβάνεται έως και δύο ημέρες αργότερα και προκαλεί τοκετό για να αποβάλει το σώμα του νεκρού μωρού.

Οι χημικές αμβλώσεις μπορούν να αντιστραφούν από τη γυναίκα, που έχει λάβει μιφεπριστόνη, εφόσον αυτή δεν έχει πάρει τη μισοπροστόλη, αλλά αυτή η ενέργεια πρέπει να γίνει γρήγορα. Η Live Action διαφήμιζε μια τηλεφωνική γραμμή για τις γυναίκες που επιδιώκουν να αναστρέψουν το πρώτο βήμα της χημικής έκτρωσης, παρέχοντας και γιατρό διαθέσιμο για βοήθεια.

Εάν ο υπέρηχος επιβεβαιώσει ότι το αγέννητο μωρό είναι ακόμα βιώσιμο, χορηγείται στη μητέρα μεγάλη δόση προγεστερόνης για να αναστρέψει τις επιδράσεις της μιφεπριστόνης, ενώ επιπλέον δόσεις προγεστερόνης απαιτούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου.

Κάθε γυναίκα που υποβάλλεται σε προσπάθεια αναστροφής της έκτρωσής της παραπέμπεται επίσης σε κέντρο βοήθειας για υποστήριξη καθ’ όλη την υπόλοιπη περίοδο της εγκυμοσύνης της.

Το 2019, η Andrea Trudden, διευθύντρια επικοινωνίας και μάρκετινγκ της Heartbeat International - ενός οργανισμού που  εμπορεύεται την τηλεφωνική γραμμή αντιστροφής χαπιών αμβλώσεων - δήλωσε στο CNA πως το «ποσοστό επιτυχίας της αναστροφής της άμβλωσης ήταν περίπου 64-68%» για τις γυναίκες που επικοινωνούν με την ανοιχτή γραμμή επιδιώκοντας να ανατρέψουν τις αμβλώσεις τους.

Η Rose δήλωσε στο CNA ότι κατά τη γνώμη της η Google θα πρέπει να επιτρέψει την επιστροφή των διαφημίσεων στην πλατφόρμα της, ως ένδειξη συμμόρφωσης με τις ίδιες της πολιτικές της. «Τα μονοπώλια της τεχνολογίας ελέγχουν τόσο πολύ την πληροφόρηση και την καθημερινότητά μας και είναι τόσο δεμένα με ριζοσπαστικά κινήματα, ώστε εργάζονται για να περιορίσουν την ενημερωμένη συγκατάθεση και λογοκρίνουν τις επιλογές που σώζουν ζωές. Προσπαθούν να προστατεύσουν μια βιομηχανία με τζίρο δισεκατομμυρίων, τη βιομηχανία των αμβλώσεων», δήλωσε η Rose. «Είναι κατά της επιλογής και η πολιτική τους είναι ηθικά λάθος. Η Google πρέπει να εφαρμόσει τη δικαιοσύνη και την ισοτιμία στην πολιτική της και να επιτρέψει στη Live Action και τους pro-life συνεργάτες της να επιστρέψουν στην πλατφόρμα διαφημίσεών της.»

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων -το οποίο είναι υπέρ των αμβλώσεων και έχει αγωνιστεί στο δικαστήριο για να απελευθερώσει τους ομοσπονδιακούς περιορισμούς στο καθεστώς των χαπιών αμβλώσεων- ισχυρίζεται ότι το σχήμα αντιστροφής των χαπιών των αμβλώσεων είναι «μη αποδεδειγμένο και αντιδεοντολογικό».

Σύμφωνα με τον Mitchell Creinin, -καθηγητή μαιευτικής και γυναικολογίας στο UC Davis - το να μην ολοκληρωθεί το σχήμα των χαπιών για την έκτρωση είναι κάτι «πειραματικό» και ανέφερε «κάποια στοιχεία σύμφωνα με τα οποία μπορεί να προκληθεί πολύ σημαντική αιμορραγία». Ο Dr. Mitchell Creinin, έχει μακρά ιστορία εκτέλεσης αμβλώσεων.

Οι ομάδες υπέρ της ζωής αντέτειναν ότι στην πραγματικότητα η αιμορραγία αποτελεί έναν από τους κινδύνους της μιφεπριστόνης, καθώς στις γυναίκες που εμφάνισαν αιμορραγία μετά τη λήψη της μιφεπριστόνης, δεν είχε χορηγηθεί προγεστερόνη.

Ο Heartbeat International πρόσθεσε ότι μια προηγούμενη μελέτη, στην οποία συμμετείχε ο Crenin, έδειξε επίσης αιμορραγία, που σχετίζεται όμως με το σχήμα των χαπιών αμβλώσεων και όχι με τη διακοπή τους.

Ο Heartbeat International ισχυρίζεται ότι περισσότερες από 2.000 γυναίκες στις ΗΠΑ χρησιμοποίησαν με επιτυχία την αναστροφή του χαπιού για να σταματήσουν την έκτρωση. Η χορήγηση προγεστερόνης για την αντιστροφή του σχήματος των αμβλώσεων δεν έχει εγκριθεί ειδικά από τον FDA, αλλά  πολλοί επαγγελματίες ιατροί υπέρ της ζωής το θεωρούν ασφαλές.

Μια μελέτη περιστατικών του 2018, που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Issues in Law and Medicine, έδειξε ότι σε 261 επιτυχείς αναστροφές εκτρωτικών χαπιών, τα ποσοστά επιτυχίας της αντιστροφής ήταν 68% με πρωτόκολλο προγεστερόνης από το στόμα σε υψηλή δόση και 64% με πρωτόκολλο ενέσιμης προγεστερόνης.

Ο ιστότοπος AbortionPillReversal.com έχει τη δυνατότητα να συνδέσει τη κοπέλα που έλαβε τη μιφεπριστόνη και μετάνιωσε, με έναν γιατρό. Με τη καθοδήγηση του γιατρού και μετά από σχετικούς ελέγχους, ξεκινούν οι ενέσεις προγεστερόνης για αρκετές εβδομάδες και αυτές μπορούν να αντιμετωπίσουν το χάπι των αμβλώσεων που έλαβαν οι γυναίκες, και τα μωρά τους τελικά μπορούν να σωθούν.

https://www.catholicnewsagency.com/news/248998/live-action-says-google-removed-ads-for-abortion-pill-reversal-in-unprecedented-move

https://www.afistemenaziso.gr/texts/epikairotita/i-google-katargei-diafimisi-pou-voitha-na-sothoyn-ta-agennita-paidia-apo-to-xapi-tis-ektrosis