Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Με συγχωρείτε, αυτά που σας λέω, έτσι! Τι να κάνω; Αφού τα λέει ο απόστολος Παύλος θα τα πούμε και ‘μεις!


Ο άγιος Ιερώνυμος είπε το εξής: Όταν  -στους χριστιανικούς λαούς- πληθύνει η ομοφυλοφιλία τότε να γνωρίζετε 

ότι είναι πλέον το τέλος της ιστορίας! 

κατά τον τύπον των Σοδόμων που κατεστράφησαν. 




''ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΣΧΑΤΑ;'' 


Π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ


Με συγχωρείτε, αυτά που σας λέω, έτσι!  Τι να κάνω; Αφού τα λέει ο απόστολος Παύλος θα τα πούμε και ‘μεις! (7:36)

Και είναι τύπος των εσχάτων. Καταρχάς ιστορικός τύπος της κολάσεως! αλλά και ιστορικός τύπος του καταντήματος ενός κόσμου που θα φτάσει εις το ακρότατον σημείον διαφθοράς που είναι η ομοφυλοφιλία. Γιατί; Διότι δεν έχουμε την παρανομία! Παράνομο είναι η πορνεία, διότι είναι μεν κατά φύσιν, δεν είναι κατά νόμον. Διότι ο Νόμος λέει: αυτό που κάνεις δεν το δέχομαι, λέει ο Θεός, δεν το ευλογώ! Είναι η πορνεία. Εδώ (ενν. στην περίπτωση της ομοφυλοφιλίας) δεν έχουμε μόνο το παρά νόμον, έχουμε και το παρά φύσι, δηλαδή είναι έξω από τη φύση το πράμα. Γι αυτό σας είπα, είναι η ακρότατη αυτή κακία που πλέον ο Θεός δεν ανέχεται (11:50)



Ο άγιος Ιερώνυμος είπε το εξής: Όταν  -στους χριστιανικούς λαούς- πληθύνει η ομοφυλοφιλία τότε να γνωρίζετε ότι είναι πλέον το τέλος της ιστορίας! κατά τον τύπον των Σοδόμων που κατεστράφησαν. Έτσι μπορώ να σας πω- δεν το λέω εγώ- ότι, εφόσον η  ομοφυλοφιλία διαρκώς αυξάνει αδιάντροπα! να σου φοράει από εδώ ένα σκουλαρίκι, τώρα αν φοράει ένα αριστερά ήένα δεξιά ή και τα δυο, τι σημαίνουν, τον κωδικό δεν τον ξέρω! αλλά  δηλωτικά φιγουράρουν στην κοινωνία, στους δρόμους που περπατούν. 
–Ξέρεις άνθρωπε, ξέρετε άνθρωποι, εγώ είμαι απ’ εδώ, είμαι απ’ εδώ. 
Θεός να φυλάξει! Και δεν ντρέπονται! Την περασμένη Τρίτη κάπου σταθμεύσαμε στη Λάρισα μέσα… και πέρασε ένας νεαρός… φορούσε λοιπόν κάτι πράματα. Βρε παιδιά, τι είναι αυτός;  τι είναι αυτός; Δεν ντρέπεται;  ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ; Αυτό δε σας ξαναλέγω είναι ένα κατάντημα, κατάντημα! όντως σημείο παρακμής. Βεβαίως χριστιανικής παρακμής, ούτε κουβέντα. Βεβαίως και κοινωνικής παρακμής. Και τότε δεν είναι παρά ένα σημάδι των εσχάτων, όπως μας το είπε ο άγιος Ιερώνυμος. (14:00)
Ο Θεός να φυλάει τα παιδιά σας. (14:03)
Και τα αγόρια σας, και τα κορίτσια σας. Ο Θεός να φυλάει τα παιδιά σας (14:12)
Διότι δεν ξέρετε, τα παιδιά σας μεγαλώνοντας τι δρόμο θα πάρουνε, Και τότε οι γονείς να έχουν ένα κάρβουνο μες στην ψυχή τους: το αγόρι μου είναι ομοφυλόφιλος; Δεν είναι κάρβουνο μες στην ψυχή; Ο Θεός να φυλάει τα παιδιά σας (14:45)

Ευχαριστώ που με ακούσατε. 

                             

                                         https://www.youtube.com/watch?v=h2wg2ytu0Kg