Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

ΠΡΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ της 28/04/2020


ΠΡΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ
ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ της 28/04/2020
«Πλανάσθε μη ειδότες τας γραφάς μηδέ την δύναμη του Θεού»  (Ματθ. Κβ΄, 29)

Αδελφοί,
Ο Ιησούς Χριστός Αληθώς Ανέστη.

Εννέα ημέρες μετά το Πάσχα, μετά την Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος με τον πιο επίσημο τρόπο - δια τηλεοράσεως - επικοινώνησε με ολόκληρο τον ελληνικό λαό, με μικρούς και μεγάλους, με μαθητές και δασκάλους, με παιδιά, γονείς και παππούδες, με δημοσίους υπαλλήλους και ελεύθερους επαγγελματίες, με ανθρώπους φτωχούς, άνεργους αλλά και με πλουσίους, με υγιείς και αρρώστους, με όλους σχεδόν του πολίτες αυτής της χώρας.
Να και ο πρώτος ώριμος καρπός της νέας τάξης πραγμάτων: Όταν θέλεις να σε δουν και να σε ακούσουν όλοι οι πολίτες εφαρμόζεις την τακτική «Μένουμε Σπίτι»!

Στο σημείο αυτό ας σχολιάσουμε από το διάγγελμα του Πρωθυπουργού ό,τι είναι άξιο λόγου έχοντας κατά νουν πρώτα τα λόγια του Αναστάντος Κυρίου μας: «Προσέχετε μη πλανηθείτε», και έπειτα τη φωνή του αειμνήστου π. Σάββα Αχιλλέως: «Προσέχετε τα λόγια της Αγία Γραφής. Αλλ’ έρχεται ο Θεός και λέγει: «Προσέχετε μη πλανηθείτε». Μην σας πλανήσει ο Διάβολος και δεν το πάρετε μυρουδιά και σας σφραγίσει. Αυτό που είπεν ο Θεός, δεν είπε πολλά λόγια. Προειδοποιεί ο Θεός: «Προσέχετε μη πλανηθείτε»! Τελείωσε, έως εκεί.» [1]

Ακούσαμε τον Πρωθυπουργό της χώρας ευθύς εξ αρχής να μιλάει για μια «μάχη» που δίνει «ο κόσμος ολόκληρος» αλλά και η Πατρίδα μας μ’ έναν «α ό ρ α τ ο   ε χ θ ρ ό»,  με έναν εχθρό  «ύ π ο υ λ ο».  Είπε: «Εδώ και μήνες η πατρίδα μας, αλλά και ο κόσμος ολόκληρος, δίνει μια μάχη με έναν αόρατο και ύπουλο εχθρό.»


