Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

ΝΑ ΜΗΝ "λυγίσουμε μπροστά στον "Μεγάλο Μασκαρά" - όπως ονόμαζε ο μακαριστός γεναιόψυχος π. Αυγουστίνος, τον Αντίχριστο...

 


"Προφητεύω, εγώ ο γέρος επίσκοπος που υπηρετώ το έθνος από το 1935. Θα έρθη μέρα κατηραμένη στο έθνος μας, που πολλοί θα αρνηθούνε την πίστι. Αλλά και ένας να μείνεις μη λυγίσεις. Ο ένας θα νικήσει αυτός που ανήκει στο Χριστό" 

(Αυγουστίνου Ν. Καντιώτου, Μητρ/του Φλωρίνης )

ΠΙΣΤΙΣ ΑΓΩΝ ΝΙΚΗ (τα τρία - σύμβολο Αγ. Τριάδος) αυτά θα νικήσουν... 

ΝΑ ΜΗΝ "λυγίσουμε μπροστά στον "Μεγάλο Μασκαρά" - όπως ονόμαζε ο μακαριστός γεναιόψυχος π. Αυγουστίνος, τον Αντίχριστο... Ο Κύριος να δώσει. Αμήν."

"Ευλόγησον Κύριε τον στέφανον του ενιαυτού της Χρηστότητός Σου"

Ο ΠΑΝΔΑΜΑΤΩΡ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ ΚΥΡΙΟΣ

"Οι βάτραχοι" της Θείας Αποκάλυψης (16,13)

"Οι βάτραχοι" της Θείας Αποκάλυψης (16,13)

Σε τούτο το σπίτι πούρθαμε, πέτρα να μη ραγίσει
κι ο νοικοκύρης του σπιτιού, χρόνια πολλά να ζήσει"
Ευλογημένη Ελληνο-Ορθόδοξη Μούσα: Στη γη να περπατήσει και να μας καλοκαρδίσει.. ποιος;
Ο Χριστός! Καμιά άλλη λέξη απ΄ όσες λήγουν με το.. ισμός, τελικά δεν θα μας "καλοκαρδίσει". Το είπε το στόμα της Αλήθειας, το οποίο ίδρυσε και θεμελίωσε την Εκκλησία "Ο ακρογωνιαίος λίθος". Συμπροσευχή: "Επίσης σας λέγω, ότι αν δύο από σας, εις την γην, συμφωνήσουν να ζητήσουν οιονδήποτε πράγμα, θα τους γίνει από τον Πατέρα μου τον επουράνιον. Διότι όπου είναι δυό ή τρεις συγκεντρωμένοι εις το όνομά μου, εκεί είμαι ανάμεσά τους". (Ματθ. 18, 19 -10).
Ο Πανδαμάτωρ Χρόνος και Παντοκράτωρ Κύριος

