Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Γέροντας π. Θεόφιλος Ζησόπουλος, Φύγαμε από τον δρόμο τον χριστιανικό. Είναι αντίχριστο του έθνος μας! Η Ελλάδα θα πεθάνη!

 

Ας σταθούμε και ας δώσουμε ο καθένας μας την μαρτυρία, ομολογούντες Ιησούν Χριστόν και τούτον Εσταυρωμένον. Αμήν.



Λίγα άνθη από τα άνθη του

μακαριστού Γέροντα π. Θεοφίλου Ζησόπουλου

 

«…Φύγαμε από τον δρόμο τον χριστιανικό. Είναι αντίχριστο του έθνος μας! Η Ελλάδα θα πεθάνη! Κι ας φωνάζουμε και ας διατυμπανίζουμε∙ ότι «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει». Θα πεθάνη, γιατί έφυγε από τον δρόμο τον αληθινό, τον δρόμο του Θεού. Θα σβήσουμε από τον χάρτη, θα γίνουμε συντρίμμια… Θα δώση ο Θεός και θα επιτρέψη ο Θεός στον τόπο μας αυτόν να μην υπάρχουν κυβερνήτες, να μην υπάρχουν άνθρωποι που να έχουν φόβο Θεού. να δουλεύουμε, να μας αρπάζουν τον ιδρώτα, να μας ξεφτιλίζουν και να μας αφαιρούν και τα απαραίτητα στοιχεία της ζωής μας…»

«… Αλλά πείτε μου, σας παρακαλώ, που είναι οι άξιοι; Δεν υπάρχουν; Υπάρχουν, αλλά να ξέρετε δεν προωθούνται πάντοτε οι άξιοι. Προωθούνται οι καταφερτζήδες, οι απατεώνες. «Έρποντας και γλείφοντας», κατά το μύθο, ανεβαίνουν, και τότε εμείς βλέπουμε τα συμπτώματα αυτά της σήψεως σε όλους τους χώρους, σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας. «Ωστόσο εμείς δεν κλονιζόμαστε έναντι των θεσμών…. Η εποχή στην οποία ζούμε είναι προδρομική. «Στώμεν καλώς!»… «Στώμεν καλώς!» κι εμείς, στην σεισμική αυτή εποχή. «Αδέλφια χριστιανοί, να σταθούμε όρθιοι εκεί που είμαστε. Εδραίοι, αμετακίνητοι, ακλόνητοι στα ιδανικά, στους θεσμούς, στις αξίες της ζωής και ποτέ δεν θα μετανοήσουμε. Ο Θεός είναι μαζί μας. Και «ει ο Θεός υπέρ ημών, τις καθ’ ημών;». Ας σταθούμε και ας δώσουμε ο καθένας μας την μαρτυρία, ομολογούντες Ιησούν Χριστόν και τούτον Εσταυρωμένον. Αμήν.»

ΠΗΓΗ: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΝ "ΑΓΙΑ ΛΥΔΙΑ", ΤΕΥΧΟΣ 586, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022, ΣΕΛ. 19-20