Αλήθεια για ποιον εχθρό ομιλεί εδώ ο κ. Πρωθυπουργός; Ποιος είναι αυτός ο εχθρός; Μήπως ο νέος κορωνοϊός, αυτή η  λοιμώδης αρρώστεια; Ως γνωστό, σήμερα μάς είναι γνωστοί περισσότεροι από 4οο τύποι ιών! Ο νέος κορωνοϊός Covid-19, αυτός λοιπόν είναι ο «αόρατος εχθρός», ο «ύπουλος» που έχει τρομοκρατήσει τα ανάκτορα του Συντάγματος και μαζί την οικουμένη ολόκληρη; Αν όντως είναι έτσι τα πράματα αδελφοί, και ο εχθρός μας είναι απλά ένας "ιός", καλό για εμάς τους Ορθοδόξους είναι να εξετάσουμε τη στιγμή αυτή τη γνωστή σε όλους μας φράση: «Ο πλανών την οικουμένην όλην» (Αποκ. 12,79), και μαζί την άλλη φράση: «Ο πλανών τους Πρωθυπουργούς, τους επιδημιολόγους και επιστήμονας του κόσμου ολόκληρου»! 
Ας δούμε λοιπόν ποια «μάχη» πρέπει να κερδίσουμε πρώτα - πρώτα εμείς οι Ορθόδοξοι, ποιος είναι ο «αόρατος και ύπουλος εχθρός» μας που θέλει να σφραγίσει αν είναι δυνατόν και τους «εκλεκτούς» (ενν. του Ορθοδόξους Χριστιανούς), και τέλος ποιος είναι ο «τρομοκράτης» της υπόθεσής μας, ο «ιός Covid-19» ή ο «υιός της λέσχης Μπίλντερμπεργκ». Ποιος είναι ο «τρομοκράτης», ο ένας των 4οο ιών ή ο ένας της Ομάδας Μπίλντερμπεργκ (που είναι μια ανεπίσημη ετήσια διάσκεψη 130 περίπου ατόμων, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι άτομα επιρροής στους τομείς της πολιτικής, των επιχειρήσεων και των τραπεζών);
Α΄. Ποια «μάχη» πρέπει να κερδίσουμε πρώτα εμείς οι Ορθόδοξοι!
Ιδού! «Τα μικρόβια είναι υποτακτικοί του Θεού. Τα στοιχεία της φύσης είναι υποτακτικοί του Θεού, κάνουν υπακοή στο Θεό, ό,τι τα λέει ο Θεός κάνουν» (Γέροντας Γαβριήλ ο Αγιορείτης) [2].
Αδελφοί, να γιατί λέγει η Αγία Γραφή ότι οι άνθρωποι - παρά τις παιδαγωγικές τιμωρίες του Θεού - αντί να μετανοήσουν θα βλασφημήσουν τον Θεό. Στην Αποκάλυψη του Ιωάννου, στο κεφ. ιστ΄ στίχο 1 διαβάζουμε: «Και ήκουσα μεγάλης φωνής εκ του ναού λεγούσης τοις επτά αγγέλοις∙ υπάγετε και εκχέατε τας επτά φιάλας του θυμού του Θεού εις την γην». Ο αείμνηστος π. Χαράλαμπος Βασιλόπουλος ερμηνεύοντας το χωρίο αυτό στέκεται εξ αρχής στη φράση  «μ ε γ ά λ η   φ ω ν ή   ε κ   τ ο υ   ν α ο ύ»  και ρωτάει: «Ποια είναι η μεγάλη φωνή, που βγήκε από τον Ναό;». Και απαντά: «Είναι η μεγάλη φωνή του Παντοδυνάμου Θεού, που δίνει την εντολή στους Αγγέλους του, στα πνευματικά όργανά του να αρχίσουν το ξέσπασμα της θείας τιμωρίας. Οι ασεβείς και οι αμετανόητοι αμαρτωλοί, όπως θα ιδούμε πιο κάτω, (Αποκ. ΙΣΤ’ 9) θα εκδηλώσουν την βλασφημία τους εναντίον του Αγίου Θεού, εξ αιτίας των τιμωριών, από τις οποίες πλήττονται. Θα βλασφημήσουν τον Θεόν, διότι αναγνωρίζουν, ότι ο Κύριος έχει εξουσίαν «επί τας πληγάς αυτάς».   Η φωνή, λοιπόν, που άκουσε ο Ευαγγελιστής είναι η φωνή του Παντοδυνάμου Θεού, του Κυριάρχου του Σύμπαντος, ο Οποίος δίνει εντολή, για την έναρξι των μεγάλων καταστροφών».