Ο Πρώτος - Χρόνος= "Κρόνος", - μέχρι και Θεό τον έκαμαν, οι αρχαίοι μας φιλόσοφοι - ροκανίζει δαμάζει τα πάντα "εν ριπή οφθαλμού". "Χίλια έτη ως ημέρα μία" για τον Παντοκράτορα στον τρούλο του Αγ. Αχιλλίου - η οποία - μέρα - μας αφήνει μόνο τη σκιά της... "ήτις παρήλθεν".
Μια σκιά, η οποία δεν πιάνεται σε τούτο τον κόσμο... κατά το "λαϊκότερο", δεν χουφτώνεται, όπως χουφτώνονται πολλά άλλα πράγματα.
- "Ματαιότης - ματαιότης ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης" λέει ο σοφός Σολομών - γιος του Δαυίδ στο βιβλίο του "Εκκλησιαστής της Π. Διαθήκης".
Η ανθρωπότητα στον "νυν αιώνα, τον απαταιώνα" διαγράφει κύκλους πλάνης. "Ουδέν καινόν υπό τον ήλιον" λέει ο θεόπνευστος συγγραφέας. Ότι δηλαδή δεν υπάρχει τίποτε το καινούριο, όλα επαναλαμβάνονται, πολεμάει το καλό με το κακό, ως ότου ο άνθρωπος ανακαλύψει το ύψιστο αγαθό, που μπορεί να ικανοποιήσει τις υλικές και πνευματικές ανάγκες του ανθρώπου. Και ύψιστο αγαθό είναι ο Θεός, ο οποίος μια μέρα θα κρίνει όλους και θ΄ αποδώσει δικαιοσύνη στον κόσμο.
Πολλοί, που δεν θέλουν να εμβαθύνουν στα λόγια του Σολομώντος, τον παρεξηγούν και λένε... λέει "Ο μικρόσωμος γίγαντας" της Ορθοδοξίας, "έργω και λόγω" μακαριστός π. Αυγουστίνος ο οποίος έπρεπε να είναι "Ο Μητροπολίτης πάσης Ελλάδος" κατά τον μακαριστόν Μητροπολίτην Διονύσιον Κοζάνης (Λογιότατος - Πνευματώδης - "ευθύς") Κ. Μουσικολογιότατος "εν πάσι").
Θα ΄λεγα όχι μόνον "πάσης Ελλάδος... ο Φλωρίνης" αλλά και Αυστραλίας και Αμερικής και Καναδά και Κωνσταντινουπόλεως (Φαναρίου)...
Αφού τα μεγάλα, άγια, ηθικά, ηρωικά, ευαγγελικά αναστήματα, τα "μηδέν έχοντες και τα πάντα κατέχοντες" δεν περιορίζονται σε τόπο και χρόνο! (βλ. βιβλίο: Αναφορά ευγνωμοσύνης - ΣΤΕΡΓΙΟΥ Ν. ΣΑΚΚΟΥ - Β΄ έκδοση - Γρεβενά 2011 - σελ. 308-1... Και λένε... τι λένε; ότι ο Σολομών - μιλάει σαν ένας απαισιόδοξος, σαν ένας από τους υλιστές και άθεους, που σύνθημά τους ήταν το "φάγωμεν, πίωμεν, αύριον γαρ αποθνήσκομεν". Αλλά δεν έχουν δίκιο. Δεν ήταν μηδενιστής - ούτε "χιλιαστής" - αιρετικός... Αφού είπε πρώτα: Όλα τα δοκίμασα, για να βρω ποιο είναι το ανώτερο αγαθό: Ανάκτορα - (σύγχρονα - σουλτανικά) με δεξαμενές, πηγές, δούλους, άνδρες και πολλές γυναίκες, που ήταν έτοιμοι και έτοιμες να, εκτελέσουν κάθε εντολή μου... έγινα ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. Ο ειρηνικότερος των βασιλέων. Χρυσοστολισμένος σαν τ΄ άνθη του κήπου της ΕΔΕΜ. Και ακόμη μαζί μ΄ αυτά τα αγαθά, απέκτησα και σοφία, γνώση και επιστήμη. Αλλά τι να τα κάνεις αυτά; Τώρα, που βρίσκομαι στο τέλος μου, αναστενάζω και εξ ιδίας πείρας λέω "Ματαιότης ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης".
