Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Τρίκκης Χρυσόστομος, Ακόμη και ο πνευματικός σας να σας πει να μην φοράτε μάσκα εδώ δεσπότης είμαι εγώ...



Τρίκκης Χρυσόστομος: Κανένας πιστός στους ναούς χωρίς μάσκα


«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μη φοράει μάσκα στους ναούς της πόλης κατά τη διάρκεια της λειτουργίας», ανέφερε στο κήρυγμά του στα Τρίκαλα ο Μητροπολίτης Τρίκκης Χρυσόστομος, στέλνοντας μήνυμα μετά και από την ξεκάθαρη θέση που είχε πάρει για το θέμα των εμβολίων και πρόσθεσε πως «πρέπει όλοι μας να προσέχουμε γιατί αν δεν φοράμε μάσκα θα γίνουμε η αιτία να κολλήσουμε εμείς, να κολλήσουμε και τους άλλους. Θα μας κατηγορήσουν έτσι ότι εμείς οι άνθρωποι της Εκκλησίας είμαστε ανυπάκουοι αφού δεν σεβόμαστε τους νόμους, δεν κρατάμε τους κανόνες και θα μας ζητήσουν να κλείσουν και πάλι οι ναοί μας».

Θέλοντας να στηλιτεύσει τις ανεύθυνες συμπεριφορές που παρατηρήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, ο Mητροπολίτης Τρίκκης σημείωσε πως «υπάρχουν κάποιοι που όταν έρχονται στην Εκκλησία δεν φοράνε μάσκα. Όταν όμως οι ίδιοι πηγαίνουν στα σουπερμάρκετ εκεί τι φοράνε αφού δεν μπορούν να μπουν μέσα χωρίς αυτή», διευκρινίζοντας παράλληλα πως δεν μπορεί ο δεσπότης να φοράει μάσκα και όλο το σύνολο και κάποιοι «να μπαίνουν μέσα στην Εκκλησία και να λένε με τσαμπουκά εγώ δεν τη φοράω. Δεν πρέπει να γινόμαστε υπεράνω της Εκκλησίας και υπεράνω του επισκόπου και να είμαστε μέσα στην Εκκλησία μόνο και μόνο για να κάνουμε μεγάλους σταυρούς με κατοστάρια κομποσκοίνια και να έχουμε μια γλώσσα ξεχειλωμένη αφού πριν κατηγορούμε και κουτσομπολεύουμε τους πάντες».

Και συνεχίζοντας ότι «ακόμη και ο πνευματικός σας να σας πει να μην φοράτε μάσκα εδώ δεσπότης είμαι εγώ. Αν θέλετε μπορείτε να πάτε εκεί που είναι αυτός, δηλαδή στην άλλη μητρόπολη και όχι εδώ», συμπληρώνοντας ταυτόχρονα πως «στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδος βλέπουμε ότι επιτρέπονται μόνο εννέα άτομα μέσα στις Εκκλησίες, όσοι δηλαδή λειτουργούν. Εμείς εδώ δόξα τω Θεώ έχουμε λίγα κρούσματα και οι Εκκλησίες μας είναι ανοιχτές. Υπάρχει έτσι η δυνατότητα να δεχόμαστε περισσότερα άτομα και αυτό θα πρέπει να το προσέχουμε αν θέλουμε να μην το χάσουμε».

https://www.pentapostagma.gr/ekklisia/ekklisia-tis-ellados/6993535_trikkis-hrysostomos-kanenas-pistos-stoys-naoys-horis-maska