Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Η ακραία ανηθικότητα στην εποχή μας

Η ακραία ανηθικότητα στην εποχή μας

΄Αρθρο από Γεώργιο Βλάχο (ερευνητής) 

     Η ανθρωπότητα διανύει σήμερα μία περίοδο αποστασίας, η οποία εκδηλώνεται με : 1)  έλλειψη πίστης στο Θεό, 2) έλλειψη αγάπης στο συνάνθρωπο, 3) ακραία ανηθικότητα, 4) οικονομική διαφθορά. Υπάρχουν και άλλες εκδηλώσεις αποστασίας, αλλά κατά τη γνώμη μου πιστεύω πως αυτές είναι οι κυριότερες.

            Στο παρόν άρθρο θα παραθέσω τις μορφές ακραίας ανηθικότητας που προωθούνται και εφαρ-μόζονται. Στην Παλαιά Διαθήκη αναφέρεται ότι, όταν η ομοφυλοφιλία και η κτηνοβασία είχε φτάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό (η ομοφυλοφιλία στα Σόδομα και η κτηνοβασία στα Γόμορα), ο ίδιος ο Θεός εξορ-γίστηκε τόσο πολύ που αποφάσισε να εξοντώσει όλους τους κατοίκους στις δύο αυτές πόλεις, αφού οι προσπάθειές του για να τους συνετίσει, απέτυχαν. Την κατάληξη όλων αυτών, τη γνωρίζουμε. Ο Θεός προστάτεψε μόνο τον Λώτ και την οικογένειά του οι οποίοι δεν συμμετείχαν σ΄αυτή την ακραία ανηθικότητα και κτηνωδία, και κατέκαψε όλους τους υπόλοιπους που κατοικούσαν σ’ αυτές τις δύο πόλεις.

            Τώρα, μετά την πάροδο πολλών χιλιάδων ετών, τι συμβαίνει με τους σημερινούς ανθρώπους ;  Παρά την έλευση του ίδιου του Υιού του Θεού, δηλ. του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ο οποίος ήρθε για να μας σώσει από το βόρβορο της αμαρτίας, φαίνεται ο άνθρωπος να έχει συνετιστεί ή είναι δε-σμιος των ακραίων παθών του, δηλαδή έχει ξεφύγει εντελώς από τα όρια της ηθικής ; Δυστυχώς, τα γεγονότα  δείχνουν ότι έχει υποπέσει σε ακραία ανηθικότητα η οποία αυξάνεται όλο και πιο πολύ.   

            Ας δούμε προσεκτικά μορφές ακραίας ανηθικότητας, που υπάρχουν σε πολλές χώρες της γης :

1) Παιδοφιλία. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά που έχουν αναφερθεί στα μέσα ενημέρωσης. Πλη-θαίνουν όλο και περισσότερο. Κάποιοι πολιτικοί της χώρας μας είναι τόσο εξοργισμένοι, που θα επιθυμούσαν τη θανατική ποινή σε όλους τους παιδόφιλους. Στη χώρα μας, από μέσα Ιανουαρίου του 2021, ταυτόχρονα με τις καταγγελίες των σεξουαλικών παρενοχλήσεων άρχισαν να ξεσπούν σκάνδαλα με περιστατικά παιδοφιλίας. Επειδή στη χώρα μας η νομοθεσία κατά των παιδόφιλων δεν είναι αυστηρή και μετά από λίγα χρόνια αποφυλακίζονται, πρέπει να αναθεωρηθεί και οι παιδόφιλοι να αντιμετωπίζουν πλέον την ισόβια κάθειρξη. Μόνο έτσι, θα περιοριστούν τα απεχθή κρούσματα παι-δοφιλίας.

