Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Η ΦΡΑΣΗ "Να αποφύγουμε τη Θεία Κοινωνία μέχρι να υπάρξει εμβόλιο" ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ! ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΟΦΕΩΣ...

 ΜΙΑ ΠΑΛΑΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ σχολιο:  Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ




Ηλ. Μόσιαλος: Να αποφύγουμε τη Θεία Κοινωνία μέχρι να υπάρξει εμβόλιο

Κυριακή, 03 Μαΐου 2020 


Την αποφυγή της Θείας Κοινωνίας, έως ότου υπάρξει εμβόλιο για την Covid-19, πρότεινε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του London School of Economics και εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις διεθνείς οργανώσεις για τον κορωνοϊό, Ηλίας Μόσιαλος.

«Η γνώμη μου είναι πως θα πρέπει να αποφευχθεί με τη σημερινή της μορφή, μέχρι να έχουμε ασφαλές εμβόλιο» δήλωσε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εφημερίδα «Έθνος».

Τόνισε δε, ότι «θα πρέπει να εξεταστεί εάν μπορεί να γίνει με διαφορετικό και ασφαλή τρόπο».

Αξίζει να σημειωθεί οι εκκλησίες αναμένεται να ανοίξουν από αύριο, Δευτέρα, για ατομική προσευχή ή ατομικό προσκύνημα, ενώ για τη συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία οι πιστοί θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις 17 Μαΐου.

Ο έγκριτος καθηγητής αναφέρθηκε και στο ζήτημα των σχολείων, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού από τα παιδιά στον παππού.

«Είμαι προβληματισμένος γενικότερα με την ασυμπτωματικότητα και τη μεταδοτικότητα ως χαρακτηριστικά αυτής της νόσου. Η ποσοτικοποίηση της πρώτης θα βοηθήσει να εξαγάγουμε και επιδημιολογικά συμπεράσματα» σημείωσε, παράλληλα.

Και συνέχισε: «Οι δοµές στις οποίες συγχρωτίζονται ηλικιωµένοι αποδείχθηκαν επιδημιολογικές βόμβες σε πολλές χώρες και η δομή της ελληνικής οικογένειας, όπου συχνά τα ηλικιωμένα μέλη συγκατοικούν με τα νεότερα, σαφώς και δρα υποστηρικτικά από πλευράς ψυχολογίας».

Ελλείψει δε, επαρκών χώρων, κατέληξε ο κ. Μόσιαλος, «δυσκολεύει η απομόνωση των ηλικιωμένων από τα νεότερα μέλη που θα αρχίσουν πάλι να συναναστρέφονται μεγαλύτερο αριθμό ατόμων και δυνητικά αυξάνει την πιθανότητα της μετάδοσης».

naftemporiki.gr