Θέλοντας να υψώσει τον άνθρωπο από την προσκόλληση στην ύλη και τα επίγεια αγαθά, υψώνεται σαν αετός η σοφία και η ψυχή του, ξεδιπλώνοντας τους μύχιους πόθους της καρδιάς του, πως θα ΄θελε να ήταν, μαζί μ΄ αυτόν, όχι μόνον στο βασίλεμα του ήλιου της ζωής των, οι άρχοντες και εξουσιαστές όλου του κόσμου, αλλά "παιδιόθεν" (από μικρά παιδιά ακόμα), αν θέλουν να απολαύσουν την αληθινή ευτυχία και συμβασιλεύσουν, όλοι μαζί πλούσιοι και φτωχοί, μορφωμένοι και αμόρφωτοι, άνδρες και γυναίκες, νέοι και γέροντες.
- Το βιβλίο του Σολομώντος "Εκκλησιαστής" στα εβραϊκά σημαίνει ιερά συγκέντρωση του λαού του Θεού - βαθύτερη ερμηνεία, όχι μόνο αυτός, που συγκαλεί, αλλά και εκείνος κυρίως που κηρύττει το λόγο του Θεού:
Ο ιεροκήρυκας. Ο ζωντανός αυτός ιεροκήρυκας: Βλέπει, ζει, πειραματίζεται μέσα σ΄ ένα φαύλο κύκλο κοσμικής ζωής, ο οποίος επαναλαμβάνεται μέχρι σήμερα: Φωνάζει για τελευταία φορά STOP. Τώρα, δεν υπάρχει "ματαιότης ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης". Μόνο τα "ανθρώπινα" είναι ματαιότης. "ου παραμένει ο πλούτος, ου συνοδεύει η δόξα". Δεν τα΄ ακούτε αυτά στην κηδεία σας; Μόνο στις κηδείες των ξένων;... "μικροί μασκαράδες" εξουσιών, επαναστατών "γεννήματα εχιδνών", έμποροι κερδοσκόποι, Ηρώδες σφαγής νηπίων, Νέρονες, Καλιγούλοι, Διοκλιτιανοί μέχρι πάσης φύσεως "μασκοφόροι" πονηρών πολιτικών διαβουλιών", εκφυλισμού ηθικών ηθών και παραδόσεων. Ορθόδοξης λειτουργικότητας, πνευματικής ζωής. Ακούστε πώς ο Θεόπνευστος σοφός αισιόδοξος Σολομών επισφραγίζει το βιβλίο του:
"Το παν άκουε. τον Θεόν φοβού και τας εντολάς αυτού φύλασσε, ότι τούτο πώς ο άνθρωπος. Ότι σύμπαν το ποίημα ο Θεός άξει εν κρίσει, εν παντί παρεωραμένω, εάν αγαθόν και εάν πονηρόν (12, 13-14).
Ακούς, άνθρωπε, τι λέει ο Σολομών; - συνεχίζει ο προφήτης, ο μικρόσωμος γίγαντας της Ορθοδοξίας, Μεγαλόσωμος γίγαντας, στα φοιτητικά μας χρόνια, 1950 - 57, ήταν, ο Παν. Τρεμπέλας. Δάσκαλος όλων των "κλάδων" της Θεολογίας - "Πατερικότατος", τον οποίον, τώρα μετά θάνατον, θέλουν να τον καταργήσουν "οι νεοτερίζοντες και θρησκειολογίζοντες", "περί το Δόγμα της Πίστεως". Τότε τον π. Αυγουστίνον η σάλπιγγα: "Λαέ των Αθηνών... Ελλάς Ελλήνων (βλ. βιβλίο, Αυγουστίνου Ν. Καντιώτου, Μητρ/του Φλωρίνης τεύχος Β΄, σλ. 50: "Ένα βλέμμα στο Πανόραμα της Αγίας Γραφής) χριστιανών..., έστειλαν ιατρο - ψυχολόγους, "αψυχολόγητους" για να τον βγάλουν τρελόν... Κύριε ελέησον... Τώρα που δεν είναι τρελός στα ουράνια σκηνώματα της Βασιλείας του Θεού, σβήνει τις λέξεις "τα κόμματα χωρίζουν" και σαλπίζει μόνον:
Ζήτω η Χριστοκρατία! Ακούς άνθρωπε, τι λέει ο Σολομών; Θέλεις ευτυχία; Να φοβάσαι Θεό και να αγωνίζεσαι να εκτελείς όλες τις εντολές του. Μη λησμονείς την παγκόσμια κρίσι.
Ολες: Και την "αισχρόν εστί και λέγειν κατά τον Απ. Παύλο: "Αρσενές εν άρσεσι την ασχημοσύνην κατεργαζόμενοι... αι τε γαρ θήλειαι αυτών μετήλλαξαν της φυσικήν χρήσιν εις την παρά φύσιν" (Ρωμ. 1, 21-32).