     Aπόσπασμα από άρθρο, που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα στις 3 Απριλίου 2013, το οποίο αφορά μια παιδόφιλη οργάνωση στην Ολλανδία : ‘’Αίσχος ! Στην Ολλανδία προσπαθούν να νομιμοποιήσουν το κόμμα των παιδεραστών’’. Η  ολλανδική οργάνωση παιδεραστών  ‘’Martijn’’ που  ιδρύθηκε το 1982, δηλώνει ότι στόχος της είναι να γίνουν αποδεκτές οι συναινετικές σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ παιδιών και ενηλίκων, αλλά αντιτίθεται κατηγορηματικά σε κάθε είδους κακοποίηση ανηλίκων. Το Εφετείο έκρινε ότι οι παλαιότερες καταδίκες ορισμένων μελών της οργάνωσης για κακοποίηση δεν μπορούν να συνδεθούν με την ίδια την οργάνωση, η οποία ουδέποτε διέπραξε εγκληματικές πράξεις. Τα κείμενα και οι εικόνες που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της είναι νόμιμα και επιπλέον ποτέ δεν δόθηκαν "συμβουλές" σε κάποιον για το πώς να αποκτήσει σεξουαλικές σχέσεις με παιδιά. Η δράση της οργάνωσης δεν μπορεί να οδηγήσει στη "διάλυση" της κοινωνίας μολονότι προωθεί ως "κάτι το συνηθισμένο" τη σεξουαλική επαφή με παιδιά, "μιλά θετικά για αυτές τις επαφές, ακόμη και τις εξυμνεί", σημειώνει το δικαστήριο’’….

            Aς προσέξουμε εδώ τις αντιδράσεις, της οργάνωσης παιδεραστών και του ολλανδικού Εφετείου : Από τη μια μεριά η εν λόγω οργάνωση παιδεραστών έχει το θράσος να δηλώνει ότι, έχει στόχο να γίνουν αποδεκτές οι σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ παιδιών και ενηλίκων και από την άλλη έχουμε την απαράδεκτη στάση του ολλανδικού εφετείου. Το ολλανδικό εφετείο, πρώτον : κρίνει ότι τα κείμενα και οι εικόνες που δημοσιεύει η παιδόφιλη οργάνωση είναι νόμιμες. Και δεύτερον : ισχυρίζεται ότι, η δράση της παιδόφιλης οργάνωσης δεν οδηγεί στη διάλυση της κοινωνίας και χαρακτηρίζει τη σεξουαλική επαφή με παιδιά ως κάτι το συνηθισμένο! Όταν φτάνουμε σε σημείο, μέλη του εφετείου να χαρακτηρίζουν τη σεξουαλική επαφή με παιδιά ‘’ως κάτι το συνηθισμένο’’, τότε πράγματι ως κοινωνία έχουμε τεράστιο έλλειμμα ηθικής. Για ν’αποφαίνεται κατ΄αυτό τον τρόπο το ολλανδικό εφετείο, μάλλον κρύβει στους κόλπους του κάποιους εισαγγελείς οι οποίοι είναι οι ίδιοι διεστραμμένοι και παιδόφιλοι.

2)  Ομοφυλοφιλία.  Από αρχές του 2000 και σε διάφορες χώρες, οι ομοφυλόφιλοι άρχισαν να  απαι-τούν : παρελάσεις, γάμους μεταξύ των και υιοθεσίες παιδιών μεταξύ των. ΄Οσον αφορά τη χώρα μας, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το καλοκαίρι του 2012, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επέτρεψε για πρώτη φορά την παρέλαση ομοφυλόφιλων. Από τότε, κάθε χρόνο και στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, οι παρελάσεις αυτές του αίσχους καθιερώθηκαν και συνεχίζονται.

