Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017

Μία από τις 10 πιο εντυπωσιακές "ιστορικές εκκλησίες" στον κόσμο ΠΟΥ ΟΜΟΙΑΖΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΗ ΦΛΟΓΕΡΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ (ενν. ΤΟΥ ΠΑΝ)
     ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:
15 Οκτωβρίου 2017:  
«Επιπλέον, στις 15 Οκτωβρίου στο μεγαλύτερο καθεδρικό Λουθηρανικό ναό στην Ισλανδία με την ονομασία «Hallgrimskirkja» [κτίριο ύψους 74 μέτρων, που μοιάζει με πύραυλο, ΚΑΙ είναι ορατό από κάθε σημείο του Ρέικιαβικ!] ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία. «Την ημέρα αυτή η Λειτουργία της εκκλησία μας θα μεταφερθεί στο “Hallgrimskirkja” . Καλούμε όλους τους Ορθόδοξους πιστούς να έρθουν στη λειτουργία και να δείξουν την μαρτυρία της ενότητας μας στην Ορθόδοξη πίστη…» 


............................................................................................

      

Μία από τις 10 πιο εντυπωσιακές "ιστορικές εκκλησίες" στον κόσμο ΠΟΥ ΟΜΟΙΑΖΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΗ ΦΛΟΓΕΡΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ (ενν. ΤΟΥ ΠΑΝ) 

Hallgrimskirkja Ρέικιαβικ, Ισλανδία

Το εντυπωσιακό κτίριο ύψους 74 μέτρων, που μοιάζει με πύραυλο, είναι ορατό από κάθε σημείο του Ρέικιαβικ. Η Hallgrimskirkja, όπως τη λένε οι ντόπιοι, είναι η μεγαλύτερη εκκλησία της Ισλανδίας αλλά και το πιο αμφιλεγόμενο κτίριο της. Το ασυνήθιστο σχέδιο της εκκλησίας συμβολίζει ηφαιστειακές στήλες που υψώνονται ανάμεσα στο πύργο του καμπαναριού δημιουργώντας έτσι μια αναφορά στα πολλά ηφαίστεια της χώρας. Ο επισκέπτης μπορεί να ανέβει μέχρι την κορυφή της που προσφέρει την καλύτερη θέα στις χαριτωμένες στέγες των σπιτιών του Ρέικιαβικ.           Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΦΛΟΓΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝ     


Σχετική εικόναΣχετική εικόνα