Ιδού αδελφοί ποιος είναι  ο αόρατος και ύπουλος εχθρός όλων των Αντιχρίστων των ημερών μας, ο Κύριος ημών Ιησού Χριστός, ο Θεός! Αλήθεια, ποια είναι η γνώμη σας, "για ποιον εχθρό ομιλεί εδώ ο κ. Πρωθυπουργός;"...
Και ποια είναι η πρώτη φιάλη, ποιο το περιεχόμενό της; «Και εγένετο έλκος κακόν και πονηρόν».   Εκδηλώθηκε δηλαδή πληγή κακή και πονηρή με πόνους. Φανερώθηκε πληγή οδυνηρή. Αρρώστεια λοιμώδης...
Είναι ώρα να δούμε τη σφαιρική άποψη του κ. Πρωθυπουργού "περί μετανοίας" και ιδού ολίγα λόγια από το διάγγελμά του:
-         Πήραμε μέτρα πρωτοφανή για να περιορίσουμε την εξάπλωσή του. Αποδεχτήκαμε, ως κοινωνία, την ανάγκη να παραλύσει η οικονομική δραστηριότητα για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές.
-         Μείναμε μακριά από ανθρώπους που αγαπάμε για να τους προστατεύσουμε. Δεν πήγαμε στις εκκλησίες μας.
-         Σήμερα, μπορούμε πια να πούμε με ασφάλεια ότι τα μέτρα που πήραμε απέδωσαν… περιορίσαμε το πρώτο κύμα του ιού…
-         Διαθέτουμε… δύο ακόμα συμμάχους: Τον καλό καιρό, που θα μας επιτρέπει να περνάμε περισσότερο χρόνο έξω. Και, το σημαντικότερο, ευαισθητοποιημένους και ενημερωμένους πολίτες που γνωρίζουν, πλέον, τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν…
-         (Η) Ψηφιακή δημόσια Διοίκηση που (πλέον μάς) εξυπηρετεί γρήγορα, απλά και εύκολα… (και) δεν υπάρχει επιστροφή στην «προ κορωνοϊού πραγματικότητα». Ζούμε, ήδη, αλλιώς.
-         Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια πιθανή αναζωπύρωση της απειλής… μόνο η πειθαρχία του κάθε πολίτη θα είναι αυτή που θα κρίνει την επιτυχία του.
-         κάθε απόφαση (πρέπει) να έχει τη σφραγίδα της επιστημονικής γνώσης… έπρεπε να αμυνθούμε για την υγεία μας και να σώσουμε ζωές, μένοντας σπίτι.
-         Το νέο μας σύνθημα, λοιπόν, είναι «Μένουμε Ασφαλείς».
Αλήθεια αρκούν αυτές οι φράσεις - κλειδιά για να ανοίξουν την υπόθεση της αμετανοησίας, θεομπαιξας και βλασφημίας όλων μας και όχι μόνο των υπευθύνων που λαμβάνουν μέτρα και μέτρα, όλων μας που πιστέψαμε πως τα θύματα στην Ελλάδα ήταν λίγα γιατί μείναμε στο σπίτι; Αλήθεια ποιος μπορεί να συνδέσει έστω και μία λέξη ή φράση του Πρωθυπουργού με τη λέξη μετάνοια ή με την άλλη μεγάλη λέξη που ακούει στο όνομα «Ορθοδοξία»;
Β΄. «Πρέπει να έχουμε σφραγισμένους, λέει, τους ανθρώπους και να ξέρουμε που πηγαίνουν και που έρχονται!» (π. Σάββας Αχιλλέως)
Ό,τι ζήσαμε μέχρι σήμερα – τρομοκρατημένοι από τον κορωνοϊό - το περιγράφουν τα λόγια που ήδη διαβάσαμε στην παραπάνω φράση. Ας δούμε τι άλλο έχει να μας πει ο αείμνηστος π. Σάββας χωρίς να ξεχνούμε τα παρακάτω λόγια του Πρωθυπουργού μας: «Προτεραιότητά μου ήταν και παραμένει η ζωή και η υγεία των Ελλήνων. Επιλογή μου είναι η κάθε απόφαση να έχει τη σφραγίδα της επιστημονικής γνώσης»!