    Προσέξτε τον τίτλο της παρέλασης ‘’Gay pride’’ (δηλαδή ‘’υπερηφάνεια ομοφυλόφιλων’’). Ας κάνουν μεταξύ τους ότι θέλουν. Δεν έχουν όμως  το  δικαίωμα  να προκαλούν δημόσια τους υπόλοιπους, που ακο-λουθούν τον κανονικό θεσμό των δύο φύλων και της οικογένειας. Οι γάμοι μεταξύ των και οι υιοθεσίες

παιδιών είναι άκρως απαράδεκτες και ανήθικες, διότι προσβάλουν τον κανονικό θεσμό της οικογέ-νειας. ΄Οσον αφορά τις υιοθεσίες παιδιών, ήδη έχουν αρχίσει να δημιουργούνται ψυχολογικά πρ-βλήματα σε όσες χώρες εφαρμόστηκαν. Τα υιοθετημένα παιδιά μεταξύ δύο ατόμων του ιδίου φύλου, τι αντίληψη θα αποκτήσουν για την κανονική σεξουαλικότητα και τον κανονικό γάμο ;

    Το πιο εξοργιστικό είναι ότι, όσοι εκφράζονται δημόσια κατά των ομοφυλόφιλων αντιμετωπίζουν διώξεις με ποινές. Oι διώξεις αυτές ασκούνται βάσει του αντιρατσιστικού νόμου που ψήφισε η κυβέρνησή μας. ΄Ηδη, σ’ έναν μητροπολίτη της χώρας μας που επέκρινε την ομοφυλοφιλία, ασκήθηκε ένα-ντίον του δίωξη.   

     Ας πάρουμε μία εικόνα επί του θέματος, από απόσπασμα ενός άρθρου που δημοσιεύτηκε στις 18 Απριλίου 2013, σε μια ιστοσελίδα : ‘’Τους γάμους ομοφυλόφιλων νομιμοποίησε η Ζηλανδία’’. Η Λουίζα Γουόλ, μέλος του κοινοβουλίου της Νέας Ζηλανδίας, ψήφισε το νόμο υπέρ των γάμων των ομο-φυλόφιλων. Το Κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία νόμο που επιτρέπει τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών. Η αναθεώρηση του νόμου για το γάμο πέρασε με 77 ψήφους υπέρ επί συνόλου 121 βουλευτών, εξέλιξη που ήταν αναμενόμενη. Ο νόμος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Αύγουστο. Κατά του γάμου είχαν ταχθεί η ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και συντηρητικές θρησκευτικές ομάδες.  Πάντως, σύμφωνα με το νόμο οι ιερείς έχουν το δικαίωμα να μην τελέσουν γάμο σε άτομα του ίδιου φύλου αν αυτό αντίκειται στις πεποιθήσεις τους. Έτσι, η Νέα Ζηλανδία γίνεται η 13η χώρα στον κόσμο που επιτρέπει τους γάμους για άτομα του ίδιου φύλου, ενώ είναι η πρώτη στην Ασία και τον Ειρηνικό που εγκρίνει παρόμοια διάταξη. Από το 2005, η χώρα αναγνώριζε σύμφωνα συμβίωσης ατόμων του ίδιου φύλου’’.

γ)  Κτηνοβασία.  Από όλες τις σεξουαλικές διαστροφές η κτηνοβασία είναι η πιο απαίσια διότι, ο άνθρωπος γίνεται χειρότερος και από ζώο.

Παραθέτω δύο αποσπάσματα από άρθρα, σε ιστότοπους του διαδικτύου :

α) Ιστότοπος newsbeast.gr ‘’Σοκάρουν τα στοιχεία κτηνοβασίας με άλογα, στην Ελβετία’’/ 30.11.2015

‘’Μια αρκετά σοκαριστική μελέτη δημοσιεύουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και αφορά στοιχεία περι-πτώσεων κτηνοβασίας στην Ελβετία. Σύμφωνα με τα στοιχεία, όλο και περισσότεροι άνθρωποι που κατοικούν στη χώρα της δυτικοκεντρικής Ευρώπης επιτίθενται σε άλογα με σκοπό ακόλαστες πράξεις, κάτι που έχει θορυβήσει αρκετά τις φιλοζωικές οργανώσεις. Μόλις το 2014, καταγράφηκαν 1.709 κρούσματα κτηνοβασίας μ’ ένα άλογο να πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης κάθε τρεις ημέρες.Το περασμένο έτος καταγράφηκαν 105 περιστατικά σύμφωνα με τη φιλοζωική οργάνωση, Tier im Recht’’.

