Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

ΠΟΙΜΕΝΑΣ ΑΛΟΓΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ Ο Νέος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

                                 ΣΧΟΛΙΟ:    ΞΕΝΟΣ ΠΟΙΜΗΝ Ο ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ ΠΟΙΜΗΝ

https://www.youtube.com/watch?v=IgEyy_7khGI&ab_channel=TVCRETA

Ο Νέος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου ΕΙΠΕ:

«[...] από το μπαλκόνι της Συνόδου που ήμουνα* (είδα) να τρέχει στη γυναίκα του (!) και να λέει: ‘’Δικό μας παπάς (!) έγινε μεγάλος παπάς’’. Αυτή ήτανε η εξαγγελία απ’ το στόμα του Έλβις, που είναι ξένος, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ (!), που μας αγαπά όμως αληθινά και καρδιακά. Και χαίρομαι που και σήμερα είναι (!) και στη δεύτερη αυτή χαρά.»

 * Η ανακοίνωση (της Πανηγυρικής εκλογής του) έγινε στην είσοδο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά και αμέσως οι καμπάνες άρχισαν να σημαίνουν χαρμόσυνα, ενώ πλήθος κόσμου, ιερέων και εκπροσώπων μοναστικών αδελφοτήτων ήταν συγκεντρωμένο στο προαύλιο του ναού.

 

«Σε αυτά τα δύσκολα χρόνια ο καθένας μας πρέπει να κάνει ό,τι γίνεται ανθρωπίνως, και ό,τι δεν γίνεται ανθρωπίνως να το αφήνη στον Θεό. Έτσι θα έχουμε ήσυχη την συνείδησή μας ότι κάναμε εκείνο που μπορέσαμε. Αν δεν αντιδράσουμε, θα σηκωθούν οι πρόγονοί μας από τους τάφους. Εκείνοι υπέφεραν τόσα για την πατρίδα και εμείς τι κάνουμε για αυτήν; Η Ελλάδα, η Ορθοδοξία, με την παράδοσή της, τους Αγίους και τους ήρωές της, να πολεμήται από τους ίδιους τους Έλληνες και εμείς να μη μιλάμε! Είναι φοβερό! Αν οι Χριστιανοί δεν ομολογήσουν, δεν αντιδράσουν, αυτοί θα κάνουν χειρότερα. Ενώ, αν αντιδράσουν θα το σκεφθούν. Αν η Εκκλησία δεν μιλάη, για να μην έρθη σε ρήξη με το κράτος, αν οι μητροπολίτες δεν μιλούν, για να τα έχουν καλά με όλους, γιατί τους βοηθάνε στα Ιδρύματα κ.λπ., οι Αγιορείτες πάλι αν δεν μιλούν, για να μην τους κόψουν τα επιδόματα, τότε ποιος θα μιλήση;». 

(Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου, Λόγοι Β΄, «Πνευματική Αφύπνιση», ό.π., σελ. 36-37).