Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ... Ακοινώνητος;


Συλλείτουργο Μητροπολίτη Γαλλίας με τον σχισματικό Μητροπολίτη Επιφάνιο στο Κίεβο


«Χθες το βράδυ ετελέσθη ο πανηγυρικός Εσπερινός μετά του Όρθρου και σήμερα το πρωί η Θεία Λειτουργία μετά Χειροτονίας Διακόνου, στην οποία προεξήρχε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος.

Μαζί του συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ο οποίος βρίσκετε στο Κίεβο αυτές τις ημέρες, και ο Πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος Βισγκορόντ κ. Αγαπητός, Ηγούμενος της Ι. Μονής Αγίου Μιχαήλ (St. Michael’s Golden-Domed Monastery).
Ο Μακαριώτατος μίλησε σχετικά με την έννοια του Σταυρού τον οποίο τιμά η Ορθόδοξος Εκκλησία ιδιαιτέρως, καθώς και στις δυσκολίες της Εκκλησίας στους πρώτους αιώνες αλλά και στις δυσκολίες τις οποίες υποφέρει πολλές φορές σήμερα, ενώ έκανε ανάλυση στον προσωπικό σταυρό τον οποίο ο καθένας καλείται να σηκώσει.
Ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Γαλλίας για την επίσκεψή του και τη συμμετοχή του στη Θεία Ευχαριστία και ζήτησε να μεταφέρει τον σεβασμό του και την αγάπη του στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ με τη σειρά του μετέφερε τις ευχές του Παναγιωτάτου και ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την ευκαιρία να συνεορτάσει μετά των ευσεβών αδελφών Ουκρανών την μεγάλη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.»
ΕΚ ΤΗΣ Ι.Μ.