Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Ο Ρόμπερτ Άμστερνταμ ζητά την γνώμη του Οικουμενικό Πατριάρχη για τον νόμο 8371

 


robert12 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Ρόμπερτ Άμστερνταμ ζητά την γνώμη του Οικουμενικό Πατριάρχη για τον νόμο 8371

 

Ανοιχτή επιστολή αναφερόμενος στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, εξέδωσε ο διάσημος Αμερικανός δικηγόρος και λομπίστας Ρόμπερτ Άμστερνταμ ο οποίος υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ο αμερικανός δικηγόρος στην επιστολή του ζητά την γνώμη του Οικουμενικού Πατριάρχη σχετικά με το νομοσχέδιο 8371 της ουκρανικής Βουλής, με το οποίο ανοίγει ο δρόμος για την απαγόρευση της ορθοδόξου εκκλησίας της Ουκρανίας στην χώρα.

«Παρά την υπόσχεση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου να σεβαστεί όλα τα ουκρανικά ορθόδοξα δόγματα και να προωθήσει ένα οικοσύστημα αμοιβαίας κατανόησης κατά την παραχώρηση του Τόμου στη νεοσύστατη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, η απόφασή του τελικά να γίνει αυτό άνοιξε το κουτί της Πανδώρας. Η σιωπή σχετικά με την ολοένα και κλιμακούμενη κατάσταση έχει καταστήσει την Εκκλησία της Ουκρανίας στόχο μιας βίαιης και απεριόριστης εκστρατείας εκφοβισμού που διεξάγεται από τις ουκρανικές αρχές» αναφέρει μεταξύ άλλων κ. Άμστερνταμ.

Στην επιστολή του ο κ. Άμστερνταμ ζητά από τον Οικουμενικό Πατριάρχη να εκπληρώσει την υπόσχεσή του ώστε να διατηρήσει «την τάξη χωρίς τυραννία και δικαιοσύνη που συνδέεται με έλεος και συμπόνια».

«Δεδομένου του ρόλου του στην Ορθοδοξία και των προηγούμενων ενεργειών του στην υποστήριξη της δημιουργίας μιας νέας εκκλησίας στην Ουκρανία, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει την ηθική υποχρέωση να καλέσει και να αντιταχθεί στην απαγόρευση του Ουκρανικής Εκκλησίας, αλλά και τη δίωξη των ορθοδόξων πιστών στην Ουκρανία», τονίζει ο Ρόμπερτ Άμστερνταμ.

Επίσης, ο κ. Άμστερνταμ προσθέτει: «Ιερείς ξυλοκοπήθηκαν και συνελήφθησαν με ψευδείς κατηγορίες, η εκκλησιαστική περιουσία της Ουκρανικής εκκλησίας απαλλοτριώθηκε παράνομα από το ουκρανικό κοινοβούλιο».

 

robert epistoli 

 robert epistoli2

romfea.gr