β)  Ιστότοπος  athensvoice.gr   ‘’Aνοίγουν οίκους ανοχής για κτηνοβάτες, στη Γερμανία’’; / 15.10.2017

‘’Όπως δήλωσε η ακτιβίστρια για την προστασια των ζώων Μαντελίν Μάρτιν, στην εφημερίδα Φράνκ-φουρτερ Ρούντσιαου, οι κτηνοβάτες επιχειρούν να παρουσιάσουν το σεξ με ζώα ‘’ως επιλογή τρόπου ζωής’’ και κάλεσε την κυβέρνηση να απαγορεύσει την κτηνοβασία σε όλη τη χώρα. Μιλώντας στην εφημερίδα, δήλωσε επίσης ότι στη Γερμανία υπάρχουν μέχρι και ‘’ερωτικοί ζωολογικοί κήποι’’, στους οποίους οι κτηνοβάτες μπορούν να επισκεφτούν και να κακοποιήσουν ζώα. Τον περασμένο Νοέμβριο οι αρχές της Γερμανίας σχεδίαζαν να επαναφέρουν έναν παλιό νόμο που απαγορεύει το σεξ με ζώα, όμως σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Γεωργίας, η κυβέρνηση προσπάθησε να απαγορεύσει τη χρήση ζώου ‘’για μεμονομένες σεξουαλικές πράξεις και να θέσει εκτός νόμου τους ανθρώπους που λειτουργούν ως μαστροποί ζώων, σε άλλους για σεξουαλική χρήση’’.

            Είναι λυπηρό ότι, οι ομοφυλόφιλοι δεν μπορούν να κατανοήσουν και να δεχτούν ότι ο Θεός καθό-ρισε το γάμο μεταξύ ανδρός και γυναικός, για τη δημιουργία της οικογένειας και τη διαιώνιση του είδους μας. Οι παιδόφιλοι, με την ακραία διαστροφή τους δεν κατανοούν τη ζημία που επιφέρουν στα μικρά παιδιά. Οι δε κτηνοβάτες, δεν συνειδητοποιούν ότι είναι χειρότεροι και από τα ζώα, όταν πηγαί-νουν με αυτά. ΄Ολοι αυτοί οι ανήθικοι και διεστραμμένοι, εκτός του ότι είναι ένα βδέλυγμα, σύμφωνα με την Αγία Γραφή δεν πρόκειται να δουν Βασιλεία Θεού.

      Με βάση τα παραπάνω, είναι επιτακτική ανάγκη  

1. ΄Οσον αφορά τους ομοφυλόφιλους : να προστατέψουμε την κοινωνία μας από τις ανήθικες εκδηλώσεις και απαιτήσεις τους, οι οποίες ξεκίνησαν από την ‘’πολιτισμένη’’ Δύση. Δεν πρέπει η ορθόδοξη χριστιανική μας χώρα να τις μιμηθεί και να τις εφαρμόσει. Οι προκλητικές και χυδαίες παρελάσεις τους πρέπει να απαγορευτούν. Οι απαιτήσεις για γάμο ή υιοθεσία παιδιών μεταξύ τους που θεωρούνται άκρως ανήθικες δεν πρέπει να  ψηφιστούν  με  νόμο  από  την κυβέρνηση, ακόμη και αν εκδοθεί οδη-γία από την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση. Οι δύο αυτές απαιτήσεις ευτελίζουν τα δύο φύλα, τον ιερό και κανονικό θεσμό του γάμου, την κανονική και ομαλή ανατροφή των παιδιών και αντιβαίνουν στην ορθόδοξη χριστιανική μας πίστη.

2. ΄Οσον αφορά την παιδοφιλία και την κτηνοβασία : Η νομοθεσία μας πρέπει να γίνει πολύ πιο αυστηρή, για να περιοριστούν αυτές οι δύο απεχθείς διαστροφές.

http://aktines.blogspot.com/2021/03/blog-post_4.html#more