«Ο Αντίχριστος έκανε και δημιούργησε «εξέλιξη» της επιστήμης. Επιστήμη μεγάλη, πρόοδος φοβερά. Και προσπαθεί, λέγει, η επιστήμη να δώσει αυτή τη σφραγίδα στον άνθρωπον! και βρίσκουν αιτία πως θα πολεμήσουμε, «πως θα πολεμήσουμε, λέγει, την τρομοκρατία;». Πώς θα πολεμήσουμε την «Τρομοκρατία»! Πρέπει αμέσως…, εφεύρανε: Τρομοκρατία, τρομοκρατία. Αφήνουν τους κλέφτες και κλέβουν ανοίγοντας τράπεζες, τον κόσμο. Αφήνουν να σκοτώνει ο ένας τον άλλον, αφήνουν  και γίνονται όλα τα κακά, (και) σου λέει: ‘’Αυτή είναι «τρομοκρατία», πρέπει να την πολεμήσουμε. Πώς να την κυνηγήσουμε, με ποιον τρόπο; Πρέπει να έχουμε σφραγισμένους, λέει, τους ανθρώπους και να ξέρουμε πού πηγαίνουν και πού έρχονται! Και αυτό το σφράγισμα δεν είναι τίποτε άλλο παρά μόνο ένα μικροτσίπ το οποίο σου εμφυτεύεται ή στο μέτωπο ή στο δεξί το χέρι! Προσέχετε τα λόγια της Αγία Γραφής. Αλλ’ έρχεται ο Θεός και λέγει: «Προσέχετε μη πλανηθείτε»! Μην σας πλανήσει ο Διάβολος και δεν το πάρετε μυρουδιά και σας σφραγίσει. Αυτό που είπεν ο Θεός, δεν είπε πολλά λόγια. Προειδοποιεί ο Θεός: «Προσέχετε μη πλανηθείτε»! Τελείωσε, έως εκεί» [3].
Γ΄. «Δεν θα περάσει πολύ καιρός που η κυριαρχία του Σατανά θα κάνει φανερή την εμφάνισή της. Η γη θα στενάζει κάτω απ’ τη φοβερή και τυραννική κυριαρχία του» (π. Φιλόθεος Ζερβάκος).
«Τα λίγα αποσπάσματα που ακολουθούν είναι λόγια του πατρός Φιλοθέου προς τον σεβαστό Αρχιμ. Κλήμη Ζώκαρη.  Ας τα προσέξουμε, μας ενδιαφέρουν. Ζω, μου ‘πε, ο Γέροντας, με την αγωνία του κόσμου, του κόσμου που ‘γινε μάζα, και  πορεύεται σαν πρόβατο σε σφαγή, χωρίς διαμαρτυρία και προσπάθεια να ξεφύγει απ΄ τα χέρια του βεβαίου θανάτου. Ο Σατανάς έχει υπνώσει τους ανθρώπους και τους χρησιμοποιεί… Στις μέρες μας τις έσχατες, θα μεγαλώσει επικίνδυνα ο φόβος και η ανασφάλεια.  Έτσι θα παραλύσουν τα πάντα από μια αδιαφορία, θα μεγαλώσει η επιθετικότητα με ομαδική μορφή και ο άνθρωπος θα ξεχάσει πως είναι άνθρωπος, πλάσμα Θεού…  Έρχονται σκληρές μέρες στη ζωή της αποστασίας μας.  Δεν θα περάσει πολύ καιρός που η κυριαρχία του Σατανά θα κάνει φανερή την εμφάνισή της. Η γη θα στενάζει κάτω απ΄ τη φοβερή και τυραννική κυριαρχία του. Θα μοιάζει κάθε πόλις και χωριό με φρενοκομείο, γιατί οι άνθρωποι θα τρώγονται μεταξύ τους χωρίς τύψεις, αφού θα έχουν εγκαταλειφθεί από μόνοι τους...» [4].
Αδελφοί, «Μετανοείτε»! Ο Σατανάς έχει υπνώσει τους ανθρώπους (πρωθυπουργούς, επιδημιολόγους, επιστήμονες) και τους χρησιμοποιεί…

Δημήτριος Β. Εμμανουήλ

Πτολεμαΐδα 29 Απριλίου 2020

[4] ΠΗΓΗ: «ΘΑ ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ, από την καταστροφική μας εκκοσμίκευση;», ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ», ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2019, Σελ. 77-78