"Προφητεύω, εγώ ο γέρος επίσκοπος που υπηρετώ το έθνος από το 1935. Θα έρθη μέρα κατηραμένη στο έθνος μας, που πολλοί θα αρνηθούνε την πίστι. Αλλά και ένας να μείνεις μη λυγίσεις. Ο ένας θα νικήσει αυτός που ανήκει στο Χριστό" (Εορ/γιο 2016 - Ι.Μ. Λογγ. Πάρου. Προφητεύω εγώ - σε 2η έκδοση Πατροκοσμάς και Ιερός Χρυσόστομος συνάμα - εγώ που φώναζα στις βουνοκορφές των Γρεβενών κι όλης της Μακδονίας; Νιάτα "Θερμοπυλών; Μαραθώνα και Σαλαμίνας: ΠΙΣΤΙΣ ΑΓΩΝ ΝΙΚΗ (τα τρία - σύμβολο Αγ. Τριάδος) αυτά θα νικήσουν... Πρέπει να γίνει στην Ελλάδα μια κίνησι χριστιανική. Αλλά, πού είναι οι Χριστιανοί; Είναι σπάνιοι οι Χριστιανοί, όπως σπάνιοι είναι και οι αστροναύτες. Αλλ΄ ό,τι και αν γίνει το ευαγγέλιο θα νικήσει. Αυτό το τρομερό βιβλίο, το οποίο εσείς δεν το διαβάζετε (γι΄ αυτό κοάζουν οι βάτραχοι της ανομίας, αναρχίας ψευτο - προφητείας, μέσα στα λασπόνερα της λιμνοθαλασοφίας των. "Φάσκοντες είναι σοφοί, εμωράνθησαν "Ακούν κουβέντα" στη Βουλή των Ελλήνων: "Η εκκλησία δεν έχει λόγο στις κρεβατοκάμαρες των σπιτιών!...".
Δεν ακούς Άγιε Παΐσιε, εκεί πάνω, αγκαλιασμένος μ΄ όλους, παλιούς και νέους μάρτυρες "συνείδησης Θεού ζωντανού" και ομολογητές! ξαναπέστον, εκείνον τον χαριτωμένο σου λόγο... ακούεται φωνή δροσιστική, αύρα θαλασσινή!
"Ακου κουβέντα!... Α, να χαθείτε άνθρωποι..." πώς βάζετε τη λέξη Εκκλησία στο στόμα μας, για τέτοια πράγματα;... χωρίς να διαβάσετε Ευαγγέλιο Ιησού Χριστού, κριτού της οικουμένης... ξεπλήνατε πρώτα το στόμα σας με αγιασμό!... και ακούστε τον Μακεδόνα επίσκοπό σας, Μυροβλήτη Άγιο Δημήτριο, τον μαθητή του Άγιο Νέστορα, με το λόγο του:" Ο Θεός Δημητρίου βοήθει μοι" και τον "σημερινόν σας" ... Επίσκοπο: "Το έπιασε καλά το θέμα".
"Ανθιμος - Μ/της": Για το σύμφωνο συμβίωσης: "Πότε υπήρξε τέτοιο φαινόμενο 2.015 χρόνια να παντρεύεται άνδρας τον άνδρας και γυναίκα τη γυναίκα; Αλλά, και να θέλουν το δικαίωμα να έχουν ξένα παιδιά, για να τα μεγαλώσουν, τι να τους πουν; Ούτε τα ζώα δεν έχουν τέτοιες διαθέσεις... Κύριε ελέησον!...".
- "Κύριε ελέησον" και για μένα "εν Χριστώ" αδελφοί, - ζητώ συγνώμην - σας κούρασα. Γεννήθηκα κάτω από ένα εσταυρωμένο ράσο, κάποιου Παπαδημήτρη και πονάω, κλαίει η ψυχή μου - υπότροφος τότε Αρχιεπισκοπής Αθηνών - όταν ακούει από "μορφωμένους" ανθρώπους - υπεύθυνους - τέτοια λόγια για την εκκλησία = (Χριστός+λαός) "για την οποία Χριστός ο Κύριος απέθανε, για να συζήσουμε μαζί του, αιώνια ... θα μας ξανα - καλοκαρδίσει, μια για πάντα, ο Κύριος... δεν θ΄ αργήσει, αν δεν λυγίσουμε μπροστά στον "Μεγάλο Μασκαρά" - όπως ονόμαζε ο μακαριστός γεναιόψυχος π. Αυγουστίνος, τον Αντίχριστο... Ο Κύριος να δώσει. Αμήν.

Κων/νος Δ. Χλωρός (δάσκαλος θρ/κών)